Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

" egy részt mert általában sokkal jobbak mint a civilek ezért nincs kisebbrendûségi érzésük"

No ez túlzás... Sajnos nem voltam ott, de a paintballos csapattársaim játszottak rendõrök (helyi kommandósok) ellen.
Amikor felajánlották a srácok, hogy átadnak valakit, aki ismeri a dörgést (pályát), egy gõgös "Nem kell senki, mi így vagyunk egy csapat. Nem szoktak veszteségeink lenni!" választ kaptak.
Szerinted? <#vigyor5>
Egyébként a többiben igazad van.

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Azért az általad említett eszközök nagy része szerepel a közbiztonságra különösen veszélyes eszközök listáján. Ezeknek a közterületen való hordása is szigorú szabályokhoz van kötve.

Az, hogy mûködne e ugyanez a szabályzás nálunk is nem tudom. Az én személyes véleményem az, hogy nem szeretném.
Igen, ez is egy indok, nem véletlenül 1956 után szigorították meg drasztikusan ezeket a törvényeket, mindenesetre ez számomra csak még egy ok, hogy miért kéne mindenképpen engedélyezni.
Alapvetõen én is egyetértenék az alanyi jogon történõ fegyvertartás engedélyezésével.
Nem látok rá semmilyen okot, hogy miért lenne Magyarországon a helyzet jelentõsen különbözõ a szlovákiaitól, ahol tudtommal nem volt probléma, tehát nincs ésszerû indokunk feltételezni azt, hogy itt máshogy történne a dolog.

Másrészt, fõleg azért ellenzem a tiltás, mert a logikája alapján megtilthatunk valakinek valamilyen dolog birtoklását, csak azért, mert a jövõben esetleg kárt okozhat nekünk vele. Ha konzekvensen ezt a logikát követnénk, akkor teljes egészében fel kéne számolni a fegyvertartást és az esetleges komoly fegyverként alkalmazható egyéb eszközök (pl: szamurájkard, nyilpuska, szigonypuska, hentesbárd, baseballütõ stb) kereskedelmét is.
Her Laca
Amúgy mint már említettem ez az egész a törvényhozókon múlik,de kétségem sincs a felõl,hogy soha a büdös életben nem fognak egy USA szintû fegyvertartást engedélyezni,de még szlovák mintát sem ,mert az államnak nem érdeke ,hogy a polgárai "szabadok" legyenek,az USA ban is van emiatt némi nézeteltérés ugye bizonyos körök közt.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Her Laca
Te is visszaolvashatsz ,kb elmondtam ezt én is ,de én nem gondolom,hogy akkora kardinális kérdés lenne ez az önvédelmi fegyver kérdés,és azt sem gondolnám,hogy széles tömegeket vonzana,leginkább azokat akik vonzódnak a lõfegyverekhez ,és én úgy gondolom,hogy ha indokolt akkor a mostani törvények is lehetõvé teszik a fegyvertartást ,sportcélra meg nem kérdés mint tudjuk. Ergo én ezt az egészet kevesek küzdelmének látom.
Itt nem az USA van azért ne hasonlítsuk már a két országot össze pláne nem bûnözés tekintetében. Van mibõl visszaszorítaniuk.
Mindamellett azért ágálok ellene ,mert nem szeressem a fegyvereket .

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Magyarországon illetve világban, ha valóban életeket akarsz megmenteni az autótartást érdemes szigorítani.
Hogy értsd kb. 150 emberölés történik Mon. és durván 600-1000 ember közlekedési balesetben.
Egyetlen értelmes fegyvertartó sem akar szabályok nélküli korlátlan fegyvertartást, de egy szigorú, de elérhetõ objektív vizsga messze jobb lenne jelenlegi kliensi rendszeren.
Egyébként mint Szlovákiában, mint Csehországban simán elég betérni rendõrségre és szigorú (Szlovákia)fegyvervizsga után megkapod az engedélyt.
Egy normális ember nem fog megõrülni attól fegyvere van, sõt fegyvertartók messze legtörvénytisztelõbb polgárai Magyarországnak, mert senki nem szeretné, kínnal-keservvel megszerzett engedélyét elbukni.
A hülyeségtõl meg erõsen véd az a tudat, hogy a másiknál is lehet fegyver. Egyébként ezért is hat kontakt bûncselekményekre erõsen visszafogóan a fegyvertartás.
Olvasd el ezt, sok mindennel képbe leszel.
fegyvertartás
Her Laca
Nem gondolnám,hogy kevertem a dolgokat.

