95087
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • drevil666
    Az SS-26 Iszkander exporttilalom alatt van???
    Mennyi fáj egy kilövő+2 rakéta?
  • drevil666
    Ez csak ilyen eszmefuttatás volt a részemről....
    Nem kell mindenre rámozdulni...
  • JanáJ
    Butaságnak tűnik a torony nélküli konstrukció. Szvsz a torony kell, de a legénység ne abban legyen. Azzal, hogy most már a tornyot a lövedék irányába tudják fordítani, azzal szerintem hatalmas az előnyük egy torony nélkülivel szemben. Ugyanakkor ha nem így lenne akkor sem látom létjogosultságát egy új hk-nak. Nem véletlenül csak foltozgatják a mostaniakat. Hú de nagy hk csaták már nem várhatóak felénk.
  • Lacusch69
    Érdemes összehasonlítani a sebességét a Tiger II-vel
  • drevil666
    Inkább ilyesmi:

Bár ez rohadt régi, de ezt ültetném át a jövőbe.

A cél: jobb oldal és tetőpáncélzat kialakítása, minél alacsonyabb konstrukcióban+ sok lőszert tudjon hordozni, sokáig tudjon harci tevékenységet folytatni.
    A torony nélküli tankokkal az a baj, hogy bezsúfolódik a legénység és a löveg környezete sebezhetővé válik+ kevés lőszer fér bele.
    Ez nem jó:

• Freeda Krueger
    Valami ilyesmit?
    T-30
    mi bajod a toronnyal?
  • drevil666
    Nem a vadászokra gondoltam, hanem egyik ismerősömre, aki azért akar éles m.lőfegyvert, hogy pl a buszon beszólogató taknyokat megfélemlítse....
  • drevil666
    Nem tom:)
    Lehet csak 90-es...
    1945-ben már volt. Kinézete alapján 1960 végére saccoltam volna.
    Amúgy a modern tankokat illetően Én ezt az utat választanám. Kibszott nagy kaliber min 155 mm. De ne legyen torony. A löveg csak minimális szögben mozgatható vertikális és horizontális irányban.
  • JanáJ
    "Én is csak hátsó ajtókon keresztül kaptam meg. Ennyi.
    Legális, mondom böki a csőrét egyeseknek, de ez van.
    Szar a törvény én csak akartam valamit.
    Ha valaki nagyon akar fegyvert (legálisan) az kijárja magának (nem lesz olcsó)."

Erre céloztam, a hátsó ajtó, meg a "nem lesz olcsó. Arról ne is beszéljünk hogy milyen az emberi élethez való hozzáállásod. Meg hogy te jogosan, normálisan hordod/tartod, a sok hülye vadász meg csak riogatná az embereket a hülye puskájával...
  • Freeda Krueger
    105mm es
  • Ulvar
    122es ágyú van benne? Vagy 107es?
  • Rommel28
    Ezt ma linkeltem az AirPowerre, gondolom ott találtad.:DD
    Úgy tűnik ugyanazokra a helyekre járunk.:P
  • drevil666
    brutális dög...
  • drevil666
    Tudom, Hummer koppintás, de teljesen más íze van:)
    Nagyon tetszik
    GAZ TIGER

Azért a DINGO is nagyon tetszik...

Hungarynak miért nincs ilyen héééé????
  • drevil666
    szerintem egyetértünk abban, hogy én sose leszek vadászpilóta.
    Egyszer jó lenne, ha elvinnének egy körre. egy zsidó srác:) F-15I-vel, de egy korábbi TOP GUN cikk alapján (az újságíró csávót MIG-21-el utaztatták meg) ahhoz is sokat kell készülni.
    Arra meg, hogy SZU-34 be tehetem bele a picsám az 0.0000%
  • Molnibalage
    Hááát... Egyszer láttam egy képet egy Hornet zsokéról. Olyan 190/90-100-as lehetett. Az F-15 elvileg tágasabb. Jó kérdés. Kérdezz megy egy jenkit valamelyik küföldi fórumon.
  • drevil666
    F-15-ért, még nem is tudom mit tennék meg:)
    195 cm vagyok, úgy 109 kiló egyáltalán repülhetném????
    Valami olyasmit hallottam, hogy a Jas-39-es, 90 kiló a max. pilóta tömeg.
  • drevil666
    körbemetéltetnéd magad:)
    Líbiában is volt ilyesmi:), hogy több volt a gép, mint a pilóta.
  • drevil666
    nincs szükség büntire.
    Én is csak hátsó ajtókon keresztül kaptam meg. Ennyi.
    Legális, mondom böki a csőrét egyeseknek, de ez van.
    Szar a törvény én csak akartam valamit.
    Ha valaki nagyon akar fegyvert (legálisan) az kijárja magának (nem lesz olcsó).
  • JanáJ
    Szvsz akkor te vagy az élő példa a fegyvertörvény hiányosságaira.
    (Bocs Cifu ez megér egy dorgálást.)
  • tomcat1
    "Sluszpoén: nemrég volt hír, hogy pilótahiány van náluk, tehát gép van, csak elég pilóta nincs hozzá... "

