Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[NST]Cifu
Ha a lenti képen láthatóra gondolsz, akkor az RWR (radarbesugárzás-jelző) antennájának a háza az.

Utoljára szerkesztette: Cifu, 2014.11.07. 13:05:01

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Biztos hogy a 27-en? Nem a kis kacsa szárnyakra gondolsz, amik a Gripeneken is vannak?
A Szu-27-es beömlőnyílása mellett van egy kis szárny, annak mi a feladata?

Emberünk a cimbije valami főmuksónak ott valószínű, csak azért irkafirkálhat. Valószínű azért ő ír a témában, mert ő látta a legtöbb Rambó filmet az újságírók közül. Ez azért már nagyon durva.

Aki másnak vermet ás, az sírásó vagy földmunkás.

ximix
Így hozzá értés nélkül válaszolva ez a SigSauer xSeries nagyon csini meg praktikus, de félő hogy a dizájn oltárán valamit felkellet áldozni.
Az a kis ellensúly gondolom a helyes tartásban segít ha valaki a kézformája vagy régi beidegződés miatt nem pont függőlegesen tartja a fegyót.
Amúgy meg fölösleges 😊
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: ximix, 2014.11.04. 13:24:55
Ez egy korrekt hozzáállás.

De sajnos nem mindenki olyan hogy keressen,hanem mond valamit,ha meg kijavitják,akkor kiakad.
Utoljára szerkesztette: Freeda Krueger, 2014.11.04. 11:57:49

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Molnibalage
Maradjunk annyiban, hogy néha én is bizonytalan vagyok abban, amit valaha tudtam. Erre való a kereső vagy mások megkérdezése, a kollektív tudás. Ha valakiben annyi tartás nincs, hogy kérdezzen vagy keressen, akkor az ne legyen újságíró, mert azok abből élnek. Baromságokat én is tudok írni akár ingyen is... Szégyen, hogy index szintű balfaszok meg tudnak élni ebből...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Német haditechnikai oldalon volt a kép a face-n.Páran kapásból le Párducozták....
és ezután hangzott el egy kérdés:",ha az emberek nem tudnak megkülönböztetni egy Párducot egy Királytigristől,akkor miért vannak itt"...

nem biztos hogy jó a hozzáállás,de mutat egy tendenciát..amit az "újságiró" is követ...

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Én szóltam neki faszbúkon...

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Molnibalage
Lehetne, hogy olyan sorozatot csinálni, hogy megértse. Meg sem próbálják... Ehelyett sok kép, szar szöveg és olyan elnyújtott szart csniálnak, hogy a cirka 45 perces film infótartalma elférne 10, de legfeljebb 15 percben...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Airbase blogon olvastam, hogy egy korábbi MIG-21 pilóta a saját számítása szerint '89-es árfolyamon 1.6 milliárdba került. Létezik ez? Most mennyi lehet egy magyar pilóta képzése? CSak összehasonlításképpen a rep ktg 100.000.- Ft volt a MIG-21-re. :-)
Nem tudom mit csodálkoztok. Minden második pasi fegyverbuzi, de csak kevesen ássák bele magukat. Ki nézne meg egy olyan "doku" filmet aminek a 90%-át nem érti?
Molnibalage
Én már dokufilmeket sem nézek az újak közül, mert 2003/04 óta a színoval olyan zuhanásba ment át, hogy arra szavak nincsenek. A '90-es és '80-as évek dokufilmjeihez képest megy egyszerűen vicc, ami nagy részt megy. Az igaz igényes és tartalmast TV-ben tuti nem látsz, de neten sem, mert azonnal eltüntetik. (Ilyen volt pl. a B-1 és jenki strat légierővel foglalkozó egy órás cucc.) A 10-20+ évvel ezelőtti repcsis dokufilmek tartalma kb. olyan, mint a Barátok Közt-öt mondjuk egy Housd MD-hez mérni. Szánalmas ami megy, de tényleg.

Azért más "nagyobb" (NatGeo vagy valami hasonló kaliber volt) TV csatornáknál is vannak bajok, sokszor a fordítás is "hagy némi kívánni valót maga után", a másik "remek" megnyilvánulás: "nem tudom milyen harcosok, ki a jobb" sorozatban volt Specnaz??? vs Zöldsapkások, a gránátot pld úgy tesztelték hogy az orosszal felrobbantottak egy zuhanykabint, az amerikaival egy mosógépet.

