Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
A 2. pontot tessék már akkor alkalmazni a palesztín terroristákra is talán...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

[NST]Cifu
Mi a különbség, hogy ha egy bomba, egy rakéta vagy tüzérségi lövedék csapódik be a célpontba? Szerintem semmi. Ha ellentevékenységet akarsz végezni, akkor a legkézenfekvõbb eszközt kell használni, ha erre egy tüzérségi ágyú is megfelel, akkor miért használnál mást? A lõtávolság viszonylag kicsi, a lövedék szórása még preciziós eszközök nélkül is csak legfeljebb néhány méter.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

leonforce
Bakker nekem evvel(az egesz gazai akcioval) az a bajom h elvesztettem-az eddig meg meglevo-hitemet az izrali hadero"fennsobbsegebe"vetet hitemet...(ertsd:annak ellenere h igazi nephadsereg,hihetetlen technikai felszereltseggel,tapasztalattal,kikepzesi szinvonallal,stb.rendelkezett a fennmeradassert vivott harcukban)
Fuggetlenul a politikai es akarmilyen celoktol,hattertol(ki kezdte,ki a hibas,stb..)
Volt olyan bevetes(es sok mas szamolatlanul)h a palesztin bortonben"orzott",korozott terroristat(azert tartottak ott a palesztinok h ne kelljen kiadni izraelnek..)Hellfire-val Apache-rol a borton ablakon kersztul kiszedtek..Vagy Jaszhin sejk 2002-es kinyirasa ugyanugy akibol csak a tolokocsija maradt mikor jott ki a mecsetbol ima utan..
Mesterien kivitelezett,igazi IDF akcio volt...
Ez a mostani inkabb esztelen pusztitasra hasonlit es megfelemlitesre hajazo katonapolitikara(megint a fegyveres erok rossziranyban valo politikai felhasznalasat latom)...
En nagyot csalodtam(mint a libanoni hadjarat alatt is..)..
Bocs az OFF-ert...!

Seven-Four-Seven--Heavy

közbe megtaláltam:
BTR Modernizációs Program

A Magyar Honvédség 2005–2010 évek között hat évre tervezett BTR–80/80A Harcjármû Modernizációs Programja a 2005
évben a szükséges prototípusok egy részének kialakításával megkezdõdött. A korszerûsítés lényegét a harcjármûvek éjszakai
harcképességének megteremtése, valamint a parancsnoki és fegyvernemi változatok NATO interoperabilitást biztosító kialakítása
jelenti.
A program indításának kettõs célja volt:
– növelni a lövész és felderítõ csapatok éjszakai harcképességét és együttmûködési lehetõségeit;
– minimális korszerûsítéssel és a szükséges javításokkal biztosítani a 2015–2020 közötti rendszerben tartást.

A program tartalma:
1. Részleges korszerûsítés az alábbi elemekkel:
– éjszakai irányzék beépítése;
– füstgáz elleni védelem biztosítása;
– csúszásmentes bevonattal történõ ellátás;
– temperált, palackozott ivóvíztárolóval történõ ellátás;
– búvónyílás nyitott helyzetében a toronyfegyver elsütés
elleni reteszelése.
2. Szükség szerinti javítások, idõszakos mûszaki felülvizsgá-latok
végrehajtása.
3. Üzemi szintû kiszolgálások, középjavítások végrehajtása.
4. Parancsnoki, fegyvernemi változatok kialakítása.
A program keretében az MH felajánlott lövész és felderítõ alegységek részére speciális
alkalmazói igényeknek is megfelelõ fegyvernemi változatok kialakítására került sor.
A program indítása óta az alábbi fegyvernemi változatok készültek el:
– Vegyi- és sugárfelderítõ jármû;
– Mûszaki akadályelhárító jármû;
– Mentõ-vontató jármû;
– Zászlóalj és századparancsnoki jármû;
– Zászlóalj- és század tûztámogató jármû.
Kialakítás alatt álló további változatok:
– Elõretolt repülésirányító pont;
– Felderítõ szakaszparancsnoki és rajjármû;
– Sebesült kihordó jármû;
– Páncéltörõrakéta-hordozó jármû;
– Mobil harcvezetési pont;
– Aknavetõ-hordozó jármû.

1. Igazad van.
2. Részben igazad van, de létezik a genfi konvenció is, miszerint:
85.cikk: "...megkülönböztetés nélküli támadás történik, ha tudni lehet, hogy a polgári lakosságban szükségtelen kár fog esni, mely súlyos jogsértésnek, és így háborús bûnnek minõsül."

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Molnibalage
Csak, ha az van közel akkor az mért csapást. A anknavetõzõ ellen percek alatt olajra lép és ha éppen nincs ott a levegõben se heli sem repcsi, de ott egy tüzérségi löveg, akkor az fog visszalõni.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Azt hiszem, a D-napon fordult elõ ilyesmi, néhány ejtõernyõs templomtornyon meg magas faágakon akadt fel.

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

leonforce
Semmi bajom az alaptetellel...
plane nem a precizios csapasmeressel...
De ennek a fegyverfajtanak a bevetesevel(ha igazak a felvetelek a mediakban es azok tenyleg tamadtak gazai celpontokat)meg a latszata sem merul fel...
Tuzerseggel...??Ugy h ezer fele mas eszkoz a rendelkezesukre all..nalad jobban senki sem tudja...Vagy tevedek..?

Seven-Four-Seven--Heavy

[NST]Cifu
1.: HT topic, tehát ha hangulatkeltés a célod, most hagyd abba.

2.: A járulékos károkért legalább annyira a Hamasz tehetõ felelõssé, mint a rájuk tüzelõ IDF. A legutóbbi iskola elleni támadásnál aknavetõt használtak a palesztin fegyveresek, az izraeli tüzérségi radarok bemérték az aknagránátokat, a röppálya alapján kiszámolták, honnan lõtték ki õket, és a célpontra válaszcsapás érkezett. Utána az IDF szóvivõjét pedig ízekre szedték, kvázi jogosan, a járulékos áldozatok miatt.

Városi hadviselésben, ha civilek is tartózkodnak a térségben, civil áldozatok nélkül hadmozdulatokat végezni nem lehet. Ez alaptétel...

leonforce
Es M-109 onjaro tarackot..?!
Sokat is...legutobb Gaza city,06.01.2009.
Mit szamitanak a "jarulekos karok"ha a"terror elleni kuzdelem"a cel..?!
A legelso kikepzesi pont az utokepes gerilla-harcos kepzesere a magfelelo ideologiai alap letrehozasa...asszem sok gazai palaesztin szamara sikeresen megoldottak ezt az izraeli erok....

Seven-Four-Seven--Heavy

tudnál adni errõl linket? Sehol nem találom...

Hypo
😊))))) nem baj nem szamit nekik, a lobby beindult nyomjak mindenutt, valaki mar dorzsoli a kezet meg lesz a nyaralasra valo😊

majd beallitanak meg egy lockon szimulatort aztan lehet repulni

Molnibalage
Hát kb. És akkor még finoman fogalmaztun. Girpen repórát kell venni. Pont. Nem ilyen baromságot csinálni.

[NST]Cifu
Ez az, ami kimeríti a Bullshit kategóriát. Nincs olyan, hogy "Gripennel kompatibilis kiképzõgép", attól, hogy MFD-k vannak az ALCA-n, még nem teszi azonossá a kezelést, teljesen más a menürendszer, teljesen más kezelõszervek, stb.

Hozzáteszem a "nagy" légierõk kiképzõ/gyakorlógépei sem "kompatibilisek" a nagyvasaikkal, egy Hawk nem hasonlít egy Eurofighterre, egy T-38 Talon még véletlenül sem hasonlít egy F-16, F/A-18 vagy pláne F-22 gépre, stb.

[NST]Cifu
Így hirtelen nem...

degenerator

(index)

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

degenerator
tud valaki olyanról, hogy sûrûn lakott területre, város fölé, ahol netalántán toronyházak is vannak szétszórtan, bevetettek valaha szakasz erejû ejtõernyõs egységet?

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

nah legalább egy jó hír 😊

de neked van igazad, dobtáruk nincs, helyette alternatíva a c-mag <#ravasz1>
Ami nálunk dobtár, azt meg nyugaton pan magazine-nek nevezik. Õk a külalak, mi meg a lövedékek belsõ elhelyezkedése alapján neveztük el.

Terminológiát nem lehet közvetlenül fordítani, szóval totálisan lényegtelen hogy nevezik máshol.

Punker
a C-MAG itthon csigatár, de mivel a külföldi szaknyelv nem ismeri ezt a kifejezést õk DRUM-nak hívják.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

qtab986
Dobtár alatt én csak a C-Magot ismerem
Biztos, hogy ez dobtár? A dobtárak nem ilyenek?

degenerator
az m6 már eldöntött úgy, csak az idõpont kérdéses.

A tányéros találmány tudtommal szõrnyû volt. Nehezek voltak a tárak, nehéz magaddal vinni a póttárat (takt mellényt felejtsd el), nagyon nehéz volt teletárazni, mert erõs benne a rugó és nem volt túl megbítható. A heveder szvsz mindenben jobb.

A spirális tár szûk keresztmetszete szvsz az hogy karabély lõszerrel nem olyan helytakarékos mint egy rövidebb pisztolylõszerrel.

