Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Igen ha csak a fogak vagy a fogaskerék ék nyiródik el akkor nem ver szét semmit .de ha a csapágy áll be akkor ha az egyik vége nem tud forogni a tengelynek mikorzben a másik igen akkor ott valaminek engednie kell.
Az ellentétes forgás szerintem abból adódott, hogy belekezdett a kifordulásba a pilóta az egyik irányba ,de közben megtörtént a baj és az ellentétes forgás már emiatt volt.
TG
karosszéktábornok.blog.hu
TG
A faroklégcsavarnál a kisebbik hiba ha a vezérlés megy el, mert általában röpszujjal vagy a lapátok szulypontját ugy alakitják ki, hogy egy adott szogre beálljanak ilyenkor ha elszakad a vezérlősodrony, viszont ha a hajtás megy el akkor mindegy, hogy tudod a légcsavart mozgatni,nem lesz meg a kellő nyomaték.
itt látni az összeszerelésről egy kis videót, nem gyenge a transmissziós tengelye nem olyan mint a minyóé.
ximix: Nem tudom, milyen böngésződ van, vagy hogy keresel ,de eszméletlen, milyen dolgokat milyen gyorsan megtalálsz
Utoljára szerkesztette: repvez, 2015.08.04. 19:02:52
Mellesleg, amit írsz, hogy "attól még le tudott volna szállni, még ha pörögve is", nos ez történt, a látható eredménnyel.
TG
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Viszont az autorotációnak ebben a helyzetben semmi jelentősége nincs, mint azt már előttem többen is leírták, az a hajtómű-teljesítmény elvesztése esetén lehet/kell használni, itt pedig erre esély sem volt, hiszen a hajtómű leállítása nem pár másodperc, és a hajtómű sem választható le emlékeim szerint a reduktorról, mert azzal merev hajtáskapcsolatban van.
TG

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
Hatzáras képeket látok mindenhol.
Utoljára szerkesztette: Freeda Krueger, 2015.08.04. 18:11:38
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.08.04. 17:45:04
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Utoljára szerkesztette: Freeda Krueger, 2015.08.04. 17:40:17
Igen én is ilyesmire jutottam.
Az autó rotációs cikket csak azért likkeletem, mert viszonylag részletes leírás, hogy mikor lehet, mikor nem és hogyan, persze ez az egész ott kezdődik, mint ahogy te is írtad az autórotáció a hajtómű meghibásodás esetére van a farokrotor meghibásodásakor nem segít.
Az utolsó cikkben van egy ábra miszerint ha nincs vízszintes sebességed akkor valószínűleg sérülni fog valami, így ha jelen esetben a hajtóművel lett volna gond a személyi sérülés valószínűleg akkor is bekövetkezik szerintem.
A farokrotor meghibásodik és nincs vízszintes sebesség, azonnal megpróbálod letenni a gépet (gondolom én), de a hajtóművet nem igazán használhatod, mert egy búgócsiga lesz a helikopterből így csak a süllyedés sebességét mérsékeled a túlélési tartomány közelébe, de a végén a földet érés előtt sem adhatsz gázt, mert akkor meg egy halál forgásba megy át az egész, ha jól láttam a pirotechnikával ajtó nyitás az megtörtént.
Itt esetleg egy tó segített volna alattuk vagy 3 méter friss hó esetleg egy sík terület a futóműveknek x sebességű vész ereszkedést elkel viselniük, a farakások között az egyenetlen, laza erdei talajon nem tudták segíteni a zuhanás csillapításában és a géptest forgása miatt amúgy sem.
Valami segéd rakétahajtómű a farokrotorban(rövid működési idő és nem igazán szabályozható teljesítmény)
vagy a NoTar féle megoldás egy terelővel a hajtómű égésgázokat beterelni a farokba és ott egy résen áramolna ki ( az erőkar nagyobb lenne mintha a főrotor mellett próbálnák, nagy hőterhelésnek lenne kitéve sok alkatrész bár ilyenkor már mindegy csak egyben érjünk le, az egyik irányba a főrotor ellen dolgozva próbálná irányíthatóvá tenni a gépet vagy egy terelőszabályzóval mindkét irányba.
Utoljára szerkesztette: ximix, 2015.08.04. 17:35:07
Viuszont ennél az esetnél volt hajtómű , viszont a jelek szerint megszünt a faroklégcsavarral a kapcsolat, igy mivel nem volt vizszintes sebesség erért ahogy ambasa is irta a repgépszerű leszállás nem volt lehetséges, az autórotációhoz a hajtóműveket le kellet volna kapcsolni,de ez a magasság hiányában már nem volt kellő idő rá.
Nem vagyok pilóta, igy nem tudom, hogy ilyen esetekben mi lenne a szakszerű ténykedés,de nem egyszerű szituáció volt az biztos.
Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.
