Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Persze tudom, demagóg vagyok....
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.05.22. 21:31:49
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Ertem hogy hihetetlennek tunik hogy lesz egy rendes seregunk es nem veletlen a sok negativ komment a volt katonaktol. Szerintem ezert is probalnak a fiatalok lelkere hatni toborzaskor.
De ott kezdődik a dolog, hogy a nagy nagy késések után lassan elég sok helyen megjelent az uj gyakorló , de a toborzó képen meg egy teljesen más gyakorlóban láthtó a katona.
Ugyan ez a helyzet szinte az osszes felszereléssel is, mert ezek amik rajta vannak ha ilyen ütemben mennek a dolgok talán 5 év mulva kerül le az utolsó bakáig is.Már ha tényleg az a tervük, hogy az AK-kat leváltják a CZ-re és a P9est is.
Amig kevlársisakot is csak amcsi katonákon látni gyakorlatokon addig egy kicsit erös digitális katonáról beszélni.
Mikor semmi olyan nem szerepel a felsorolásba ami a mai korban a digitális kort jellemzi a digitális kép ,hang ,adat összeköttetést egymással.
ÉS igen nem nevezhető mindenidősnek , hiába van a fegyveren ACOG vagy ANPAQ, mert éjjellátó nélkül hogy veszi észre, hogy hova célozzon ?
Amikor ez a kinézet tömegesen megjelenik mindenhol majd térjünk vissza rá, addig ez csak egy bemutató proto .
Meglepődtem, mennyi komoly cuccot toltak itt vízre: Ez az olasz nyelvű Wiki a lap alján a hajók listájával.
De La Spezzia sem rosz:
Jobb szélen a haditengerészeti támaszpont, aztán a Jachtkikötő, Utas és teherkikötő, Otto Melara, Fincantieri, majd a jacht építő sólyák.
Utoljára szerkesztette: savaz, 2019.05.22. 19:46:12
Miert kellene a fegyverre ejjellato? ANPAQ van rajta. Vagy most trollkodsz? Tudom ez az amiknak 30 eve is ment, de nem ez lenne az elso dolog amiben le vagyunk maradva.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Szerencsétlen megfogalmazás, de te is érted mitől digitálisak.
Ezen előadás miatt....
Ha lenne adatkapcsolat (nem csak egy rádió), akkor teljesen jogosnak érezném a dolgot.
Innen nézve ez "csak" egy jól felszerelt gyalogos katona. Kb. így kellene a XXI. században egy sima "infrantryman"-nak kinéznie...
A minden időjárási körülmények szerintem az éjszakai használatra vonatkozik. Tudtommal az amiknál az éjszaka az "időjárási körülmény".
Éjszaka nem tudsz lőni bármilyen gépkarabéllyal? :)
A fegyveren nincs éjjellátó, egy sima ACOG van rajta. A fegyverlámpától meg nem lesz "éjszaka-kompatibilis" egy fegyver.
Végre van egy színvonalas felszerelése az elitnek, erre a megfogalmazáson lovagolnak.
Nézd, ez olyan dolog, hogy annak kell örülni, hogy nem a top-rongy felszerelésen élezik a nyelvüket. A megfogalmazásba pedig sajnos tényleg nagyon könnyű belekötni...
De most komolyan, egy, a médiához és a fegyverekhez picit is értő embert nem lehetett volna találni?
A Fb kommentek kemények. Végre van egy színvonalas felszerelése az elitnek, erre a megfogalmazáson lovagolnak. Eleve az a lényeg hogy milyen puskád van, meg milyen BDU van rajtad, nem az, hogy tudsz-e - mondjuk - lőni. :-)
@F1End: Bertalanék Glockoznak. Sőt szerintem az M4 is marad, de velük könnyebb "eladni" a reformot. Hétvégén még a rendészeken is Glock lógott.
