95001
-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
#77515 Ne mond már, hogy nem hallottál róla, még én is szóba hoztam ( #75300 ). -
millerius #77514 Három függesztési ponttal tervezték, egy középen az orrfutótér mögött, kettő a szárnyak alatt, így vihetett volna két póttankot+egy rakétát/szárnyasbombát, vagy fordítva. Na meg az sem volt mindegy, hogy megtanulták rajta a titán-technológiát, megmunkálást, munkavégzést, akkoriban az még elég nagy újdonság volt, tehát ilyen szempontból technológia-kísérleti gép is volt (techdemo). -
#77513 Vitaly is csinált 3 galériát az ARMY-2016-ról
ez a 3. Air defence, trucks and wheeled armored vehicles
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Ha Berkut111 féle galériából kell valakink, valamiről nagyobb kép a forrásokból ki lehet bogarászni a kép linkjét, majd a két méret adatot "Original"-ra kicserélve megkapjuk a legnagyobb felbontást elvileg
pl: Tu-popo
-
#77512 Eddig azt sem tudtam, hogy létezik ilyen. A rakéta hajtómű mérete ok, hogy nagyobb, de ez akkor most miben tér el az ESSM-től? Még külsőre is hasonló. -
#77511 Nocsak-nocsak, pozitívum... :) -
#77510 A szárnyai alatt vitt volna két Kh-45-ös robotrepülőgépet. Alapvetően hasonló képességekkel bírt volna, mint a Tu-22M3 később, csak persze M3.0 sebességgel. -
_rudi #77509 Speciel én eddig nem láttam videót arról hogy NASAMS indítóból AMRAAM-ER-t indítanak de most már ez is megvan...
-
#77508 Ez lehet, hogy csak techdemó volt. Ha nem, akkor én sem értem. Korábban már én is töprengtem ezen. Már elve a program léte is vicces. Az XB-70-et lelőtték ennek első felszállása előtt 3 évvel. A CONUS elleni támadást akkor már cirka 6 éve (!) feladták és a K-20 + Tu-95K/KM gépekkel a jenki hordozók ellen mentek volna, a CONUS ellen százszámra volt ekkora már ICBM.
A programnak régesrég kéziféket és törlést kellett volna kapnia... Ehelyett az első gép felszállt 1972-ben. Apró hiba, hogy semmi értelme nem volt már. -
fonak #77507 Szuhoj T-4... Igazából rejtély nekem, hogy mit akartak vele. Belső fegyvertérnek láthatóan nem volt hely rajta.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
#77506 Tényleg jó sok kép, ha kilépünk a főoldalra ott még van további három galéria (air, support, soldier) -
JanáJ #77505 Simán el tudom hinni. Bár ezt az oroszos igénytelenséget én előnynek írnám fel, mert akkor tömegre kellett gyártani. Az atom olvasztotta a lapátos és lapát nélküli tankokat is. Ma már viszont azt a kevés vasat amit hasznlnak, azt jó minőségben kell(ene) gyártani. -
#77504 Inkább a szegecselésről lehet szó a 21-enél. -
#77503 Számomra mindkettő hihető, bár az előbbiről még nem hallottam (az utóbbiról igen).
Tatán is azt mondták a harckocsizók, hogy a Csehszlovák és Lengyel T-72-esek gyártási minőségükben lepipálták a szovjet gyártmányokat... -
savaz #77502 Allitolag anno erkezett Magyarorszagra egy T-34-es, amelyiknel benne hagytak a torony ontesekor a homok mintaban a lapatot. De nem igazan zavartattak magukat, levagtak a kiallo reszt aztan mehetett tovabb.
Van errol valainek valami bovebb infoja, esetleg foto?
Kozelebbrol megnezve ezeket a vasakat hajlok ra, hogy el is higgyem.
Olyat is olvastam, hogy a Csehorszagban gyartott Mig-21-esek is 40-50 km/h-val gorsabbak voltak, mint az ugyanolyan, de Moszkvaban gyartott gepek, mert annyival simabbra alakitottak a csekek a lemezelest.
