Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Gimnasztika mániások elõnyben.
Persze nincs kilõhetetlen tank, meg ezen a terepen a legsebezhetõbbek, de szerintem egy Abrams/Lepard-nak nem lehetne így befûteni. Bár ezek nehéz tankok.
Az érdekelne miért nem csinálnak kifejezetten városi terepre nehéz harckocsit? Persze lehet van ilyen, csak én nem tudok róla. Olyan mint régen a II. VH-ba, azok továbbfejlesztése.
Rövid csövû tarack, géppuskák, lángszóró stb. Csak "puha" test ellen harcolna, illetve épületek, barikádok ellen. Lehet van ilyen, vagy nincs rá szükség, annyira nem értek hozzá. 😊
A szírek biztos nem a taktika nagymesterei (egy háborút sem nyertek, anno az IDF akkor is legyalázta õket, amikor még nem volt közel sem akkora technikai fölénye mint manapság), de azért 1000 km-ekre lévõ fotelfightereknél valszeg jobban tudják mit érdemes tenniük és mit nem.
(Na jó, színes LCD akkor még nem volt, távirányítású OWS sem de ezek is olyan dolgok, amik az amcsiknál rendszerben állnak, csak nem kísérleteznek vele meg kiállításokon mutogatják - vagy pl. a felderítõ UAV-okat sem)
Videó a Gepard nevû Akuláról (még modernizálás elõtti videó):
http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB
Rendesen elmászott tüzelés közben.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ezenfelül jobb oldali szélnél (típustól függetlenül 8/17) a faroktartóba ütközhet a forgószárnylapát, mivel 270 fokos azimut-helyzetél csap le éppen.
Szóval, ha helikoptert vezetsz, vedd szembõl a szelet 😊
Emancipate yourself from mental slavement!
OFF
Két kérdésem van:
A katasztrófavédelemnek mi a dolga? Mert ha jól értem a kordináció, tekintve, hogy kb semmijük sincs. Jól ment...
A két legmodernebb úthálózatunkon (M1/M7) ami szét van kamerázva/szenzorozva úgy hogy a google mapson látom a forgalmi adatokat. Ott miért nem lehetett idejében kitiltani a kamionokat, majd a szgk.-kat?
ON
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
De miután ilyen határozott kijelentést tett hogy :
..."a MI-8T katonai monstrum, igen nagy biztonságban mozgott volna a levegõben."
Ráadásul helikopterpilótaként, nem merült fel hogy ez másként is lehet 😊
HVG
Nem vagyok benne biztos, hogy jó ötlet az ilyen torony-megoldású önkáró tarack. Miután a hordozó alváz úgy sincs páncélozva, tökéletesen értelmetlen plusz tömeg a zárt torony. A svédek, franciák, stb. mind nyitott, automatizált megoldással él inkább, pedig ott a hordozó alváz legalább könnyen páncélozott...
Értem és igazad van.A film beli esetben a hk.lõtte így a feléjük csörtetõ ellent,mintegy 100-200m-rõl.Gondolom a késleltetés állandó értékü volt,így könnyû lehetett kitalálni hova kell lõni.
"De hozzá kell tegyem, hogy az elsõ támadási hullámban Kína elsõ sorban a gyalogságra hagyatkozott, a harckocsikat csak a támadási ékekben vetették be, a gyalogsággal együtt. A kínaiak felszereltségét jól illusztrálja, hogy átlagosan három kínai katonára jutott egy lõfegyver (fõleg amerikai Garand és Springfield puskáik, illetve Thomson géppisztolyaik voltak), a maradék kettõ mint gránátos indult a hadszíntérre."
Pontosan ez volt a történetben is.Töbnyire meredek völgyekben ütöttek rajta az ENSZ páncélosain.Az egyik elbeszélés szerint olyan meredek hegyoldalon kellet lejönniük,hogy a lánctalp folyamatosan fékezve volt,úgy szánkáztak le nagy sebességgel.Utána a völgyben persze tûz alá kerültek úgyhogy 3 hk. maradt az egységbõl.
