95094

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
I Like Trains lesz a lengyelek új nótája ha ez bejön :)
Lengyel oldal -
JanáJ #70246 tegyük hozzá, hogykb csak a háború szélén álló hadseregek "veszik komolyan" magukat. :-) -
Vazz....
-
pontosan 8 hozzászólással előtted linkeltem :D -
Ilyen amikor egy haderő komolyan veszi magát.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.08.29. 18:02:27 -
szerintem a New World Order :D -
Semmiféle hasonlóság nincs a Tigris és modern MBT-k koncepciójában. A Tigris eleve egy általános nehézharckocsi elképzelés volt, aki nagy távolságból is le tudta küzdeni az ellenfeleit, de ugyenakkor "all-around" megfelelő páncélzattal rendelkezett. A páncélzata szemből ~100mm volt, oldalró és hátulról ~80mm. Vagyis majdnem mindegy volt a korabeli potenciális ellenfelek szempontjából, hogy merre néz, nagy távolságból nem tudták leküzdeni.
A modern harckocsi csak és kizárólag szemből képes egy ellenséges harckocsi páncéltörő lövedékének ellenállni, oldalról, pláne hátulról reménytelen túlélnie egy olyan irányból érkező támadást.
Érdemes megnézni, hogy a kb. azonos tömegű Tiger I. és a Leopard 2A0-A4 mekkora egymáshoz képest.
-
JanáJ #70240 Értem miért, de nagyon vicces. Mindenesetre van ott tűzerő. -
BaleniX #70239 CH-47-re hasonlított -
BaleniX #70238 Üdv! Tud valaki valamit arról hogy miért ment ma délben Románia felől myugatnak 2db dupla rotoros szürke szállító helikopter? -
Papichulo #70237 olvasson bele a szomszed topikba
Az melyik lenne? -
Spicli #70236 Ize... alighanem eleg off, de ha valaki latni akarja a nagybetus ironiat mukodes kozben, olvasson bele a szomszed topikba, ahol az igazlato urak konnyeden latnak at a media manipulacioin, mikozben nyilvanvalo az irasaikbol, hogy a fegyverekrol, es azok viselkedeserol minden tapasztalatuk az oly megvetett media akciofilmjeibol szarmazik, es persze az abban latottakat kerik szamon a valosagon is. -
USAF & ROK Live Fire Exercises -
Inkább a Pantherra. Az M1 mindig is az igen mobilis harkocsik közé tartozott, a Tiger meg rohadtul nem... Az M1 alapváltozatból ből 8000+ készült. Azért ez eléggé tömeg harkocsi a minőségi előrelépéshez képest. -
Lysandus #70233 És hát ugye az Abrams koncepciójában inkább a Tiger-re hajaz, mint a Shermanra. Kb. ugyanaz a súly, (bár az M1A2 lassan eléri a Tiger B súlyát már :-D) a páncélvédettség kialakításában is hasonló szándékokat lehet felfedezni. És most már van hozzá megbízható hajtáslánc, és erőforrás. Mindkettőnél a csatatér urát szerették volna megalkotni, költség nem számít alapon. Nem pedig egy olcsó tömegtankot. -
Berkut111 #70232 MAKS-on epp a Sztizsi nyomja : MAKS Leve -
Na hát nem is kellett sokat várni.
"4 F-22 Raptors, 1 C-17 Globemaster III and approximately 60 Airmen have arrived at Spangdahlem Air Base, Germany to begin training with allied air forces and U.S. services through mid-September. Stay tuned for for more coverage throughout their deployment."
via U.S. Air Forces in Europe and Air Forces Africa Facebook page -
JanáJ #70230 pedig alap mű -
Sequoyah #70229 En elvezettel olvasom ezeket a hozzaszolasokat a 2. vilaghaboruval kapcsolatban, de nincs ennek egy sajat topicja?:) -
Én tagadok.
Mondjuk ez egész jó... -
Lacusch69 #70227 Köszi! Néhány észrevétel:
Ezeknek a hk. ütközeteknek utána kellene nézni, én többre emlékszem M.Reynolds Acélpokol c. könyvéből.
Régen olvastam, tévedhetek is.
Nem volt rossz a páncélvédettség... mivel szemben? A 75mm-es hosszú lövegcsövű német páncélosoktól felfelé nem túl biztató (+ vontatott pct.lg-k)
Az Il-2 a közhiedelemmel ellentétben nem volt túl hatékony szerkezet.
Valahol olvastam róla egy cikket, ami emellett az igen magas veszteségi arányt emlegette (ha jól emlékszem, egy pilóta 10 bevetést élt meg átlagosan , ez idő alatt 7 lövész esett ki szedtek ki a háta mögül) -
Lacusch69 #70226 Ha a StuG-rész tetszett, olvasd el ezt a valós sztorit, hátha nem ismered.
Itt volt tőlünk néhány km-re.
Holtak ütege -
Sziasztok
Itt vagy az index fórumán olvastam egy jó kis írást a BUK komplexum fejlesztéséröl, vagy cifu vagy Hpasp tollából.
