Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Fmj lőszerrel 70kg kecskere love a 9mn fmj ha jol emlékszem olyan 14 s alatt fektette átlagosan a kecskéket a. 45 meg 13 s.
Viszonyitaskeppen a HP.380 olyan 6 s volt. A legjobb teljesitmenyt olyan 3 s körülit a HP. 357 adta a HP 9 mm es .45 olyan 4-5 s volt. Tehát nincs szignifikans előnye a.45 nek.
Cserébe nem túl jo vele lőni kicsi tarkapacitas v. nagy buflák a fegyver a lőszer meg draga.
Megcallito ereje annak van, ha pontos lovesekkel addig lövöd amug le nem fekszik. Akkor pedig nagyon fogy lőszer. Es ott állsz hamar üres fegyverrel.
Sőt ha sokat lelosz közölük akkor tuti hogy lassan halsz meg. Ruszki pilóták csak azért vitték karabélyt is, hogy minél többet magukkal vigyenek.
Ahol a hosszú fegyver jól jon igazan az a vadon. Ott meg van idő szerelgetni.
Igazából nem tudom mennyi esélye van egy pilótának ellenséges területen földetérve túlélnie. Mert ha földről lövik le, pontosan látják hova érkezik és már mennek is érte a rosszak. Szóval a mentőcsapatok elég nagy hátránnyal indulnak érte.
Volt videó orosz pilótáról, aki kilőtt vagy 3 tárat a pisztolyából és dobott egy gránátot is az arabokra, majd az utolsó gránáttal végzett magával. Neki sem lett volna sokkal jobb esélye egy 74SU-val, hacsak nincs mellé még pár gránátja és egy fél tucat tár, meg esetleg egy lövedékálló. Ha így vesszük, akkor teljesen mindegy mi van az ülésbe szerelve és az mennyi idő alatt lehet tűzkész. Emberünk vagy szerencsés és nem kell használnia, vagy nem szerencsés és akkor ennyi.
Vagy valami egyéb, filmbe illő eset is lehet, amikor nem találják meg azonnal, és napokig vergődik az ellenséges vonalakon keresztül, hogy hazatérjen. Na ott jól jönne egy M4, hangtompítóval meg pár extra tárral.
Értem én, hogy szerinted én autóskártya adatösszehasonlítás alapján hoztam ki jobbra az M4-nél a bullpupot, de te meg úgy véded meg az M4-et hogy semmit sem hasonlítasz össze semmivel, az adatokra is szarsz rá. Egyszerűen kijelented, ha eddig nem volt rá szükség, akkor jó az M4 is és semmilyen körülmények között nem mérvadó, hogy a másik minden területen jobb, mert úgysem lesz rá alkalom élesben, hogy számítson.
"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás..." -ismeretlen gerilla feljegyzése-
Mit hagysz el belőle? A csövet? Mert akkor a rádiót is elhagyhatod, az meg nagyobb gebasz. Mondjuk végül is a fejed is elhagyhatod ha rosszul sikerül a katapultálás.
Nem hiszek az ilyen apróságokban, ez nem sprint, hanem maraton. Egy stresszes, dezorientált földet érőnél pont hogy az a kincs, hogy reflexből használhatja ha kell. Az M4-ben szerintem pont az a jó, hogy hihetetlenül ergonomikus, minden a helyén van. Ha az a 60 mp számít a földet érés után, akkor neki már reszeltek.
Itt szvsz senki nem ért hozzá. Van aki a repüléshez, van aki a fegyverhez, talán van aki a beszerzéshez, de együtt szerintem senki.
Utoljára szerkesztette: JanáJ, 2019.05.07. 09:58:28
Gondolom azért kell ebben az esetben mert máshogy nem fér be. És itt jön be a képbe az, hogy a bullpop dizájnal nagyon kompakt. -20cm jelentheti azt, hogy befér és nem kell szerelni.
"Hogy a tökben veszne el a fele?"
Hát elvileg persze nem. Valóságban meg hajaj...
"Az élet nem egy FPS, földet érés után nem kell egyből lőnöd."
Ha szerelni kell az idő. Addig nem hagyod el a területet. Nem mellesleg pont ezek az apró dolgok amik miatt vmire azt monjuk, hogy adott szituban jobb/rosszabb. Ami jelentheti, hogy élsz vagy azt, hogy halott vagy.
Megérthető az USAF mert nem annyira fontos mert ritkán kell. Az egy más kérdés, hogy ha kell akkor viszont sokkal jobb lenne egy pl micro tavor. Méretben "játékpuska" de csőhosszban rendes.
micro tavor háttérben m4
szerk: Én nagyon keveset löttem, nem értek hozzá, csak fotelhuszár.
Utoljára szerkesztette: fade2black, 2019.05.07. 09:47:17
Nem tudom milyen méret és súly határok vannak, de feltételezem nem viccből kell behajtható markolat és kivehető cső. A bullpupon mit hajtasz be és hogyan, mert egyben szerintem az sem fér be. Így az összeszerelés problémád megoldva, mert a bullp be se férne. Hogy a tökben veszne el a fele? Szerinted gumi pókkal fogatják fel?