-
#77501 Teljes képernyős nézet -> Irfanview -> 'C' (képernyőmentés) -> Save -
Berkut111 #77500 Hogy szedted ki a kepét? -
F1End #77499 2Sz25M Szprut SzD
-
#77498 Ez micsoda? -
#77497 Ez annyira oroszos lett, hogy nagyon (hegesztés, a sima kézi beütővel való sorszámok, stb.)
-
Berkut111 #77496 Armiya 2016
Képtenger -
#77495 pontosan -
#77494 Optical construction for a dual mode seeker head
Török UMTAS fej
---------------------------------------------------
Bár ez nem pont ugyanaz, de jól látni a különbséget normál kamera elvakított és a hőkamera stabil képe között
Pilótákat nem irigylem most már lézer szűrős szemcsibe kell nyomulniuk, a sok partyarc miatt, ha nem akarnak maradandó szemkárosodást.
-
_rudi #77493 Javíts ki ha rosszul értem de ebben a patentben arról van szó hogy:
1.) hozzáadtak a rendszerhez egy lézer detektort;
2.) módosították a vezérlést úgy hogy amennyiben a rendszer lézersugárzást észlel (forrása a DIRCM) akkor védelmi üzemmódba kapcsol;
3.) a védelem abból áll hogy egyrészt hozzáadtak a rendszerhez egy második érzékelő szettet, másrészt az optikai rendszerben lévő prizmán (ami alapesetben a CCD chipre küldi a jelet) létrehoznak egy vékony légrést. Az így nyert felületről a prizma nem a CCD chipre vetíti a beérkező jelet, hanem a másodlagos érzékelőre. Innentől kezdve a rakéta a lézersugár forrását fogja követni...ha jól értem.
-
#77492 Ez lesz az...
-
#77491 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: ximix, 2016.10.03. 14:19:52 -
#77490 [spoiler]
link1
itt is szerepel, kb 3/4 oldalt le kel tekerni link2
link3
szabadalom
szabadalmak
[spoiler] -
aksurv2 #77489 P -
#77488 Miért lenne jobb szerinted négy különböző érzékenységű pixelnyi érzékelőt használni, mint négy eltérő frekijű érzékelőt?
Elvileg lehetne, de én az IRIS-T -t próbálom megfejteni ott meg tudjuk hogy 4x128 InSb az érzékelő (high dynamic range).
Eltérő frekihez eltérő érzékelő anyag (típus) szokott kelleni. -
SZUsszan #77487 Ja, meg az üres sátorra is. -
#77486 Miért lenne jobb szerinted négy különböző érzékenységű pixelnyi érzékelőt használni, mint négy eltérő frekijű érzékelőt?
A négy eltérő frekitartománnyal megvalósulhat ráadásul a multi-spektrális érzékelés opciója. Ez egyben elősegíti a lézeres vakítás elleni védekezést is, hiszen ha az érzékelők elé csak az adott frekitartományt átengedő ablakot teszel, akkor a lézer csak az adott tartományban dolgozó pixelekre veszélyes.
Szerintem logikusabb a négy eltérő tartomány, mint a négy eltérő érzékenységi fokú érzékelő... -
JanáJ #77485 Arrafelé már 3 sétáló katonára is anti tankot indítanak. :-) -
#77484 A holland cikk egyértelműen a Focal Plane Array-ról szól, ahol 128x128 közepesen érzékeny pixeled van.
Hasonló lenne egy Scanned Linear Array 1x128 közepesen érzékeny pixellel is.