Az élet gyenge kezdés után erős visszaesés.

És ott az oldalnál senki nem szól neki hogy "sok lesz ez már"?

Molnibalage
Komolyan mondom, hogy az ilyen médaimunkásnak kijárna egy nyakleves. Mi a francnak ír arról, amiről láthatólag kurva gőze sincs...?

Azért ez is jól hangzik " láthatatlanná tevő köpeny nélkül" ....

és a még link is van a "harckocsi" szó alatt....

Mai indexes wtf: az újságíró csóka elmagyarázza, hogy a BTR-80 harckocsi, mert kerekes és nem lánctalpas mint a tank. 😊
Na most ha Józsi bácsi magyaráz ilyet, még ha volt is katona az egy dolog, de azért egy újságírótól elvárható lenne tudni hogy a harckocsi=tank magyarul, de lehet hogy túlzás...
qtab986
Ugye 1 évnyi minimálbért ér egy ilyen?

A videóban a dob a botrögzítőtől függetlenül fordult ki. Ez hiba az animátor részéről.

01:07-nél az a pöcök csak súly? Ennyi a funkciója?

ximix
Nemrég indult egy tanfolyam homemade fegyver szakon, kicsit utazni kell, de OKJ-s papírt adnak róla😊
http://avaxnews.net/fact/Improvised_Weapons_of_Syria_and_Libya.html
Hát a demokrácia ilyen. :-)
[NST]Cifu
A fene vigye el, azért ilyenkor irigykedem. Csak gondolj bele, hogy egy fegyvercsövet megrendelhetsz egy online shop-ból, és kvázi köré építhetsz egy saját fegyvert...

qtab986
Véget ért egy sorozat az egyik youtube csatornán. A sorozat egy olyan projektet követett végig, amiben egy AK63D darabjaiból újra felépítettek egy éles fegyvert. Szerintem érdekes lett.

A sorozat megnézéséhez kedvcsinálónak az utolsó részt ágyazom be. Ennek tartalma: rövid visszatekintés a munkára, az eredmény bemutatása. A projekt legfontosabb jellemzője, hogy kis költségre törekedtek.

Itt található a videósorozat összes része. Durván egy óra az egész.

+
Érdekes kísérlet. A hüvelybe fordítva behelyezett lövedék kipróbálása.

Jeffjohnson
-a <#falbav>
Mire észrevettem már nem lehetett szerkeszteni.

Jeffjohnson
Végre valaki, aki értelmesen áll hozzá a ehhez a kérdéshez!

"döntés legkorábban másfél-két év múlva várható" Addigra mondjuk brutális fejlődésen fog átmenni ez az iparág, lesz mihez alkalmazkodni.

ximix
Her Laca
Már a Red Alert ben is voltak hasonlók😊

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

De pár hét múlva azért tedd be őket 😊

ximix
Ukrán harcok miatt lehet levertek pár lakatot az M-zárolt épületekről és ott porosodtak eme csodák (csak találgatok).
Fantáziában nem szenvedtek hiányt + a vodka és már kész is a csoda tank 😊
A középső láncot gondolom élvezet lett volna visszatenni .
A 752-ben cseles a váltóművön való motor elforgatás. Csak így van elég hely a motor és a váltó szétválasztásához.
Ez a 777-es már igen hasonlít a mai vasakra .

Múltkor találtam nem tudom meg volt e már neked.Honnan mennyi táblázat .
http://otvaga2004.mybb.ru/viewtopic.php?id=788&p=2#p314819
Utoljára szerkesztette: ximix, 2014.10.29. 21:29:40
Pár ruszki nehéz harckocsi a háború utánról. Mehettek volna az ismerd fel a képről a fegyvert topikba is, de képkeresővel se lenne sok esélyetek. 😊 Eddig sehol nem lettek publikálva, most októberben jelentek meg egy orosz haditechnikai magazinban.

Object 726 1:10-es makettje, 1948-ból. Paramétereiről semmilyen információ nincs. Nem valósult meg, 1953-ban az alapjaira egy 48 tonnás, 650LE-s nehéz vontató jármű készült. Erről vannak képek.

