Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Leclerc. Elirtam.😞

Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer

Ha olyan jo lenne az olasz ipar, nem hulladek C1 Ariete-t keszitenenek, hanem valami Lecrerc szinvonalu dolgot. OFFAmugy az uj fiatok egesz jok.ON

Durva, ezt a Tornados dolgot nem is tudtam. BTW azért az olasz fegyveripar is elég komoly színvonalon dolgozik, gyakran szorosan együtt is melóznak más nyugati gyárakkal, a Typhoon is részben olasz, biztosan jól dolgoznak az Alenianal is, hogy az LM kooperál velük. Kézifegyverek terén meg tudok neked mondani kiváló olasz és német terméket is, nagyon silány terméket is mindkét oldalról, igaz olaszból többet, azért a német precizitás az alsóbb kategóriánál is inkább jelen van, ez tény. Az olasz autó ipar is maximum a dizájnban jeleskedhet, másban nem nagyon :-)

WTF? Piaggo HSN? 😊

degenerator
akkor tûzsûrûségrõl beszéljünk, ne pedig erõrõl.

(csak meg ne lássa senki a vezérkarban, azonnal rendszeresítik.)

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

Korábban is használták az M14-et, más kérdés, hogy most éli reneszánszát, ill. az elmúlt 15 évben. A ruszki DMR-es megállapításod nem értem. Senki sem írta, hogy új dolog lenne.

Ha jol tudom, nem az atutoero a lenyege a csapat geppuskanak, hanem hogy folyamatos tuzelessel fedezni tud. Ha falat kell atloni, arra ottvan az anti-material gun, vagy a .50-es a humveenn. 😊

Molnibalage
Miért? Nem értem az összefüggést.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Megvan végre, erre gondoltam:
LSW
Pluskast
Hm azért arra kíváncsi lennék, hogy mikor fog elkezdõdni egy komolyabb szárazföldi fejlesztés, aminek nem a modernizáció a lényege hanem új, szárazföldi harci eszközök beszerzése....

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

leonforce
Sztm van hatassal az elso lovesnel is...
Ugyanis a csoben a lovedek elott levego van amit a(z 1 db)lovedek tol maga elott es kivalt kompenzalo hatast a kompenzatornal megfelelo iranyba aramolva(fugg a kompenzator kialakitasatol)es teritve a fegyvercsovet...a hatrarugasbol eredo eroknek a kompenzalasara..

Seven-Four-Seven--Heavy

[NST]Cifu
HK MG36 töltve 4kg, az M249 meg 7.1kg. Elég jelentõs különbség. 😊

Az USMC IAR tenderre három opció van, a Colt egy M16 alapú fegyvert csinált, amelynek az elõágya egy hatalmas hûtõborda, az FN egy vastag csövû FN SCAR-t csinált, amelynek az az érdekessége, hogy a zárja nyitott állapotban marad lövés után, ha a fegyver kezd túlmelegedni (röviden: a zárt rendszernél a zár mindig elõre mozog, tölt és reteszel lövés után, a nyitott zárnál a zár hátul marad, így a csõfar nyitva marad, jobban szellõzik tehát jobban tud hûlni, továbbá mivel a következõ lõszert csak a fegyver elsütésekor tolja a zár a csõfarba, nincs olyan veszély, hogy a felhevült csõfarba betöltött lõszer magától elsüljön - persze ennek ára van, a nyitott zárba könnyen bejuthat a por és a kosz). A HK egy vastag csövû M416-ossal indul.

Colt IAR

FN IAR

HK IAR

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Azé' jobban nézne ki szvsz.
degenerator
5.56 mm, meg tûzerõ?