"rendõrök akik rendszeresen lõnek azoknak semmi bajuk nincs civil fegyvertartókkal,"

És? Nekem sincs bajom a civil fegyvertartókkal. A baj szerintem és hangsúlyoznám a SZERINTEM- ET az lenne ha kiszélesedne ez a kör.
Ne mond,hogy ha könnyítenének és egy átlag magyar polgár számára elérhetõvé válna önvédelmi fegyver viselése,használata akkor az a sok újonnan fegyverhez jutó ember az mind korrektül betartja amit be kell és semmi probléma nem lesz.

fecska
de nem kell ennyire messze menni 😊

És õ még nem is kirívó tehetség, mint ez a
legenda:

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás..." -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Az bszna be, ha a mellalak gondot okozna 25m-en és még itt érvelnél a fegyveres önvédelem mellett.

A 25m-es mellalak kb. senkinek nem kellene, hogy gondot okozzon 1-2 tár éles elpuffogtatása után, ha megmutatják neki hogy fogja meg a fegyvert és hogy süsse el...

Ilyen is van.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás..." -ismeretlen gerilla feljegyzése-

A hozzászólásaidban korrektül összeszedted azokat tévképzeteket a ami rendvédelmisek között terjed a civil fegyvertartásról.
Eleve átlagrendõrrel beszélni fegyverekrõl, lövészetrõl hát....
Vannak akik nagyon normálisan állnak hozzá, de többségüknek gyakorlatilag fogalma sincs az egészrõl, de a jelvény szakértõt csinál belõle. Azok a rendõrök akik rendszeresen lõnek azoknak semmi bajuk nincs civil fegyvertartókkal, egy részt mert általában sokkal jobbak mint a civilek ezért nincs kisebbrendûségi érzésük, másrészt tisztában vannak a fegyvertartás elõnyeivel, hátrányaival.
fecska
ó na 😄
megyek építkezni 😊

Her Laca
Építs bunkert. Az felkészültté tesz.
Vagy gyakorolj gumicsúzli csapágygolyó kombóval,sok gyakorlással avval is jó eredményeket lehet elérni.És még nem is büntetik😊Vagy menj el valami jó kis önvédelmi sportot mûvelni. Van nem egy ami hatékony😊
Na van itt opció.

Her Laca
Te engem szoktak megállítani néha kocsival,de még egyszer nem motoztak meg abban a 30 évben amióta vezetek😊De a kocsit se kutatták át😊
Bankba meg épelméjû ember nem megy be fegyverrel mert erõsen rábaxik ,ha van engedélye ha nincs😊

fecska
és mondom megint NEM érzem magam veszélyben, csak szeretnék felkészült lenni 😊

fecska
mivel az egész rendszer fegyverellenes sikeres önvédekezõ=bûnözõ. és mivel még ne mén tartom el a családot, és nem én vagyok a családfõ ezért nekem csak részbe na feladatom megvédeni õket 😊 és nem azzal buknék le hogy illegálisan lõfegyver van nálam, hogy önvédekezek hanem jóval elõtte mikor mondjuk az elsõ rendõr igazoltat, vagy bemész az elsõ bankba 😊
nem nem éri meg. várok, míg beledöglök, vagy változik az egész. itt ennyit tudok max tenni, meg bosszankodni hogy máshol is mûködik, akkor itt miért nem 😊

Her Laca
Ez csak onnan jött ,hogy lehet nem is oly veszélyes itt a lét,hogy kockáztasson az ember?😊

Her Laca
"Mert nincs értelme. "

No várjál csak. No most ,hogy van ez?😊
Ha jól értelmeztem,te szeretnéd megvédeni magad és a családod életét a gonosz arcoktól. Feltételezem ez a gondolat onnan fogant benned,hogy úgy érzed veszély fenyeget benneteket és ezen te úgy tudsz úrrá lenni ha rendelkezel egy kézifegyverrel.
Azt is mondod ,hogy vehetnél hivatalosan.
Nos ha az életed a tét ,akkor szvsz belefér az a ha nem is 8 de 2 év amit azért kapsz mert önvédelemre használtad .
És itt jön a fenti idézett mondatod.
Inkább meghósz a gaz bûnözõk kezétõl mint leüld azt a 2 évet ,lehet annyit se😊

fecska

nem mondom hogy így lövök, de én is végig tudnám lõni ezeket a pályákat emberi idõben. Vannak ugyan olyan no shoot célok (piros x-el áthúzva) amik mögé raknak rendeseket, és azokat is el kell találni. Nem okoz gondot egy mellalak eltalálása 25 méterrõl.

fecska
Na ezzel van a baj használHATnám de nem fogom, leHETne de nem lesz. Mert nincs értelme. Nem fogom emiatt az egész életem elqrni hogy ülök vagy 8 évet aztán semmit se fogok kezdeni. A nálam lehetne bármikor, miután megszerzed, azt csinálsz vele amit akarsz, max a hatóságok nem preferálják 😊 És nem veszek pisztolyt és nem leszek biztonságban MÉG 😊

Her Laca
Mondjuk utána kigyúrta magát az isten barma aztán annak a gepárd vagy minek lett valami fõnökféléje .Autók után kajtattak asszem.