Hol kell kitölteni a jelentkezési lapot? :)
    F15 ért megtanulnék arabul is :)
  • drevil666
    A reakcióm:
    Nekem van m.l. fegyverem. Szerintem ez sokak csőrét böki.
    Az Én csőrömet is bökné, ha X és Y is tartana magánál.

A legtöbb ember nem szereti a fegyvereket, fél tőlük, sajátja pedig nem lesz, nem is akar venni.

Aki fegyvert akar szerezni az szerez.

Az, hogy a vadászokat szopatják az gáz, de hülye nép a magyar, akit Én ismerek és nagyon szeretne fegyverhez jutni az arra használná, hogy a beszólogató pisiseket félemlítse meg. Egy fegyver nem erre való!
    Első szabály, ha előhúzod használni, vagy lefegyverezni.

Nem igazán hiszem, hogy liberálisabb szabályozás segítene, de a pénzéhes államot mindenképp ki kell zárni és megakadályozni, hogy lefejje a fegyvertartókat!
  • Molnibalage
    Érdekes és sokszor feszegetett téma. Abban egyetértek, hogy szégyenletes az itthoni helyzet.
  • Molnibalage
    Az itt az Air Power blog akart lenni. Már a kommenteket is másolom. :)
  • Molnibalage
    OFF

Egyébként kezd kicsit belterjesedni a magyar netes HT társadalom. Lényegében 1 napon belül 3-5 oldalon / helyen lejön u.a. Itt / Karosszék blog / HTKA / sg.hu HT topik. :)

ON
  • drevil666
    Tetszik....
  • drevil666
    Jemennek annyi:)
  • [NST]Cifu
    Azért nézzünk már egy kicsit szét. Érdekes módon az AR-15 csak ott tudta megvetni a lábát, ahol az USA két kézzel osztogatta. Saját erejéből egyszerűen alig tudott valahol érvényesülni. A legtöbben vagy saját gépkarabélyt gyártottak, vagy megvettek a nemzetközi piacról egy másik típust.
  • ddt500
    Zátonyra futott a HMS Astute.
  • [NST]Cifu
    Igen, úgy néz ki, hogy Szaud-Arábia és Irán elkezdte egymás bajszát tépkedni, lásd amíg Libanonban eddig Szaud-Arábia támogatta mérsékeltek voltak az erős emberek, addig az Irán támogatta Hezbollah inkább csak megnehezítette az egységkormány kialakítását. Erre most Libanonba látogatott az Iráni elnök...

A szitu persze az, hogy adott esetben Szaud-Arábia amúgy is csúcs szinten felszerelt hadserege van szemben az erősen elmaradott Iráni hadsereggel. Plusz Szaud-Arábia számíthat az USA és talán Európa közvetlen támogatására, Irán ilyesmire aligha számíthat...

Persze ha beindul megint arrafelé az adok-kapok, akkor úgy is egymás olajkitermelését fogják lőni, az meg nem fog tetszeni a Greenpeace-nek. :D
  • Massari
    jobbak na
  • Massari
    150M dolláronként ?
    (ami beszerzésekre fordítható -amortizáció)