"Az UNC azt a kapitális hibát is elkövette, hogy mivel úgy vélték, hamarosan vége a háborúnak, ezért nem volt elegendõ és megfelelõ téli ruházata a katonáknak."
Nekem úgy tûnik,a történelem során ezt a hibát sokszor követték el a tábornokok.Mondjuk õk ritkábban is fáztak ilyenkor.😊
Közvetlenül föléjük lõni egyszerûnek tûnik, de milyen gyújtó az, amely ott is fogja felrobbantani a gránátot? Az idõzítõs gyújtók esetében nem könnyû belõni azt, hogy mégis mikor robbanjon a gránát a megfelelõ idõben.
Ezért terjedt el ez a fajta megoldás, hiszen a késleltetéses gyújtó már létezett. Csak eredetileg arra szánták, hogy akkor robbanjon, amikor kellõen mélyen belefúródott a védmûbe, hogy úgy vesse azt szét. Itt viszont nem belefúródott, hanem pont, hogy a levegõben robbant fel.
Én a Jalu folyónál történt Kínai támadásra gondoltam.Persze ÉK-i csapatokkal együtt de azért mégis szép számmal(3000000)voltak ott.
Legalábbis a filmben megszólaló veteránok a kínai ellenségrõl beszéltek. Azt hiszem a 72.páncélos ezredhez tartoztak.
Hmmm, így, hogy nem láttam a filmet, túl sokat nem tudok mondani... De a kézifegyverek terén az amerikaiaknak a már említett M20 (Super) Bazookán kívül csak 57 és 75mm-es Hátrasiklás nélküli (HSN) ágyúkkal bírtak. A briteknek voltak pct. kézigránátjaik az M9 és M20 mellett, a törököknek így hirtelen nem tudom, milyen pct. fegyvereik lehettek Koreában.
De hozzá kell tegyem, hogy az elsõ támadási hullámban Kína elsõ sorban a gyalogságra hagyatkozott, a harckocsikat csak a támadási ékekben vetették be, a gyalogsággal együtt. A kínaiak felszereltségét jól illusztrálja, hogy átlagosan három kínai katonára jutott egy lõfegyver (fõleg amerikai Garand és Springfield puskáik, illetve Thomson géppisztolyaik voltak), a maradék kettõ mint gránátos indult a hadszíntérre.
A támadás elsöprõ mivolta nem kis mértékben a karácsonyi hangulatban lévõ amerikai erõknek is köszönhetõ, akik elõfordult, hogy pulykát sütögettek, mikor a támadás érte õket. Most hirtelen nem tudom melyik amerikai egységnél, de elõfordult olyan is, hogy a sisakok és bajonettek nélkül, átlag fejenként 50 lõszer és egy gránáttal indultak a katonák támadók ellen. Az UNC azt a kapitális hibát is elkövette, hogy mivel úgy vélték, hamarosan vége a háborúnak, ezért nem volt elegendõ és megfelelõ téli ruházata a katonáknak.
Értem,csak furcsa volt,hogy nem egyszerübb közvetlen föléjük lõni.
Vagy ezt csak a mai programozott lövedékekkel lehet hatékonyan megtenni?
"Az még Észak-Koreai volt. 😉
Én a Jalu folyónál történt Kínai támadásra gondoltam.Persze ÉK-i csapatokkal együtt de azért mégis szép számmal(3000000)voltak ott.
Legalábbis a filmben megszólaló veteránok a kínai ellenségrõl beszéltek.
Azt hiszem a 72.páncélos ezredhez tartoztak.
A repeszek nagyobb területen szóródnak szét, és fentrõl érkeznek a célterületre. Magyarul a fedezékek mögött, vagy lövészárokban állókat is éri a repeszhatás.
Amúgy az említett kínai offenzívában milyen kézipct. fegyvert használtak a Lee-ék?
Az még Észak-Koreai volt. 😉
Mint említettem az M20 (Super) Bazookát. Ez két részbõl összeállítható, 89mm-es RPG.