Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pluskast
A cikk nyilván logikai buktákkal van tele és nem is ez volt részemről a lényeg hanem ez az úgynevezett magrav technológia. Soha nem hallottam még róla és ezért kérdeztem meg, hogy ilyen tényleg lehetséges vagy sem. (Molni és Cifu véleményének hiszek ők elég profik a katonai technológiák terén)
UI. Ez Papichulo-nak is ment válaszként.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

"Akkor egy fegyvertelen Szu 24-es vadászgép tette harcképtelenné az egyik legmodernebb, nukleáris rakétákkal is felszerelt amerikai hadihajót."

Azt honnan tudtak, hogy a DDG-75 fedelzeten volt nuklearis fegyver? Foleg, hogy meg hordozni sem tud ilyet?

Most trollkodás nélkül: ha tényleg lenne ilyen fegyverük és bevetik, akkor az harci cselekmény, kb mitha megtorpedózták volna. De ha nem lenne az és tényleg újra kell vezetékelni (muhaha), akkor hogy jött vissza? Eveztek? Ha újra kellene vezetékelni akkor lehet nem díszpompában minden repcsivel a fedélzeten díszelegne a britteknél.
Pluskast
Köszönöm!

molnibalage83
Nettó hülyeség.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

Palinko
scifi a Keshe alapítvány sok jót meg szépet ígért nekünk aztán azokból sem lett semmi
Pluskast
A szakértőktől szeretném kérdezni, hogy valóban rendelkezhetnek ilyen technológiával az oroszok vagy ez nettó hülyeség?
Utoljára szerkesztette: Pluskast, 2015.03.24. 09:05:27

En ugy tudom, hogy ez csak egy anti-oxidacios reteg, melyet egyszeruen nem festettek le a jobb karbantarthatosag erdekeben...

Üdv felmerült egy érdekes kérdés:
Az orosz hajók fedélzetét miért festik pirosra/barnára?
Én nem tudtam értelmes választ ki googlizni, leginkább csak találgatásokkal találkoztam, hátha van valaki aki rutinos ebben...
pld

Az élet gyenge kezdés után erős visszaesés.

OFF:
Purley kemény fickó volt, korábbi ejtőernyős.
Amikor R. Williams kocsija ütközött és kigyulladt '73-ban Zandvoortban, egyedül próbálta kimenteni a versenyzőtársát.
Egy film az emlékére (1985-ben halt meg műrepülő balesetben)

Utoljára szerkesztette: Lacusch69, 2015.03.23. 20:03:03

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

David Purley volt

"During pre-qualifying for the 1977 British Grand Prix Purley sustained multiple bone fractures after his car's throttle stuck open and he crashed into a wall. His deceleration from 173 km/h (108 mph) to 0 in a distance of 66 cm (26 in) is thought to be one of the highest G-loads in human history"

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

repvez
MOA is ugyan az az elv csak milbe pontosabb , de a széllel nem tudok mit kezdeni 😞
Palinko
köszi szépen 😊

régen Dragunovval méregettük americas armyban ott nagyon könnyű volt, meg kis távolság miatt nem igen kellett máshogy célozni 😄
Palinko
itt van a ranging tutorial, sajna a windre nincs 😞

nekem az a baj, hogy a range cardon az elevation MOA ban van és nem MIL ben :S
ximix
Isten hozott a Field Target kedvelői között <#zavart1> ö oldalaikon találsz leírásokat a célpont távolságának becsléséhez fegyver távcsővel.
repvez
Válaszd a mil rendszerű távcsövet ott már szinte méterre pontosan meg tudom beszülni a távot. a 183cm es célmagasságot annyival kell osztani ahány nagy osztást látsz +plusz amit hozzábecsulsz. tehát az origót ráviszed a cél és a föld találkozásához majd megnézed hány osztás magas a cél. ez adja meg a távolságot a szélre még nem jöttem rá, bár csak az erősége változik nálam az iránya nem ,de igy sem jöttem rá az összefüggésre.
Palinko
kicsit elbeszélünk egymást mellett, most a függőleges beállításnál számoltam 330 métert első célpontnál és ott kéne legyen 5.3-7 az elevation MOA ban ami fogalmam nincs mennyi click vagy minute. előbb azt hittem minute lesz ott, de nem. nagyon alacsonyra lő :S

szélnél még bonyolultabb mert első esetben ugye dél nyugatról fúj észak keletre így asszem csak felét éri szóval 8 helyett 4 el kell szorozni ami a távon 4.8-6,4 amit ha beállítok túl jobbra hord :S
repvez
Mondjuk a táblázat szerinti csúszás 1km/h-ás szélnél van meghatározva távolságokra. tehát ha 6,3ös akkor 8as szélnél 6,3x8 nak kéne lennie szerintem. a végén meg 35cm-re hozta ki a csúszást 649m-re.

