Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

fecska
amíg Mo-n a 18 a nagybetûs FELNÕTT lét eddig ez lesz sajnos
a használata megint más. Most a 2012-es jogszabályváltozással a jogos önvédelem elég nagy szabadságot ad. (Magyarországon nem árt egy jó ügyvéd a határaidhoz :D ) Elvileg "lehet" használni. Gyakorlatilag meg nem.

Molnibalage
Valami olyasmit kérdeznék, hogy milyena fegyverkhez való hozzállás. Lehet semleges, technikailag érdekel, járok lõni, stb.

Én pl. olyan választ adtam, hogy szeretem a fegyvereket, engedélyezném is talán a tartást, de a megfelelõ törvényi szabályozás nélkül az egész értelmetlen, ha birtokolhatod, de a használata értelemszerûen erõsen korlátozott. A 18 éves korhatár is nagyon megengedõ, stb.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

fecska
amit te mondasz szerintem belefér a szeretem kategóriába, ha nem a hatását, vagy egyéb dolgait szereted, akkor is a technikai megoldásait szereted benne és érdekesnek találod

fecska
Csak azt szeretném felmérni van e érzelmi kötöttsége az embereknek, és az is közrejátszik, hogy szereti a fegyvereket, szeretne egy fegyvert az oldalára, vagy tényleg a közbiztonságot találja rossznak, és csak egy szükségmegoldás.

De mondd el hogy gondolod, és ésszerû határok közt tudom módosítani

Molnibalage
A kérdéssorban sajnos van több olyan kérdés, amire nem lehet értelmesen válaszolni. Ilyen pl. a szeretem a fegyereket. Nem nem szeretem, technológiailag találom érdekesnek õket.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

fecska
Sziasztok!
Egy projectmunkához kérnék tõletek segítséget!
Egy 3 perces kis kérdõívet kéne kitölteni
Még a téma is nagyjából idevág
Köszönöm!

https://docs.google.com/forms/d/1kpQg9A7BXeiPs0cICpdnUo_qIDs-I2_vQgkGYhwQlUA/viewform?usp=send_form

[NST]Cifu
Az F-3A és F-3E, ha erre a videóra gondolsz, akkor nem több, mint fantázia.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

http://en.wikipedia.org/wiki/Mitsubishi_ATD-X
qtab986
A japán F-3A és F-3E azon túl, hogy most csak CGI micsoda? Makettgyártó cég terméke? A védelmi minisztérium (防衛省 Bōei-shō) távlati célja?

Erre mi volt az esély? =) Pont a lövés elõtt tréfált a haverja hogy Boom!

http://www.liveleak.com/view?i=951_1323777910

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás..." -ismeretlen gerilla feljegyzése-

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás..." -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Lopakodó? http://youtu.be/57gQl9UMERo
Köszönöm mindkettõtöknek, ez volt. :-)
Random_
Panther volt
http://www.youtube.com/v/D6LqB-RYUvY&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

http://www.youtube.com/v/Ns6l7sCoWX4&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Nem ez az kb a 8. perctõl? Nem néztem végig de ott van az a videó ami máshol is így van emlegetve, szerintem innen már megtalálod.
Régen a fórumban volt egy fekete-fehér videó egy 2. vh-s harckocsi párharcról (?) valami német városban. Asszem egy sherman meg egy pz4 kakaskodott "élõben". A 2.vh fanok itt örömködtek, hogy a legjobban dokumentált hk. harc a vh-ban. Van ötlete valakinek mire keressek, mert eddig nem sikerült megtalálni.
lac coo
http://www.youtube.com/v/CJ3BTloV0XU&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Igen, valakik ezt akarták elhitetni, csak ez manipulálva van. Itt az eredeti felvétel:

http://www.youtube.com/v/6BA5-9E7Cj8&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

★★★★★

Nem mondtál hülyeséget, mert a cirill betûs szöveg szerint Kramatorszk, Ukrajna a helyszín. (minyó down...)

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Bocsánat, ez egy szíriai felvétel, ezt benéztem.

Attól függetlenül viszont folynak harcok odaát.

★★★★★

Ukrajnában kezdenek elfajulni a dolgok:
http://www.youtube.com/v/YOmAOJNmbiY&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

★★★★★

m18
Üdv mindenkinek!
Valaki tud esetleg valami infót a "Hurban" nevû páncélvonatról?Hétvégén kicsit eltévedtünk Zvolenban,és mellette kötöttünk ki.(Wikit már olvastam,nem valami bõségesen írnak róla)
Köszi

Én úgy gondolom, hogy az IFV nem tank és nem szerencsés azt a funkciót elvárni tõle. Csak ha a súlya miatt légi szállíthatóság must have akkor van tényleg értelme pl 105mmest rárakni, de ekkor már nem igazi IFV ugye ammonak is hely kell hanem amolyan mobil gun system. Az IFV feladata a gyalogság támogatása és erre a legalkalmasabb a 20-40mm es gépágyú ha keret van rá modern air burst... municióval. Ha pedig elvárt feladat tõle a tankok leküzédése akkor pedig ki kell egészíteni ahogy Németek tették az mardernél Milannal, Pumanal Spikeal és persze a benn ülõknél se árt ha van vmi.
Szigorú szvsz.

