Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ehhez van egy csattanós történetem. A forrást a kommented óta kerestem, de nem találtam meg. Azért hidd el, így történt. Szoboszlai Barna esetével egy idõben esett meg USA-ban. Egy öregember az ablakából látta ahogy két afro amerikai fiatal férfi próbál betörni a szomszédjához, aki szintén hajlott korú volt. Felhívta a 911-et, elmondta mit lát, és lelövi a két betörõt. Próbálták lebeszélni, de õ letette a telefont fogta a sörétes puskáját és mindkettõt lelõtte, megölte õket. Meg se vádolták és a környék lakóközössége hõsként tisztelte.
Ha valaki tud forrást, ossza meg.
Egyik haveromnak valami elszámolási vitája volt vidéki brazilokkal, és számított a látogatásra.
Becsöngettek a nem idén barnultak, elhangzott némi fenyegetõzés (a feleségére és a gyerekeire vonatkoztatva), erre elõvette a sarokba támasztott "sátgánt" (valójában Keserû Dragont).
Állítólag nem láttak még brazilokkal teli Zsigulit úgy elgyorsulni...
Egy másik (legjobb?) barátomnak is volt némi problémája, de az nem publikus. Maradjunk annyiban, hogy így megúszta orr, arccsont és 8szoros bordatöréssel.
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
kis puttonyos Eurofighter. vélemény?
ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
. Persze hogy lõni, de ha te ellenállhatatlan vágyat érzel céltáblára lövöldözni akkor ezt most is mindenféle gond nélkül megtehed.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Na itt a gond...a lõfegyvert -mint ahogy a neve is mutatja- arra találták ki, hogy lõjenek vele, nem csak élõlényre lehet ám lõni, és a legtöbb fegyvertartó nem is akar élõlényre lõni, ha nem muszáj.
"Amúgy az USA t ne hasonlítsd már hozzánk mert ha nevetséges valami akkor az az."
Megbocsáss? Te hoztál fel egy élethelyzetet amire a legtöbb gyakorlati példa az USA-ban van ha nem tévedek...
Az elme az önmaga saját helye és önmagában alkothat Mennyet Pokolból, Poklot Mennyből.
Ezért mondtam. Észre se lehet venni. De ha baj van elõ tudják venni. Ezen kívül nem balhéznak ott sem.
"Mert egy kézi lõfegyverrel jobban megtudnám védeni a családom te úgy gondolod?"
Igen. Hatásfok.
Ne kezdjünk el akciófilmet gyártani, maradjunk a Magyar valóságnál.
1 db nem a nyáron barnult ember, 1 db késsel. Oda megy 10 méterre hozzád. Elõveszi a kést, mondja h kinyír mert nem tetszik az arcod neki. Elkezd feléd rohanni. Mondju ktegyük fel hogy van nálad is 1 db kés. Elõveszed, és van 50% esélyed hogy megvédd magad. Vagy igen vagy nem.
2. eset ugyan az a szitu annyi a különbség hogy nálad van egy pisztoly. Elõveszed meglövöd. 90%-al megvédted magad. Melyikkel élnél szívesebben? Melyikkel tudnál hazamenni egyben nagyobb eséllyel?
2. történet
Otthon alszol. Egy hasonszõrû ember mászik át a kerítéseden. A kutyád mondjuk leszúrja, bent szól a riasztó. Amíg te felkelsz és lemész, addig emberünk már az ajtódnál van. Leütöd egy spajszerrel. De eddig hátulról a hasonszõrû társa bemegy és a feleséged felé tart egy baltával.
Te már ne mérnél oda. Egy lövedék igen.
3. történet
Péntek este olvasod a fórumokat. A lányod épp bulizik. Hív téged: "Apa! nagy a baj. Itt van 3 bebaszott srác, akik el akarnak vinni. Beülsz a kocsiba, odamész, és tényleg három srác mondjuk valami ütõ szúró fegyverrel, vs Te vs a lányod ellen. Szerintem nincs sok esélyetek, ha nincs egy fegyvered, és ne várd hogy a Rend Õreink otteremnek 2 perc alatt.
Csak egyet válasz ami meg is történhet, máris több eséllyel mész haza/véded meg a családod.
1. Mert akkor a bûnözõk is szereznek:
A bûnözõk amúgy is szereznek, nem fogják végigjárni az engedélyeztetési eljárást 1-2 éven keresztül, hanem elmennek egy piacra és megveszik.
2. Halomra lõnék egymást az emberek minden hülyeségért:
Ausztria, Bulgária, Németország, Litvánia, Görögország, Csehország, Finnország, Svédország, Franciaország és ne soroljam. Mindenhol lehet önvédelmi lõfegyvert tartani. Halomra lõtték egymást? Nem.
