Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

qtab986
A genuine Hungarian AK, like Mom used to make:
Gyártanak még nálunk? Hol?

Mit találtam "nektek"?
még friss, tegnapelõtti: Shotshow2009
Most esett le, hogy a MSAR gyárt AUG-ot 6.8 SPC-vel.. az úgy már nem gyenge. a tavalyi 2008-as kiadásban olvastam, azt is érdemes megnézni !
Ezen az oldalon még aza
LaRue OSR se tûnik rossznak azért a 2500 dodóért. Egybõl alatta az új Magpul Massoud is. És vannak más válogatott finomságok is <#szeret>

Szent Haba-kukk

Asszem eltérõ válltámaszt akartak a G36A2-re a gyári helyett.

qtab986
a norvégok voltak azok, akik javasoltak pár módosítást
Milyen módosítást?

Molnibalage
Pontosabban nem a légierõ fejleszt, de maga az új technika rendszerbe állítása és üzemeltetése is olyan amithez kell szaktudás.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Az hagyján, hogy maga az elv az, de hogy Takcs0 úgy kezelte ezt mint egy olyan rendszert amit két perc alatt össze lehetne rakni egy Tu-160 bombázóból amibõl cirka 16 példány van kb és a '80-as években elkészült elsõ géphez képest semmi változás sincs rajta. Még hagyományos bombák bevetésére sem képes, mert az integráció pénzhiány miatt nem valósult meg...

Ehhez képest ehhez az idióta tervhez csak az alábbi apróságok kellettek volna.

- Új Tu-160 gépek, mert a mostaniak naptárilag öregek. Évi 1-2 darab fog épülni jelen állás szerint...

- Totál új avionika. Radar, számítógépek, adatátviteli reszerek, stb.

- Rakéta? Az R-77 paraméterei 0-ák ehhez az ötlethez.

- Mindezet egy gépbe belerakni ami még mai napig félkésznek tekinthetõ, mert 0 repült óra van a flottában még egy B-1 flottával is összevetve. A gép a '80-as évek gyermeke. Az egész gép korszerûsítésre szorul. Akkor tényleg ütõs lehetett orosz szinten, de azért az 20 éve volt.

- Mindezt úgy kéne tenni, hogy nagy számban gépet az orosz légierõ 25 éve (!) nem állított rendszerbe és nem fejlesztett ki. Azóta is a x-dik bõrt húzzák le a Sz-27 és MiG-29 családról.

- Pénzügyi fedezet komoly mennyiséghez és rövid fejlesztési idõhöz, hogy ne 20 év alatt legyen belõle valami?

Na kb. ezért röhögtem már magán az ötleten aztán már Tacsk0-n is.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Zsolo007
OKé, köszönöm a válaszokat. Ezekszerint mégiscsak butaság <#vigyor5>

Nyilván. 2011-ig megy biztosan a gyártósor, az LM érdeke is, hogy tovább menjen és minél többet rendelnek, annál olcsóbbak lehetnek a további példányok.

Molnibalage
Mert tényleg szükség lehet rá. Ha csak 2 x 24 gépet ki tudnak bulizni már az is jó lenne nekik elsõ körben. A gyártósor meg mehetne tovább. Ez a lényeg.

Molnibalage
Azért mert a nagy rakéták kinematika hatótávolsága nem egyezne meg a vadászgépek felderíthetõségével. Hiába szállna el esetleg 300 km-ra is, ha a radar csak 60-ról látja. Akkor milyen adathoz küldenél MCG*-t? A nagy büdös semmihez.

A bombázót viszont elég decens távolságról fel lehet deríteni, ha nem repül alacsonyan... Megvédeni magát nem nagyon tudja, mert a gyorsulási képességei egy vadászhoz képest nem jók. Hatótávolsága meg akkora, hogy õt a saját vadászai nem tudják kísérni. Tacs0 abba a hibába esett, hogy a régi nehézvadász koncepcióból indult ki. Azok nem csak a nagy hatótáv miatt voltak nagyok. Az akkori orosz elektronika akkora helyen fért el.

Csak egy hasonlat. A B-58 Hustler navigációs és egyéb hasonló rendszerei asszem 600 kg-ot nyomtak. Az F-16A-ban is ez már csak 9 kg volt asszem...

I.C.ram
😄 Ez durva azert... Mintha egy Ferrari tesztautoba dizelt toltenenek 😄
Nem biztos, hogy nagyfokú logikátlanság van a dolog mögött, lehet jól felépített üzleti stratégia, bár a HK-nál azért idõnként bizony elõfordulnak iszonyú idiótaságok.