Lemaradtam volna valamiről?<#fejvakaras>#fejvakaras>
Vajon létezik olyan gépkarabély, amire rá van írva, hogy "csak nappal használható"? Vagy "esőben ne használd"? :D
Utoljára szerkesztette:
Putyin látogatására előkészített gépek:
Okotnyik-B UCAV, Szu-57, Szu-35Sz, Szu-34, MiG-29K és Szu-30SzM
Sztrela-10M:

Utoljára szerkesztette:
TC cikk
Magyar Honvédség
https://honvedelem.hu/tag/haditechnika
Utoljára szerkesztette: ximix, 2019.05.22. 08:44:24
Elvileg még tavaly
"Az amerikai szenátus június 18-án elfogadta a 2019. évi nemzeti védelmi engedélyről szóló törvényt, amely záradékkal blokkolta a légi járművek szállítását."
https://www.flightglobal.com/news/articles/dod-opposes-removing-turkey-from-f-35-programme-cit-450558/
forrás
CRSReport
Turkey: Background and U.S. RelationsUpdated
August 31, 2018
pdf link
Utoljára szerkesztette: robgros, 2019.05.20. 14:27:28
Törökország eddig elég sokat kapott Izraelből, Németországból, Egyesült Államokból úgy katonailag mint politikailag. Ezek nélkül "leválik" az EuroAtlanti tömbről, ez pedig elszigetelheti az országot politikailag és gazdaságilag. Nem véletlen, hogy Erdogan is járatja a száját, de elvágni a "zsinórt" nem volt hajlandó....
Tény, hogy az F-35 kompromitálódása fájdalmas dolog azoknak, akik üzemeltetik a gépet...
Utoljára szerkesztette:
Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!
Bár a lézer szkennerrel már tuti levették a méreteket stikában.
A másik oldalról pedig hát az Sz-500 nem csak ABM-re jó. Képes a LEO pályán keringő célpontok elfogására (kb. 180-220km-es magasságig), illetve elvi szinten anno Anti-AWACS rendszernek is kategorizálták...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Az 1991.08.22.-én balesetet szenvedett Mikojan-Gurjevics MiG-21bisz 75AP típusú gépel kapcsolatban, melynek pilótája Groszmann "Groszi" István főhadnagy életét vesztette akkor.
1.
"Ellentmondásos dolgok láttak világot az esemény bekövetkezésének okairól is. A helyszíni szemle megállapította, hogy a gép bal forduló közben ütközött a földnek. Ennek némileg ellentmond az, hogy a gép egy keskeny, de nagyon hosszú területen szóródott szét.
A hivatalos jelentés pilóta hibát állapított meg, alacsonyan befejezett manővert, ami miatt a gép földnek ütközött, és felrobbant."
2.
" Alacsony magasságon végrehajtott feladat során a repülőgép földnek ütközött. Más adatok szerint a repülőgépnek letört a stabilizátora, de ezt nem hozták nyilvánosságra."
3.
Elvileg a szemtanuk szerint már a levegőben "imbolygott, vergődött" a gép, majd "hatalmas robbanás rázta meg a környéket. Még látták a darabokra hulló égő roncsokat. A katonai repülőgép a szántóföldre zuhant. Darabjai óriási területen szóródtak szét."
Ha találna az ember szemtanút akkor meglehetne kérdezni, hogy még a levegőben felrobbant-e.
Idézetek
1.
REPÜLŐMÚZEUM SZOLNOK
Barta Endre: Emlékezzünk! - repülőkatasztrófák a Magyar Légierőben
link
2.
Wikipédia
Repülőesemények és katasztrófák a magyar repülőcsapatoknál (1948-tól)
link
3.
Hungaricana
Közgyűjteményi portál
link
Utoljára szerkesztette: ximix, 2019.05.20. 13:14:04
A fentrol.hu oldalon is sok kitakart rész van a képeken. De folyamatosan bővül. Pl. Szigetszentmiklósról 1,5 éve csak 1979-es volt, most már van korábbi is.
A gond, hogy nem az a lényeg, hogy Török o. jól járjon, hanem hogy Erdogan. :-S
Szerintem az amik sem boldogok, hogy elvesztik a törököket. Még pár év és a CIA elkezd fegyvert szállítani a kurdoknak. :-)