Viszont a BGT megoldás (talán) a következő:
1x128 nagyon érzékeny pixel, + 1x128 közepesen érzékeny pixel, + 1x128 gyengén érzékeny pixel, +1x128 laser hardened pixel.
ez a négy pixel sor adhatja ki a 4x128 pixeles érzékelőt, amin (tán prizmával) legyezik a képet. (be jó lenne egy kép szétszedett IRIS-T fejről)
Utoljára szerkesztette: Hpasp, 2016.10.03. 11:53:29 -
SZUsszan #77483 Ebben az esetben költséghatékonyabb lett volna a legénységet megadásra kényszeríteni és szimplán elfoglalni a járművet. Esetleg fedélzeti ágyúkkal elsüllyeszteni, mint egy rakétát indítani... -
#77482 IRIS-T balra, ASRAAM/AIM-9X jobbra
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
_rudi #77481 Lehet hogy csak nekem nem áll össze a kép, a holland cég által közzétett cikkben arról van szó hogy az újabb képalkotó szenzorral működő érzékelők azért tudják valamennyire kompenzálni a zavarást mert a néhány W-os lézer hatására nem a teljes kép lesz zavart, hanem marad annyi pixel az eredeti képből hogy a software fel tudja ismerni és követni tudja a célt.
ld. lenti kép.
A másik lehetőség amiről írtak az hogy a képen a zavarás gyűrű alakban egyre csökkenő intenzitással jelenik meg amiből szintén a software ki tudja számolni hol lehet a zavar forrása => ami egyben a cél is.
ld. lenti kép.
Hangsúlyozzák hogy mindez softwares bűvészkedés és csak addig működik amíg a zavaró lézer néhány W-os.
Ha a lézer magát a képalkotást zavarja össze akkor a Linear Array miért viseli jobban ezt a zavarást mint a Focal Plane Array?
-
#77480 Nem, ez egy kísérleti nagy sebességű katamarán, a HSV2 Swift. Az Egyesült Arab Emírségek bérelte ki szállítási, ellátási feladatokra, korábban az US NAVY zászlaja alatt hajózott, de dettó bérleményként, kísérleti jelleggel.
Fegyverzete max. géppuskákból állt, tehát "warshipnek" titulálni barokkos túlzás. -
#77479 Továbbra sem értem. Az AIM-9X-ben egy elég szép nagy méretű kamerának van 128x128 pixeles felbontása. Az IRIS-T ezt egy vékony csíkon tudja? Tehát 128 pixeles felbontása van érintő irányban? Sugár irányban hány pixel van egy csíkon? Vagy a 128 pixel sugárirányban van és függőlegesen 1 pixel és a forgással állítja elő a képet? Tehát ez is egyfajta pszeudó képalkotás, ahogy a rosetta pásztázás csinálja? -
SZUsszan #77478 Ezek meg szimplán érdekes drónok:
Kicsit túlméretesek, vagy ilyen fejlettek? -
SZUsszan #77477 Ez milyen "warship" volt? Nekem egy nagy utas/teherszállítónak tűnik.
Vagy afféle vizi technical volt? -
#77476 Ha jól értem, a "csík" nem 4 pixel felbontású függőlegesen, hanem 4 eltérő frekitartományban dolgozó érzékelő-vonal.
Nem hiszem. Mindegyik InSb, vagy a pixel mérettel játszhattak, vagy kapott némelyik csík napszemüveget. (hardening against laser pulses)
Amit kiemelnek az IRIS-T megoldás előnyeinél az ASRAAM/AIM-9X -el szemben:
- Scanned Linear Array have better dynamic range compared to Focal Plane Arrays
- High resistance to DIRCM
Ebből nekem az jön le, hogy a 4 (128 pixeles) csík eltérő érzékenységű, az egyik alighanem szinte vak hogy a DIRCM csak derengjen neki.
- Seeker acquisition range matching with missile kinematic range
Mivel az egyik csík tán szuper érzékeny (vagy csak fizikailag szélesebb érzékelő elemek vannak rajta) jól oda szúrnak a másik két rakétának, ahol max távolságon még szemből is LOAL indítás kell. (ott ugye az egész 128x128 pixeles felületnek azonos az érzékenysége)
Utoljára szerkesztette: Hpasp, 2016.10.03. 11:04:21