-
Szerintem nem lenne eget verő hiba, ha a kiszivárgott verzióról menne itt a duma, hiszen a Square és az Eidos fórumain sem tilos, csak letöltési linket nem oszthat meg senki (de aki azt nem talál, az magára vessen).
Jó lenne persze néhány játékélmény tapasztalat, pro/kontra összevetés. Részemről nagyon örülök, hogy kiszivárgott ez a verzió, mert bár nem vittem végig (elvileg kb. a játék egy harmadát tartalmazza), azért az első, bemelegítő küldetést lezavartam (illetve így kettőt, mert ugye az intró utánira gondoltam), és véleményem már van: játék előrendelve!
Pro:
- Deus Ex feeling, de persze akinek ez nem mond semmit: borongós jövőkép, ahol egyértelműen érezzük magunkon a nyomást, ahogy azt is, mennyire apró láncszemek vagyunk egy átláthatatlan érdekhálózatban. Mindez megspékelve társadalomkritikával, morális kérdésekkel, döntéshelyzetekkel!
- hangulatos összkép: bár a grafika nem egetverő, a látvány összességében meggyőző, köszönhetően a futurisztikus színvilágnak és a precíz designnak!
- back to the first part játékmenet! itt aztán megvan minden, amit szeretnénk: többféleképpen megoldható küldetések, részletgazdag és méretes pályák, amiket tényleg érdemes felfedezni! aprólékosan kidolgozott háttér, amivel neked kell megismerkedned, mert nem rágnak a szádban semmit: ha mégis úgy döntesz, hogy kíváncsi vagy, bejegyzések, újságok, levelek, e-mailek, e-bookok tömkelege fog rajtad segíteni!
- az ellenfelek hatástalanításának, vagy inkább mondom úgy: a küldetés céljának elérésének rengeteg módja van! a Ramboként szanaszéjjelaprítok mindent-től az észre sem vettek, pedig már kijöttem-ig terjed a skála, te döntöd el, mit csinálsz. én maradtam az arany középútnál: kábítottam mindenkit, így hozzáfértem a cuccaikhoz, infókhoz, stb.
- mindezt egy nagyon logikus értékelőrendszer pontozza, ez alapján kapod majd az xp-t. ész nélküli aprításért jár a legkevesebb, de állítólag ez is bőven elegendő, aki viszont nem csak végig akar rohanni a pályákon, az cserébe gyorsabban fejlődhet!
- AI jó, agresszív, vakítógránátozik, ha kell, összedolgozik és több éberségi szintje van, így max nehézségen már fingat, ha arról van szó
- gépigény nulla
Kontra:
- grafika lehetne egy fokkal szebb, bár akkor meg talán nem futna ennyire szépen... mindenki döntse el maga, én simán beérem ezzel a látvánnyal, a sebesség fontosabb. rondától azért nagyon messze van.
- hangok elég szarok. ez viszont már kicsit sarkalatosabb pontja az összképnek, nem igazán sikerült eltalálni ezeket. bár ez megint egy szubjektív dolog, de nekem nem igazán jöttek be.
Mindent összevetve fantasztikus játék lett, alacsony gépigénnyel, lebilincselő játékélménnyel. Hiánypótló darab, olyan űrt tölt be, ami a mostani, CoD fémjelezte FPS-ek korában egyre fájóbb.