@DefenseTech - F22
Nah, még hivatalba sem lépett, de már próbálkoznak Obamánál, hogy vehessen az USAF több Raptort. Nem lehet elég korán elkezdeni a kuncsorgást és érvelést 😄

[NST]Cifu
Kezdjük ott, hogy a radarkeresztmetszete legalább tízszerese bármelyik elavult vadászgépnek, ergo bármelyik ellenséges vadászgép képes lesz észlelni és befogni akár 200-300, sõt, 400km-rõl, és a légiharc rakétáinak maximális effektív hatótávolságáról indíthatja is a rakétáit.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

[NST]Cifu
A HK416/417 az amerikai piacra készült, feltehetõen ugyanakkor rájöttek arra, hogy párhuzamosan két gépkarabélyt fejleszteni/gyártani nem egy nagy ötlet (mondjuk megteszik továbbra is, ott van az MP5 és UMP család egymás mellett), ettõl függetlenül még szerepel a 2009-es brossurájukban is - de a tendereken, mint a norvég gépkarabély beszerzés, már a HK416-ost indítják. Ami azért meglepõ, mert elõtte pont a norvégok voltak azok, akik javasoltak pár módosítást a G36-oson. Szóval a fene se tudja...

Ez azért butaság, mert a légiharcrakéták kivédésének a zavarótöltetek(chaff/flare) kilövése mellett a villámgyors manõverezés az egyetlen eszköze. Tehát hirtelen manõvereket hajtasz végre a géppel, és reméled hogy a kilõtt rakéta nem tud követni. (mert mondjuk már kiégett a hajtómûve vagy kicsi a lendülete)

Namost ezt egy óriási szállítógéppel nem lehet végrehajtani.

Mert ha azt a szép nagy zsíros célpontot lelövik, akkor bukik minden. Egyébként meg nincsenek mindenható rakéták. Való igaz, hogy a 21. század elejére a legkorszerûbb légiharc rakéták már nagyon jó találati valószínûséggel indíthatók, de csakis ideális esetben, ezt nem úgy kell elképzelni, hogy meglátom a gonoszt a radaron aztán rálövök kettõt és kész. Ez meg szerintem baromság, hogy a légiharcok úgy fognak eldõlni, hogy nem is látják egymást. Ha nem látják egymást hogy lövik le egymást, honnan tudják mikor kell rakétát indítani? Kilövik találomra az összes rakétát aztán várják hogy nekirepüljön egy ellenséges gép vagy hogy gondolod ezt?

Zsolo007
Lehet tényleg butaság, de nekem mint laikusnak nem tûnik olyan óriási marhaságnak ez. Manapság azért elég fejlettek már a légiharci rakéták. Folyamatosan emlegetitek, hogy a légiharcok már úgy fognak eldõlni, hogy a gépek nem is látják egymást. Mindezek mellett miért olyan nagy butaság valamilyen nagyobb méretû repülõt telepakolni rakétákkal és felküldeni járõrözni?

Molnibalage
Füstképzõ fehérfoszfor töltetes tüzérségi lövedékek.

Gundark 1 1
Kedvelem ezt a Tacsk0 gyereket. Szabad szellem, nincs földhöz ragadva 😊 Utoljára talán az An-225 (lehet túlzok és csak 124es) légierõd volt jó tõle. Tele közepes légiharcrakétákkal és legyak mindenkit 😊 Más. A tévében a gázai övezet ostromakor sokszor mutogatnak egy dolgot de nem tudom mi az. Valószinûleg valamiféle rakéta mert füstcsik van a robbanásáig, akkor széthullik sok világitó darabra, ami a földetéréskor szintén robbannak. Persze nem biztos, lehet hogy csak a becsapódás visszfénye látszik. Olyan mint egy leforditott tüzijáték. Miféle jószág ez?
Molnibalage
Az Air Power blogon a régi Raptoros bejegyzésben írt olyanokat, hogy lefordultama székrõl. Aki röhögni / sírni akar annak érdemes végigolvasni.
Csillagok háborúja hasonlattal élt, hogy hogyan lehetne Tu-160 gépeken alapuló nehézvadász flottát létrehozni. Ez csak egy volt az aranyköpései közül...

Punker
én mindig jókat röhögök a hozzászólásain mikor elgurul a gyógyszere 😄

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Molnibalage
Tacsk0 mindenhol ilyen. Az Air Power blogon is trollkodott már jó sokat és az index más topikjaiban is.

vannak emberek akiket egyszerübb ignorálni, itt is ott is, idiotákon nem érdemes felhuzni magad 😊

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Üdv
Olvassa itt valaki az Index Katonai topikját?
Tacsk0 kezd az agyamra menni......pedig hajszálnyira zseniális a gyerek,vagy agent provocateur.....annyira végtelen természetességgel ugrik át egy megcáfolt állitásán és dobja oda a másik ökörséget....most ott tart ,hogy a ruszkik szántszándékkal szétrugták a MALÉV-et,megijedvén a benne rejlõ katonai szállitó kapacitástól.Madre Dios!
Szegény Plieur (akit olyasmi kategóriának képzeljetek ,mint itt Cifu-t)cáfol ,cáfol......hõsünk meg mint egy tai chi mester kifordul az érvek elõl és
visszavág mint a Birodalom😊)

Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!