Dobtár alatt én csak a C-Magot ismerem a NATO-ban, de nem nagyon használják. Én airsoft M16-on fogtam és nekem nagyon kényelmetlen volt a tár méretei miat, pláne, hogy az éles szvsz szinte annyit nyom (egy 100-as teli cmag tár) mint egy M4-es. A kanadaiaknak van valami golyószóró kategóriájú M16 klónuk, amire ezt a tárat rakják.

Ha hülyeséget írtam, a többiek majd kijavítanak.
A P90 tára nem helikális. Sima egyenes szekrénytár, csak a tárajak van kicsit túlbonyolítva.

Csigatár rendszeresítve tán semmilyen NATO fegyverhez sincs, persze aftermarket létezik (C-MAG). Megvan az az apró problémája, hogy sok helyet foglal és aránylag bonyolult, drága.

A dobtár egy másik konstrukció, e mára lényegében teljesen kihalt. Gyegtyarjev sem tudom miért pont azt választotta. Bár a vz.26/BREN-féle tármegoldáshoz képest mindenképpen jobb.

igen errõl már volt téma, hogy a gépkarabély modernizáció alatt mit értenek? Most nézem, hogy a gepárdot is írják. Akkor valszeg rendszeresíteni akarják az m6 is.

Punker
nincs

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Animefox
Ja és lenne még egy kérdés hogy vajon ma már nincs értelme egy régi Degtarev golyószóró tányérját felhasználni valami mostaninál???

Punker
FN-P90 de majdnem 😄

Animefox
ühüm<#pardon1>

degenerator

erre az "f-90"-re gondolsz?😊

Animefox
Ez a spirális tár amúgy jónak tûnik, meg helytakarékos de tényleg jó is vagy csak erõlködés??? Van ez a ... nem is tudom F90 ?? Annak van ilyen hülye beépített tárja és eddig csak annál láttam olyat, az nem spirális de mégis hatékony fegyver nagy tûzgyorsasággal. Mégis ha jó akkor miért nincs hasonló fegyver tömeggyártásban és ez a Bizon féle is miért nem olyan széleskörû? Mert oké hogy az STG77 és IW féle válltámaszba tolt tár széleskörû mert jó tulajdonságot ad a fegyvernek... Nato fegyvereknél mennyire használatos pl a dobtár??? Erre is kiváncsi lennék? Milyen körülmények teszik lehetõvé használatukat amikor fontosak és hogy van e értelme és megéri e a tár kapacitását növelni vagy most mennyire fontos hogy szabad legyen a lövész?

Animefox
Mert ha akarom akkor lehetek zsidó??? Köszi Cifu a Bizonról szóló szösszenetet, csak találkoztam vele az új játékomban és nem tudtam hova tenni...

Molnibalage
Ott azért kiképzett sorkatonák voltak vagy már valóban harcot látott és túlélt egységek. Az iszlám forradalom kicsit szétverte a szervezettséget az iráni oldalon. Azért az iraki kiképzés mindenképpen messze több annál ami a túloldalon volt. Ne feledd, hogy a tisztjeik egy része Angliában van a SZU-ban tanult.

degenerator
az más. bár én az irakiakról se feltételeznék sokkal többet.

Molnibalage
Azok az irániakat akik látsz gyakorlatilag annyi kiképzést kaptak, hogy megmutatták hogyan kell tölteni és célozni. Nem véletlenül haltak meg annyian. Kb. annyi harcértékük lehetett, mint anno a Volksturmnak.

degenerator

"Arról se feledkezzünk meg hogy élesben nem úgy néz ki a dolog hogy kis dunyhából ki, rántotta, kis fekete, beülök a kocsiba, klíma be és irány a lõtér kis puffogtatásra - hanem x hónapja kinnt vagy a sivatagban, nappal rohadt meleg van, este rohadt hideg van, a kaja szar és kevés, állandóan fáradt vagy stb..."

és ez megakadályozza, hogy lehúzza a fejét? vagy hogy legalább azt imitálja, hogy célozzon? láttam videókat a csecsen háborúról, ott nem hogy az oroszok, de még a csecsenek se követtek el ilyen hibákat.

Más dolog harckocsit videón meg élõben nézni, plána ha feléd jön. <#hawaii>

Én nem csodálkozom rajta nagyon ami történik, pont azért linkeltem be mert érdekes nézni hogy élõben ez a dolog hogy is néz ki. A harckocsiban és a lövészárokban is mindenki totál be van szarva. A harckocsiból kikászálódók azt sem tudták mi a fene történt, mi találta el õket és honnan.. csak azt hogy egyszer csak BUMM, leállt a cucc és ez valami NAGYON rosszat jelent. Azoknak akik meg lõttek rájuk páncélököllel szerintem meg parkinsonosan remegett kezük-lábuk utána.

