95085

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
drevil666 #48832 "Soha ne hátrálj meg a küzdelemtől. Támadj akkor is, ha kedvezőtlen helyzetből kell, ezzel megzavarod az ellenséget." -
Lacusch69 #48831 "Most mondjam, azt, hogy valószínűleg tudták mi vár rájuk, ha olvasnak, vagy nincs csador stb."
És mit kellett volna csinálniuk?
Betör hozzájuk a házba két tucat tálib, és letagadni, hogy tudnak olvasni? -
Lacusch69 #48830 A tálibok is az utóbbi két évtizedben kerültek hatalomra.
Milyen jogon érvényesítik az akaratukat?
Szerb-bosnyák: a szerbek görögkeleti katolikusok, a bosnyákok muzulmánok. Ezért (is) volt a nagy utálat (mindkét részről)
Abban a helyzetben vagyok, hogy itt a Dél-Alföldön van néhány, a Vajdaságból átköltözött barátom. Közülük többen harcoltak a délszláv háborúban (szerb oldalon).
A horvátokat értelmes embereknek írják le, akikkel nem egyeztek a szerbek érdekei.
A szerbeket sem utálják annyira, mint a bosnyákokat (akik buták és bunkók szerintük)
Pedig ezek a srácok MAGYAROK, akik születésüktől fogva ott éltek, és elég jó rálátásuk volt a dolgokra... -
drevil666 #48829 Most mondjam, azt, hogy valószínűleg tudták mi vár rájuk, ha olvasnak, vagy nincs csador stb.
Mi ezt nem érthetjük.
A nyugat (MI) nem jóságos szamaritánus.
Ha anyázni akarsz menjünk gumizni:) -
Szal most mondod ezt, hogy felakasztottak valakit. ÉS? Teljesen más kultúra, mi közünk hozzá?
Hmm...
Akkor én defeniálhatom az én kulturámat úgy, hogy a számomra idiótákat agyonlövöm? Szeritned ez normális? A tálibok is fegyveres elnyomással érték el ezt a baromságot és nem azért, mert az ott levők ezt akarták. Akkor azok a nők nem tanultak meg volna olvasni.
Őszintén szólva kezd tele lenni a tököm veled...
-
drevil666 #48827 Ezért nem kellene az USA-nak meg főleg Magyarországnak beleütnie az orrát olyan dolgokba amiből semmit nem értünk.
Mi nekünk az emberélet olyan sokat számít! (onkológia (máj) 8 hónap várólista). Szal most mondod ezt, hogy felakasztottak valakit. ÉS? Teljesen más kultúra, mi közünk hozzá?
Kicsit délebre szerbek vs. bosnyákok. Tudja valaki annak az okát, hogy a szerbek miért gyűlölték annyira a bosnyákokat? Itt senki sztem....
Mazsolázgatok és ha találok, olyan kérdést amit elmulasztottak bizonyos szemszögből elemezi, akkor zsata:) -
Lacusch69 #48826 Te most 5 évvel ezelőtti kommentre válaszolsz?
De ha már itt tartunk: hogy ki a terrorista, az relatív.
Egy szaúdi vagy jemeni zsoldos (szabadságharcos? na ne már...) pont úgy idegen Irakban, mint egy amerikai.
Bár szerintem az sem a normális dolgok közé tartozik, hogy az egyik afgán városban (talán Jalalabadban) a tálibok a hatalomra kerülésükkor minden nem analfabéta nőt felakasztottak... -
drevil666 #48825 Valahol ezt olvastam, nem szó szerint:
Terrorista nem lehet az, aki országa, népe, családja szabadságáért, elnyomása ellen, vagy sérelmei miatt bosszúból támadást hajt végre a fenti bűnök (nem bűncselekmények) elkövetésében részt vállaló, ellene nem fellépő országok, népek és személyek ellen. Ezen emberek, ha támadásikat nem egy jól körülhatárolható területen hajtják végre, akkor viszont szabadságharcosok sem lehetnek.
A terrorizmus-jelzőt mindig az aktuális hatalom aggatja rá, az aktuális szélsőséges csoportosulásokra.
Terrorista csak az lehet, akit önös érdek(pl.: pénzszerzés), vagy erőszakos hatalommegdöntés vezérel, olyan amelynek nincs széles társadalmi támogatottsága.
A lényeg: sem Irakban, sem Afganisztánban nincsenek igazi terroristák, max. szabadságharcosok, vagy gerillák. (az, hogy a gerillák sokszor a terror, ma nemzetközinek mondott etikájával szembenéző harcmodorral élnek, azt nem lehet egy nép kontójára írni. Igazából ebből a logikából következtetve, ha pl. ideggáz-támadást intézne egy iraki férfi egy amerikai nagyváros ellen, mert országát romba döntötték, rengeteg ártatlant megöltek, akkor azt se lehet terrorizmusnak nevezni, csak ellencsapás, amely igazságtalan, mert nem az igazi háború-kirobbantókat éri el, de hatásos!