Szerintem egyszerûen annyi az oka hogy miután kifejlesztették, szeretnék eladni és nem úgy járni mint anno a G11-el... M16/M4-el rendelkezõ ország amúgy is nagyon sok van, ilyen szempontból nagy a piac.

A G-36ot meg fölösleges nyomni, a Bundeswehr rendszeresítette, a fix állami megrendelések erre a típusra jópár évre biztosítottak.

http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB

Jézus szíve
"A viccen kívül úgy tûnik, hogy a HK is lassan "feledné" a G36-ost, és szinte minden fronton a HK416/417 családot pengeti manapság. "

Ennek mi az oka, ennyivel jobb lenne a HK416/417? Ezt nehezen tudom elképzelni.

A tajvanos vitához: Kína lehet, hogy még nem rendelkezik a tömeges partraszállás eszközével, de gyanítom a folyamat már elindult, ajánlom az alábbi cikkeket, külön felhívva a figyelmet arra, hogy némelyik cik már egy éves:

http://www.haborumuveszete.hu/rovatok/fegyverek/hadihajok/flotta/kinai_tengeri_hatalom/

http://www.haborumuveszete.hu/rovatok/hirek/kina_szeretne_lenni_a_vilag_legnagyobb_hajoepitoje/

http://www.haborumuveszete.hu/rovatok/hirek/kina_biztosra_szeretne_menni_tajvan_ellen/
Üdv
Az 552 es SIG nekem is tetszik....olyan kompakt.Jól láttam egy képen, a neten ,átszerelve 9mm Lugerre?
Végül is elég kicsi ,lehet vele kattogni zárt térben......Nekem tetszik a Galil is.Bár végül is a katona azzal lõ amit kap,nem kivánságmûsor sehol😊)

Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!

a gépkarabély beszerzést sem sietik el... pedig jöhetne már valami hír. Ahogy az alcákról is.

[NST]Cifu
Én a SiG Sauer SG55x szériáért. ^^

A viccen kívül úgy tûnik, hogy a HK is lassan "feledné" a G36-ost, és szinte minden fronton a HK416/417 családot pengeti manapság.

Hát ez vicces 😊 feladott postom elõtt 5 perccel pedig még én is néztem.
Az a Sabr volt egyedül szimpi igazából.
Na mindegyakkor a pót kvíz : ColtCanada SFW vs. HK G36 ?
Csak azért jutott eszembe mert 'mindenki'? eddig folytonfolyvást G36-ért "rinyált<#miaz>"

Szent Haba-kukk

[NST]Cifu
Az LWRC a gyártó neve (Land Warfare Resources Corporation), az õ IAR fegyverük az elsõ körben kibukott a tenderen ha jól rémlik. Egy viszonylag friss cég, egy a sok tucatnyi M16/AR15 klóngyártó közül és leginkább azért lehet egyáltalán hallani róluk, mert a "Future Weapons" sorozatba folyton bedobják a fegyvereiket (lehet Mac az egyik sameszos? :Ð). A honlapjuk magáért beszél, per pillanat ugyanis egy HTML hibajelentést látni rajta. 😊

Látom <#lama>én még le vagyok ragadva a gépfegyvereknél:
Még csak annyit hogy az az LWRC-krõl úgyemlékszek nem beszéltünk, pedig van nekik egy olyan is hogy LWRC SABR (7.62-es 12"18"+csõ).
Õk annyiban hasonlítanak a kanadai cégre hogy õk is m4-eket tuningolnak fõleg. Szerintetek melyik lehet a profibb minõség ? Erre sz'tem nem sokan tudnak válaszolni, mert LWRC-krõl max.videókat meg hasonló hülyeségeket találni... azt hiszem õk azok akik félautomataként gyártják a fegyvereiket /de direkt úgy hogy ?szükség esetén full-autora lehessen moddolni? Van IAR-jük /na igen pár modell full auto alapból is/+ DMR 5.56&6.8-ban
Asszem már volt szó errõl a gyártóról a fórumon, nem is olyan rég de a keresõ nekem most nem akart kidobni semmit.
Remélem nem alkalmatlankodok.. <#wilting>

Szent Haba-kukk

Akkor miért állomásozik egy amerikai hordozókötelék állandó jelleggel tajvan partjainál? Azt sem szabad elfelejteni, hogy az USA háborúbalépése legalább annyira nem érdeke kínának, mint az amcsiknak kínával háborúzni. Ugyanis kétirányban függenek egymástól. Tehát kína még csak azt se engedheti meg magának, hogy kockáztassa az USA hadbalépését. Magyarul amíg az amerikai hajók a közelben vannak(márpedig az amcsi flottakötelékek hosszú évtizedek óta váltják egymást tajvan partjainál) addig nem lesz háború kína és tajvan között.