3. Iskolai lövöldözések
Láttuk példáját, még ilyen szigorú fegyvertörvények mellett is megoldható. Gyerek kezébe amúgy se kell fegyver. Ha valaki nagyon akar késsel is bemehet az iskolába vérengzeni, úgy se tudják a gyerekek megvédeni magukat.
4. Sok öngyilkosság fegyverrel
Ja. Az erkélyrõlugrálás sokkal jobb...
5. Bandaháborúk
Mutass bandákat Mo.-n
6. Elveszik, és ellenünk fordítják
A saját fegyvered, a saját életed, a saját biztonságod! Vigyázz rá. Hamarabb fekszik a földön valaki ólommal a testébe, mint hogy elvegyék a fegyverem. Túl sok filmet nézel! Tipikus rendõri logic, amit vernek az emberek fejébe, hogy nehogy fegyverük legyen.
7. Sok lenne a baleset
A mai fegyverek teljesen biztonságosak. Véletlenül nem sülnek el. Ha igen, az a felhasználó hibája. Ha valaki hülye, nem kap engedélyt, és nem fog balesetet okozni. Ennyi.
Az utolsó mondat mindenre igaz. Olyan engedélyeztetési eljárás kell ,ami kiszûri a hülyéket, a pszichopatákat, az agybetegeket, az alkalmatlanokat. Aki fegyvert szeretne, és alkalmas is rá, hogy tartsa, miért ne szerezhetne? (Mert ebben az országban élünk)
Hirtelen csak ennyi jutott eszembe.
Ha baleset akkor semmi különbség. legalábbis én nem gondolom,hogy jobban "felkapnám" a fejem .
Csak míg a lõfegyver az azért van kitalálva,hogy megnyúvasszunk valakit,addig a gépkocsi az ugye nem.Ergo ha van egy fegyvered és még különbözõ jogosítványokat is kapsz (értsd könnyítéseket ) a használatára vonatkozóan,akkor azért hamar eldördülnek azok a visszavonhatatlan lövések.
Fecska!
Mert egy kézi lõfegyverrel jobban megtudnám védeni a családom te úgy gondolod? Leéltem már közel 50 évet és még az ismeretségi körömben sem volt olyan szitu ,hogy ilyesmi szóba került volna.De szerintem te se tudsz példát mondani.
Mindamellett ha nekem fegyverre volna szükségem ,mert úgy érzem ,hogy az KELL!!!! ,ígérem neked,hogy 2 órán belül lesz is ,és pont nem érdekelne ,hogy törvényesen e vagy sem.
Én a XV ben nõttem fel ,mondhatnám ifjú koromban azért láttam ezt azt a Döcher Gyuri cimbim volt egy suliba jártunk (na még mázli,hogy mikor rommá lõtték nem voltam a lebujba), és még sorolhatnék pár arcot akik meredekek voltak ,a fegyver az nem egy ritkaság számba menõ volt ott akkoriban arrafelé,de nem emlékszem olyanra,hogy átlag embert ,vagy a családját atrocitás ért volna.
Mondom nem értem ezt a rettegést ,de tegyük fel az otthonomba bejön valaki akit nem hívtam ,akkor van jó pár eszköz úgy hirtelen amivel agyonüthetem,nem kell ahhoz nekem pisztoly😊
Mindamellett jártam a szlovákoknál,de nem tudom ,hogy minden 10 edik embernél van e önvédelmi fegyver ,mert ha volt is nem mutogatta minden 10.ik,én meg nem mentem oda megkérdezni õket . De majd pótlom😊
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Nem kell USÁ-val pédálózni. Elmondtam többször is, MEGFELELÕ ALKALMASSÁGI UTÁN. Nem akárkinek, nem akármi áron mindenkinek. Aki akar és szüksége van rá. Objektív alapon.
Isten ments hogy így történjen, de egyszer ha bajba kerülne a feleséged, vagy a gyerekeid, szerintem te is ugyan úgy megvédenéd õket, mint minden normális ember, bármilyen eszközzel. Annyi a különbség pl Mo. és Szlovákia közt, hogy ott megengedik ezt, itt meg nem.
Az vadászik aki akar. Ez szinte csak pénz kérdése. Pont mint a jogsinál. Fura az ember, hogy mennyivel jobban felkapjuk a fejünket arra ha lelõttek valakit, mintha elütöttek valakit.
Én azt vallom ha fegyvert fogok akkor használom is ha meg használom ott valaki meghol.