Irakban nem az irakiak a hunyók! Afganisztánban pedig nem az afgánok! Ott a Hajlandók Koalíciója, valamint mi kicsiny országunk a hunyó.
Régen egy hadjárathoz nem kellett ennyit hadakozni, mint ma: leigázom a szomszéd városállamot: MERT! Dicsőségből, pusztán a vérontás kedvéért. Ma már túl okosak és tájékozottak az emberek, hogy ilyen együgyű szarságokkal megetessék őket!
Inkább: ha nem megyünk oda ahol terroristák vannak, ők jönnek ide? De azt sose mondják, miért jönnének ide? Mert nyomorban tartják őket? mert természeti kincseiket kizsákmányolják?
Lehet ez a probléma a világgal. Hogy már nem lehet az ember őszinte. Nem mondhatjuk ki: el akarom pusztítani Szlovákiát, azért: MERT! Dicsőségből, pusztán a vérontás kedvéért.
-
Hm.... Tisztsséges kiképzés? Nem a dísszemlén mutatott tevékenységgel.
A Delta Force, a Zöldsapkások, az SAS , de válassze ezek közül bárkit nem éppen arról híres, hogy parádézgatnának, de senkinek nem jut eszébe leszólni őket...
Az FL renoméja picit túl nagy szerintem. Egy több ezer fős alakulat kiképzettségét néhány tucat fős vagy 200-300 fős harcoló létszámmal bíró egységhez hasonlítani elég meredek.
100%, hogy az FL nagyon kemény, de nincs az a pénz amit elbírna egy ország, hogy egy kilenc ezredből álló alakulat ugyanazt a kiképzést adja, mint pl. az egy (csonka?) ezredből álló angol SAS. Tehát az idegenlégió valahol a "mezei" katona és a különleges erők közt van félúton. Már az is elárul valamit, hogy az SAS felvételinek milyen előzménye van, míg az FL lényégben franciálu jól nem beszélő életerős kisportolt embert is elfogad "az utcáról", csak feleljen meg a követelményeknek. A katonai előélet nem szempont. Ahhoz, hogy SAS-ben szolgálj, ahhoz már le kell húznod néhány évet máshol is és utána úgy megfingatnak, hogy ehaj. Na, az a feltvételi eljárás az, ami tényleg kínzás, csak éppen nem "f***verés" típusú. Értelme van. -
Szerinted miért van a legjobbak között? -
Igen. És? -
Hallottál ár az idegenlégióról? -
Mi az a sárgaság a bal oldali villámnál? Lencsetükröződés? -
az antonov érkezésekor is rinyáltak régen. Ha egy gép éjjszakaizik, és 10 óra 2 perckor száll le, már akkor is perelnek. Ha műrepülsz akkor is telefonálnak. Pedig jó kis repölőtér. -
Féloff, a hozzászólások miatt. -
JanáJ #48817 Már nagyon OFF
Nálunk hivatalosan 1 fő volt, nem hivatalosan 4 fő. " főállású, 2 meg betanult. Pont nálam tolódott el a számtógép felé ennyire a dolog. Jó felkészülés volt a mostani melómra. :-) -
höh én zászlóalj írnok voltam annó , kb annyi dolgom volt hogy hetente meg kellett csinálnom a század beosztásokat.
ja persze mindezt egy szép zöld katonai gépen ami egy XT volt :D ( 486os akkor már nem volt elérhetetlen masina ).
na meg persze nyomattam az őrséget ezerrel mert annyira kevesen voltunk.
mondjuk jó időben nem volt rossz mert nem baszogatott minket senki.
csak télen fagyott be a seggem. -
JanáJ #48815 Én magam mellett lettem volna zászlóalj írnok. Ketten voltunk és akkor találták ki, hogy mostantól minden elektronikusan. Ez voltam én. A másik srác naponta összeírta hány puskánk van. :-) -
Freeda Krueger #48814 A vizesblokk nálunk is "önkéntes" dolog volt, a parancsnoki épület az jutalom.
Ha külső szolgálat volt mindig mentem,bár voltak ott is néha fura dolgok. -
Hosszúpálya, vizesblokk, régi szép idők :)
Külön szerettem amikor kiléptettek 10 önkéntjelentkezőt, majd ők elmehettek bárhová és a maradékból kiválasztottak 10 másikat :) -
Freeda Krueger #48812 Én azt hogy a takarítás volt mindenre a megoldás.
Ha lebaszták az öregeket,ha elment a tiszt,ebéd elött és után,vagy ha csak volt egy kis szabadidőnk, stb...
