Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Peskovról sem tudtam, a médiákban eddig Szergej Alekszandrovics Rumjáncev őrnagy szerepelt a halott pilótaként.
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
Lásd 1999-es indiai-paki meccs, akkor már mindkettőnek volt atomfegyvere, a pakisztániakat nem rettentette el attól, hogy katonákat küldjenek át Indiába, bár hivatalosan turisták voltak azok is. Lehet, hogy a totális háborút megakadályozta, bár a pakik szerintem amúgy is tudták, hogy abban is vesztenének (igaz korábban ettől még elindítottak/kiprovokáltak 3 "komoly" háborút Indiával, amiből az utolsóban bizony nagy verést kaptak)
Gondolom sok megoldás van rá. Voltak olyanok amiknek a tetőlemezét le lehetett csavarozni a löveg felett és arra felé ki lehetett emelni a löveget. A JSz-3 és JSz-4 szerintem ilyen volt.
Aztán volt olyan, hogy a elölről a lövegpajzzsal, závárzattal, recupeatorral (helyretolónak nevezik magyarul?) együtt kiszerelhető volt. Szerintem az M48 Patton, Párduc ilyen lehet.
Lehetséges olyan, hogy a tornyot felemelik és alulról kiemelik a komplett löveget, mert a tornyon lévő kivágást alulról nem határolja a torony. Kicsit körülményes, nem tudom minél cserélik így, de szerintem így is ki lehet cserélni az M1 Abrams, Challenger 1/2, IS-7 harckocsiknál.
Na de mi van azokkal a harckocsikkal amelyiknél egyikre sincs lehetőség, se felülről, se alulról, se elölről?
Például a Király Tigris:
Vagy ott van a Chieftain. Annak is minden honnan körbeveszi a torony eleje a lövegkivágást. Ezeknél hogyan szedték ki a löveget?
Ilyen esetben csak maga a lövegcső kiszerelhető és csak azt cserélik? És akkor a harckocsiban marad a komplett závárzat, lövegbölcső, recupeator. Amit valahogy meg vagy kitámasztanak hogy le ne essen ellensúly nélkül?
Jobban belegondolva a modern gépeknél is lehet hogy csak a csövet cserélik.
Milyen megoldások vannak még harckocsi lövegcső cseréjére?
Utoljára szerkesztette: davidbog, 2015.11.25. 14:56:11
Ugyebár a Hágai 1899-es egyezmény értelmében amennyiben az egyezményt aláíró felek egymással háborúznak, nem használhatnak olyan lövedéket, amely az emberi testbe csapódva könnyen alakot változtat.
Ezt ugye szó szerint betartják a nyugati és keleti lövedékek, de a nyugati (5.56x45mm NATO) lövedék darabokra szakad, sok-sok apró repeszként okozva több sebcsatornát, míg az orosz lövedékek (mind a 7.62x39mm, mind az 5.54x39mm) forog a testbe csapódva - nem a hossz, hanem a keresztirányú tengelye körül...
Adott esetben például az oroszokra ez a korlátozás nem vonatkozik, nyugodtan használhatnak könnyen deformálódó lövedékeket a szír felkelők és az Iszlám Állam ellen.
Utoljára szerkesztette:
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Szallitsak az oroszok a legmodernebb legvedelmi eszkozeiket a kurdok szamara? Why not? En egytertenek vele, mint ahogy egyetertettem volna a Stinger szallitasokkal is a mudzsahedek szamara anno..(Bar azok nem jelentettek akkora veszelyt a polgari legikozlekedesre es teny, h a kurdok nem rendelkeznek--egyenlore--szuveren allammal, aminek a szuverenitasat meg kellene vedeniuk..)
\"one shot one kill..\"
Alekszandr Mihajlovics Pozinyics tengerészgyalogos
Konsztantyin Valerjevics Murahtyin százados
A Szuhoj-pilóta Oroszország hőse kitüntetést, a SAR-csapat halottai Bátorságért érderendet kaptak - posztumusz.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Innentől kezdve az oroszok szemszögéből kb. terrorista szinten vannak. Nem illeti meg őket semmiféle nemzetközi egyezményben megfogalmazott jogvédelem és nem él velük szemben semmiféle fegyverhasználati korlátozás (ie.: például nyugodtan lövöldözhetnek rájuk nem FMJ lőszerrel).
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
Viszont egy kérdés: a törökök által kiadott útvonalakon nem látszik, hogy a Szuhojok kitérő manővert végeztek volna az indítás után.
Nem vették volna észre, hogy rájuk lőnek vagy olyan rövid idő volt az észleléstől találatig, hogy nem tudtak mit tenni? Vagy nem fedi a valóságot a török térképvázlat?
"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás..." -ismeretlen gerilla feljegyzése-
Az ezekkel kapcsolatos dolgokat a saját megítélésem szerint szankcionálom / törlöm.
Köszönöm!
Ez egy non-sequitur. Torokorszag nem az ISIS-t akarta tamogatni, hanem a kurdokat gyengiteni... Az elobbi csak egy jarulekos korulmeny volt.
3. Military contacts with Turkey to be suspended
(Ezek után ők sem fognak magyarázkodni. Átjött. Lelőtték. Izrael felkészül?)
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2015.11.25. 07:49:54
"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB
"As of 3:59 p.m. EST Nov. 12, the U.S. and coalition have conducted a total of 8,125 strikes (5,321 Iraq / 2,804 Syria).
U.S. has conducted 6,353 strikes in Iraq and Syria (3,695 Iraq / 2,658 Syria)
Rest of Coalition has conducted 1,772 strikes in Iraq and Syria (1,626 Iraq / 146 Syria)" (forras)
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Mármint a megpróbálna csatlakozni valami orosz vagy kínai központú katonai vagy gazdasági szervezethez valamikor ...
Más.

Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2015.11.25. 07:24:38
HTKA-ról, ha igaz a statisztika, akkor a törökök is csibészek...
http://kephost.com/images/2015/11/25/TURKS_www.kepfelt * space * oltes.hu_.jpg
IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro
szerintem is felesleges gubancokat fog ez okozni, de valahogy meg kellett nekik mutatni, hogy elég. sajnos szóból nem értettek.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Utoljára szerkesztette: Palinko, 2015.11.25. 01:37:02
Én továbbra is túlreagálásnak tartom az esetet, csak ugyebár a törökök előre szóltak, nem egy eset után. Ilyen az, amikor az ember házhoz megy a pofonért...
"Nem ez volt az első alkalom, hogy a törökök a légterük megsértése miatt figyelmeztették az oroszokat. Október 3-án és 4-én egy Szu–30-as és egy Szu–24-es gép hatolt be a török légtérbe előzetes engedély nélkül. A török légtérvédelem akkor többször figyelmeztette a gépeket, hogy ne tegyék. F-16-os vadászgépeket küldtek fel, és ennek meg is lett a hatása: az orosz gépek azonnal távoztak a török légtérből.
A történet fontos részlete, hogy a Szu–30-as pilótája majdnem hat percen keresztül becélozva tartotta a radarján az elfogására felküldött török vadászgépet. Végül egyik fél sem tüzelt, de Ankara ekkor közölte: lelövik azokat a gépeket, amelyek megsértik a légterüket.
Az oroszok akkor azt állították, hogy csak navigációs hiba miatt tévedtek a határ rossz oldalára."
szerintem ideje volt már hogy valaki kicsit az oroszok orrára koppintson, nem kell elfelejteni amit svédországban játszadoztak, litvániában is több mint egy tucatszor szálltak fel miattuk a gépek, még az USA partjainál is vagiztak július 4.-én. mégis mire számítottak? meddig nézhetik hülyének az egész világot? meg ki hisz nekik, hogy nem voltak török légtérbe, látszik az előző esetből mennyire tudnak navigálni. vagy esetleg akkor hazudtak? akkor most miért mondanának igazat...
kár hogy nincs nem NATO, vagy NATO párti radar a környéken ami el tudná dönteni a vitát. nem a törököket védem, azoknak is van bőven a füle mögött, olaj vásárlás az ISIS-től, kurdok bombázása akik szárazföldön felveszik a harcot stb. de ettől függetlenül kijárt már az oroszoknak, hogy tartsák magukat a normákhoz.
viszont ez a téma már nem haditechnika sztem, lassan jön Cifu is és a mi orrunkra is koppint 😄
Utoljára szerkesztette: Palinko, 2015.11.25. 00:27:22