Cowie
Arról nem is beszélve, hogy mi van ha mellé lõsz és olyan sebesül meg / hal meg akinek nem kellene (mondjuk szerintem senkinek nem kellene meghalni lövöldözésben).
Egy zsúfolt, zárt helyen lövöldözni - már meg ne sértõdj - elég elvetemült gondolt.
Lehet több éves lõtéri tapasztalatod, de akkor sem tudod garantálni, hogy csak és kizárólag a támadód fog megsérülni. Ezt a fajta precizitást max. valami spec. alakult (SAS, Delta) tagjáról tudnám feltételezni, de õ meg napi 8 órában mást sem csinál csak ezt gyakorolja.

Her Laca
Akkor mi a baj? Leírtad ,max önvédelemre nem használhatod (de ha muszáj akkor muszáj alapon ) max leülöd .vagy nem.😊
Bár kétségeim vannak a nálad lehetne bármikorral😊
Szóval akkor nincs problem ,pár hónap ,veszel egy pisztolyt oszt máris biztonságban érzed magad,beszúrod a gatyába (szigorúan hátulra ) és sose lesz semmi bajod😊
Osztán nehogy úgy járj mint Mikike akinek a faterja adta ki az engedélyeket fegyverre annó ,ez a kölök meg elment rendõrnek oszt elsõ dolga volt,hogy vett egy 45 ös -t ami azért is nevetséges volt mert a srác volt 50 kiló,a csuklója az meg mint egy fakanál nyele. Mutogatta nekünk,mi meg jóóóól kinevettük,hogy majd meglásd egy komolyabb bûnözõ majd elveszi tõled. És! Elvette😊)))

fecska
Ha nagyon kell neki megszerzi máshonnan, nem fog végigmenni az engedélyeztetési procedúrán és nem fog éveket lobbyzni meg félmilliókat fizetni, hogy rámtörjön

Boconadi
''...nem azért mert pszichopata vagyok hanem mert inkább õ hulljon el mint én/mi/õk.''

De pont ezt magyarazzuk neked. En megertem az allaspontodat, de ezzel olyannak is adsz, aki rádtör.
Boconadi
Köszönöm : )
fecska
Lehet fegyverem 😊
0.22est akár ebben hónapban is legálisan.
pár hónappal késõbb nagykaliberû fegyverem is lehetne legálisan. 😊
és mindezt úgy hogy egy pszichopata kiskamasz vagyok.
igaz önvédelemre nem használhatom, de nálam lehetne bármikor ha úgy van kedvem.
Akkor egy érett felnõtt nem pszichopata embernek miért ne lehetne önvédelemre?

fecska
szerintem aki akar fegyvert az megszerzi most is (még Laca is pedig õ nem bûnözõ 😄)
aki ölni akar most is öl. ugyan mindegy milyen eszközzel.
Minden országnak ,ahol enyhítettek a fegyvertörvényeken, ha megnézed, visszaesett a bûnözés, és nem ugrott meg jelentõsen a fegyverrel való visszaélés/bûnözés.

Her Laca
Tudod mit😊 Hál istennek nem lehet fegyvered 😊)) és asszem ez jól van így ,és ha jól látom ez marad is ebben a formában. Rugózhatunk ezen akármeddig.
Max ha leszel valami qrva befolyásos arc a parlamentben,bár még fiatal vagy elõtted az élet ,és akkor tudod befolyásolni a dolgokat😊

fecska
8 éve lövök.

fecska
alapból beírtam a 21 évet amibe nem férek bele. igen jól gondolod, önvédelemre magamnak még nem adnék lõfegyvert.

szlovákiába és ausztriában is alanyi jogon jár pl.

és én leélném az életem úgy ha valakit megöltem, aki az életemre vagy a szeretteim életére tört. nem azért mert pszichopata vagyok hanem mert inkább õ hulljon el mint én/mi/õk.