Palinko
pl első célnál kiszámolom hogy 330m re van, ez a kártya szerint 5.3-7 között kéne legyen az elevation, erre hogy vízszintbe jöjjön a lövés kell 79 click, 19.75 minutes az 5.3-7 helyett :S a szelet meg fogalmam nincs hogy számoljam.
Palinko
itt a metric

ezt a minutes dolgot nem értem, mondjuk ha mil linest használok
repvez
Elvileg a 2 pont közti távolság 200 méter a szálkeresztnél. a skálabeosztásnál a minutes résznél kiirt értékre tekerve a távolság és szél kompenzációt ugy jó.
A távolság becslés igy elég pontatlan ,de a képlet ott van csak a foot és az inch átváltás elég macera. amugy a középső célokat már 1 lövésből leküzdöttem, ott lehetett viszonyitan az elözö célokhoz, hogy közelebb vagy távoplabb van e és a szelet is, hogy erösebb vagy nem.
Palinko
jó így nekem is megy, de biztos van ettől profibb megoldás is, a mesterlövészek sem adnak már le próbalövéseket mint annó 😄
pl ha jobbra fúj a szél, mennyit csavarok balra, meg az elevation számolást sem épp értem
molnibalage83
Lenyomod a stage gombot és állítgatsz. Ennyi.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

molnibalage83
c) instantaneous: 40 g
d) deadly: 100 g (record: 179 g)

Ez egyik sem fej-láb irányő volt, az ziher. A 179G egy autóverseny balesetnél volt emlékeim szerint.

Palinko
az a negatív gyorsulás az már más azt sokkal rosszabbul tűri az ember úgy néz ki, meg a pilótákon van kompressziós ruha is

1) Vertical axis g-force:
a) positive: untrained: 5 g; trained, with special suit: 9 g
b) negative (drive blood to the head): - 3 g
c) instantaneous: 40 g
d) deadly: 100 g (record: 179 g)

2) Horizontal axis g-force
"The human body is considerably more able to survive g-forces that are perpendicular to the spine."
Untrained humans:
a) pushing the body backwards: 17 g
b) pushing the body forwards: 12 g

3) "Strongest g-forces survived by humans
Voluntarily: Colonel John Stapp in 1954 sustained 46.2 g in a rocket sled, while conducting research on the effects of human deceleration.
Involuntarily: Formula One racing car driver David Purley survived an estimated 179.8 g in 1977 when he decelerated from 173 km·h−1 (108 mph) to 0 in a distance of 66 cm (26 inches) after his throttle got stuck wide open and he hit a wall."
molnibalage83
Azon nem fej-láb irányú túlterhelések voltak és nem tartósak. 9.3-at G ruhával minden pilótának bírnia kell legalább 10 másodpercig. A magyar Gripen pilóták centrifugás tesztje 15 sec + 9G-s.

9.3-at kibír a pilóta? Nem gondoltam volna. Ez ilyenkor kuka?

Dehogyis! Meghuzzak azt mehet vissza! 😊

Igen,simán.
Semmivel sem nagyobb mellébeszélés mint a többi.

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Ha valaki nem követné az Aranysast a fb-on, annak egy hangulatos videó: link
Ezek nem ilye speciális esetek? Mert valami horrort olvastam lassulásra, de majd kiugrott a szeme a rakétás sín autón.
Palinko
32G körül még elsétál, de túléltek már 178G-t is. nyilván ezek nem tartósan fennálló erő esetében
9.3-at kibír a pilóta? Nem gondoltam volna. Ez ilyenkor kuka?
A Viperen nincs G limiter?

molnibalage83
Vagy F-16. Lehet, hogy félreolvastam egy kommentet.

molnibalage83
Mirage-2000 vs 9.3G.

molnibalage83
Imádom ezt a képregényt. 😊

Ez a másik gurulva röhögős. 😊
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.03.22. 00:39:36

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás..." -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Mellébeszélsz, ha szemedbe szúrok egy jégcsapot, akkor túléled, mert nem életszerű?
Palinko
végül is úgy látom volt egy kis dőlés :S
Le is írtad," ez nem lehet eljárás"

Miről beszélünk?
legteljesebb kontrafribralitásom a téma iránt,de életszerütlenségí versenybe megy át lassan.

Ez is megoldás lehet....

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Miért olyan extrém az IFV találat moder nyugati hk-in? Városban simán oldalba / hátba kaphatja. Betolat egy épületbe és kussol, oszt jól megszórja. A 25mm-ről megyünk felfelé IFV-nél és a repeszképő lőszerek szerintem leborotválnák a külső érzékelőket. Persze ez nem lehet eljárás, mert elvétve működhet, de működhet. A magyar 72-es/BTR tesztnél is kamillázás volt emlkeim szerint. Átütötte, de nem életszerű a dolog.
Szerintem nem merőlegesen találta el.
Hülye példa, de otthon próbálgattam az Onestámat: merőlegesen lazán átviszi a 2 centis pozdorját, ha megdöntöm 10-15fokkal, akkor nem.
(Természetesen tudom, hogy a kettő nem összemérhető.)

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Palinko
hogy-hogy nem visz keresztül egy 50BmG AP 1 incses acélt?
video

vagy civileknek mégsem olyan brutált árulnak?

Ezt csak úgy....1990 es kép,APU-s Abrams,lehet a tornyon is ott van a másik

Igen,az adott csatában rész vettek Abramsok is,meg Apache ok is.

molnibalage83
Az M2-őn van TOW ATGM is...

Nekem is kicsit hihetetlennek tűnik. Lehet , hogy besegítettek fentről a Varacskosok.
45 centis homlokpáncélt nem lő át egy 25millis, DU ide vagy oda.
Másrészt azt is kizártnak tartom, hogy a 72-esek ne szedtek volna szét jónéhány Bradley-t.