Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mo.-on csak a légierõ tehetne valamit ha támadás éri az országot? Mert másunk nagyon nincs...

Köszönöm,akkor jól sejtettem.

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Molnibalage

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Egy kinti fórumon bukkantam erre a kérdésre.

Can you help me find a RAF HAWK T1 solo display pilot video? The video was filmed between 70 -80's and the pilot pre-plans the whole flight on video as he is being graded to be able to solo fly at air show its a British video I tried can not find it.

Én soha nem futottam össze ezzel. Nektek rémlik ilyen videó?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Kis idõutazás.

Elvileg nincs eltérés. Mindkettõ 23 hüvelyk széles.
A T80 lánctalpat a T23 HVSS felfüggesztésû verziója és a T25 pilot 2 használta a T80E1-et a Pershingek és legelsõ M46-osok.
A Hunnicutt szerint a Pershingeken volt T81 is. Az 24 hüvelyk széles és egy csap van benne, a T80 és T80E1-ben két csap van és 23 hüvelyk szélesek.
AZok a csóró ostobák meg kivágnak még egy pálmafát és faragnak belõle még 100 ladikot. Nem kicsiben kéne keménykedniük, hanem nagyban. Fõleg ha már vállalták a kalózok elleni "háborút" <#alien>

PSN ID: Foxxika - BattleTag: Yogsara#21730 - Nintendo: Foxxika Origin: Foxxyka

Egyik barátom hk.pk. volt (T55), simán belõttek a faluba...

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Nem rajongok az oroszokért, de legalább megoldják azt, hogy ezzel a bárkával nem kalózkodnak többet. (És még humánusak is voltak...)

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Asszem értem felénk miért égnak álló csõvel közlekednek.
Az amik pont így lövöldöztek mindenre Irakban. :-) Szeretünk rombolni, na. :-)
http://htka.hu/2014/03/28/lezuhant-egy-super-hercules-indiaban/
Egy kérdésem lenne...
A T80 és a T80e1 lánctalp közt van szélességbeli eltérés?

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

V43 1105
Lezuhant az Indiaiak egyik J-s Herkulese kiképzõ repülésen öten meghaltak 😞

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

jah. Az amcsiknak legalább van annyi ha már gyakorolni akarnak 300m-es kötélen célt úsztatnak amit bármikor szétlõhetnek <#alien> Az orosz meg örzi a hagyományt és szétlõ mindent amit meglát ( még ha ciki is ) <#hehe>

Szvsz ennek a videónak van egy hosszabb változata. Ott valami csónakba teszik a kalózokat, hogy irány a part. Ezt a ladikot meg buliból szétlövik. Gondolom a CIWS-en nincs "lõjük szarrá a ladikot" program. Mindenhol belinkelik milyen tökösek az oroszok és milyen töketlenek a nyugati hatalmak, hogy nem lövik szét a ladikokat. :-)
Igaz. A célokat nem tudjuk és találgatni mindenki tud <#hehe>

[NST]Cifu
Gondolj bele, hogy a harckocsik is képesek egy (kiszámíthatóan) mozgó célt eltalálni úgy, hogy közben terepen haladnak. Nyílván romlik a találati arány, de azért nem konvergál a nullához.

A Bismarck elsüllyesztésénél Sea State 6-8 volt, vagyis eléggé kutya idõben lõtték szét. Ezt egyébként sokszor kihagyják az elemzésekbõl, ahol a britek pocsék találati eredményeire mutogatnak...

Videó errõl az összecsapásról, van benne pár jelenet, amely mutatja az idõjárást...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

qtab986
Molnibalage
Ilyen idõben a támódrendszerek és potenciális támadók nagy része is megfekszik...

Az összes bemutatólövészeten olyan szép hullámmentes a víz de szerintem az ellenség nem csak a csendes napsütéses idõben támadhat.
Vajon mennyire lenne eredményes ilyen helyzetben úgy hogy még a cél is csak másodpercekre bukkan fel a nagy hullámok miatt?

z0ty4
a legutolsó pár percben van akció csak. 1:24 az 1 óra és 24 perc lenne 😊

ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070

Ki tudja, mi volt a cél... Talán arra voltak kíváncsiak, hogy abszolút kézi vezérléssel mit tudnak?
Az az elbaxott nagy automatizáció sem mindig elõnyös, lásd Falkland-szigetek.

Molnibalage
Mettõl meddig nézzük?

z0ty4

Molnibalage
Bárcsak több ehhez hasonló videó lenne nyilvános. A Kh-31 tesztelésérõl nagyon megnéztem volna az anyagot.

Ezért találták ki a giroszkópot, amit elvileg mindenki okosan használ is. + azért azt kinézem belõlök; még ha elmaradottak is, hogy a tûzvezetést számítógép vezérli 😊

Amcsik tesztelik az AK-630-ast:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Amennyiben kézi vezérléssel lõnek, akkor egész jó eredmény.
Ha jobban megnézed, a lövések legnagyobb részének hosszirányú pontatlansága van, ami a hajó folyamatos dülöngélésébõl adódik.

