Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A FUEL-panelrészen a nagy szürke forgó-kapcsolóval lehet vezérelni a feltankolandó tüzelõanyag mennyiségét, ill.a rendszer fordított mûködését, ha leszívatni kell a géprõl a kerót valami okból. Másik faladat, ha gépen belül másik tartályba kell átszivattyúzni valamelyik tartályban lévõ berendezés hibája/kiszerelése miatt vagy tartály-szivárgás javításához, így nem kell a teljes tartályrendszert leüríteni (transfer pump-üzemmód). Az ARMAMENT-panelen látható a gépágyú lõszer-betárazását jelzõ lámpa, a fegyverfüggesztõket áramtalanító/tápláló kapcsoló, és a radar kisugárzását blokkoló/lehetõvé tevõ kapcsoló, ezeket nyilván csak közvetlenül start elõtt kapcsolják fel(a földön véletlenül bekapcsolt radarsugárzás kis távolságról ugyanúgy képes embert ölni, mint egy véletlen gépágyúlövés vagy rakétaindítás). A gép fedélzeti rendszereinek földi teszteléséhez is nyilván használják az APU-t (kisegítõ energiaforrás hajtómûindításhoz és a rendszerek táplálásához), ezért vannak a panelen a vezérlõ-kapcsolói és az APU-légszívó/gázkifúvó nyílások ajtóinak kapcsolói.
Üdv ML
Molnibalage
Tudom...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

repvez
Minden gépen megvannak ezek a kapcsolók,csak a régebbi gépekben még a fülkében vannak,de a modern 4+ os gépek talán mindegyike rendelkezik ilyen földi müszaki panellal, hogy a járó hajtómû melleti tankolásnál és felfegyverzésnél a müszakiak tudják blokkolni a rendszereket illetve kiválasztani, hogy mennyi üzát töltsön a gépbe. Illetve ha nem a kabinban található akkor szétszórva a gép különbözõ részein, itt meg integrálva van egy közös panelra.

Viszont a pilótának ilyenkor tilos a bothoz nyulnia,mert a kacsaszárny mozgása miatt balesetet okozhat vagy sérülést az alatta dolgozó müszakinak.

továbbá minden gépen van több szivattyú is amivel a szárnyakból a törzsbe illetve a kifogyasztó tartályokba szivja át az uzemanyagot.
Az viszont számomra érdekesebb, hogy a más tipusokból csak akkor szállt ki a pilóta hamár mindent lekapcsolt és megállt,de a gripenbõl szinte megállás után kiszáll a pilóta és az APU még mindig megy a rendszerek müködnek a kabinba az ellenõrzésekhez.
Molnibalage
Az összesre. Mintha lenne a gépen saját szivattyú, amivel képes tartályból szívni tüzelõanyagot, ha nincs külsõ szivattyú. A radar lekpacsolható, stb. Midig érdekes egy ilyen tábla, mert elárul ezt-azt a tervezési filozófiáról és másról is.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

repvez
Milyen érdekes gombokra gondolsz?

JanáJ: Tudtommal, nincs különbség köztük, max a csörlõ és egyéb nem NATO kompatibilis dolgok lehetnek mások,de az "új" helik is katonainak lettek gyártva eredetileg és ugy került civil kézbe, most meg ujra katonainak, igy nincs nagy eltérés köztük.
BRAT
Jópofák ezek az indiaiak.<#dumcsi>

-Egy olyan ember szükségleteire gondolt, akit még csak nem is ismert és soha nem is fog látni.- "DERSZU UZALA" &#9771; Zemdee bodáá Irán! &#9771;

A Mi8/17-ek civil és katonai változata eltér? Gondolok itt a sárkányra, hidraulikára, páncélozásra. Mennyire "katonai" a három "új" minyónk. Mert én azt gondoltam eltér a civil meg a katonai változat. Már a festésen, rádiókon, belsõn kívül is.
"davidbog-nak egy összehasonlítás oroszosan 😊"

ximix
A magyar különleges alakulatoknak elõírtam az edzés programot 😊

http://youtu.be/fxAaFENLzok?t=9m14s
Köszönöm.
Modern harckocsikban már annyira nem vagyok otthon, nem igazán tudom mit higgyek az összehasonlításról. Sokra tartom a T-64-et, benne is van abban a négy harckocsiban amit harckocsifejlõdés szempontjából fontosnak tartok. De modernizációval együtt is kicsit gyanús, hogy szinte minden téren van olyan jó a T-64BM mint a Leo2A4.
Nekem az a fura, hogy a KMZ-s (?) JTAC arcát mutatták.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás..." -ismeretlen gerilla feljegyzése-

z0ty4
gépágyúzás közben levehették volna a zenét.

ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070

Molnibalage
A legérdekesebb rész 11:50-nél a kezelõ panel, elég érdekes kapcsolóka is láthat ott az ember.

z0ty4
egy kis nézni való:

Célkeresztben I. évad 8. rész

A hazai légtérvédelmet feldolgozó epizódban bemutatkoznak a Gripenek, a katonai légi irányítás központja: a veszprémi szikla, a JTAC-képesség és a legújabb háromdimenziós radarállomás, Medina is. Országos tévécsatorna eddig még soha nem mutatta be a pilóta szemszögébõl a vadászgépet a levegõben, de a Katonai Filmstúdió munkáit jól ismerõknek is nyújt újdonságot a film: elõször látható belsõ kamerából Gripen-éleslövészet.