optimista számítások szerint is 100 vagy :(200

de szaudiaknál ezek még nem is bruttó számok
  • Rommel28
    Ez az MH-nak hány évtizedes költségvetése?
  • qtab986
    Mintha a HK417-el lett volna egy olyan probléma, a 7.62 mm NATO lőszert nem lehet hozzá használni, csak a .308 Winchester-t.
  • Massari
    Akkor a Hk 416/17-re is azt mondanád hogy ratyi?
    Azt inkább elfogadhatnám hogy egy gagyi usa sorozat, de még csak ez se biztos hogy igaz, mert mint írtam erősen fogadkoznak :))
    Nekem sem a kedvencem , de az AR-15-t legalább kismillióan gyártják (amik bejönnek nagyrészt azokról azt se hallani hogy lenne rá megrendelő 6-7cal körül) .
    A cikkben amit linkeltem 2.oldalon írják 20ezer lövéses tesztet (percekig sárban) kiválóan hozta. Szóráskép Moa környékén. 3+1 fokozatban állítható gázszelep, válogatott anyagminőség , alapáron 4 sín, free-floating kialakítás.
    Amúgy azt hittem svájcban is gyártják... ezügybe el voltam tévedve sajna én is.
    G36 is bejön nekem , propagáltam is korábban (csőhossz/lőtáv miatt föleg) , de az alapfegyverre lassan uolyan upgrade ráférne majd mint a kalasokra, kis túlzással - de persze ez nemis lényeges.
    Ha egy sima M16-ot is azért még midig elismernek, azért ezt sem kéne annyira lehúzi szvsz (ami nem sokat ér, mert kézifegyókat tényleg csak módjával nézegetem)

• Kurfürst
    ... és ez még csak az első fele... a vége állítólag 60 milliárd dodó lesz, Irán ellen úgy néz ki. Lehet hogy ők lesznek az új dél vietnám :D
  • [NST]Cifu
    Az USA most augusztusban kivonult Irakból. :)

Noha Szaud-Arábia elég komoly helyi politikai (és mellesleg katonai) erő, például a Szaudi-Szír politikusoknak köszönhető, hogy Libanon nem omlik jelenleg össze, azért ez akkor is brutális beszerzés...
  • Carrotbsc
    Erős hadsereg fegyverkezik gyenge hadsereg öltözködik.
    Ha az USA kivonul Irakból valahogy meg kell védenie magát. Valamint a Közel- Kelet nem egy csendes, nyugis, békés hely.
  • Molnibalage
    Vesznek azt is kilóra... :)
  • [NST]Cifu
    Hú b+... Hát a Szaudiak tudják aztán szórni a pénzt. Itt a bevásárló lista:

84 F-15SA (vadonatúk)
    70 F-15SA upgrade (a régebbi F-15S-ek felújítása)
    170 APG-63(v)3 Active Electronically Scanned Array Radar (AESA) radar sets
    193 F-110-GE-129 Improved Performance Engines
    100 M61 Vulcan Cannons
    100 Link-16 Multifunctional Information Distribution System/Low Volume Terminal (MIDS/LVT) and spares
    193 LANTIRN Navigation Pods (3rd Generation-Tiger Eye)
    338 Joint Helmet Mounted Cueing Systems (JHMCS)
    462 AN/AVS-9 Night Vision Goggles (NVGS)
    300 AIM-9X SIDEWINDER Missiles
    25 Captive Air Training Missiles (CATM-9X)
    25 Special Air Training Missiles (NATM-9X)
    500 AIM-120C/7 Advanced Medium Range Air-to-Air Missiles (AMRAAM)
    25 AIM-120 CATMs
    1,000 Dual Mode Laser/Global Positioning System (GPS) Guided Munitions (500 lb)
    1,000 Dual Mode Laser/GPS Guided Munitions (2000 lb)
    1,100 GBU-24 PAVEWAY III Laser Guided Bombs (2000 lb)
    1,000 GBU-31B V3 Joint Direct Attack Munitions (JDAM) (2000 lb)
    1,300 CBU-105D/B Sensor Fuzed Weapons (SFW)/Wind Corrected Munitions Dispenser (WCMD)
    50 CBU-105 Inert
    1,000 MK-82 500lb General Purpose Bombs
    6,000 MK-82 500lb Inert Training Bombs
    2,000 MK-84 2000lb General Purpose Bombs
    2,000 MK-84 2000lb Inert Training Bombs
    200,000 20mm Cartridges
    400,000 20mm Target Practice Cartridges
    400 AGM-84 Block II HARPOON Missiles
    600 AGM-88B HARM Missiles
    169 Digital Electronic Warfare Systems (DEWS)
    158 AN/AAQ-33 Sniper Targeting Systems
    169 AN/AAS-42 Infrared Search and Track (IRST) Systems
    10 DB-110 Reconnaissance Pods
    462 Joint Helmet Mounted Cueing System Helmets
    40 Remotely Operated Video Enhanced Receivers (ROVER)
    80 Air Combat Maneuvering Instrumentation Pods

A kasszánál a végösszeg: 29.432 milliárd US$...

Sluszpoén: nemrég volt hír, hogy pilótahiány van náluk, tehát gép van, csak elég pilóta nincs hozzá...