és végül szerintem meg nagyobb biztonságban lennék egy lõfegyverrel mint most pl egy gáz riasztóval.

Jeffjohnson
A mondandóm lényege az lett volna (lehet a dzsipós példa rossz volt), hogy olyan emberek kezébe jutna fegyver, akiknek nem kellene és ez elkerülhetetlen lenne. Én nem mondom azt, hogy ha mindenki kezébe fegyvert adnának akkor halomra lõnék egymást, másnapra de a lõfegyverrel elkövetett bûncselekmények (pl:szerelemféltés, nem leszúrná hanem lelõné)száma jelentõsen megugrana. A bûnözõk kezébe (akik már most is hozzájutnak ha kell nekik) még könnyebben jutna fegyver. Nem beszélve azokról az emberekrõl akik hirtelen felindulásból vagy valamilyen rejtett elmebajnak köszönhetõen nem a késhez nyúlnának, hanem a lõfegyverhez, mindezt mondjuk egy forgalmas bevásárlóközpontban vagy éppen villamoson tennék akkor, annak beláthatatlan következményei lennének. Mi van ha apu fegyverét megszerzi kis pistike és mivel az osztálytársai szemetek voltak lelõné õket. Innentõl ez is realitássá válna ha könnyebb lenne fegyverhez jutni.

Her Laca
Fecska. Ne akassz már hasba baxki. Elmentél lõni és most azt érzed te vagy a tell vilmos. Nem így van ez,nem így mûködik. Még képzett (ez a szakmája ) krapekkal is megtörtént már,hogy bár kiváló lövõ volt de emberre stresszhelyzetben képtelen volt lõni.

Viszont te pont az adott cikkre reagálva állítottad hogy lehet hogy segített volna egy lõfegyver. Fõleg nem amit írsz hogy szúrás után lõni... komolyan átgondoltad ezt? Kvázi fél sokkos állapotban emberekkel körülötted lõni, mert hátha ott marad aki megszúrt???

Her Laca
Alanyi jogon neked nem jár fegyver ,sem másnak. Még ámerikában sem.
Ha meg tudod indokolni és az indokok nyomósak most is lehet önvédelmi fegyvered.
Másik. Ki az aki alkalmas. Felvázolsz pár dolgot ami szerinted alkalmassá tesz valakit. De ez közel sem így mûködik.
Lehet ,sõt biztos vagyok benne,hogy jelenleg (a korod leszámítva) te sem vagy alkalmas ha rendesen megvizsgálnának,eleve a hozzáállásod már necces.
A FEGYVER NEM JÁTÉK! A FEGYVER EGY ESZKÖZ! mégpedig azért van létrehozva,hogy egy másik emberben kárt tegyünk vele,és az én meglátásom az,hogy ezt a lehetõséget lelkes amatõröknek nem szabad megadni.Erre vannak a megfelelõ szakmák,lévén a fegyverrel bánni,pláne jól bánni bizony ugyan olyan szakmai hozzáértést igényel mint bármi más az életben. Mûkedvelõk menjenek a lõtérre puffogtatni ,ott megtehetik gond nélkül felügyelettel.
Tudom nem tetszik neked ez ,lehet példálózni más országokkal ,(mondhatnám cinikusan ki kell menni oda élni) de itt hál istennek az emberek nem (legalábbis nagy többségben) akarnak fegyvereket a lakásukba.És azt se szeretnék,hogy a szomszédnak legyen,legalábbis én így vagyok vele. A fegyver nem jó ,attól mert van neked még nem leszel biztonságban és nem fogod jobban megvédeni magad,pláne ha aki fenyeget annak is van. És a fegyver azért sem jó mert ha ne adj isten lelõsz valakit egy életen át cipeled a terhet,nem olyan könnyû dolog megbarátkozni ám a tudattal,hogy legyilkolunk valakit,valakiket.
Sorolhatnék még okokat ,de szerintem elég ennyi.

fecska
látod, pont erre való a lövészet mint sport. ahol megtanulod hogy kell használni a fegyvered, és nem csak a célra koncentrálva, hanem felméred a hátteret, azt ami elõtte van. ezek nagyon alap dolgok mikor elkezdesz dinamikus lövészsportokat. egyértelmûen nem fogok rálõni egy olyas valakire aki mögött vagy elõtt ártatlan van. de nem utasokkal teli villamoson szoktak késelni hanem este. m

Jeffjohnson
Igazából te sem csinálsz mást csak ugyanazt szajkózod... Létezik ám más vélemény is mint a tiéd, el kell fogadni, hogy más emberek, másképp látnak teljesen szubjektív dolgokat. Nem kell õket meggyõzni csak el kell fogadni, hogy másképp gondolkodnak mint te. Ettõl még nem lesz rossz ember sem te sem a másik. Ha idõsebb leszel talán belátod majd te is.