Természetesen én sem ismerem, hogy ezek a dolgok, hogy vannak megoldva a Mi-28-ason milyen KAU-van benne (de gondolom az erősebb) és ott mekkorák a légerők.
Viszont kétlem, hogy pl. az Apache-on, ha nem más fedélzeti balta segítségével, ne lehetne elhagyni a kabint a másik oldalon is.
TG
Sajnos nincs lufis pályánk, városi harcot imitáló épített pályánk van. (10m-es találatokat ki lehet bírni röhögés nélkül, olyankor igyekszünk 1-et lőni)
Most én is kezdjem el mondani a PB ruházat- marker-kiegészítő árakat? A nadrágok 100eurótól indulnak, egy használható marker min.500, de inkább 1000euró, egy tár 150, egy jó cső szinten 150... (Na jó, nem is újonnan veszi a többség)
És ezt mindet összefestékezzük...
Egyébként nem értem az AS magas tűzgyorsaságát. Nem a realitás az elsődleges szempont?
Részemről is vége az OFF-nak
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
A jól ismert videó egy olyan változata, ami azt hiszem eddig a leghosszabb.
AAI, Colt, H&K, Seyr
"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás..." -ismeretlen gerilla feljegyzése-
Csak hogy mindenkinek beszóljak: a "nagyok" GBBR-el nyomják.
Amit ti csináltok (nem terepruhában, főleg lufifedezékek között, versenyszerűen), az airsoftban technikailag nem kivitelezhető a megkérdőjelezhető találatrendszer miatt (ellenfél becsületén múlik a találat vs verseny).
Viszont ettől lebuzizni a másik felet az egy bizonyos burkot von a kijelentők köré is és nem pozitívat =D.
Egyébként a mosásról csak annyit, ha vennél a kedvenc szimulációs játékod miatt egy 30-40 ezres mellényt, meg hozzá egy 30-40 ezres egyenruhát és felpakolnál rá egy 20 ezres rádiót meg hozzá még a finomságokat, marhára nem örülnél, ha telibsznák ételfestékkel, ami vagy kijön, vagy nem, és ha ki is jön, vagy tönkre megy a rádió vagy nem.
A rofban a véglet ez:
Ez pedig a commonabb cucc:
Meg ez is:
Pl.: egy aksi csere ennyit dob a rofon és egy 3000Ftos aksiról van szó, szóval ez a rof elég gyakori.
További jó játékot a saját berkekben. OFF vége részemről.
Max. ha érdekel még valami, írj üzenetet. =)
Utoljára szerkesztette: SZUsszan, 2015.08.02. 20:14:43
"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás..." -ismeretlen gerilla feljegyzése-
wiki/NOTAR
Igy valami vagy eltört vagy elszakadt és emiatt szabadon forgott.
A hidraulika az egy busztert mozgat ami a farokrotor esetében sodrony a collektivnél meg rudakat mozgat, ha elfolyik a folyadék akkor nincs lehetőség készi erővel irányitani, mivel elég nagy erő kéne hozzá, illetve a faroklégcsavar esetében ha nincs meghajtás akkor lényegtelen is ha tudod is mozgatni.
Illetve a collektivet hiába huzod, hogy nagyobb állásszögön legyen azzal csak a bepörgés gyorsaságát növeled farokrotor hiján, ha meg nem növeled akkor meg gyorsabban zuhan, ugyhogy nem egyszerü egy ilyen esetet kivédeni.
A ciklikus és kollektív vezérlőkar hidraulikán keresztül téríti ki a lapátokat? (illetve a pedálok a farokrotort) Nincs mód vészhelyzetben sem emberi erővel mozgatni?
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Egyébként sokan nem értik, hogy ilyen állapotoknál miért erőltetik az IOC-t. Még ha a Harrier II-esek már ki is öregedtek. Egy ideig nem lesz merevszárnyú támogatás az LHA/LHD hajókról, oszt csókolom, van AH-1Z, közvetlen légi támogatásra az is megfelel, légvédelemre meg osszanak be mellé egy-két Burke-ot, és kész.
Ehhez képest mindenhol meg a hurráoptimizmus és az, hogy milyen jól teljesít az F-35. Egyedül az US NAVY sunnyog keményen, ők kerek-perec kijelentették, hogy nem bánják, ha késik egy kicsit a C verzió, de amíg nincs teljesen kész, ők nem fogják hadrendbe állítani. Hozzá kell tenni, hogy a viszonylag friss F/A-18E/F-ek mellett ez valahol érthető is, az USAF és főleg az USMC messze nem áll ilyen jól.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Inkább az a furcsa nekem, hogy a helikoptereknél csak az egyik oldalról menthető a személyzet, tehát ha arra az oldalra borul a gép mégha életben is marad a becsapodáskor nem tud kijutni a fülkéből.
SE a 24esnél se az apache-nál nem láttam, hogy kivülről lenne vésznyitó mindkét oldalra
IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro