Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az ITAR-TASS szerint egy török helcsi megsértette az örmény légteret.
Ennyi...
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás..." -ismeretlen gerilla feljegyzése-
Ez esetben miért csak egy ember tudott kimászni és miért ilyen lassan?
Utoljára szerkesztette: SZUsszan, 2015.10.10. 14:14:47
"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás..." -ismeretlen gerilla feljegyzése-
Pontosan ez alapján látszik, hogy valószínűleg a jármű belülről sértetlen, csak a lőszerrekesz égett ki pontosan úgy, hogy tervezték. Erről már volt szó kb egy hónappal ezelőtt, egy másik, jemeni lázadó vs szaúdi M1 eset kapcsán: #70356
Ha jól láttam itt ráadásul kb 9-10 másodperce égtek a lángok, mire kimászott az illető. Ha nyitva lett volna az a panel, amely a lőszereket elválasztja, szerintem kizárt, hogy bárki is egyben, vagy legalábbis nem lángokban állva tudta volna elhagyni a harckocsit ennyi idő után.
Utoljára szerkesztette: Glpetyus, 2015.10.10. 11:36:47
egyébként ott a szintén "epic" köln-i Panther G,az emlékeim szerint vagy 30mpig ég mielött a legénység java (talán 3-an is) kiugranak.
Utoljára szerkesztette: Glpetyus, 2015.10.10. 10:59:27
Nekem meglepő volt, hogy ennyivel a nagy nyíltláng kicsapása után még egy ember ki tudott mászni onnan.
hát értem én,hogy a lőszertárolót találta el,ami elvileg jól szeparált (?),de azért szépen lebontotta a vasat.
A reszletekbe ne menjunk bele, mert az mar politika, nem haditechnika.
Itt azért csuklottam egyet. Fogalmazzunk úgy, hogy amerikai érdekeket... Értem én, hogy te azt akarod mondani, hogy ez számunkra kedvező. Egyelőre...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.10.09. 16:45:35
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Ez barmilyen mernokseggel kapcsolatos szakmaban nagyban visszaveti a hatekonysagot.
Hozzateszem, igazabol oruljunk, hogy nincs cel, mert ha lenne, akkor az azt jelenti, hogy van egy eros, fejlett es agressziv hatalom aki veszelyezteti a beket...
Érdekes az ellenpont a németeknél, ahol ugye van PUMA, és Pzh-2000...
Utoljára szerkesztette:
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Érdekes dolog lesz, mert a Jaguar és a Griffon dedikáltan a 14,5mm AP ellen (szemből) nyújt védelmet. Ez az ára a könnyű légi szállíthatóságnak...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Egyébként a könnyű hadsereg koncepciójával kapcsolatban: Gyakorlatilag nem valami ilyesmi alkalmaznak a franciák? Van egy csomó könnyű járművük, mint pl. VBL, ERC-90, AMX-10RC, VAB, Caesar, de még az új VBCI is viszonylag könnyűnek mondható és befér elvileg az A400 -ba is majd. A harckocsikon kívül minden egész könnyű, utóbbiakat pedig (szinte?) nem is viszik sose külföldre, ennek ellenére egész sokat és egész jól teljesítenek az ilyen 3. világbeli helyeken, mint Afrika vagy Afganisztnán.
US ARMY, hidegháború után, pénztelenség és koncepciótalanság. Senki sem tudta, hogy most akkor mi a retkes francot is kezdjen magával a hadsereg. Jött egy erős(nek tűnő) ember, aki kiutat mutatott ebből, Shinseki tábornok, aki felvázolta a könnyű hadsereg koncepcióját és letette a Future Combat System alapjait, azonban miután távozott a sereg éléről (2003-ban), a nyomdokaiban haladók kezdték elveszteni a hitet a koncepcióban. Előretörtek a nehéz (harckocsizó/gépesített) hadsereg támogatói, és végül 2009-ben "meg is döntötték" a könnyű hadsereg koncepcióját végleg, és áttértek a nehéz harcjármű koncepcióra (GCV esetében akár 70 tonnás tömeglimit). A probléma, hogy hiába, mert pénz továbbra sincs a nehéz harcjárművekre, életképes koncepciók sincsenek, ahogy az M1 Abrams felújítás is döcögősen halad. Eredetileg az US ARMY ugyebár 2012 és 2015 között le akarta állítani az Abrams beszerzést/felújítást, mert van elég harckocsi a feladatok ellátására, és úgy vélték, hogy 2016-ban már az M1A3-al indulhat újra a gyártósor. Ezt az elképzelést megtorpedózták a gyártó helyszínének, Buckeye megyének a poltikusai. Most ott tartanak, hogy 2020-ban indul az M1A3 program, addig a technológiákat finomhangolják...
Szóval egy erős kéz hiányzik, mint például az amerikai tengeralattjárósok esetében Hyman G. Rickover, vagy az USAF esetében a 'Fighter Mafia'. Meg politikai hátszél, amely az erős kezet nem hagyja megremegni...
Kicsit olyan ez mint a kéregető gyerek. Akár mennyi zsebpénzt kap cukorra, még bepróbálkozik, mert ahonnan jön, az neki kiapadhatatlan. Vagy ettél már kutya mellett? :-)
Utoljára szerkesztette: JanáJ, 2015.10.09. 09:54:19
2:52-től 3:45-ig
A rádió forgalmazás vígjátékba illő. Kb. 11 Allah Akbart számoltam meg 50mp alatt a rádión keresztül. Ez igen! =D Allah megvéd broadcastolva?
Utoljára szerkesztette: SZUsszan, 2015.10.09. 09:40:58
A megjegyzés annak szólt, hogy most látható, hogy a gyalogság is ott nyomul mellettük.

Elfogy a huzal,és egy idő után ön-megsemmisít.Legalábbis nekem rémlik valami ilyesmi,de már rég volt.
Allitolag Roma bukasaban is kozrejatszott, hogy 1-200 ev viszonylagos beke ellustitotta a sereget. A hadrend, technikak, kikepzesi modszerek stb mar csak nyomokban emlekeztettek a dicso multjukra. Aztan amikor ujra kellett volna ki is kaptak szepen.
Remeljuk nem ismetlodik meg a tortenelem.