Az élet nem egy FPS, földet érés után nem kell egyből lőnöd. Szerintem egy lepottyant pilóta amúgy sem egy Seal operátor és örül hogy épp túlélte és nem ájult el. Az ő dolga, hogy elbújjon míg érte jönnek. Hogy lenne benne a tár, ha a markolatot behajthatóvá alakították?
Nem állítottam, hogy nem tudnák használni, de egy hadseregben feltételezem kiképeznek arra amit a kezedbe adnak. Szóval ha nem M4 megy az ülésbe, akkor az időszakos lövészetet is meg kell ugrani mindig a csoda bullpupal.
Nem értem az ellőtt lőszer mennyisége mit számít. (Amúgy 2-300 karabéllyal.) Én is levezettem pár százezer km-t úrvezetőként, de ettől még nem szakértem meg mondjuk a VW csoport döntéseit. Az egészben a meglepő, hogy ezt pont te tolod ide, nem pedig a "negyedéves" vérpisti. Olyan mint mikor azon meg a vita, hogy a 5.56 a jobb vagy a 7.62. Autós kártya rulez...
Szerintem az M4 adott, az ami lélekbe beleégett valami. A szükséges módosításokat levették a poncról, mindezt minimál összegből. Innen a fotelból nekem ez siker story. Simán lehet pl, hogy főleg a vadállatok miatt került be az ülésbe.
De gondolom ez az x x x-edik helyen volt a fejlesztési rangsorban a fegyver, a feltételeket meg a fene tudja, hogy miből lehetett gazdálkodni, de ezek szerint nem a legjobb volt a cél, csak legyen valami és ki legyen pipálva a listán.
Amcsi seregnek ha jól tudom nincs is bullpup fegyvere, nem tudom mi az eljárás olyankor ha valamelyik fejlesztő ilyet álmodik meg a pilótaszékbe, rendszeresíteni kell más országtól , vagy országon belül kell fejleszteni egyet majd rendszeresíteni . . . passz.
Tény, a bullpup fegyver rövidebb. És pl a Steyr AUG-ot egy mozdulattal lehet ki és visszaszerelni a csövét.
Ha a GAU-5-öt szétszedve kell az ülésben tárolni, akkor megvan rá az esély, hogy katapultáláskor és földetéréskor elveszhet a fele.
Az is tény, hogy ha csak egyetlen egy rosszfiú jön rád és neked a fegyveredet nem elég az ülésből kiszedni és tűzkész állapotba hozni, még össze is kell szerelni, az időveszteség.
Az is tény, hogy sérült kézzel inkább tudsz lőni, de mint hogy össze tudj szerelni gyorsan.
És miért ne tudna mindenki használni egy bullpup fegyvert? A tár benne lesz, csőre rántod, rátartod a rossznak a mellkasára és lősz. Most komolyan, mit hiszel, ha az alapkiképzést egy M4-el kapod meg, akkor nem fogsz tudni lőni egy AUG-gal? És ezért te nevezel engem fotelkommandósnak?
Egyébként te hány különböző éles fegyverrel lőttél már eddig és mennyi lőszert? Mert én nagyjából 20-22 különböző fegyverrel lőttem már el kb. 3000 lőszert. Tudom ez marha messze van a valódi kommandósoktól, de lényegesen több az itt fórumozók egy jelentős részétől.
És igen, lőttem már M16-ossal. Valóban, egy AK-hoz képest .22-es kispuska lövészetnek tűnik. De ez leginkább a kalibere miatt volt.
"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás..." -ismeretlen gerilla feljegyzése-
Nem probál okoskodni vagy belemenni részletekbe, csak egy kis listát irt, hogy a közembernek is legyen fogalma, hogy mi közül dválaszthatnak
ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
ezek az írások feldobják az ember napját <#falbav>#falbav>
ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070
Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!
Az első anyagban is elkészült amerikai nehézharckocsi a T32 volt 1946 elején, de onnan még alsó hangon fél év, mire elkezdik gyártani, másik három hónap, míg frontra kerül. És akkor nagyon sietnek. Ezt meg a IS-3-at (és a T-54-et is) már a 8,8 cm L/71 ellen tervezték, vagyis a Tiger B-t muszáj lett volna fellövegezni legalább 10,5 cm-ig. T26E5 rohamharckocsi védelemben kb. ugyanaz, mint a Tiger B, viszont kisebb teljesítményű a lövege, M26E1 közepes tűzerőben már összemérhető, viszont nincs felpáncélozva. Első rendszerbe állított amerikai tank, ami 1v1-ben odaállítható a Tiger B elé, az az M47. Vagy a 20 fontos Cent Mk3 pótpáncéllal.
Utoljára szerkesztette: Oddball29, 2019.05.04. 12:21:12
Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

Utoljára szerkesztette: SZUsszan, 2019.05.03. 22:15:49
Érted, katapultálsz és egy rakás zabos arab jön, hogy meglincseljen. Erre még nekiállsz a fegyvert összeszerelni. És mi van, ha a fegyver szétszóródik, vagy az egyik kezed megsérül? Jobb lenne, ha a csúzli máris készen áll a bulira, nem?
Év elején arról volt egy Jerusalem Postos hír, hogy a németek a NATO VJTF (Very High Readiness Joint Task Force) program keretében a Leopard 2-en tesztelik a Rafael Trophy-t, és lehet, hogy 17 páncélosra rendszeresítik is, de kb. ennyi, más hasonló hírt nem találtam erről se.

Az ausztrál Boxerek esetén viszont lehet, hogy az Iron Fist-et rendszeresítik az ADS helyett, az okokról nem írnak.
Y
Utoljára szerkesztette: JYeti, 2019.05.02. 22:05:22
Egyedül élem az életem, idegen tőlem a félelem, szabadon élek mindig hajt a vér. Kalapács József
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
(de legalább most már akkor leesett mire is gondoltál a #90682 -ben)
Ezen a ponton vannak kétségeim...
A link hol válaszol a feltett kérdéseimre? Mert nekem az jön le ebből, hogy a képen látható helyen kézzel vezetik a gépet.
A SOFT/HARD TFR módokat ismerem. Lényegtelen. Azért nem lehet ilyen kanyonban repülni robottal, mert a bedöntési limit és a túlterhelés is korlátos. Ha 45-60 fokig dönthetné a gépet, akkor is a G limit lenne a gond.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.04.30. 16:14:34
Képtelen vagyok ezt megérteni. Az egyik legelegánsabb vonalvezetésű gép, amit valaha láttam.
Gondolom az emberek és pilóták többsége rögtön a "legszebb" NAVY gépet rakta mellé fejben, az F-14-est, és a mellett tartották rondának. Amúgy érdekes, hogy az A-7, az S-3 és a C-2/E-2 pilótái is általában rondának tartották a saját gépüket... 😛
Ezen a részen semmiféle TFR-es gép nem repül.
Ha csak olyan hegyesebb részről van szó, mint a lenti két videón, akkor ott működik a TFR csak akkor az F-111-es történet mondjuk úgy erősen félrevezető.
https://apps.dtic.mil/dtic/tr/fulltext/u2/a030420.pdf
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Nem semmi, biztos járt a buksi simi 😊
B-1 sunnyog a bokorban
Képtelen vagyok ezt megérteni. Az egyik legelegánsabb vonalvezetésű gép, amit valaha láttam.
Az egyik kép is jó, soha nem láttam még képet arról, hogy valaha berepültek így a Grand Canyonba. Ezt szabad ma csinálni?
Van az a városi legenda, hogy az F-111 terepkövető rendszerét így tesztelték. Azt sem értettem soha, mert a gép műszaki paraméterei alapján nyilvánvalóan nem tudna a képen látható helyen repülni. A gép bedöntése korlátozott és nem látna kellő távolságban előre sem. Akkor miért él ez mai napig?
Egyébként az ilyen sztorikat jellemzően demokrata újságok irjak biztos véletlen.
Es akkor még nem akarok vitat nyitni a zsarnoksag elleni harc alkotmanyos kötelezettsége tárgyában.
Alapvető problémák vannak az alkotmány leirt jogok megértéseben.
Ezeket a jogokat NEM az alkotmany adja meg, hanem úgynevezett természetes jogok amiket olyan fontosak az alkotmanyban nevesitve lettek.
Hogy érthető legyen. Az élethez való jogod nyilvánvalóan nem azért illet meg, mert azt valamikor leirtak egy papirra.
Mivel viszont az alkotmany az mindenhol főtorveny az abban leirtakkal szemben bármilyen szükségszerűen alacsonyabbjogszabály nem lehet ellentetes.
Az amerikaiak fegyverhez való jogot is ilyen természetes jognak ismerik el abbol egyszerű okból, hogy fujhatsz barmilyen jogot, ha azt nincs lehetőséged megvedeni. Lattam olyan amerikai jogelmeleti munkát amiben konkrétan a szólásszabadsag jogaval egyszerre vezettek le.
A fegyver reformnál arra próbáltam kiutat keresni, hogy bekattant emberek ne tudjanak mészárlást rendezni automata fegyverekkel.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Az első éves kisdiák ment haza suliból és kérdezte anyját, hogy mekkora bubot csinál a fejére egy fegyver?
Az anyja meglepődött, hogy jött ez elő, a gyerek elmagyarázta, hogy volt terror elhárítási gyakorlat és az osztályterem egy sarkába elkellet bújni és csendben maradni, de mivel ő hangosan lélegzett ezért a rendőr bácsi azt mondta , hogy a rossz ember ezt meghallja így elárulja többieket és bubot lő a fejükre.
Anyuka meg szóhoz sem jutott, mert hogyan mondja el, hogy fiam nem nagyon marad fejed, ha eltalál.
Ekkor mondta az anyuka, hogy a hétköznapi polgároknak mi a búbánatér van szüksége sorozatlövő automata fegyverre, nem elég a maroklőfegyver ?