Azzal remélem tisztában vagy, hogy egy utasokkal teli villamoson lövöldözni akár önvédelembõl is semmivel sem jobb mint késelni... Lehetsz te felõlem az olimpiai bajnok is lövészetben, ha ezt meg mernéd csinálni nagyon komoly bajok vannak a fejedben. Ártatlan emberek testi épségének kockáztatása ilyen módon nagyon nem fér bele...

repvez
Azért több mint 1000 repidõvel nem mondanám tanuló pilótáknak öket.
fecska
Nem vagyok egy ideges ember, de az hogy le se szarják az emberek mit mondok, és csak szajkózzák a saját gondolataikat, az azon kevés dolgok közé tartozik ami fel tud baszni.

NEM élek olyan környéken NEM vagyok veszélyben, csak alanyi jogomnak tartom hogy meg tudjam magam védeni.

És mint pár órával ezelõtt mondtam NEM MINDENKINEK kell lõfegyver, csak aki arra alkalmas! Aki tudatán kívül cselekszik, az nem alkalmas!

Egy ismeretlen és váratlan helyzetben reflexbõl viselkedsz. Ezért úgy kell betanulnod, hogy az reflex szerû legyen.
Épp ez amiért JanáJ mondta hogy nem elég az évi öt lõtérlátogatás. havi 2-3 sztem a minimum amikor ezt el tudod érni.

De ezt mind elmondtam már ebben a pár napban csak el kéne olvasni és értelmezni.
Ki lehet fejteni az egyet nem értésed, csak ne azokkal az idióta érvekkel, amit már 5x megcáfoltam, vagy valótlannak állítottam.

Boconadi
Biztosan én vagyok az elfogult, de ha egy olyan környezetben élsz, ahol egy összeszolalkozast, komplikaciot, ellentet, szoban, vitaval, egy pofonnal, barmivel ami "ertelmes", es nem halalos eszközzel nem lehet megoldani, ott mar eleg nagy a problema. Ti fenyegetve erzitek magatokat? Szinten nem a Ti hibatok. A tarsadalomnak, neked, vagy a meghatarozo környezeted hozzaalasanak kell megvaltoznia, nem pedig löfegyvert adni mindenki kezebe a problema megoldasara. Ha pedig csak hobbibol szeretsz fegyvert tartani, most is megteheted.
Az az igazsag (szerintem), hogy mindenkiben megfordul egy kis düh, vagy ellenerzet a masikkal szemben, es ezt mindenkeppen szelsöseges peldakkal dobalozva pörgeti le az eszeben. Pontosan ezert cselekszik az ember varatlan helyzetben "tudatan kivül". Pont ezert nem kell mindenkinek löfegyver. Egy ismeretlen és/vagy varatlan helyzetben, ugysem ugy viselkedsz ahogy betanultad. Szerintem. (Az mas kerdes hogy azokat maskepp tudod kezelni, mint az "atlag")

<#smile>
fecska
csak mondtam egy számot mert az nem állapot h most is kijön a rendõr nem találja el a gyorspont lapot 15 méterrõl...
akkor most mit várjunk tõlük

Évi öt lõtér látogatás mellett én lõtéren nem merném hagyni egyedül, nemhogy lõfegyvert adjak neki.
Nem hinném, hogy divat lenne belõle, ha 100e a vizsga még 10-50 az eü, illeték, stb. még 50-100 a fegyver és kötelezõen lövészetre kellene hordani ami nem olcsó.
Nohab
Molnibalage
Átengedig õket, de valójában egy részük nem tud olvasni vagy simán funcionális analfabéta.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage

Amerre én lakom, a szóban forgó népesség java része minimum 8 általánost elvégez. Azt meg írás-olvasás nélkül fantasztikus teljesítmény.

Her Laca
Ebben nem értek egyet.
Abban az országban ahol levizsgáztatok egy gépkocsit úgy ,hogy motor sincs benne (jelenleg is bármikor ) szerintem nem is kérdés,hogy engedélyt lehet e szerezni úgy ,hogy a delikvens nem felel meg mindenben a követelményeknek.
És én nem hamis jogsit mondtam,hanem korrekt rendes ,bejegyzett ,eredetit😊
Pénzzel mindent elintézel,és kiknek is van belõle sok? No nem irigylem ,csak megjegyeztem.