Azt keresem, ha esetleg valaki ismeri linkelje már be ide. -
Kurfürst #70224 Wiki:
"In November 1943, Alkett, the manufacturer of the StuG III, suffered damage in a bombing raid. Alkett produced 255 StuG III in October 1943, but in December production fell to just 24 vehicles. A conference held December 6–7, 1943, addressed possible solutions to this problem. Hitler welcomed the suggestion of taking the StuG III superstructure and mounting it on a Panzer IV chassis. The StuG IV could be more quickly manufactured than the Jagdpanzer IV at the time. This restarted the Sturmgeschütz IV project. This time, the superstructure of the StuG III Ausf. G was mounted on a Panzer IV chassis 7, with a box compartment for the driver added. Combat weight was 23000 kg, lighter than the 23900 kg for the StuG III Ausf. G. On Dec. 16-17, 1943, Hitler was shown the StuG IV and approved it. To make up for the large deficit in StuG III production StuG IV production was now given full support."
A StuG IV-et tehát Pz IV alvázon a Krupp építette, a Grusonwerk AG, Magdeburg-Buckau-i üzemében miután a berlini Alkett gyárat (ami a Krupp nagy riválisának, a Rheinmetall leányvállalatáé volt) lebombázták. -
Nem láttam. -
Generation Kill? -
List of World War II films -
SZUsszan #70220 Nem mondtam, hogy jó, csak a kolléga említette, hogy sok film dolgozta fel a témát és felsoroltam azokat, amiket ismertem.
A Breszti erőd is eléggé heroikus, de azért még nézhető. Azt meg azért nem említettem meg, mert se nem Sztálingrád, se nem tengelyhatalmi oldalról van.
Sniper - A weapon of retaliation, szovjet sniper csapat bosszúállásos filme.
Egyszer nézhető pár jelenet miatt, de inkább csak YT-n. -
"Van még a 2013-as orosz Sztálingrád film"
Azt ne. Komolyan ne. Az a film borzasztóan zs kategóriás...
Ellenben a a Breszt-i erőd c. szintén orosz film tényleg jó. -
Freeda Krueger #70218 A Stug III és IV ugyanabban a gyárban készült... -
JanáJ #70217 Én a helyből fellszállónál buktam ki. Meg biztos napelemes is lesz, az üvegházhatást is csökkenti és ha nincs háború akkor permetezni is tud. -
fonak #70216 Stealth ellen esélytelen, arra inkább a kínai Divine Eagle lehet jó, -
MAKS live stream
-
-
SZUsszan #70212 Bocsi, nem láttam a méretét, később meg már nem tudtam szerkeszteni, mert lejárt az 5 perc.
-
Kurfürst #70211 Az orosz harckocsigyártásnál egész egyszerűen az volt a helyzet, hogy a háború előtt amerikai segítséggel építettek egy csomó, kifejezetten tömegtermelésre kialakított gyártósort (lehet hogy hülyeség de emlékeim az ukrán éhínséget az is okozta, hogy az oroszok ezért a tőlük elvont mezőgazdasági terményekkel fizettek).
A politikának ehhez semmi köze volt. Az oroszoknak voltak nehézgépek tömegtermelésére alkalmas gyáraik, a németeknek nem. A Tigrist pl. főleg a Henschel építette, ők a háború előtt kisszériás mozdonygyártással foglalkoztak, erre voltak felkészülve. Rengeteg német harckocsitípus gyártását az határozta meg, hogy az adott, régóta meglévő gyár pl. milyen tömegű alvázakat tudott egyátalán kezelni. A Pz 38 alváz is (egyéb érdemei mellett) is azért épült tovább, mert a Skoda gyár nagyobb járművet nem tudott volna gyártani. A StuG IV a Pz IV alvázon azért épült, mert a III-as alvázakat építő gyárat időközben lebombázták stb.
Egy harceszköz gyártásánál nem csak az a szempont, hogy mi lenne az ideális, hanem hogy melyik honi gyár képes azt majd egyátalán legyártani és milyen kapacitással, milyen a nyersanyagbázis stb. Lásd miért készült rengeteg orosz harci repülő fából - amire a válasz egyszerűen az, hogy a faipar és fa nyersanyag sokkal fejlettebb volt, mint az alumínium gyártás, megmunkálás. Vagy miért mentek a német harckocsik inkább benzines motorokkal - igen korlátolt ásványi olaj készletek, kutak hiányában a szintetikus gyáraik ugyanis inkább csak benzint tudtak előállítani, gázolajat csak kevésbé hatékonyan vagy egyáltalán nem, és a tengeralattjáróiknak is az kellett. -
Lesz mit pótolnom akkor. Azért azt a 1500x1440 es Oh my god-ot nem kellet volna berakni, ebben a topicban szerintem nem szokás ilyesmivel kifejezni a másik véleménye iránti nemtetszést.
Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2015.08.28. 12:20:11 -
És mégsem éreztem annak, pedig látszott rajta. Valahol szomorú, hogy 15 éves lesz a BoB és azóta nem voltak képesek sem sorozatban sem filmen összerakni azóta egyetlenegy épkézláb háborús filmet sem. Röhej... -
SZUsszan #70208 Jut eszembe, Talvisota Winter war és Tali Ihantala. Két finn film a korai és későbbi harcukról a szovjetek ellen.
Érdemes megnézni. Az első a jobb, de kevésbé látványos. A másodikban leginkább a Stug rész tetszett a legjobban. És az is valós sztori volt:
Ha más ismer még jó alkotást, akármelyik oldalról is szóljon, ossza meg velünk. -
SZUsszan #70207 Kedvenc részem:
-Where is the artillery?
-You are the artillery!
=)