Jézus szíve
Én annyira nem vagyok biztos benne, hogy az USA közbelépne, egyelõre van elég gondja, csak nem hiányzik neki egy háború Kínával.

Kínának nem érdeke megtámadni tajvant, se most, se belátható idõn belül.
És ahogy itt többen már leírták, ha akarná se tudná megtenni. Egyszerûen nem képes rá. Már az elsõ lépésnél, a légifölény megszerzésénél elbukna a dolog az amerikai hordozókötelék és a tajvani légierõ miatt. A partraszállás már szóba se jönne.

De mindannyian tudjuk hogy egy tajvan elleni csapás kína számára egyet jelentene az USÁ-val való háborúba keveredéssel, ami Kínának nem érdeke.

[NST]Cifu
Amint írtam, akkor lehetne a civil hajókat is alkalmazni, ha már meg van oldva a felvonulási terület biztosítása. Egy adott szakasz biztosításához szükséges partraszálló erõt pedig azért már most is képes lenne Kína megfelelõen a partra vinni. De ez továbbra is hipotetikus állapot szerint, ha az USN és az USAF nem avatkozik be.

Jézus szíve
Gondolom a partraszállás a légifölény megszerzése ill. a fontosabb létesítmények megsemmisítése(pl rakétákkal, bombázással) után következne, ilyen esetben Maverick bevetésére nem is kerülne sor.
Az éjszakát a magazinból szedtem, valószínû hogy csak idõintervallumként szerepel és nem tanácsként a kínaiaknak.

Molnibalage
A kompok szerinted mennyire sérülésállóak? Egy-két Maverick a tenger fenekére küldio õket vagy csak felgyújta õket. Nagyon kíváncsi lennék, hogy mennyi érné el a túlpartot és visszafele mennyi pusztulna el...

Molnibalage
És miért is lenne elõny az éjszaka? A Tajvani haderõ fejlettségénél fogva pont éjaszaka tud jobban odasózni, mert kína akkor bénább. Nappal kiegyenlítetteb a technikai szint.

Jézus szíve
Ha egy éjszaka alatt ki tudják pakolni õket, akkor van elég hajójuk nem?
Másrészt Cifu írta, hogy a dolog megoldható komphajóval is, akkor mirõl beszélünk?

Molnibalage
Az, hogy mennyi van és hogy hajó is van -e hozzá az két külön dolog.

Jézus szíve
A regiment mostani számában 12ezer kínai tengerészgyalogosról írnak ami mozgósítás esetén 28ezerre növelhetõ, a rendelkezésükre álló hajók egy éjszaka alatt ki tudják pakolni õket.

Molnibalage
Ja és irány a közel kelet topik, mielõtt baj lesz és Cifu lesújt.

Molnibalage
Volt barátságosabb korszak. Ide vezetett. Akkor ezek után nem tudom, hogy merre lehetne továbblépni.

BEAST
Hosszutavon akkor is egy "baratsagosabb" Izreal lenne a kifizetodobb. Majd ha latjak a palesztin civilek hogy mi minden szep meg jo lenne, ha a szomszed udvarrol nem lonenek at raketakat Izraelbe akkor szepen odamennek es feladjak a "szabadsagharcosokat". Amig Izrael visszaut addig csak a terroristakat tamogatja ujabb es ujabb jelentkezokkel, akiknek mar nincs semmi vesztenivalojuk mert a csaladjukat lebombaztak. Bar ennek is megvan az izraeli "elonye", neha kapnak a nyakukba egy-egy vakon kilott raketat, cserebe meg azt zuditanak a szomszed nyakaba amit nem szegyelnek... es ugye mi ertelme a hadianyagnak, ha nem hasznaljak semmire :p

edit: most nezem ez nem az a topic :s

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Torzonborz
és ezért a civilek / gyerekek megérdemlik a halált ??? Te hülye vagy "ember".

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Punker
na ez az amiért megérdemlik a palesztínok azt amit kapnak, sz@rnak õk a saját civiljeikre mellõlük lövik fel a rakétáikat:

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

[NST]Cifu
Közel-keleti konfliktus topic.

Ott lehet nem katonai jellegû vitákat folytatni a témában...