Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Fuggetlenul a politikai es akarmilyen celoktol,hattertol(ki kezdte,ki a hibas,stb..)
Volt olyan bevetes(es sok mas szamolatlanul)h a palesztin bortonben"orzott",korozott terroristat(azert tartottak ott a palesztinok h ne kelljen kiadni izraelnek..)Hellfire-val Apache-rol a borton ablakon kersztul kiszedtek..Vagy Jaszhin sejk 2002-es kinyirasa ugyanugy akibol csak a tolokocsija maradt mikor jott ki a mecsetbol ima utan..
Mesterien kivitelezett,igazi IDF akcio volt...
Ez a mostani inkabb esztelen pusztitasra hasonlit es megfelemlitesre hajazo katonapolitikara(megint a fegyveres erok rossziranyban valo politikai felhasznalasat latom)...
En nagyot csalodtam(mint a libanoni hadjarat alatt is..)..
Bocs az OFF-ert...!
Seven-Four-Seven--Heavy
BTR Modernizációs Program
A Magyar Honvédség 2005–2010 évek között hat évre tervezett BTR–80/80A Harcjármû Modernizációs Programja a 2005
évben a szükséges prototípusok egy részének kialakításával megkezdõdött. A korszerûsítés lényegét a harcjármûvek éjszakai
harcképességének megteremtése, valamint a parancsnoki és fegyvernemi változatok NATO interoperabilitást biztosító kialakítása
jelenti.
A program indításának kettõs célja volt:
– növelni a lövész és felderítõ csapatok éjszakai harcképességét és együttmûködési lehetõségeit;
– minimális korszerûsítéssel és a szükséges javításokkal biztosítani a 2015–2020 közötti rendszerben tartást.
A program tartalma:
1. Részleges korszerûsítés az alábbi elemekkel:
– éjszakai irányzék beépítése;
– füstgáz elleni védelem biztosítása;
– csúszásmentes bevonattal történõ ellátás;
– temperált, palackozott ivóvíztárolóval történõ ellátás;
– búvónyílás nyitott helyzetében a toronyfegyver elsütés
elleni reteszelése.
2. Szükség szerinti javítások, idõszakos mûszaki felülvizsgá-latok
végrehajtása.
3. Üzemi szintû kiszolgálások, középjavítások végrehajtása.
4. Parancsnoki, fegyvernemi változatok kialakítása.
A program keretében az MH felajánlott lövész és felderítõ alegységek részére speciális
alkalmazói igényeknek is megfelelõ fegyvernemi változatok kialakítására került sor.
A program indítása óta az alábbi fegyvernemi változatok készültek el:
– Vegyi- és sugárfelderítõ jármû;
– Mûszaki akadályelhárító jármû;
– Mentõ-vontató jármû;
– Zászlóalj és századparancsnoki jármû;
– Zászlóalj- és század tûztámogató jármû.
Kialakítás alatt álló további változatok:
– Elõretolt repülésirányító pont;
– Felderítõ szakaszparancsnoki és rajjármû;
– Sebesült kihordó jármû;
– Páncéltörõrakéta-hordozó jármû;
– Mobil harcvezetési pont;
– Aknavetõ-hordozó jármû.
2. Részben igazad van, de létezik a genfi konvenció is, miszerint:
85.cikk: "...megkülönböztetés nélküli támadás történik, ha tudni lehet, hogy a polgári lakosságban szükségtelen kár fog esni, mely súlyos jogsértésnek, és így háborús bûnnek minõsül."
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
plane nem a precizios csapasmeressel...
De ennek a fegyverfajtanak a bevetesevel(ha igazak a felvetelek a mediakban es azok tenyleg tamadtak gazai celpontokat)meg a latszata sem merul fel...
Tuzerseggel...??Ugy h ezer fele mas eszkoz a rendelkezesukre all..nalad jobban senki sem tudja...Vagy tevedek..?
Seven-Four-Seven--Heavy
2.: A járulékos károkért legalább annyira a Hamasz tehetõ felelõssé, mint a rájuk tüzelõ IDF. A legutóbbi iskola elleni támadásnál aknavetõt használtak a palesztin fegyveresek, az izraeli tüzérségi radarok bemérték az aknagránátokat, a röppálya alapján kiszámolták, honnan lõtték ki õket, és a célpontra válaszcsapás érkezett. Utána az IDF szóvivõjét pedig ízekre szedték, kvázi jogosan, a járulékos áldozatok miatt.
Városi hadviselésben, ha civilek is tartózkodnak a térségben, civil áldozatok nélkül hadmozdulatokat végezni nem lehet. Ez alaptétel...
Sokat is...legutobb Gaza city,06.01.2009.
Mit szamitanak a "jarulekos karok"ha a"terror elleni kuzdelem"a cel..?!
