Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egy 5.56x45-ös duplex lõszer
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Errõl még nem hallottam. Egy lõszer két lövedéket tartalmazott vagy mi? Eloszlik az energia a két lövedék között, ez nem igazán nyerõ ötlet elsõ ránézésre. Tudnál errõl picit bõvebben írni, hogy hogy volt?
Az OICW-t megelõzõ ACR tenderen is azt várták, hogy az M16-oshoz képest 200%-al hatékonyabb kézifegyvert tegyenek le az asztalra. Erre jöttek a flechette lõszert tüzelõ puskák, a HK G11 meg a Colt kettõs lövedékkel szerelt M16 mutációja.
Most, hogy így mondtad a többi negatív tulajdonságot, beugrottak azok is. (nagyon régen olvastam utána kézifegyvereknek).
<#eljen>#eljen>
A véleménycsere az, amikor bemész a főnököd irodájába a saját véleményeddel, majd kijössz az övével. Okos pilóta alagútban nem katapultál.
ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD
Szent Haba-kukk
A véleménycsere az, amikor bemész a főnököd irodájába a saját véleményeddel, majd kijössz az övével. Okos pilóta alagútban nem katapultál.
Azt azt illeti, a saját meglátásom az, hogy tökéletes lõszer nem létezik. A 6.5 és a 6.8 sem az. Mindkettõnek megvannak a maga hibái. Ahogy anno a G11-es 4.73x33mm-es hüvely nélküli lõszere is csak abban volt jó, amit anno elvártak tõle (kis méret, kis tömeg, nagy kezdõsebesség). A 7.62x39mm elõnye az, hogy már számtalanszor bizonyította, hogy általános használtra tökéletes. Van nála jobb, de annyival az sem jobb, hogy megérje csak úgy eldobni. Az 5.56x45mm-es NATO is ezért maradt még. Anno az US ARMY az M4/M16 leváltó fegyvertenderen azt várja el, hogy legalább kétszer hatékonyabb legyen az utód - akkor érné meg leváltani az M4/M16 családot...
Szánalom
fölösleges a dél koreai gyakorláshoz hasonlítani
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
URL=http://tv2.hu/Root/Tenyek/Videok/2007-05-23-kommandos_akcio_budapesten]magyarok[/url]
a fenti videót érdemes összehasonlítani ezzel:
japánok[
a mi kommandósunk esküszöm mint aki nem akar bemenni abba a lakásba, pedig ott valaki veszélyben volt. ahogy rugdossa az üveget és fél perccel a villanógránát után vége bemászik azt egyszerûen nem értem
Vagy ez normális?
Az a 6.5-ös lapua egyelõre egy sportkaliber. A lényegen úgy tudom nem változtat. Vsz. ha egyedileg is tudják moddolni kitekkel miegyébbel az amerikai fegyvereket akkor, akár egy finnish kaliberre sem volna akkora ördõngõsség.
Minket egyelõre tányleg nem érint mert sz'tem tkp. 7.62x39 egyelõre "hasonló" súlycsoport. És ha majd ezeket kipaterolják pár?év múlvamajd pont jó lesz a NATO által rendszeresített 6.x
Szent Haba-kukk
A Lapua egy finn gyártó, nem tudom, hogy ott mire gondolhatsz...
"Szerintem ennek a mondatnak nincs értelme." - az lehet <#pias>#pias> sz'tem lényeg benne van, hogy a 6.8 közelharcban teljesít jobban, a Grendel pedig "pontosabb de kicsit gyengébb" tehát egyik sem az az igazi. A Lapua bezzeg tudott olyan lõszert csinálni ami minden mutatóban jobb - 6.5x47 - elég új fejlesztés nekik is, az is lehet hogy idejük sem volt még, vagy eszükbe sem jutott népszerûsíteni. /ezért is hoztam fel a témát lehet tudni véltek valamit az ilyen dolgokról/. Más Lapua Kaliberekre sorban hozzák ki a mesterlövész puskákat pld.0.338asra a 98Bravo etc
Szent Haba-kukk
Szerintem ennek a mondatnak nincs értelme.
mert elvileg a 6.5 Grendel univerzálisabb /és azt pld. Bushmaster már használja/
Linket.
a Lapuák vsz.még jobbak
Milyen Lapuák?
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ez egyébként érdekes lesz mikor sikerül egységesíteniük USÁKoknak a 6.x kalibert, mert elvileg a 6.5 Grendel univerzálisabb /és azt pld. Bushmaster már használja/, a Lapuák vsz.még jobbak de ha jól sejtem talán ugyanemiatt csöppet drágább is (???ezt persze nem tudom, lehet lobbyhiány miatt nem terjednek jobban)
Szent Haba-kukk
Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer
hazai fejlesztés pótpáncél😄
nemsokára jön a kompaktabb, tojástartós verzió is.
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)
F-14A protogép Mk.82 légibombákkal, 1972-ben
A képesség mégsem volt soha hangoztatva, illetve alkalmazva, mivel a földi célok támadására ott voltak az A-6, A-7 és késõbb az F/A-18 gépek. Továbbá elég kínos kérdés lehetett volna, hogy miért a 30+ millió dolláros Tomcatek vannak ilyen feladatra alkalmazva, mikor a töredékbe kerülõ A-6 és A-7 gépek is tökéletesen alkalmasak a célra.
Az 1980-as évekig el is felejtették a dolgot, de a Tomcat lobby hangosabb tagjai elkezdték pedzgetni, hogy ugyan ha már van egy ilyen képesség, akkor miért ne használják már ki. Az F-14D fejlesztésénél azt is figyelembe vették, hogy a késõbbiekben a fejlett földi célok elleni fegyvereket lehetõleg könnyen integrálni lehessen a fegyverzetbe. A munka ugyanakkor lassan haladt, és csak 1987-ben volt ismét példa arra, hogy egy F-14A két gyakorló Mk.82-est dobott le, de csak 1992-ben kapta meg a típus az engedélyt arra, hogy hagyományos légibombákat vessen be. A következõ két évben ez kibõvült még a kazettás bombákkal és a lézer-irányítású légibombákkal, igaz utóbbiakhoz nem rendelkezett a Tomcat a cél megvilágításához szükséges eszközzel, tehát egy másik gépre volt szükség, amely megfesti a célt. Az elsõ bevetés is így zajlott, 1995-ben, Szerbia felett, ahol a Tomcatek GBU-16-osokat dobtak le, a célt pedig egy F/A-18 festette meg Nite Hawk konténerrel.
1994-ben kezdték el LANTIRN konténer integrálását, amelyel a gép maga is képes a célpont megvilágítására. A konténert nem integrálták bele a gép fedélzeti szoftverébe, hanem az F-14A/B esetén a RIO (az a srác a hátsó ülésen 😊) PTID képernyõjére küldte a FLIR képét, a pilótának pedig a VDI-jére. Az F-14D esetén sokkal könnyebb volt a dolog, ott az egyik MFD kijelzõre küldte ki a képet. A célpont kiválasztása egy új irányítókarral történt, a RIO által. A LANTIRN konténerben lévõ GPS felhasználható a navigációs helyzet megállapítására is, de mivel a konténer nem lett integrálva a fedélzeti rendszerekbe, ezért az F-14-esek nem kapták meg az F-15 és F-16-osoknál meglévõ talajkövetõ repülési üzemmódot. 1996-ban kezdték meg a konténerek kiosztását, de jellemzõen kevés konténer került megrendelésre, ezért a képesség visszafogott lett. Az F-14 a földi célpontok megtalálása terén csak a LANTIRN konténer FLIR-jében bízhatott, mivel a radarja nem rendelkezett földi célok elleni üzemmóddal (tervben volt ugyan, de megvalósulni már nem valósult meg, ha jól tudom). 2003-ban az F-14 gépek megkapták a JDAM bombák bevetésének a lehetõségét a LANTIRN konténerben lévõ GPS-el alkalmazva. Noha a Bombcat lobby folyamatosan hangoztatta, hogy az F-14-es nagyobb hatóváolsággal bír, mint az F/A-18, így jobb alternatíva, a végén az F/A-18E/F maga alá gyûrte a típust.
A Bombcat századok (LANTIRN konténerek megérkezése):
VF-103 Jolly Rogers (Elsõ Bombcat (F-14😎 század, 1996)
VF-32 Swordsmen (Elsõ F-14A Bombcat század, 1996-1997)
VF-2 Bounty Hunters (Elsõ Csendes-Óceáni Bombcat (F-14D) század, 1997)
VF-41 Black Aces (1997)
VF-14 Tophatters (1997)
VF-211 Checkmates (1997)
VF-102 Diamondbacks (1997-1998)
VF-154 Black Knights (1997-1998)
VF-11 Red Rippers (1998)
VF-143 Pukin' Dogs (1998)
VF-31 Tomcatters (1997-1998)
VF-213 Black Lions (1998)
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
Megfigyeltem hogy a kórházakat is olyan precízen megtudják lyukasztani mint a pinty... keskeny kicsi minaretek telibe lövésérõl nem is beszélve, levegõbõl képesek azt úgy kilõni hogy szépen kidõljön mint egy fa....
Nem értem miért nem kezdted ezzel. Fel van sorolva pár század átfegyverzésének menete...
Fegyverzet? Paveway család, GPS vezérlésû JDAM bombák és buta bombák tudtommal. A légiharc fegyverzet a szokásos. AIM-9M, AIM-7M és AIM-54A/C rakéták.
Milyen fegyverzettel és mely századok használták.
Egy századból hány gép lett Bombcat?
Köszönöm.
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
Szent Haba-kukk