Számomra az ideállis felállás egy 20-30 max 40mm es gépágyú ha van rá keret modern air burst löszerrel és

MCV 8x8-asuk esélyesebb lehetne amilyen árba õk dolgoznak..

Amúgy csak a szokásos gondolatkísérlet kedvéért édekelne hogy "ti" ha a lehetõség adott volna választani , milyen toronyágyúval szerelnétek fel mostanság egy modernizált mardert ?
- 105-ös Oto már van rajta, és mivel úgy tudom a Kongsberg vmennyire "kompatibilis" felfelé én pld egy ilyen platformnál arra voksolnék , talán .
Bár mintha azt olvastam volna vhol hogy a németek már szinte lemondtak róla hogy bárki is benevezne egy nagyobb bevásárlásra a felújított marderekbõl..

Szent Haba-kukk

Pár érdekes orosz kísérleti löveg.

A méreteket utólag rakták rá, az eredeti képeken ekkora felbontásban nem igen láthatóak.

Azt nem derül ki, hogy melyik milyen állapotig jutott el. Lehet hogy csak papíron léteztek, minimális adat van a lövegek paramétereirõl. Elvileg új páncéltörõ lövedéket kaptak volna nem az ML-20 lövedékét (BR-540) használták volna.

z0ty4
na ez nem semmi munka volt felhúzni.

ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070

qtab986
A magam részérõl én inkább örülnék, ha G11 féle irányvonal éledne ismét fel, ezért reménykedtem abban, hogy az LSAT sikerre megy...

Lightweight Small Arms Technologies program keretében LSAT light machine gun és LSAT rifle készül. A képeken én csak LMG-t tudok felismerni.
Hibás a felismerésem vagy még nem készült LSAT rifle?

Van valakinek információja arról, hogy a Királytigris Porsche-tornyos verziójának a tornya mekkora tömegû és mekkora térfogatú?

A Germany's Tiger tanks - Vk45.02 to Tiger II címû könyvben csak a Henschel-tornyosra vannak ilyen adatok. Teljes tömege 13500 kg, a torony mint önálló konstrukció tömege 8000 kg, térfogata 4,2 m3.

Csak elõre kalkulált adatok vannak a Porsche-toronyról Henschel-toronyra való váltáskor: lövegpajzs +300 kg, 180 mm-es homlok +500 kg, torony oldalkialakítása +400 kg. De az nem nagyon derül ki, hogy a gyakorlatban is ekkora tömegkülönbségek keletkeztek-e. A térfogatváltozásról semmi.
BRAT
De angolul van...<#miaz>

-Egy olyan ember szükségleteire gondolt, akit még csak nem is ismert és soha nem is fog látni.- "DERSZU UZALA" &#9771; Zemdee bodáá Irán! &#9771;

Molnibalage
Elsõ bekezdésben ott van, hogy magyar...

BRAT
Azért, akik még nem tudják illõ lett volna mondanod, hogy ez egy magyar fejlesztésû szimulátor.

Letöltõlinkek, dokumentációk:Linkek

-Egy olyan ember szükségleteire gondolt, akit még csak nem is ismert és soha nem is fog látni.- "DERSZU UZALA" &#9771; Zemdee bodáá Irán! &#9771;

Molnibalage

Molnibalage
Szu-25 vs F-15. Nem olvastam, véletlenül találtam.

Pluskast
Miért? Tök "sexy"<#idiota>

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

A világ legdrágább MBT-jét? :)
Pluskast
Hm érdekes hír. Lehet be kellene tõlük szerezni pár Type 10-et (bár ha jól tudom azt a Mitsubishi nem engedi exportálni).

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Vogel
A 15mm-es 2. Vhs MG151/15-öt is gépágyúnak tekintették.

http://htka.hu/2014/04/03/az-uj-gepek-megerkezeseig-hasznalt-mi-8-asokat-kap-honvedseg/
BRAT

Molnibalage
12.7-est még nehézgéppuskának hívták a II. Vh alatt és mai is géppuska rá a magyar terminológia. 20 mm már gépágyú.

Tudtommal 23mm-tõl.

BRAT
Hány milliméter felett tekinthetõ gépágyúnak valami? (USA, EU, és orosz terminológia szerint)

Molnibalage
Mármint páncéltörõ rakétásnak? Konkursz rakétáink tudtommal még vanak.

A vicc az, hogy egyik ismerõsöm elment páncélrakétásnak, de Mo.-nak nincs páncélrakétája, így gyakorlatozni se tudnak, meg az oktatók se tudják hogy mit kéne oktatni. Nem értem hogy akkor miért lehet rá jelentkezni.

z0ty4
Amikor háromszor dörren egy lövés

jóvvan, 3 tankunk mûködik <#taps>

ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070

Jaja, szerintem egy Vörös téri díszszemlén több katona vonul fel Putyin elõtt, mint amennyi a teljes tényleges "harcoló" honvédségünk létszáma. :)
Ugye most olyanokról ne is beszéljünk, mint az 50 éves önkéntes tartalékosok, vagy hogy hívják õket, mert valahogy kétlem, hogy azok védenék majd meg a hazát.
Van vagy ötszáz T-54-esünk raktáron rohadva! Meg vagy száz T-72-esünk! Nem elég? :P :D

Mo.-on csak a légierõ tehetne valamit ha támadás éri az országot? Mert másunk nagyon nincs...