Ugat?

Ugat <#alien>

PSN ID: Foxxika - BattleTag: Yogsara#21730 - Nintendo: Foxxika Origin: Foxxyka

Nekem valahogy még mindig az A-10 a favorit a jetek közül. Amikor lõ <#szeret> mint a ruhaszakadás

ximix
davidbog-nak egy összehasonlítás oroszosan 😊
http://btvt.narod.ru/raznoe/bulat-leo2.htm
OMG
ximix
szomferi
hát nem egy AC-130 😄

AsRock Z77M|Intel Core i7-3770|Thermalright Macho 120|KINGSTON 8GB HyperX DDR3 1600MHz CL9 KIT|EVGA GeForce GTX 760 SC w/ EVGA ACX Cooling|ThermalTake TR2 470W|CoolerMaster RC 690|Samsung 840 120GB

Gyõzelmi gyûrû.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás..." -ismeretlen gerilla feljegyzése-

A "légifölény" kék szín mennyire volt elterjedt az F-15 ösön?
Az összes kép amit látok a Luke ra utal,de hátha.

Most nem tudom fellapozni a "KÖNYVET"

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Jeffjohnson
A 2.vh-s német tankok csövén lévõ fehér köröknek, (amik azt jelõlték hány jármûvet lõttek ki) volt valami magyar neve/megfelelõje?

Indulásnak jó Cifu cikke. http://logout.hu/cikk/itt_vannak_a_lezerfegyverek/vegyuk_at_a_lezerfegyver_alapjait.html

Sziasztok! 😊

Nem tud valaki esetleg olyan szakirodalmat ami a lézerek hadászati alkalmazásáról szólna, fõleg a fejlesztésekrõl, jövõbeni lehetõségekrõl, komolyabb technológiai paraméterek is lennének benne.

Lézerfizika nevezetû csodás tárgy miatt kellene...😄

Elõre is köszönöm!
qtab986

modellmaker
Anno. Én úgy értettem, hogy JanáJ a jelenkorra gondolt. Itt is volt szó róla, meg képriport, hogy a szerbek azért annyira nem szarok.

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Szerb/horvát.
A Horvát háború hõsei és én-ben még "vonat bomba" is volt. Valami gáztartályt elengedtek a lejtõn és felrobbantották. Elvitte a fél falut.
Anno a horvátok bombáztak An-2-vel (amiket a fáma szerint tõlünk kaptak, állítólag magyar pilóták is repültek ilyen "bevetéseket"). A bomba is valami házi gázpalackból átalakított szerkezet volt.
modellmaker
A délszlávok alatt kikre gondolsz konkrétan?

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Megtörténhet hogy befullad és akkor "naugye" 😊
ha meg mégsem akkor nem volt elég mély az áhitat és elég erõs a hit.

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

z0ty4
Mig-21 Fishbed drop a bomb

azért nem hagyják abba az akbározást 😊 hátha segít a bomba ellen <#nevetes2>

Ha bele gondolsz Afrika egy részén még csúcs technika is lehetne. Vagy mondjuk anno a délszlávoknál.
Ulvar
MTZ? <#idiota>

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

Molnibalage
Mindkettõ epic a javából.

Megy az "ismerd fel" rovatba...
A traktor lesz a kérdés <#wink>

Ez se rossz:

Harcias Ancsa😊

Molnibalage
Vagy aknát. Na, az szólt volna nagyot.

Elméleti dolog ugyan, de ha abba a gumi(stb...) rakásba nem látható módon beépítenek egy féloldali rámpát, csúnyán meglepõdtek volna a BMP-ben.

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

z0ty4
szerintem is. kíváncsi leszek mit válaszolnak majd neked...
meg ez CFT dolog elég új, tuti nem tesztelték még, csak saccoltak...

Molnibalage
Szerintem majdnem biztos, hogy téves ez a valami. Ugyanis az eltolt szárnytartók miatt - márminthogy nem párhuzamosak - anno az lett a vége, hogy az A-6E kivonása után a Navy-nak nem lett meg a "600 mérföldes" bombázója még három póttankkal sem. Itt meg egy CL póttankkal látom azt, hogy 650 mérföld jön ki utántöltés nélkül.

z0ty4

z0ty4
Brimstone Anti FIAC Salvo Fire

nem semmi ez a Brimstone <#violent>

nekem nem játssza le :-(
Szerintem igen, hiszen egy a gépeket gondolom folyamatosan küldték be átépítésre, és amikor vissza jött az alakulathoz ment a másik. De ez csak vélemény.

TG

karosszéktábornok.blog.hu

Egy Tomcat században elõfordulhatott egyszerre több altipus is?
Hogy egyût repültek A és B,netán extrém esetben még D változatok is?
Nem tesztszázadra gondolva.

Mert látványos gondolom.