Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem vita indítónak szántam, én nem szeretem este. Lehet egy éles és nem replika dot jobban mûködne.
Ok. Korom sötétben nem látod a hátsó irányzékot sem, nem hogy összehozd az elsõvel és úgy adj le célzott lövést.

A red dotok leggyengébb fényerõ mellett nem vakítanak el és legalább látod hova célzol. Esetleg kitakarja a fény ereje a célpontot, de akkor egy profibb red dot kell, amin szélesebb skálán lehet állítani a fényerõt.

Ezért mondtam, mi a jobb. Vak sötétben egy ember körvonalát még csak-csak elcsíped, de az irányzékaidat nem látod. Ezért rálõsz úgy "célozva" hogy csak vállhoz fogod a fegyvert vaktában, vagy egy red dottal látod hova lõsz, csak kicsit zavar a fénye?

Ha az életem múlna rajta, inkább nem is lõnék addig, amíg nem muszáj, vagy nem tudom biztosan, hogy el is találom a célt.

Vagy egy jó fajta hangtompító és akkor nem vesznek észre, ha hibázok. =)

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás..." -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Maga a fény zavar este. Amúgy a legtöbbön nem tudsz mintát válatni.
qtab986
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

qtab986
A derengõ "pötty"-tõl én nem látok este.
Több rajzolatból lehet választani.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

A derengõ "pötty"-tõl én nem látok este. Szürkületben oké, de sötétben halál. A többség gyorsaban áll célra nyílt dottal. Nekem a nyílttel két bajom van: nem tudok gyengébb szemmel célozni vele és nem mindig tudok két szemmel célozni vele.
Jeffjohnson

Jó kis reklám 😊

TG Gida

Isten áldja a pogányokat!

repvez
Ez semmi én már láttam sorozatlövõ parabellumot is 😊

Errõl a géprõl eddig nem hallottam, érdekes egy jószág azért :
Her Laca

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Molnibalage
De, tud. Az egyetlen korlátozás a szárnnyilazásnál a GBU-15-nél van, amiatt csak az egyik szárnyüggesztõre tehetõ fel igazából.

Egyébként 4 db hatzárassal alig repülek, mert a 24 db Mk-82 teljesen értelmetlen konfig. Akkor légellenállása van, hogynem éri meg cipelni. Akkor már inkább 4 db Mk-84 vagy 8 db Mk-83.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Nyilván a kérdés a pilonokra vonatkozik, de mivel konkrétan póttankokról volt szó, ez is hozzá tartozik szerintem. Amúgy egyáltalán nem lényegtelen, mivel méretük is van a felfüggesztéseknek. Az F-111 például, 4 db hatzáras pilonnal, tele bombákkal, nem hiszem, hogy tudna maximális szárnynyilazást.

Molnibalage
A Szu-27 külsõ függesztõjée mehet akár dupla R-60 és a szány mozogat. A MiG-23/27 szériánál ha a külsõ szárnyfüggesztõn van bármi is, akkor a szárny nyilazása addig minimális szögben marad. Az F-111 gépek esetén a külsõ két függesztõ nem forog, emiatt sohan nem használták õket, teljesen elméletiek.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Is, de a belsõre is tehetõ pótos.

F-111-rõl itt talász tõleg egy hosszabb írást.

repvez
A szárnymozgatás szempontjából lényegtelen, hogy pótos vagy bármilyen más függesztmény van ott.
Tudtommal a Szu-24 nem hordoz póttankot a mozgószárny alatti felfüggesztõn.

repvez
Ez tipus függö van amelyik mozog a szárnnyal együtt és menetirányba áll van amelyiknél ilyen esetekben le van tiltva a szárny állitás.

A tornado és a szu-24-es ha jól tudom akkor mozgatható marad a potosnál is, viszon a mig-23-asnál nem. F-14-esnél meg ugye eleve nincs is függesztési pont a mozgó részen.
BRAT

-Egy olyan ember szükségleteire gondolt, akit még csak nem is ismert és soha nem is fog látni.- "DERSZU UZALA" ☫ Zemdee bodáá Irán! ☫

BRAT
Kép lemaradt:

-Egy olyan ember szükségleteire gondolt, akit még csak nem is ismert és soha nem is fog látni.- "DERSZU UZALA" ☫ Zemdee bodáá Irán! ☫

BRAT
Szemre kis kapacitásúnak tûntek a CFT-k. F-16S-en olyan szépen van megoldva, a 600-as függesztettel meg olyan ormótlan.

Ha már errõl van szó: a variaszárnyasokon F-14, agy F-111 pl.. a póttank a szárny mozgó részén van ugye. Ezeket forgatja a szárnyálláshoz viszonyítva a tartályok felfüggesztési pontja "menetirányba"?

Molnibalage
Ezt a kapacitás dolgot nem értem. Az F-15C/D/E gépeken egy-egy CFT kapacitása 880 USG táján van, mikor a pótos 600-as. Az F-16C Block 50/52+ és Sufa gépek CFT-je egyenként 450 gallonos.

Este is jó a red dot, csak vissza kell venni a fényerõt minimumra.

Illetve gondolj bele, nyílt irányzék a jobb éjszaka, vagy a derengõ red dot?

Amúgy én inkább a tríciumos irányzékra esküszöm. A red dottal közelre egyáltalán nem célzok gyorsabban, mint a nyílt irányzékkal, de legalább rendszeresen belelövök a fedezék tetejébe airsoft játékokon.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás..." -ismeretlen gerilla feljegyzése-

BRAT
Mirage pocsékabb, aláírom. <#hawaii>
Conformal fuel tankok tetszenek, még ha kapacitásuk/flexibilitásuk messze elmarad a szárny alá csatolt verzióktól.

F-16 és F-18 megoldásai jók.

-Egy olyan ember szükségleteire gondolt, akit még csak nem is ismert és soha nem is fog látni.- "DERSZU UZALA" &#9771; Zemdee bodáá Irán! &#9771;

Molnibalage
Pedig ez csak a 370 gallonos, van 600 gallonos is, de elég ritkán látni. Egyáltalán nem ormótlan. Nézd meg a Mirage 2000 gépeket meg a Rafale-t nagy pótossal.

F-16 és 600 gal.

Mirage 2000 és dudoros tank jobb oldalt.

Rafale.

BRAT
Ormótlanok azok a póttartályok ezen a pici gépen...

-Egy olyan ember szükségleteire gondolt, akit még csak nem is ismert és soha nem is fog látni.- "DERSZU UZALA" &#9771; Zemdee bodáá Irán! &#9771;

Azt el tudom képzelni, hogy este jól látszik egy fényerõsítõs éjjellátón. De a holokon van éjjellátó mód is, bár ez nem tudom hogy mûködik. Bár este nem ér semmit maga a reddot szerintem.
qtab986
Nem értem a kérdést.
Olvastam egy szöveget, ahol nem írták le egyértelmûen, de nekem úgy tûnt, utaltak rá, a reflex irányzék felderíthetõ. Arra gondoltam, talán a célpont irányába is kibocsájt valamilyen sugárzást. Nem csak az irányzékot használó user/lövész felé. Elektromágneses sugárzást, fotonokat.

Molnibalage
Cold Response 2014

Miért nyalna vissza. Odaküldenek orosz egységeket, vérbefojtják a "terroristákat" és hivatkoznak másra. Isten ugye az erõsebbel van.
Molnibalage
Igen, ha ez eljön, akkor itt fog visszanyalni, de azért elég messze van az, hogy ez eljöjjön demográfialiag.

"Ez lehet, hogy Ukrajnának fáj, de a demokratukus világ elvben bizony így mûködik."

Szerintem nem szokás így mûködnie, de ha Putyinnak ez az alap akkor már ki is lehet írni OO egy meghatározó részén azt a népszavazást... és évrõl évre egyre nagyobb részén ugye messze a muszlimok a legszaporábbak. Márha csak ilyen esetekben mert ugye Orosz és Orosz között durva difi tud lenni. Hupsz szét is esett Oroszo.

OO anektálta a Krímet. Nem véletlen hivatkozott Koszovóra mint ahol ezt a NYat eljátszotta csakhát Krím esetén nem volt durva etnikai tisztogatás, sött talán egy darab halálos áldozat nem volt anektálásig! Az EUnak, fõleg a keleti leginkább fenyegetett államoknak ez volt A vonal. Nem Grúzia, nem Litvánia hanem Krím. A gazdasági/társadalmi hatások mindig lassuak lerakják egy gyár alapkövét és 4év múlva kigördül az elsõ Merci Kecskemétrõl(2008->2012), elköltik a magyup pénzt ami 2022-2023 tájékán lett volna elõször 0ás államnak, nekünk meg már svéd rendszerben nevetséges nyugdíjunk lesz emiatt. Itt is kb ez lesz EU durván nekiáll diverzifikálni pl gáz esetén KRKi terminál, US gáz, arabok nem elfákjázzák a gázt, palagáz durva lökést kap Europában is ld az elmúlt hét! Lengyel, Brit történéseit. Oroszo exportának 68% az EU fele megy és ennek 92% nyersanyag túlnyomórészt energiahordozó.
Meg persze hamár HT topic vége a nevetségesen alacsony katonai büdzséknek eközben Europa konvencionális tekintetben csak Kre kell figyelnie OOnak kb minden fele.