A legelso kikepzesi pont az utokepes gerilla-harcos kepzesere a magfelelo ideologiai alap letrehozasa...asszem sok gazai palaesztin szamara sikeresen megoldottak ezt az izraeli erok....
Seven-Four-Seven--Heavy
majd beallitanak meg egy lockon szimulatort aztan lehet repulni
Hozzáteszem a "nagy" légierõk kiképzõ/gyakorlógépei sem "kompatibilisek" a nagyvasaikkal, egy Hawk nem hasonlít egy Eurofighterre, egy T-38 Talon még véletlenül sem hasonlít egy F-16, F/A-18 vagy pláne F-22 gépre, stb.
(index)
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)
Terminológiát nem lehet közvetlenül fordítani, szóval totálisan lényegtelen hogy nevezik máshol.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
A spirális tár szûk keresztmetszete szvsz az hogy karabély lõszerrel nem olyan helytakarékos mint egy rövidebb pisztolylõszerrel.
Dobtár alatt én csak a C-Magot ismerem a NATO-ban, de nem nagyon használják. Én airsoft M16-on fogtam és nekem nagyon kényelmetlen volt a tár méretei miat, pláne, hogy az éles szvsz szinte annyit nyom (egy 100-as teli cmag tár) mint egy M4-es. A kanadaiaknak van valami golyószóró kategóriájú M16 klónuk, amire ezt a tárat rakják.
Ha hülyeséget írtam, a többiek majd kijavítanak.
Csigatár rendszeresítve tán semmilyen NATO fegyverhez sincs, persze aftermarket létezik (C-MAG). Megvan az az apró problémája, hogy sok helyet foglal és aránylag bonyolult, drága.
A dobtár egy másik konstrukció, e mára lényegében teljesen kihalt. Gyegtyarjev sem tudom miért pont azt választotta. Bár a vz.26/BREN-féle tármegoldáshoz képest mindenképpen jobb.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
erre az "f-90"-re gondolsz?😊
"Arról se feledkezzünk meg hogy élesben nem úgy néz ki a dolog hogy kis dunyhából ki, rántotta, kis fekete, beülök a kocsiba, klíma be és irány a lõtér kis puffogtatásra - hanem x hónapja kinnt vagy a sivatagban, nappal rohadt meleg van, este rohadt hideg van, a kaja szar és kevés, állandóan fáradt vagy stb..."
és ez megakadályozza, hogy lehúzza a fejét? vagy hogy legalább azt imitálja, hogy célozzon? láttam videókat a csecsen háborúról, ott nem hogy az oroszok, de még a csecsenek se követtek el ilyen hibákat.
Én nem csodálkozom rajta nagyon ami történik, pont azért linkeltem be mert érdekes nézni hogy élõben ez a dolog hogy is néz ki. A harckocsiban és a lövészárokban is mindenki totál be van szarva. A harckocsiból kikászálódók azt sem tudták mi a fene történt, mi találta el õket és honnan.. csak azt hogy egyszer csak BUMM, leállt a cucc és ez valami NAGYON rosszat jelent. Azoknak akik meg lõttek rájuk páncélököllel szerintem meg parkinsonosan remegett kezük-lábuk utána.
Arról se feledkezzünk meg hogy élesben nem úgy néz ki a dolog hogy kis dunyhából ki, rántotta, kis fekete, beülök a kocsiba, klíma be és irány a lõtér kis puffogtatásra - hanem x hónapja kinnt vagy a sivatagban, nappal rohadt meleg van, este rohadt hideg van, a kaja szar és kevés, állandóan fáradt vagy stb...
http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
egy szó, mint száz, ha õk úgy gondolják, én elhiszem nekik. részemrõl is befejezve.
Részemrõl téma lezárva.
de a felsorolásom úgy akartam kihozni, hogy pl magyarországon élnek katolikusok, reformátusok, nagyrészt magyarok, de akadnak kunok, jászok, sõt cigányok, zsidók is.
de ez nem az a topik.
más: pletykák szerint már a hti-nél vizsgálják a korábban linkelt sisakot.
A siita és szunnita meg nem etnikum, hanem muzulmán vallási irányzat. A zsidóság megint nem etnikum, hanem szintén vallási csoport. Ez kb olyan volt részedrõl, mintha azt mondanád, hogy magyarországon vannak magyarok, katolikusok, reformátusok...
"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/
Szerintem ilyen csata közbe pont nem azzal szórakozik az ember, hogy ködöt fejlesszen?!
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
Azért azt látni kell, hogy egy modern, 4. vagy 5. generációs gépbõl nem lehet kispórolni az anyagot, mert az már nem fog megfelelni a vele szemben támasztott elvárásoknak.
ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD