Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Szerintem ha egy 15centis gránát telibe kapta a hk.-t olyan helyen, hogy behatolt és aztán robbant, tényleg kb. "szublimálhatott" a legénység (egy része)
Utoljára szerkesztette: Lacusch69, 2015.03.16. 19:19:12
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
azt elhiszem hogy nem túl sok marad,de azért túlzásokba ne essünk...
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
A célnak kivontatott T34-esbe (?) dobtak egy döglött birkát, aztán megküldték a 100millissel.
Állítólag nem találták meg, csak vért meg apróságokat a teknő falán.
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Tobb esetet is feljegyeztek anno, hogy a mozgaskeptelenne valt angol tankok (amennyiben megfelelo szogben alltak) utana egyfajta barikadkent szolgaltak a legenysegnek, akik volt, hogy kimasztak, es teat foztek(!) a tank fedezekeben. Ez nyilvan nem a verduni daralo tetopontjan tortent, hanem adott utkozet vege fele, de azert erdekes. Illetve kilott tankoknal mar itt letezett a jelenseg, hogy a legenyseg egyszeruen "elparolgott", volt, hogy a cipok megmaradtak, meg bennuk az adott testresz, afelett semmi.
486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
De... helyesen EKIA lett volna 😊
Az I Vh-s brit tankokban a vezetők egy láncos arcvédőt viseltek, mert a közeli melléktől is fröcsögött rájuk az ólom a nyílásokon.
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2242785/Medieval-headgear-issued-First-world-War-tank-drivers-protect-flying-shrapnel.html
II Vh-ból is jegyeztek fel olyan esetet, hogy 4 csövű 20 mm-es gépágyúval sorozták meg a T-34-est. Nem vitte át a páncélt, de a kezelők nem bírták és megpróbáltak kimenekülni.
Másik példa: a szovjet katonai tankönyvek szerint a tüzérezred adja a hadosztály tűzerejének 50 %-át.
Utoljára szerkesztette: Papichulo, 2015.03.13. 18:14:54
Szerintem a legtöbb ember, amíg van bőven lőszere, inkább lőne.
A kérdésre a válasz, a katonák szerint megérte, az ellátó tiszt szerint nem. =)
Utoljára szerkesztette: SZUsszan, 2015.03.13. 16:51:51
"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás..." -ismeretlen gerilla feljegyzése-
De ez csak az én véleményem...
A szegecselt páncélzat miatt is voltak elavultak a magyar harckocsik és páncélosok a 2. Vh idején...
Ezzel együtt improvizált megoldásnak valamivel nagyobb védelmet nyújtanak, mint az alapértelmezett védelem. Nyilván nem érnek fel egy dedikált kiegészítő páncélzattal (vagy ERA/NERA blokkal)...
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Addig is itt egy másik amit a BMP-2 oldalpáncélját átlőné-e a gépkarabély kérdésemre keresgéltem.
Utoljára szerkesztette: ximix, 2015.03.12. 21:27:08
Szóval innen nézve szerintem max 5-10 mm acél védelmével lehet egyenrangú egy nagyobb fatörzs.
A három rönk egymásfelet a katonai lánctalpas oldalának szinte teljes hosszában az meg amit a CIFU írt, manapság egy komolyabb géppuska AP lőszerrel ementálit csinál a BMP-ből nem beszélve a gépágyúkról, a BMP-2-es oldala kb 16-18mm ha jól tudom.
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Én nem láttam az oldalán fát.

A videón látott BMP-1 mindkét oldalán voltak rönkök, és jóval hosszabbak, mint a jármű szélessége.
"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás..." -ismeretlen gerilla feljegyzése-
Annak egyébként volt értelme? Mármint hallottam róla illetve láttam képeket, hogy alkalmaztak ilyen megoldást a 2. világháború alatt főleg az amerikai shermanek homlokpáncélzatát próbálták ilyen módon védeni, de valóban nyújtott védelmet vagy semmi haszna nem volt?
Én egyébként nem csodálkoznék, ha a betonpáncélzat is újra megjelenne...

Hogy a sarbol ki tudjanak kecmeregni...