Itt nyilván manuális vezérléssel lõnek vele, de egyébként nem a szuper pontosság a lényeg az ilyen CIWS-eknél, hanem hogy a rakéta útjába minél sûrûbben odaspricceljenek egy csomó lövedéket, hogy lehetõleg beleütközzön.
Bár nem tudom, hogy a videón AK-630 vagy AK-306 látható (inkább az elõbbire tippelnék, mert úgy látom hûtõköpeny van a csövek körül, a 306-oson nincs, az utóbbi nem radarvezérlésû, és inkább felszíni célok szétlövésére alkalmas, mint légvédelemre. De csak kisebb gyorsnaszádokon van, itt meg egy rombolóról vagy fregattról lõnek nyilván).
Itt asszem csak állatkodnak. Egy üres ladikot lõnek mindennel ami van. Még AK-val is.
Molnibalage
Voltak, de csak felderítõ szerepkörben, Predatorból többet is elvesztettek.

Lehet hogy nem kérdeznek, de ezek a cuccok 1) elavultak; 2) a tüzvezetõ rendszerük pöppet pontatlan ( jó hogy már nem csöves technológia meg katód )3) ennek mi volt az értelme? Mert ha "lõgyakorlatnak" szánták, akkor baromi égõ! <#hehe>

Köszönöm, csak ebben szerettem volna megbizonyosodni, mert szerintem se voltak akkor még robotrepülõk, de akkor biztos a tomahawk-ról lehetett szó. Sajnos a forrást most nem találom.

★★★★★

repvez
Az attól függ, hogy mit értett az adott illetõ robotrepülõk alatt.
HA a tomahawk cirkállórakétára ,ami gázturbina hajtású és elöre meghatározott utvonalat lerepülve csapódik a célpontba , akkor igaza van,de ha azt érti rajta, hogy pilóta nélküli repülõ önállóan dobálja a célokra a bombákat az nem igaz, mivel még azok napjainkban is csak prototipus fázisban léteznek,nemhogy éles bevetéseken használták volna õket 15 évvel ezelött
Egy blogon olvastam, hogy 99-be Jugoszláviát a Nato robotrepülõkkel bombázta. Ez valóban így volt vagy csak kitaláció?

★★★★★

repvez
Azért ilyen közelrõl ekkora szórása van akkor hogy akarnak egy kis rakétát leszedni vele ?
Fenrir
Az oroszok még mindig nem xaroznak 😊

A halál csupán a kezdet...

TG Gida
Az A-10 ágyújánál hogy oldották meg,hogy nincs torkolattûz? Ezen a videón elég rendesen lángol, mégse láttam olyat amin lenne.

Isten áldja a pogányokat!

Passz, a gépágyú torkolattüze (ha az) elég durva.
z0ty4

qtab986
КС-23/KS-23

Molnibalage
AP blogon rakták ki. Nem lenne rossz egy mindent bele demót látni a géptõl.

qtab986
Amúgy a legtöbbön nem tudsz mintát válatni.
Az szükséglet, az elkölthetõ pénz, a kínálat hármasából végül olyan is lehet. Gondoltam, azért jelzem, van más is.

(Mindig imádtam az amcsikat fikázókat. Két lépéssel a világ elõtt járnak hadtechben, de õk a bénák. :-) )
Molnibalage
Nagyon lightos F-35B demó. Nem rángatják meg, de az látszik, hogy demo tüzelõanyag mennyiséggel utánégetõ nélkül is milyen kis távolságon száll fel. Van tolóerõ és felhajtóerõ is, a sok "kicsi a szárnya" duma ellenére is.

Nem vita indítónak szántam, én nem szeretem este. Lehet egy éles és nem replika dot jobban mûködne.
Ok. Korom sötétben nem látod a hátsó irányzékot sem, nem hogy összehozd az elsõvel és úgy adj le célzott lövést.

A red dotok leggyengébb fényerõ mellett nem vakítanak el és legalább látod hova célzol. Esetleg kitakarja a fény ereje a célpontot, de akkor egy profibb red dot kell, amin szélesebb skálán lehet állítani a fényerõt.

Ezért mondtam, mi a jobb. Vak sötétben egy ember körvonalát még csak-csak elcsíped, de az irányzékaidat nem látod. Ezért rálõsz úgy "célozva" hogy csak vállhoz fogod a fegyvert vaktában, vagy egy red dottal látod hova lõsz, csak kicsit zavar a fénye?

Ha az életem múlna rajta, inkább nem is lõnék addig, amíg nem muszáj, vagy nem tudom biztosan, hogy el is találom a célt.

Vagy egy jó fajta hangtompító és akkor nem vesznek észre, ha hibázok. =)

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás..." -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Maga a fény zavar este. Amúgy a legtöbbön nem tudsz mintát válatni.
qtab986
Spoiler (katt a megjelenítéshez)