Nem értem a kérdést. A reddot egy piros pötty, szembõl látod, de csak közelrõl. Airsofton pl az épület sötétjében világít 5 méterrõl.
Nem, a lencsére vetíti a pontot.

qtab986
És milyen passzív elektromos optikai irányzékot lehet felderíteni?

qtab986
És milyen passzív elektromos optikai irányzékot lehet felderíteni?

a Red dotra gondolsz? Mert azt sehogy. Max közelrõl látszik a piros pont, de addigra szvsz már lelõttek. :-)
qtab986
A reflex irányzékot (reflector or reflex sight), amit a gyalogsági lõfegyverekre tesznek hogyan lehet felderíteni? Valamilyen sugárzást bocsájt ki a célpont felé?

BRAT

Molnibalage

Molnibalage
Gibraltár mióta akar elválni UK-tól...? Pont az erõsítették meg, hogy nem Spanyolhoz hanem UK-hoz akarnak tartozni. Arról még soha nem volt referendum, hogy önálló állam legyenek tudtommal. Sanszosan nem is lenne életképes.

BRAT
Nem gondoltam volna, hogy te ebben a kérdésben az orosz (krími) álláspontot tartod logikusnak <#zavart1>. Pozitív csalódás.

Pluskast
statisztikai adatszolgáltatásra biztos jó lesz 😊

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Pluskast
A nemzetközi jog alapján ez valóban nem lehetséges. Ahhoz, hogy egy ilyen referendumot kiírjanak megfelelõ számú aláírást kell összegyûjteni, amirõl aztán az ország parlamentjének dönteni kell, hogy igen vagy nem.Lásd Skócia függetlenségének kérdése amirõl idén õsszel szavazhatnak. Ott abban az esetben maga az angol parlament is jóváhagyta a referendumot.

Ulvar
változnak az idõk, nagy az elégedetlenség, s egyre nõhet ez a szám 😊.

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

Pluskast
Egyébként meg ez egy internetes szavazás lesz. Ahhoz, hogy ez valósággá váljon elõbb 500 ezer aláírást kell összegyûjteni amit már négyszer megpróbálta, mind a négyszer sikertelenül. Szóval nem eszik olyan forrón azt a kását😊

Nem vagyok nemzetközi jogász, de józan paraszti ésszel ilyen nincs. Ez szerintem úgy mûködhetne, ha Ukrajna is bele egyezik. Szerintem a Krím ki sem írhatna önfejüen népszavazást. Ezzel nem mondom, hogy nem jogos a szándék, hogy el akarnak szakadni.
Sopron szvsz nagyon más, a határok újra rajzolásakor kérdezték meg õket. (tudtommal)
Az egy másik kérdés, hogy nincs legitim ukrán kormány sem. De ez most csak elvi dolog, mert a maci elveszi amit akar és pont.
Ulvar
Hát jó...de Velence az a város (történelmileg is ugye) mely a tartomány központja és az egész területi gazdaság hatalmas részét teszi ki. De amúgy yes, igazad van.

Pluskast
Nem Velence, illetve nem csak Velence, hanem venetio tartomány akar kiválni. Ez jóval nagyobb terület 😊

Ulvar
Miért nem?

Soroljak pár példát? Olaszországból ki akar válni népszavazás útján Velence. Katalónia, Baszkföld, Spanyolországtól, Gibraltár UK-tól, Flamandok és Vallonok Belgáknál, Skótok UK-tól...etc...mind mind népszavazás útján. Természetesen a nagyhatalmak mind fenyegetik az itt élõ embereket, hogy ha megmerik tenni akkor óriási szankciók lesznek, és csõdbe fognak jutni.

Amúgy ott a korábbi Jugoszlávia, tökéletes példa, hány részre is szakadt?