95104
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Garga Pitic #67166
    Végül is máig csak fegyverszünet van a két Korea közt
  • fonak
    Mai index: "A koreai háborúra kifejlesztett Mi 8"
  • [NST]Cifu
    Mindegyik harckocsis képen T-90SzM látható.
  • fonak
    Ugyanaz, nem?
  • Boconadi
    Es az utolso vegulis milyen harckocsi akar lenni?
  • molnibalage83
  • SZUsszan
    A vérprofikról ez ugrott be:

• [NST]Cifu
    Ha már kína: UH-60 / S-70 klón, "pisze" orral, 5 lapátos főrotorral, eltérő farokfutó megoldással:

IDEX-2015:

T-90SzM, a STHORA-1 helyett új, kompaktabb infra reflektorokkal, amúgy 2 éve viszik az IDEX-re, de megrendelő még nincs rá

Vérprofik kezében a fegyverek :P

Háttérben a szakmai tudás, előtérben a marketing :)

Szép nők + harckocsi = Succes! :)

A látszat csal, a toronyra szerelt lőszertárolóban "csak" plusz nyolc lőszer van
  • [NST]Cifu
    Kínai Type-98, integrált MANPADS ikerindítóval:

• [NST]Cifu
    @AnuluWork: Igazság lehet benne, de a 'Vega' rendszer "annyira" azért nem különleges. A dolog azért lehet(ne) érdekes, mert elviekben azzal, hogy a Vega az "orosz" határon túl van, messzebbről képes előre jelezni egy esetleges lopakodó gépet - amelyik használ valamilyen rádiórendszert vagy radart. Maga a légvédelmi rakétarendszer többi eleme maradhat Orosz földön, csak az észlelő/előrejelző rendszert "dobták át a határon". Minden esetre a 'Vega' nem egy igazán elrejthető rendszer, szóval ha az Oroszok átdobták a határon, akkor arról a NATO nagyon hamar tudomást szerez, vagyis meglepni aligha tudnak vele bárkit is...

@Bucser: Köszönöm szépen :D
  • Bucser
    HBD Cifu
  • AnuluWork #67155
    Lehet ebben valami igazság, vagy csak a szokásos ukrán propaganda?
  • [NST]Cifu
    Nagyon szépen köszönöm mindenkinek! :)
  • Freeda Krueger
    Boldog Szülinapot !!!
  • ximix #67152
    Sok ee örö e bódottá kívánok :)
  • ximix #67151
    Én a robbantó furatra gondoltam, befúrnak egy több métert majd bele a robbanóanyag és mögé a a maradék helyre ilyen vízzel töltött "kolbászkákat" pakolnak fojtásnak. Ezért gondoltam, hogy ha a robbanó töltetet mögött van a víz akkor valamelyest irányítsa a robbanás erejét, míg ha előtte pl az autóban a vizeskanna akkor, mint akadály van jelen, (persze itt a műanyag kanna a gyenge láncszem).

A liquid armor-nál is pl 31 réteg kevlárnál a 10 réteg folyadékkal kezelt jobban teljesít, az elnyelés szó nem jó amit használtam, inkább az eloszlik lenne jobb, ahogy becsapódás erejét a folyadék közvetíti. A gyantába fixen rögzített kerámia golyók a szúró lángokat jól megfogják, de a fizikai behatások ellen lehet jobb lenne valami folyadék venné őket körül.
    Van a youtube-n egy videó, hogy ilyen kerámia golyókkal töltött falra lőnek, na nekik kellene kipróbálni ha ezt pluszban tele öntenék valami folyadékkal hogyan viselkedne, valami folyadékmegtartó anyag segítségével.
  • JanáJ
    Boldogat és sokat!
  • [NST]Cifu
    Az úgy néz ki, hogy a víztartalmú tartályok vannak a vájatokban a mennyezeten. Ahogy terjedne a robbanás lökéshulláma, a tartályokban lévő folyadék szétporlad, és a tehetettlensége miatt lassítja a lökéshullámot, illetve hűti az égésgázokat, ha jelen vannak.