Arról se feledkezzünk meg hogy élesben nem úgy néz ki a dolog hogy kis dunyhából ki, rántotta, kis fekete, beülök a kocsiba, klíma be és irány a lõtér kis puffogtatásra - hanem x hónapja kinnt vagy a sivatagban, nappal rohadt meleg van, este rohadt hideg van, a kaja szar és kevés, állandóan fáradt vagy stb...

http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB

Pluskast
Fajnak nem faj viszont népcsoport. Ahogy a magyar is egy népcsoport.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

I.C.ram
Pedig a szukebb ertelemben vett zsidoknak is vannak nepcsoportjaik pl szefard, ashkenazi. Elobb a nyugati, utobbi a keleti (europa) "zsidok"nepcsoportja.
degenerator
errõl már kérdeztem jó pár zsidó ismerõsömet, õk sem vallásnak érzik zsidó mivoltukat. kinevettek, mikor megkérdeztem, hogy akkor miért vallásként, és nem nemzetiségként vannak bejegyezve (voltak erre is próbálkozások).

egy szó, mint száz, ha õk úgy gondolják, én elhiszem nekik. részemrõl is befejezve.

A zsidóság nem faj! A faj az ember, aminek több ága létezik. A génállományuk pedig azért különbözik némileg a környezetükben élõ más vallásúakétõl, mert aránylag zárt közösségben élnek (fõleg az ortodoxok). Ezáltal nem keverednek. (Ellentétben velünk, akik génállományában gyakorlatilag minden megtalálható, lévén egy nyitott átjáróházban élünk, és a messze távoli keletrõl jöttünk.)

Részemrõl téma lezárva.

degenerator
kösz a kötekedést. gondoltam, alapvetõ, hogy tudja más is, aki idejár, hogy kik is azok a siíták, és a szunniták. fontosnak éreztem megjegyezni, mert náluk azért nem mindegy. a zsidóság, akár hogy is nézed, egy faj. és azon belül vannak vallási irányzatok. (az ortodox zsidó vallású személyek génállománya, ha teszemazt egy befogadó országban él, jóval inkább hasonlít 1000 évvel ezelõtt élt õsére, mint az "országa" lakosaiéra.)

de a felsorolásom úgy akartam kihozni, hogy pl magyarországon élnek katolikusok, reformátusok, nagyrészt magyarok, de akadnak kunok, jászok, sõt cigányok, zsidók is.

de ez nem az a topik.

más: pletykák szerint már a hti-nél vizsgálják a korábban linkelt sisakot.

Ja, van ott kemény 3%-nyi arab. Tényleg tényezõ. A kurdok több mint kétszer annyian vannak (7%). Anépesség bõ fele (51%) perzsa, 24% azeri.

A siita és szunnita meg nem etnikum, hanem muzulmán vallási irányzat. A zsidóság megint nem etnikum, hanem szintén vallási csoport. Ez kb olyan volt részedrõl, mintha azt mondanád, hogy magyarországon vannak magyarok, katolikusok, reformátusok...

degenerator
azért azt is hozzá kell tenni, hogy iránban élnek siíták, szunniták, nagyrészt perzsák, de arabok, sõt, haszid zsidók is.

[NST]Cifu
Az irániak konkrétan perzsák, nem arabok, de a többi kb. stimmel. 😊

degenerator
hát én ilyen szerencsétlen támadást, és elhárítást még egy C kategóriás alacsony költségvetésû amerikai háborús filmben sem láttam. ha ezek az arabok tényleg ilyen teszetoszák, nem csoda, hogy nem tudták lenyomni izraelt.

Torzonborz
ha a hk pk ügyes és kiszúrja az rpg-s emberkét akkor pedig pont azt kellene tennie mert az mentheti meg a hk-t meg a személyzetet is . itt bazi nagy mákjuk volt hogy ki tudtak kászálódni és "kényelmes kocogásban eloldalogtak" . 😄

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Scottt
A közel keleten csak a kõdobáló emberektõl kell félni,a többi úgyis mellé lõ😉

Szerintem ilyen csata közbe pont nem azzal szórakozik az ember, hogy ködöt fejlesszen?!

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

SgtChris
Abban a korban és gyártástechnológia mellett ezt meg lehetett tenni jobb híjján, de manapság a légi eszközök olyen mértékû tömeges bevetése nem jellemzõ, mint annó a 2. VH-ban, ahol tényleg fogyóeszköz volt a repülõgép. A hidegháborús szovjet doktrína is inkább ehhez hasonlított még.
Azért azt látni kell, hogy egy modern, 4. vagy 5. generációs gépbõl nem lehet kispórolni az anyagot, mert az már nem fog megfelelni a vele szemben támasztott elvárásoknak.

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD