95140

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
millerius #72813 Ja, meg nálad is, ha babfőzeléket ebédelsz :-) ! -
JanáJ #72812 Beszélsz itt hülyeségeket, az A400-nál is tisztán látható az utánégető.
-
millerius #72811 Nemcsak az Eurofighternél, hanem pl. a Raptornál is meg lehet különböztetni a normál max és az utánégető üzemmódot. Az meg eleve nem igaz, hogy mindegyik utánégetővel repül, mert az utasszállítókon nincs utánégetős hajtómű. Ami itt is, meg alacsonyabb üzemmódokon a harcigépeknél is látható, az egyszerűen csak a kiömlő forró gázsugár hőképe, nem valódi láng, mint utánégető üzemmódnál. -
A Hadviselés a világűrben topicból átkanyarított téma:
Na ezt most nem tudom hova tenni, minden F-22 leirasban meg van emlitve hogy arnyekolva van, de eleg csak ranezni a hajtomure, az a 2-2 lap nem csak a vektoralas miatt van ott, hanem a hajtomu hojenek takarasara is.
...
Par random google talalat az elso oldalrol.
"In the F/A-22, the horizontal fins at the rear of the aircraft not only make the plane more maneuverable, but they also act as a shield for the engine exhaust heat." (http://science.howstuffworks.com/f-22-raptor3.htm)
"The third approach is masking. This is clearly much easier to do when the majority of the power is taken off by the turbine, as in a propjet or helicopter application, than when the jet provides the basic propulsive force.
The former community has been using this approach to infrared suppression for many years, but it is only recently that the jet-propulsion crowd has tackled this problem. The Lockheed F 117A and the Northrop B 2 both use a similar approach of masking to prevent any hot parts being visible in the lower hemisphere."(http://www.globalsecurity.org/military/systems/aircraft/f-22-stealth.htm)
A howstuffworks-al inkább nem foglalkoznék, a Globalsecurity példája viszont rossz, mind a B-2A, mind az F-117A esetében a kiömlőnyílás a sárkány (v. szárny) felett helyezkedik el. Az F-22A nem ilyen, a szövegben nem is említik meg példaként. Erre a konkurens, de alul maradt YF-23 lett volna jó példa:
Az YF-23 kiömlőnyílása, látható, hogy alulról ez valóban el van takarva
Szoval ha egy hoforras ele teszel egy plusz boritast, akkor ezt az infravoros sugarzas nem veszi figyelembe hanem gond nelkul athatol rajta? Ilyet meg csak a neutronsugarzasrol hallottam...
Nem, de az is átforrósodik, és az "világít", hiszen fémből van. Nézd meg az adott videó 1:53-nál például.
(adott videó:)
3 problema, ami miatt egyenkent is ertekelhetetlen a video ebbol a szempontbol
- A kep ki van egve a forro reszeken, mivel a langyos geptestre van optimalizalva. de meg a geptesten is ki van egve tobb helyen. Ezert csak annyi latszik, hogy a hajtomu melegebb a geptestnel, de hogy mennyivel az nem.
- Nem azonos expozicios beallitasokkal keszultek a felvetelek, ezert egyes gepek egymashoz nem viszonyithatoak, csak egy felvetelen belul a gep egyes reszei.
- Mindannyian utanegetovel repulnek, amit nyilvan kisebb hatekonysaggal arnyekol. Van ilyen felvetel utanegeto nelkul is?
Manipulativ kepek helyett inkabb konkret szamok kellenenek a geptest egyes reszeinek abszolut fenyessegerol IR tartomanyban.
1.: Az érzékenysége a videó bal oldalán lévő skálán látható.
2.: Ezt nem teljesen értem, azonos pontról készült képek, a pontos expozíció valóban nem azonos (távolság, napszak), de azért összevetésnek szvsz tökéletes.