Amúgy az USA t ne hasonlítsd már hozzánk mert ha nevetséges valami akkor az az.
Szerintem hagyni kéne már ezt a "magyar társadalomban egymást gyilkolják" dumát, ez nem így van a valóságban...Egyébként pedig nem véletlenül van egészségügyi alkalmassági. Az meg hogy nem kell birtokvédelemre...nem csak a pesti garzonlakás létezik, ez remélem világos, 2 szintes házban lakom, és az emeleten remekül hallani hogy a földszinten motoszkál valaki...
"Egy átlag magyar embernek felesleges ,még a birtokvédelemre is, eleve nem tartja magánál 0-24 ben és mint itt többen rámutattak,egy váratlan (mert az esetek többségében) váratlan támadást nem tud lereagálni."
Az USA-ban jellemzõen nagyon is mûködik a dolog...
Azaz akárki vadászfegyvert sem tarthat. Akartam mondani.
Muhahaha...elég ha van pénzed meg ismeretséged. A vadászok között pont hogy elég sok olyan ember fegyverhez jut akinek nem kéne, részegen mennek vadászni, van aki azt se tudja milyen kaliberû a fegyvere és nagyobbat tuszkol bele stb...
Az elme az önmaga saját helye és önmagában alkothat Mennyet Pokolból, Poklot Mennyből.
Hétvégén a piacon. Jól szituált úr áll a sorban olyan 60 év körüli,elõtte egy hölgy hezitál a péknél,én már végeztem. Jól szituált úr ingerülten odaszól,hogy õ nem ér rá és még jó cifrán káromkodik is . Hölgy mondja (õ is "kulturáltan" ) ,hogy fogja be. Úr erre udvariasan,hogy bekaphatja a faxát. Erre odaszólok,hogy de uram! Hogy képzeli ezt ,uralkodjon már magán. Na erre én lettem az újabb célpont. Jót mosolyogtam a dolgon ,de tele ilyen fusztrált alakokkal az ország,és meg nem mondja róluk az ember. Vagy a közlekedésben amik elõfordulnak. És akkor ezeknek önvédelmi fegyvert? Lenne itt vadnyugat asszem.
Mert nem én kérvényezném (eleve nem szeressem ),hanem akik kisebbrendûségi komplexussal rendelkeznek.
Vidéken meg ahol napi szinten vannak a szomszéddal a perpatvarok ,na ott aztán el kéne egy shotgun😊
Amit még viccesnek tartok hogy miért nem használható egy sport vagy vadász fegyver önvédelemre.
Önvédelmi fegyver ,mint a nevében is benne van önvédelemre van.
Vannak szakmák ahol ez kívánatos,személyvédelemnél a testõr pl akinek éjjel nappal a "gatyaszíj" mögé van tûzve.
Egy átlag magyar embernek felesleges ,még a birtokvédelemre is, eleve nem tartja magánál 0-24 ben és mint itt többen rámutattak,egy váratlan (mert az esetek többségében) váratlan támadást nem tud lereagálni.
Másrészt tegye fel a kezét az aki úgy érzi,hogy veszély fenyegeti az otthonában. Jellemzõen idõs ,magányos embereket támadnak meg ,õket nem segíti ha van fegyverük,ráadásul meg sem tudnák venni.
Ergo egy nagy marhaság fegyvert adni a nép kezébe azaz könnyíteni a hozzájutást,tartást,eleve a magyar társadalomnak idegen ez a módi,nem tudná helyesen kezelni a dolgot. z ,hogy pár fegyverekért rajongó örülne egy könnyítésnek elhiszem,de ne kreáljunk már az õ kedvükért egy nem is létezõ problémát😊
- legálisan tartott: könnyen elérhetõ, nehezen észlelhetõ helyen, max. egy gyors zár (pl. kulcs a zárban) alatt. Tár tele, vas mellette.
- illegális esetben: az elzárás feleslegessé válik
A jogalkotó valószínûleg arra gondolt, hogy megkéred a támadót foglaljon helyet a nappaliban amíg az asszony fõz egy kávét. Ezalatt te tudsz foglalkozni az egybebekkel.
A sport és vadászfegyverek tiszta sor hogy ott a helyük.
Jelzem nincs fegyverem és nem is tervezem csak érdekel, hogy gyakorlatileg hogy valósul meg a fegyveres önvédelem.
neked ha fegyvered van akkor az sport vagy vadászcélból van
nem önvédelembõl
vadászni az erdõben sportolni meg a lõtéren kell nem otthon
ez csak egy kis szürke folt a törvényben, hogy ami nem tilos azt szabad
TEhát vagy nonstop rajtam lóg vagy teljesen felesleges,mert nincs köztes állapot.
