95001
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • ximix #77435
    döö, Pakisztán a zoknim, de az Palesztin akart lenni
  • ximix #77434
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Amúgy az IDF fényképezhette csak valószínűleg van náluk egy terjesztési szint így kifele, külföld irányába nem nagyon szivárgott, de a Pakisztániak azért valahogy megszerezték és rányálazták a vízjelüket gondolom. . . .

pdf-ek
    -ProtectiveEdge 2014

-Recent Merkava Attacks Highlight 2002

-The Lessons of Operation Protective Edge

-The IDF and the Lessons of the Second Lebanon War

Utoljára szerkesztette: ximix, 2016.09.30. 17:05:03
  • [NST]Cifu
    Most már fix, hogy mindketten regisztrálva vagyunk mélygyökeres Hezbollah támogatóknak. :P
  • ximix #77432
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Á pedig ott van a kép jobb felsőben, hogy hívjad az információs irodát és már küldik is a prosit

kb 2014. 07. 25.-ke környéke talán Gáza

Le kell görgetni az oldal kb 2/3-át ott lesznek a képek, amiknek ilyen sárga a fejléce, ha arra kattintasz kinagyítja őket.
    http://forum.islamstory.com/71819

Utoljára szerkesztette: ximix, 2016.09.30. 14:51:23
  • molnibalage83
    Lökéshullám a talajon. Látványos.
  • JanáJ
    Mennyire jó, hogy a láncos önjáró mellé gumis pk-i jármű kerül?
  • JanáJ
    Nem, tényleg meglepődtem, hogy csak ekkora.
  • savaz
    Az lehet, de a ventillator meg az a nagy cso azonosithato a roncson is.
  • millerius
    Nekem az a hatalmas kráter, amibe a Merkava beleesett és kishíján belefér az egész test, inkább föld/út alá telepített IED-re utal.
  • Freeda Krueger
    Lehet tévedek ,de a roncs MK3,a motor pedig MK4 hez tartozik.
  • Massari
    apropó -

155/47 upgrade , legalábbis azthiszem ez az

de tüzérség téren megy máshol az okoskodás nonstop : Szlovak Caesar, Krab K9, déli szomszéd..
    +mostanába nézegettem az exkaliburos bmp2 sakált is - az se rossz, csakhát nem "kétéltü".
    Amig nem restaurálják a monarchiát addig nem lessz itt semmi érdemleges, olybá tünik. (mj.)
    A varázsszó a kiszámithatóság lenne, csakhát ugye nem volt miböl...eddig
  • [NST]Cifu
    Sajnos túl sokat nem tudok az adott esetről, ez egyike a 2006-os Libanoni harcokban megsemmisült harckocsiknak (az IDF jelentése szerint 5 harckocsi pusztult el teljesen, ebből 2-őt IED szedett ki).

A képet azért raktam be, mert nekem eddig ismeretlen volt.
    Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2016.09.30. 11:01:20
  • Freeda Krueger
    Szarkasztikusan kicsi?
  • JanáJ
    Jé milyen kicsi.
  • savaz
    Merkava motor
  • savaz
    Szvsz a motor ott van a torony helyen. Elorol kaphatta be es a robbanas hatratolta a motort. Itt nem loszer robbant.
  • Garou
    A motort még a robbanás tüntethette el, vagy utólag szedték ki?
  • JanáJ
    Nem úgy néz ki, mintha ki lenne égve.
  • JanáJ
    Ha jól értem a kép bal oldala a hk. eleje. A motor szublimált. Jól értem? Hogy tud ennyire megsérülni?
  • savaz
    Ennek nem az eleje van felrobbanva, ahol a motor van ?
    Mert akkor inkabb egy ied 20 kg anyaggal, ami az eleje alatt robbant, kidobta hatra a motort, es leemelte a tornyot.
  • Palinko
    mikor így néz ki a roncs akkor már felrobbant a töltényraktára igaz?
  • [NST]Cifu

Merkava (Mk.3?) Kornet találat után

• JanáJ
    Nem mertem linkelni. :-)
  • JanáJ
    És ez a végtelenségig mehet kis túlzással? Azaz addig lehet karbantartani amíg el nem avul és akkor max ellövik lövészeten? Gondolom a tárolás a kisebb gond, de nem tudom meddig éri meg kijavítani a reptetésből származó nyűgöket. Persze gondolom ez a rakétától is függ.
  • Hpasp #77411
  • Hpasp #77410
    Apró tévedés az évek távlatából.
    (keverte a Sztrela-2M -el)
  • molnibalage83
    A Szrela-1 közeledő célokra tudott dolgozni, de itt egészen más van leírva...
  • Hpasp #77408
    A LÖVÉSZEZRED OLTALMAZÓI