3.: Nem mindannyian, az Eurofighter 1:03-nál még csak teljes tolóerővel repül, 1:08-nál kapcsol forszázst.
Ha van jobb infravörös tartományban készült képed / videód, avagy pontos adatok a hullámhossz/fényesség stb. téren, akkor szívesen venném, ha megosztanád. Ebben a videóban pont az volt a pláne, hogy korábban ilyet se nagyon láthatott hétköznapi ember... -
Gunslinger #72809 100% lett még úgy is, hogy hibás a feladvány, mert az SZVD Dragunov helyett a román PSL van a képen, aminek semmi köze a Dragunovhoz, csak külsőleg hasonlít rá, még szerkezetileg is tök más. -
Emm....
W76, termonukleáris robbanófej, 100kT
W88, termonukleáris robbanófej, 475kT
Csak két példa. Lehet termonukleáris robbanófejet (hidrogénbomba) pár tucat kT-ás méretben is gyártani.
De a 8kT valóban inkább a fissziós és a 'boosted' fissziós robbanófejek régiója. -
Azért szerintem...
x...xx kt - uránium, vagy plutónium bomba (nekünk szánt bombákban)
link
xx...xxx kt - fissziós bomba (nekünk szánt Pershing fejben)
link
x...xx Mt - hidrogén bomba (ennek katonailag nincs igazán értelme, inkább csak a politika játékszere)
link
Utoljára szerkesztette: Hpasp, 2016.01.06. 23:10:29 -
1 kis történelmi összefoglaló...
...Colt vs S&W
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Han Solo = Mauser
Utoljára szerkesztette: Hpasp, 2016.01.06. 20:34:47 -
Colt dobrögzítő mechanizmusa egy (oldalra fordított) gombára hasonlít, ami a dob kinyitásához hátra kell húzni.
A Smith and Wesson (szabadalmi okokból) a dobkioldást egy szögletes tolókával oldották meg, amit előre felé kell tolni.
(és jól szétvágja az egyszeri lövő hüvelyk ujját)

Utoljára szerkesztette: Hpasp, 2016.01.06. 20:29:32 -
millerius #72803 100% :-) -
Egyébként oda-vissza nem egyforma értéknek kéne kijönni?
dehogynem
5,1-es földrengés -> 0,67kt
8kt -> 5,82-es földrengés

Utoljára szerkesztette: Hpasp, 2016.01.06. 19:57:47 -
Egyébként oda-vissza nem egyforma értéknek kéne kijönni?
Mert igy én ugy értelmezem, hogy egy 5ös földrengés csak 0,67kt energiát generál, mig 8kt energia kell ahhoz, hogy legyen egy 5 ös rengés. -
Megígérem tovább nem szemetelem a topicot ezzel...
... Richter magnitúdó -> nuki kt átszámoló xls.
(és vissza)
link
-
Ok, ezek szerint a rengés nagysága megfelelhet a valóságnak, viszont a többi állitásom még kérdéses, hogy 8000km re sem oltódik ki a rengés. a francia indiai meg orosz robbantások miért nem voltak igy beharangozva, hogy ez amiatt van?Mert igaz, hogy "hagyományos" atomot,de 100kt hatóerejüeket biztos hogy teszteltek a 80as évek óta.
DE nem is kell hogy valaki robbantson, párszór volt a hiradóban, hogy az országban volt 3as erősségű rengés akkor ezeket mindenkinek éreznie kellett volna ha az 5 ös 8000kmre is elérződik, igaz müszerrel. -
Sequoyah #72798 Az oke, hogy a felszabadulo energiamennyiseg atszamolhato, de vajon a valosagban mert adatok is ilyen kovetkezetesek? PL sokat szamit az is, hogy milyen kozegben robbantanak. -
Richter magnitúdó -> TNT ekvivalens átszámoló...
link
E szerint 5.1 magnitúdó csak 0,67kt...
... várjuk a pontosabb magnitúdó értékeket.