@Molni: Köszönöm szépen! o7
  • molnibalage83
    Születésnapot Cifunak!
  • qtab986
  • molnibalage83
    A folyadék önmagában pont hogy nem nyel el semmiféle becsapódást hiszen irgalmatlanul rugalmatlan. A folyadékok kvázi összenyomhatatlan közegek a gázokkal összevetve. A hidraulika pontosan ezért működhez nagy nyomáson...
  • ximix #67145
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Akartam írni aztán mégse és elfelejtettem visszavonni a választ bocs.
    ( Valami olyasmit, hogy pl a vizet a bányában fojtásnak használják, ha robbanó anyag mögött van fojtás ha előtte akadály.
    Gondolom a katonaság örülne valami folyadékféleségnek pl a kerámia golyókat a rétegelt páncéloknál nem gyantával öntenék ki hanem valami folyadék venné körül lehet még jobban elnyelnék a becsapódást.)
  • molnibalage83
    Ez hogyan reflektál erre? Az anyag egyébként vicc, mert 25%-kal több behatolás is szinte semmi. Most akkor 1 m helyett 1,25 a safe zone. Na bumm...

Egyetemen egyébként szimuláltam szuperkavitációt, evileg én voltam az országban asszem az első ezzel. :)
  • ximix #67143
    http://www.pnwarms.com/technology/supercavitation/
  • Freeda Krueger
    Van egy cikk a "viz páncélról" ,de...
    link

meg van a folyékony páncélzat,de az más...
    Utoljára szerkesztette: Freeda Krueger, 2015.02.26. 15:43:18
  • molnibalage83
    Önmagában a vízzel biztosan nem, hanem a tartályban levő légpárna segíthet ebben. A víz önmagában csak súlyosbítana a helyzeten. Az ugye megvan még, hogy Barnes Wallis miért és hogyan tervezet a gátromboló bombáját? :)
  • JanáJ
    Ez nekem új. CSak annyit olvastam, hogy a repeszek mellett a lökéshullámot is tudják vele "tompítani". Valamint, hogy a támadás után már felesleges a páncélzat és csak plusz súly. Ez mondjuk nem teljesen igaz szerintem. Mindenesetre tuti van valami hátránya, mert még nem nagyon terjedt el.
  • qtab986
    Nagy előnye, hogy támadás után , menekülés közben leereszthető a víz és ezáltal mozgékonyabb lesz a gép.

Valamelyik ismeretterjesztő filmben azt is megemlítették, hogy ez a vizes páncél jelentősen csökkenti az IED-ek pusztítóerejét. Mutattak összehasonlító tesztet a vizes páncéllal és anélkül. Az IED-eket a járművek alatt robbantották. A robbanástól szétporladó víz lehűtötte a robbanáskor keletkező gázokat. A vizes páncéltól egyértelműen csökkent az IED rombolóereje.
  • JanáJ
    Nincs. Pár éve indexen/totalcaron volt cikk, akkor utána olvastam. Nagy előnye, hogy támadás után , menekülés közben leereszthető a víz és ezáltal mozgékonyabb lesz a gép.
  • SZUsszan
  • qtab986
    Igen. Nekem az volt a legmeglepőbb, hogy az .50 BMG lövedéke milyen rövid úton milyen sok darabra szétesett.

Más.
    Korrupció Dél-Koreában. Testpáncélt vettek, ami véd az 5.45-ös lövedék ellen (AK-74-ből kilőve). Kiderült, hogy nem teljesíti az elvárásokat.
  • molnibalage83
    Van erről linked?
  • JanáJ
    OFF / irónia ON
    Igaza van a kommentelőknek, a sok szemét blogger nem elég, hogy ingyen, de még szarul is ír cikket és utána még pisztolyt is fog az olvasó fejéhez, hogy az elolvassa. Pfüj.
    ON
  • JanáJ
    Annyira pici, hogy van vízzel páncélozott autó.
  • molnibalage83
    Érdekes, hogy ha máshogy vezetnéd fel a kísérletet, akkor nem lepődne meg senki. A ballonok egymás utn gyakorlatialg a megtett hosszal arányos vízménységet jelent. A Mythbusterban vizsgálták, hogy a víz hogyan fékez le lövedéket és mennyire mélység és szögnél lenne még halálos. Megdöbbentően kis mélységek jöttek ki.
  • qtab986
  • Solt
    Egy hónapja linkeltem a DCS topikba...
  • molnibalage83
    Nemrég linkeltem pdf-ben. Ez 1:1-ben annak leközlése...
  • Lacusch69
    ERRŐL hallottatok már?
    Én anno egy TopGányban olvastam róla, de közel sem ilyen részletesen.
    A kommentelők sem egyszerűek...
    Utoljára szerkesztette: Lacusch69, 2015.02.25. 12:42:27
  • JanáJ
    Onnan lehet tudni, hogy nem atom volt, hogy még élünk. :-)