Utoljára szerkesztette: Hpasp, 2016.09.29. 19:30:49
  • molnibalage83
    Azokat is nagyjavítják, ahogy a repülőgépeket.
  • JanáJ
    A repfedélzeti fegyverekkel mi van ha kirepülik az idejüket? Pl megvan az x db leszállása. Kapnak egy nagy karbantartást, vagy az már kuka és inkább ez előtt ellövik egy lövészeten? Mondjuk itt inkább a rakétákra gondoltam, egy bomba gondolom toleránsabb.
  • JanáJ
    Szerintem a légierő sincs a toppon. A KMZ szerintem magasabb szinten van, mint a Grif lovagok. Nekik (KMZ) szinte mindenre van/lehet lehetőségük. A Grif zsokéknak nem, bár ott is sokat javult a helyzet (NV, légi után töltés, Baltikum, A2G). Kis pénz, kis sereg.
  • Palinko
    Azért még koránt sem annyira elterjedt, hogy a csatatérre vittek volna ilyen technológiát. Előbb visznek csere alkatrészeket.
  • robgros
    Kínaiak már villát dobtak össze 3d-nyomtatott elemekből 3 óra alatt.
    Nekem az se lenne ezek után szokatlan, ha a jövőben kész járművek gurulnának ki ugyanilyen módszerrel.
  • [NST]Cifu
    Meg belül is eltörhet, megszorulhat valami, sok kisebb alkatrész jellemzi az ilyen rendszereket. Azért nem fog ártani pár jó képességű szerelő hozzájuk annyi szent.

A 3D fémnyomtatás korszakában élünk... Csak megfelelő CAD fájlok kellenek, és bármilyen kisebb alkatrészt legyártasz egy nyomtató és nyersanyag birtokában...
  • Palinko
    Elismerem nem is a hidraulika miatt gondoltam sérülékenynek, de a szoftveres dolgot azért erősen leegyszerűsítetted szerintem :D Meg belül is eltörhet, megszorulhat valami, sok kisebb alkatrész jellemzi az ilyen rendszereket. Azért nem fog ártani pár jó képességű szerelő hozzájuk annyi szent.
  • [NST]Cifu
    Nem attól félek, hogy én leszek olyan, hanem hogy mellé raknak, vele egy szinten említenek meg egyszer. Azt a szégyent nem élném túl... :P

Más.

Interjú a Bornemisszások új parancsnokával. Összeségében pozitív a kicsengése, de az utolsó bekezdésen elmorfondíroztam. Végül is majdnem teljesen igaza van, talán még a légierő az, ahol valóban a szakma csúcsára juthatnak, de a többi fegyvernemnél? A harckocsizóknál, tüzérségnél, légvédelemnél vagy logisztikánál a fejlődést, motívációt hogy biztosítod a katonáidnak?
    Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2016.09.29. 13:49:22
  • JanáJ
    Komoly fejsérülés nélkül nehéz 100 alá nyomni az IQ-d, szóval ne félj, nem leszel Berki.
  • [NST]Cifu
    Jó csak nem tudtam, hogy ekkora celeb vagy. :-)

Távozz tőlem sántán! Még a végén összemosnak Berki Krisztiánnal (nem az olimpiai sportolóval!), és menekülni leszek kénytelen az országból...
  • [NST]Cifu
    Hol vannak már a 2. vh szörnyei :D

Nincs szükség rájuk. Egyfelől átvette a feladatot a rakétatüzérség, másfelől a légierő, harmadrészt a robotrepülőgépek.

Viszont azt meg kell hagyni, hogy elég extrém példa volt, mert legtöbb 155 lőszer megáll 40-45 kg körül.

Direkt, mivel arra akartam rámutatni, hogy még 155mm-es lövegűrmérettel is el lehet jutni olyan lőszertömeghez, ami már emberi erővel kezelhetetlen.

Viszont én több éves háborút vizionáltam, hiányt, kevés karbantartást, rossz körülményeket, akkor lehet már megadná magát egy ilyen modern valami mint az Archer.

Láttál már 15-20 éves Volvo homlokrakodót? Nem vészes a karbantartásuk, ha van alkatrész és megfelelő képesítésű ember, pluszba pedig elromlani se nagyon szoktak, ha megkapják a minimális törődést. Pedig ütik-vágják őket amúgy...

Sok-sok éves háborúnál pedig a túlélési esélyük lesz minimális, ha az ellenféle ennyire kitartó.

Azt én is elismerem hogy az ilyen rendszereké a jövő és erre fognak fejlődni a dolgok és jó irány ez. Csak annyi hogy valszeg rendszerben tartanék, meg kifejlesztenék faék egyszerűségű dolgokat is, biztos ami biztos.

Egy ilyen rendszer sem igényel atomfizikai ismereteket. Ha tönkremegy a számítógép, jön Linus, ráköti egy Rpi-re, gyorsan ír alá egy programot, és utána USB-vel csatlakoztat hozzá egy egeret és billentyűzetet. Ha a hidraulika megy tönkre, Stefan fogja beiizatani magát, a csöveket és csatlakozókat relatíve könnyű cserélni, a vezérlőtömb bonyolultabb dolog, de az sem reménytelen. És így tovább...
    Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2016.09.29. 13:28:08
  • molnibalage83
    Ej, a BoP. Micsoda nosztalgia érzés tört rá. Mintha ezer éve lett volna.