Object 752, 1953-ból. Csak a tervrajzokról vannak képek, valószínűleg tovább nem jutott. Legénység 4 fő. 48 tonnás tömeg, 800 LE-s V-12-6 típusú motor, 50 km/h-s maximális sebesség, 122 mm M-62-T2 löveg töltőberendezéssel. Páncélzatát nem tudom, túl aprók a számok, az orr és a torony eleje talán 220-250 mm vastag lehet, tehát az effektív védelme kb 250-300 mm. A kialakításáról vannak metszetek.

Object 777, 1953-ból. Az 1:10-es makettig jutott el. Legénység 4 fő. 50 tonnás tömeg, 850 LE-s V-7 típusú motor, 50 km/h-s maximális sebesség, 122 mm M-62-T2 löveg töltőberendezést nem igen látok. Páncélzata egész jó: a test orra 250 mm, a homlokpáncél is ezzel egyenértékű védelmet nyújt, a torony eleje 258 mm az oldala 220-185 mm-ig (alulról felvelé) vékonyodik, a test oldal 50-165 mm-ig terjed. Erról is vannak metszetek.

Végre van valami hogy mi az előzménye az Object 770 kialakításának. A Object 260, Object 730 után gyanúsan szofisztikált volt az Object 770 kialakítása.
Legalább egy romos Leopardot tennének be képként....

ximix
Na itt volt 3000°C fok több percig. . . sajnos.

http://www.youtube.com/watch?v=5v4lcMCYQUY
Seaweed
A legszomorubb az hogy ezeknek az oldalaknak van olvasotabora! Hogy nem hasznaljak az emberek az eszuket!
Utoljára szerkesztette: Seaweed, 2014.10.29. 14:52:33
Molnibalage
Mindig elfog a röhögőgörcs, amikor bárki bámit ezekből linkel. Ennyi erővel a Pravdát is hozhatná hiteles forrásnak.. 😊

kuruc/hidfő/szentkorona/oroszvilág... a forrás. HA még akkor se foglalkoznak avval, hogy valótlanságokat írnak le amikor két click lenne nekik utánanézni, akkor más esetben szerinted?

Megfigyelésem szerint nincs is ebből gondjuk olvasótáborukat nem érdekli a valóság. 😊

Köszi a választ!
Én elsősorban az első mondatra gondoltam, miszerint kilöttek egyet.
Feltételezem, annyira nem hülyék, hogy ne tudják azonosítani a roncsot (fénykép jó lenne).

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

ximix
Az amerikaiak már megérkeztek lengyelekhez és volt egy közös (Amerikai,Cseh, Német,Lengyel,. . . ) hadgyakorlat a tengerparton 12000 katonával.
NATO Exercise in Poland Tests Interoperability

tipp: Gondolom ennek a hadgyakorlatnak valamilyen folytatása volt lengyeleknél a németekkel közösen (Leo-sok tartsunk össze), mely az ukrán határ mellett zajlott és erről csinált pár képet egy ukrán srác amiből félreértések keletkeztek.

https://www.google.hu/?gws_rd=ssl#tbs=qdr:m&q=nato+military+exercises+in+poland

Noble Justification 2014: Enhancing NATO's Naval Response Capability

Bergung eines Panzers aus dem 2 Weltkrieg

Új termobarikus fegyverek az orosz arzenálban
Utoljára szerkesztette: ximix, 2014.10.29. 00:19:02
[NST]Cifu
A végéről kezdem: A TOS-1 esetén nincs hosszú ideig tartó 3000 fokos tűz, az ugyanis egy termobarikus robbanófejes fegyver. Még csak fordítani sem tudnak egy sima leírást, vagy legalább a wikipédián utánanézni mi is az...

A másik feléről pedig annyit, hogy az elmúlt fél évben már legalább 3 alkalommal állították, hogy német vagy lengyel Leo2-esek harcolnak ukrán oldalon...