Arra gondoltam, hogy a törvénybe lehetne ilyen passzus, hogy ha a fegyvertartó otthon vanakkor tarthatom akár a fiokban is tüzkészen,de ha elmegy otthonról hosszabb idõre akkor kell szétszedni tárolásba tenni.
Remélem igy érthetõbb mit akarok belöle kihozni.
egyedül annyi van a jogszabályban, hogy "illetéktelen" kezébe nem kerülhet
tárolásnál meg szállításnál van megszabva, hogy lõszertõl elzárva
Viszont ez még abban az idõben volt, amikor az önvédelem esetén csak a támadással arányosan lehetett védekezni, ami gyakorlatilag olyan jogértelmezést jelentett, hogy az önvédelem rögtön bûncselekménnyé is vált.
"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás..." -ismeretlen gerilla feljegyzése-
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Mert addig rendben van, hogy veszélyes és, hogy a gyerekek és egyéb személyek elõl kellõen el legyen zárva,de az, hogy a fegyver és a lõszer külön legyen elzárva egy kicsit okafogyottá teszi az öbvédelem fogalmát.Mert ha engem otthon megtámad valaki mig berohanok és kinyitom a páncélt és elkezdem betárazni a löszert meg csöre tölteni, már vagy halott vagyok vagy már seho nem lesz az akivel szemben használhatnám esetleg már kinyirta a fél családot.
Tehát miért nem tárolhatnám tüzkész állapotban elzárva a fegyverem hamár megvan az engedélyem hozzá?
Az autóra is ha megkapom a vezetõi engedélyt utánna bárhol használhatom és ha vétek a szabályoknak viselem a következményt.
Ez a fegyvernél olyan mintha az autó motorját külön garázsba kellene tárolni majd ha valahova mennék szereljem össze .
"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás..." -ismeretlen gerilla feljegyzése-
Akkor szerencsére nincs igazam.
egy két csoport
kalasnyikov.hu
nethírlap fegyveres szakfórum
és elküldtem a tolvajkergetõknek is hogy osszák meg, õk még nem válaszoltak
1265- emberbõl 1143-nak nincs tartási engedélye fegyverre, és 62 százalék vallja hogy semmilyen szinten nem érdeklik a fegyverek
Egyébként a technikai érdeklõdés nem egyenlõ a fegyvermániával...
Szabad tudni kinek hírdetted még? Mert fegyvermániások közt ilyet kérdezni...
megkérdezettek 77%-a látja úgy hogy kellenének a fegyverek ebbõl 50% csak birtokvédelemre, 4% csak viselésre és 24% mindkettõre látná szükségesre.
Nem hittem volna hogy a birtokvédelmet ennyire a szívén viselik az emberek, még a saját testi épségüket is félretéve.
És ez még csak egy 750 fõs minta.
elvenni a cigány családoktól a gyermekeket, államilag finanszírozott kollégiumba felnevelni õket ahol megtanítják nekik a társadalmi együttélés alapvetõ szabályait
a célja meg legyen az én titkom 😊
ha szeretnétek esetleg a végén közzétehetem az eredményt itt is, már így is leég meglepõ eredmények jöttek ki, pedig még csak 500 kitöltés körül jár.
Szlovákiában egyszer egy falu melletti mezõn géppuskázgattunk amikor is kijött pár nézelõdõ gyerek,hogy mi zajlik, majd megjelent valami polgármester féleség is. Mindenki érdeklõdve(!) nézelõdött és kérdezgetett, látták,hogy pár hülye egy pick up platójáról leszedegetett automata fegyverekkel szórakozik, sejtették,hogy ez nem terrorizmus, csak kihozta valaki megjáratni a fegyvereit. (vaktöltényes volt mind) Senki nem hívta a rendõrséget, a helyi TEK-et. Pedig hangosak voltunk és nem lõtéren ügyködtünk!
Valószínûleg hozzászoktak, mert aki a fegyvereket adta, annak volt egy T34-ese is, otthon a kertben. (igen mûködõképesen)
az önvédelmi lõfegyverek a kötelezõ kérdések, így az a központ, a többi csak választható, de ha ki van töltve ad egy szélesebb rálátást az emberek gondolkozásáról.
Van sport kultúra (egyre növekszik, lassan túlnövi a vadászatot) 😊
A motoros jogsi jó ötlet, bár nem mi szabjuk a törvényeket, és ne mis az a célom hogy új törvényeket hozzak 😄