5.82 magnitúdó = 8kt
Utoljára szerkesztette: Hpasp, 2016.01.06. 19:24:58 -
Az 5-ös rengés bizony elég kicsi kt-ban...
link -
Sequoyah #72795 Ez nem nekik dicseret, hanem nekunk, hogy milyen kurvajo erzekeny muszereink vannak:) -
Mondjuk ezt az atom robbantásos témánál egy kicsit bulvárnak és tulértékeltnek találom. egyrészt , az első atombomba is kb 20kt hatóerejű volt ez meg 8kt. ez még nem is lenne nagy gond, hoszen miért ne lehetne ennyi a hatóereje.Csak az zavar meg, hogy azt mondták, hogy 5 ös földrengést éreztek a környező országokban is. most meg azt, hogy még nálunk is kimutatták.
Bár nincs összehasonlitó adatom, hogy mekkora rengést okoz egy ilyen bomba felrobbanása, de ennél közelebb is robbantottak már hozzánk sokkal nagyobb hatóerejüt és mégsem volt hir, hogy kijelezte volna a müszer. vagy ha mutatott is valamit akkor nem mondták be mindenhol , hogy ez azért van ám mert valamelyik agyoniskolázott állam épp kisérletezik az atomjával.
ugyhogy ezt azért eléggé furcsálom.
Amugy 91%, a forgótárasak kimaradtak az érdeklődési körömből
Utoljára szerkesztette: repvez, 2016.01.06. 18:37:55 -
fiam is 100%

-
Lysandus #72792 Kipróbáltam a másik oldalt is. Ha semmit nem akar eltalálni az ember, akkor "pacifista" lesz, 11 százalékkal. :-) -
100% -
Freeda Krueger #72790 98% -
Lysandus #72789 91. Az is Piszkos Harry. :-) -
98% / Dirty Harry, a Mauser-t összekevertem a Luger-el.
-
Kinek mennyi? :) -
Sequoyah #72786 Par tonna (8000) TNT-re rakotoztek egy palack hidrogent, es ezt hiszik hidrogenbombanak:D -
Erre, most olvasgatom... -
Link? -
JanáJ #72783 Fél OFF
FB-on a A szovjet repülőtér titkai csoportban Szu-34-es kép kapcsán nagyon szép kommentet írt az oldal tulaja 34/F-15 kapcsán. Érthető, nem elvakult, nem orosz mániás.
On -
JanáJ #72782 Aham, biztos nem az az oka, hogy igazából mondtak az okosok egy számot és mindenki kettővel megszorozta, míg kicsi kimhez ért az infó. :-) -
link -
Nem, csak furcsállottam, hogy ekkora légierővel még akkor sem mentek, mikot (papíron) jól zakatolt az ország 2008 előtt. -
Igen, lehet ilyen kis hatóerővel is. A jenkik B83 bomba hatóereje állítható kt és a Mt tartomány között. -
JanáJ #72778 Molni szvsz úgy értette, hogy mi is védjük a szlovéneket, mégis mentünk a baltira is. Szóval a görögök is mehetnének az albánok mellett.
Mi az Molni? Görög napot tartasz? :-) -
8kt-s hidrogénbomba???
-
Kicsi Kim túlságosan ráér mostanság:
Hidrogénbomba? -
Én görög tender m1a2 és challenger szavakkal próbálkoztam és sg és haditechnika szavakkal. Arra emékeztem, hogy 1 éve volt, de nem emlékeztem, hogy dec vagy jan. -
Google kulcsszavak -> görög tender leclerc leopard (közvetlenül), itt az ötödik találat ez a topic volt, ahol Garou linkelte az eredeti hozzászólást. Nyakatekert, de végül is a célnak megfelelt. :)
Egyébként az adott kulcsszavakkal az eredeti Steel Beasts topicot is kidobta, amit én forrásnak használtam. Abban részletesebben (angolul) megvan minden, ;)