1.: Miért küldene bárki oda Leo2-est? A legénységet ki kell képezni hozzá, és nem csak a harckocsira van szükség, és az azt kezelni képes legénységre, de karbantartókra, akik értenek hozzá, és alkatrészekre, illetve lőszerre - mivel ott helyben semmi sincs, ami felhasználható hozzá.
2.: Ha már harckocsit küldenének, akkor inkább olyat, amihez érthetnek az ukránok és van tapasztalatuk a használatában. A T-72 ugyan már ki van vona a rendszerből ukrajnában egy évtizede, de azért még mindig jobban állnak személyzet és alkatrész ügyében, az üzemeltetésről nem is szólva, plusz lőszerrel se nagyon lehet gond.
3.: Ukrajnának van egy saját, elég korrekt harckocsigyára Harkovban. Ha már támogatni akarnak, egyszerűen támogassák a gyárat... 😉
4.: Ha már felfedik magukat a nyugati támogatók, hiszen a Leopard nem a bokorban terem, ugyebár, akkor miért is csak harckocsit küldenének oda? Abból aligha lenne hiány, már csak a fent említett okokból is. Akkor már odaküldenének merev és forgószárnyas harceszközöket is. Upsz.

Szóval röviden, nem, semmi realitás alapja. Szeptemberben megjelent pár kép és egy videó arról, hogy német Leo2A6-osok mászkálnak egy nehezen meghatározható helyen (a torony hátrafele forgatva, civil úton közlekednek, a civil forgalmat nem terelték el, stb.). A képek és a videó rögzítésének ideje nem ismert. Más forrás nem erősítette meg, pedig ugyebár ha valóban német katonák lépnének Ukrajna területére, akkor azt aligha nézné el a német közvélemény, hogy őket erről nem tájékoztatják. Politikai öngyilkosság. Ezt az aktát lezárhatjuk....
Utoljára szerkesztette: Cifu, 2014.10.28. 23:07:22

ximix
Be kell kapcsolni a fordítást és akkor érteni valamit belőle.
http://www.youtube.com/watch?v=ke7gXp72okI
http://www.youtube.com/watch?v=wCPsoT-0TGw

(ha jól veszem ki a Lengyel-Ukrán határnál volt valami NATO hadgyakorlat )
Utoljára szerkesztette: ximix, 2014.10.28. 20:42:02
"Kérdés, hogy ez esetben Oroszország semleges maradna-e..."
Ja, maradna-e. :-)
Nulla %
Ennek a valóságtartalmáról valami bővebb infó?
Utoljára szerkesztette: Lacusch69, 2014.10.28. 19:51:13

Molnibalage
Ez a másik fele. Egyébként, meg ha csak képanyagot nézed, akkor kis túlzással a magyar 29-es flottáról sem tételeznéd fel, hogy van R-73 és R-27R van. Hány olyan kép van, ahol ezek láthatóak teljes harci díszben? Kb. az AF idején volt ilyen kép és azóta sem láttam ilyet... Csak kis hazánk politikai rendszere picit más, mint ÉK...

[NST]Cifu
Tényszerű, hogy észak-koreai gépen nem igazán találni R-73-as rakétát - legalábbis képen (én sem találtam). Sok forrás említi azt, hogy rendelkezik az ország R-73E/ME rakétával, de erre vonatkozólag nincs sehol sem említve, miért tartják így (nincs forrásmegjelölés). Az R-60MK(E) több képen is látszik a MiG-29-esek alatt, szóval ez ellenben bizonyos. Szóval egyik oldalról nézve igen, érthető a kétség az R-73 É-K általi rendszeresítésével kapcsolatban.

A másik oldalról viszont a MiG-29SE (9.13) gépek kapcsán is bőven voltak, akik megkérdőjelezték eme gépek létezését, illetve azt, hogy repképesek lehetnek-e, hiszen nem nagyon lehetett képeket látni róluk a 90-es évek végén, 2000-es évek elején. Aztán csak előkerültek...

RatBaG
ximix
Ó már ennyi az idő

megyek és építem a személyi kultuszomat

csak tudnám hova a francba tettem a fandlit 😊

http://www.forocoches.com/foro/showthread.php?t=3623138

Seaweed
A rossz minosegu kepen is R-27 es R-60 van.
Seaweed
Azok R-60-asok az elso kepen. (+belul egy R-27) Viszont ketsegtelenul eles raketa mind a harom.
ximix
Én is azt néztem elég katyvasz összebugázott az egész még egy játékból is vannak benne képek.
Annyi a segítség talán, hogy csodaszép zöld és baba kék a festésük.

A képeket itt már belehet húzni a gugli képkeresőjébe hátha találsz valamit.
http://spioenkop.blogspot.hu/2014/02/the-kpaf-investigated-north-koreas-mig.html