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

Semmi ertelme. Kinait megkapod 50 000 ert, vagy elesbol atalakitod 250 000 ert. Minek? Inkabb a bakaknak kellene odaadni, hogy legyen tuzero (bar mar baka sincs) 😞

Milyen isten airsoft támogatót lehetne belõle csinálni :-)
Csak szoljanak, melyik szemetdombra dobjak oket. MH-t kuldjuk oda kukazni. 😊

Szvsz nincs, mert a magyar és oroszból fordított szakszövegek "hang és fényrejtõ"-nek vagy minek hívják/ták. :-)
Õk tudják. Egy szekrénytáras fegyver ennyivel könnyebb lenne? Vegyenek kabadai M16 alapokon nyugvó támogatót, majd meg is írom nekik. <#idiota> Vagy inkább PKM-et. <#banplz>
[NST]Cifu
Ehhez képest az USMC pedig most akarja kidobni az FN MINIMI-ket, és helyette egy szekrénytárból tüzelõ, gépkarabély alapú fegyvert akar (mint a HK MG36 vagy a Steyr AUG nehéz csövû, 40 lõszeres tárral tüzelõ könnyûgéppuska opcióját). 😊

Az M249-el az a problémájuk, hogy túl nehéz, és ha kifogyott a heveder, akkor az újratöltés túl lassú és nehézkes tûzharc közben.

Bár mondjuk minden relatív, végülis jó ez az M14, ez legalább mûködik az amiknál. Szvsz egy jó válfegyvere van az USA-nak, a minimi, de az is csak azért az, mert nem õk tervezték 😄
köszi<#idiota>
Azta de jó puska, megalkották és röpke 50 év múlva már használni is lehet valamire. 😄 (M14)
A DMR is gigalol, a ruszkik bõ 30 éve találták ki. 😄
Sadist
Egy hangtompított AK-nak van torkolattüze?

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Molnibalage
Hát igen. Az olaszoknak elég kínos volt az ODS elsõ napja. 8 gépek kötelékbõl 1 mûszaki hiba miatt hazament. A 7-bõl 6 nem tudta a tankolást megcsinálni. Az 1 gép továbbrepült. Le is lõtték ahogy kell...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

leonforce
Nem teljesen ertek egyet(bar ez privi velemeny es a harci cslekmenyekben valo reszvetel hianyabol adodoan PUSZTAN A PUBLIKALT ADATOK ALAPJAN BARMILYEN PARHUZAMOT VONNI szinte lehetetlen.)
A 91'-es obolhaboruban reszt vett Olaszorszag mintegy 2 szazadnyi Tornadolval de"harci feladatra valo alkalmatlansag"miatt hazarendeltek az egysegeket..(valojaban az tortent hogy az olasz pilcsik keptelenek voltak"szabalyos"legi utantoltest vegrehajtani..az olasz sajto kepzetlensegrol cikkezett,valojaban inkabb gyakorlatlansagrol lehetett szo..)A helyzetet biztos elemeztek azota es sok valtozas tortent,de nekem nincsenek illuzioim az olaszokkal kapcsolatban..
A nemet hadero az afgan konfliktuson kivul nem igazan vett reszt meg eles harci cselekmenyben(legflejebb bekefenntarto rendori erokkel itt-ott)de nekem meggyozodesem h magasabb a kepzettseg foka..
(a hivatasos allomanyra ertem)
Afelol szinten nincsenek ketsegeim h a nemet ipar altal gyartott fegyverek magasabb muszaki szinvonalon allnak...

Seven-Four-Seven--Heavy

qtab986
Hol a hiba? Az, hogy AMMSz van nálunk? Gyökeresen különbözik az AK-47-tõl?

degenerator
új seprû jól seper.

raj.pk-m mondta...õ azt mondta h tömböl mondta még nekik vmi állománygyûlésen h ne vegyenek a csekkönyvre új ruhát mert majd meg kell venniük a digit-et,de nem hiszek én ebbe ennyira,meg még sehol máshol nem hallottam ezt h ebben az évben csere lenne...
degenerator
te most hány éves konstrukcióra is hivatkozol? 62? az ak-47est felejtsd már el, szerintem nincs is magyarországon.

Punker
hol hallottad?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

tudtok vmit arról h idén tényleg lecserélik a gyakorlónkat?ma hallottam h talán amcsiktól lesz acu +marpat...
nem lenne rossz az tény😊)
Torzonborz
mé' ne lenne jobb ???

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Punker
néha azért tudsz hülyeségeket mondani 😄

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Hajaj, de még mennyivel, hogy jobb :-) Fõleg megbízhatóbb. Igazából az a nagy hibája, hogy feleslegesen erõs lõszert tüzel, de emiatt igen kedvelt DMR feladatokra.

Itt egy egész szép darab

Bocs, jogos, erre nem gondoltam. Nem mintha az M14 egy egetverõen jobb fegyver lenne. 😊
Már megint ez az "M sorozat". Felejtsd már el légyszíves, egy M14-nek semmi köze az M16-hoz. A fegyver amirõl beszélsz az az AR-15-ös, de írhatod nyugodtan M16 sorozatnak is, de az hogy M sorozat, annak semmi értelme. Szerintem jó pár oldalon át lehetne sorolni, hogy hány USA által rendszeresített fegyver típusjelzése kezdõdik M betûvel!

qtab986
De szerintem egy darab lövésnél is számít.
Mit? Az elsõ lövés elõtt nem történik semmi amit kompenzálni kell. Az elsõ lövésre meg lényegi befolyással nincs a kompenzátor. A második lövésnél jelentkezik a nyereség. A csõ kevésbé csapódott fel => gyorsabban lehet korrigálni vagyis elõbb lehet leadni a pontos második lövést.

Nem szóltam, de akkor mirõl beszélünk? :-)
Csak a kompenzátorról.

Jézus szíve
Kössz a választ Cifu.

"A 37513-as hozzászólásban nem is írtam a kompenzátorról. A 37520-as hozzászólásban írtam a kompenzátorról, de ott se azt, hogy nem számít."
Sry, roszra válaszoltam. 😊 De szerintem egy darab lövésnél is számít.

"Miért? mi lett a vége? Én úgy emlékszem, hogy az vietnámi veteránok saját M16-osaikkal szemben az AK-47-est ítélték jobbnak."
Nem szóltam, de akkor mirõl beszélünk? :-)

"Szó nincs cserérõl."
Én is ezt mondom. :S
qtab986
Miért ne számítana egy fegyveren a kompenzátor?
A 37513-as hozzászólásban nem is írtam a kompenzátorról. A 37520-as hozzászólásban írtam a kompenzátorról, de ott se azt, hogy nem számít. De lehetett látni mi történik, ha két lövész kényelmesen egyes lövéseket ad le egy M16-ból és egy AK47-bõl. Ha a két fegyvert egy szerkezetbe mechanikusan rögzítik, mintha "satuba fognák" õket akkor is az AK ilyen pontatlan lesz a másikhoz képest. A kompenzátor jó, segít abban, hogy a második lövést minél gyorsabban lehessen leadni ugyanarra a célra. A csõ felugrása ellen hat.

anno még a tv-ben láttam és elég egyoldalura sikeredet, szerintem.
Miért? mi lett a vége? Én úgy emlékszem, hogy az vietnámi veteránok saját M16-osaikkal szemben az AK-47-est ítélték jobbnak.

UI: az egész vállfegyver cserében azért nem bízom, mert azt hallottam, hogy még a mélységiek is csak fegyvert kaptak, elég 5.56-os lõszert már nem.
Idézek:
A Magyar Honvédség 2009-2018. közötti id õszakra vonatkozó 10 éves Stratégiai Terv
idõszakában mintegy 7700 gépkarabély modernizálása tervezett .

Szó nincs cserérõl.

Molnibalage
Asszem egy japán miniszterlnök felvetette, hogy a SZU fenyegetése miatt legyen japán atomfegyver. Ha jól emlékszem másnap már nem volt miniszterelnök...

persze, nem arról beszélek hogy elkaptam a pöttyös labdát 😄
Hanem, ezeket (legalábbis hasonló) lapokat "látok" leosztva - egyfajta minimál elképzelés a körülményeket figyelembe véve
Darabáron egymillióért ha beleszakadnak akkor sem lehet sokkal rosszabb...
De miért is beszélünk ennyi pénzrõl? A modernizációra ennyibõl! a fele is bõõõven elég "kell" legyen, bármilyen high-tech fegyverre - szóval azért van itt vmi kis dzsinnes fíling mégis

Szent Haba-kukk

"A wikipedia 250 ezres létszámot ír a német haderõre, az olaszra 308 ezret, tehát még többen is vannak."

Állandó haderõbõl fölösleges kiindulni, a hidegháborúban a három nagy nyugati-eui hadsereg olyan 500 ezer körül mozgott... most lecsökkent jelentõsen, mert nincs fenyegetés, viszont ha behívják a tartalékosokat szolgálatra, rögtön lesz vagy 5-6 millió ember fegyverben.

Nukleáris képességbõl sem igazán érdemes kiindulni, egy csomó országnál pl. Németország, Japán csak a politikai akarat hiányzik, minden más adott, valszeg fél év alatt képesek lennének atombombát elõállítani.

Az sem mindegy, mi alapján van értékeled, minden hadsereg más céllal épült ki. Van, amelyik konvencionális, tömeg/atomháborúra, és nagy létszámú szárazföldi ereje ven, komoly nehézfegyverzettel. Más országoknál érezhetõ hogy inkább a "kis" háborúkra készülnek fel.

http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB

Nem akarok belemenni az AK/M16 vitába, de szerintem butaságot írsz.

Miért ne számítana egy fegyveren a kompenzátor? Benne van a nevében hogy ellensúllyoz. Nem néztem végig a linked, mert anno még a tv-ben láttam és elég egyoldalura sikeredet, szerintem. Ettõl függetlenûl én is úgy tudom, az M16 a pontosabb. És? Milliószor ki lett már tárgyalva.
Az AK-47-nél tudtommal sokat ront a kezelhetõségen, hogy a fegyver tusa szöget zár be a fegyver hossztengelyével, ezt a nálunk rendszeresített AK-63-nál már javították.
Milliószor szóba került, hogy az 5.56-os lõszer sok helyre kevés, de a NATO ezt választotta. Ezt kell szeretni.
Cifu sokszor írta, hogy szinte senki nem vett (!) M sorozatot, max kapot. (Kivétel a kanadaiak, de õk is babráltak valamit rajta, mert azok mûködnek :-) )

Ha hülyeséget írtam, majd Cifu v KiskorúBZ kijavítanak gondolom.

UI: az egész vállfegyver cserében azért nem bízom, mert azt hallottam, hogy még a mélységiek is csak fegyvert kaptak, elég 5.56-os lõszert már nem.
Molnibalage
Nem. Rudolph Anderson õrnagyot Kuba felett lõtték le egy SA-2-sel.

Molnibalage
De mint említettem, a sorrend erõsen függ attól, hogy ki mit tekint a sorrend felállításakor fontosnak.

Hát pont ezaz. Abban jó amire kitalálták. Akkora kis kontingensekkel amit Fr. és Anglia küldözget nem sokra mennének egy teljen erejû észak-koreai támadás esetén.

hm ez jó viszont a colt nem kell 😊

qtab986
Dehát pont errõl lehet szó, hogyha rendszeresítik a gránátvetõt hozzá vsz. már épp eltalálná azt a táblát.
+ másfél kilótól lehet pontosabb lenne, ki kellene próbálni mennyivel. Sokat nem lehet elvárni. De itt a fórumban a képeken szereplõ gránátvetõ a csõhöz van rögzítve. Azt hiszem ez + 1 tényezõ ami befolyásolja a csõ mozgását lövés közben. Ez rontja a pontosságot és nem növeli.

arról nem beszélve úgy mellékesen, hogy ilyen gránátvetõkkel talán még IFV-knek stb. is érdemes lehet nekimenni,
M203 esetében ezek a gránátok jöhetnek szóba. Nem tudom mire képesek.

Elõbb egyébként még írtam olyat is hogy "megosztani" a fejlesztéseket, ha az AMD-ket is Upgrade-elnénk
Ez nem kívánságmûsor. Politikusok döntenek. Most ezért van 14 db JAS 39 EBS HU Gripen-ünk 240 milliárd forintért. Az azt hiszem 6 db kõröshegyi völgyhíd ára. No comment.<#hehe>

[NST]Cifu
A német légierõnél kihagytad a több, mint 200 Panavia Tornado gépet, miközben a mindössze 44db F-4 Phantom felsorolásra került... 😊