Az őrséget és a kapuszolgálatot szerettem,mert nyugodt volt. -
drevil666 #48811 Én a takarítást. -
Sátrat állítottunk amikor "harcászat" volt, de a lövészárkot már nem erőltették miután a gyalásók szikráztak a fagyott földtől.
Személy szerint én a konyhaszolgálatot gyűlöltem a legjobban, annál még a járőrség is jobb volt. -
drevil666 #48809 Hol, kinek mi a heppje.....
Pl. Én gödröt ásni (olyan sebességgel) ott tanultam meg:) -
Én voltam katona, de ilyenekre nem emlékszem. Ellenben adtam őrséget aminek ugyanúgy nem volt értelme szerintem. -
drevil666 #48807 én csak logokailag látom értelmét.
Anyád megtanított, hogy tarts rendet otthon, szennyest a szennyestartóba stb...
A hadseregben ki kellett bekkelni azt a 2év, 1év 9 hónap, 6 hónapot valahogy.
Katonáskodásra nem volt pénz, így szívatás...gödörásás, szemle takarítás stb.
Neked nem hiányzik?:) -
JanáJ #48806 Kérdés van-e értelme ennek a centizésnek.
Ha überdeltaforsznak képeznek ki, akkor megértem a "szívatást", de ha Kovács2 honvéd lő 20-at hat hónap alatt, akkor feleslegesnek tartom a szívatást, mert csak ettől nem lesz jó katona. Szerintem. -
drevil666 #48805 Úgy látom van itt egy ill. kétüléses is.
Miért kéne pont ugyan olyan mintájúnak lenni a festésnek? -
drevil666 #48804 Hát kár, hogy nincs itt ismerősöm aki annak idején mesélte, amikor RPG-s volt, aszt díszelgésre készültek.
Feketére kellett festeni a lánctalpját a BMP-nek és centivel mérték ki mennyire álljanak egymástól.
Persze a sok előre hátra mozgástól összekoszolódott a szép fekete lánctalp...
Ma az a jó, hogy tulajdonképp már alig van mivel díszelegni:( és egyre inkább úgy látom nem is lesz semmi változás. Még az is lehet, valami haderőt bérlünk majd, hogy ezzel spóroljunk, aszt olasz meg német vadászgépek védik majd a magyar légteret

-
Freeda Krueger #48803
Ezen a képen 0 4. gép(felölünk nézve) mért más festésű?
Másik széria lenne?
Más képeken is látni mintha a "sötétszürke" nem egységes lenne.
Véletlennek gondolnám,de hátha van más is. -
JanáJ #48802 Félre ne érts, minden elismerésem a díszelgőknek. Csak nem hiszem, hogy ilyen kínai centizéssel, meg gombostűvel ők többet érnek el mint pl a magyar díszelgők. De még ha igen is, azt a civilek nem veszik észre. Egy másik hadsereg szakértőjét meg hidegen hagyja hogy menetelnek, őket az érdekli mennyire képzettek és milyen vas van alattuk. Lásd M.o. ahol a díszek bravúrosak, de vasunk az semmi sincs. :-S -
Freeda Krueger #48801 Nincs ezzel semmi gond.
Tévedni emberi dolog. -
A "hallani" annyit tesz, hogy ezeket propagálják. Az amerikai katonai képzés jellege miatt ezen nincs is mit csodálni. Egyfelől versenyben állnak a civil egyetemekkel, másfelől az amerikai gondolkodásmódban kulcsszerepe van a fegyveres erőknek.
Vannak továbbra is jó német katonai tisztképző egyetemek, de ez más, mint amiről én beszéltem.
Én az alsóbb szintekről értekeztem, a bakától a tiszthetesig tartó képzésről. A tisztképzés más tészta. -
Massari #48799 Ha még esetleg azóta nem lett meg:) Bevezetőben ki van írva miről szól egy-egy bejegyzés. 1.oldalon kinn van ..
karosszek.blog.hirszerzo.hu/entry/20046
2010. 10. 01. Külpol megamix, #130
"Egyre jobban kibontakozik a kínai-japán halászhajó-konfliktus: orosz következmény, amerikai nyersanyag-hiány, vietnami találkozó, mint semleges terep."
-
horthy #48798 Az egykori Königsberg-be ( Kalinyingrád ) volt régen egy hires porosz katonai akadémia de ennek a poroszos képzésnek már se hire se hamva . Egy idöben nagyon hiresek voltak a német katonai akadémiák de most a második világháború ota nagy csend van roluk . Nemtudo mi történt de most már szinte csak az USA katonai akadémiákról lehet hallani meg néha az idegen légióról elvétve meg az angolokról ( SAS stb ) . -
ez várható tőled... :D -
Attól függetlenül fentartom a véleményem. -
Freeda Krueger #48795 Köszönöm.:) -
Valóban. -
Freeda Krueger #48793 Ebben igazad van,de az is meglehet hogy te tévedsz.
Volt már erre is nem egy példa :)