11769
-
#10487 Az nagy baklövés, hogy úgy tűnik valahol a fejlesztés végén kitalálták, hogy mégsem 57-ben lesz a játék második része, hanem 51-ben, de a kocsikat a zenéket és a stílust és a divatot meghagyták az 50-es évek második felében.
Végül is azon kívül, hogy 51-et ír ki mindig ami megmosolyogtató, ez nem lenne olyan nagy probléma, viszont kihagyták az 50-es évek sokszínű autóinak a lehetőségét, alig van néhány. -
#10486 Sziasztok. Eladnám mafia 2-es játékomat ps3-ra, ha valakit érdekel (nem ce-s változat). Hibátlan állapotban, minden meg van hozzá. Ár megegyezés szerint... -
#10485 Ilyen eset velem soha nem fordult elő. -
#10484 egyben is így volt, és bizony bizony előfordul hogy egy autót üres tankkal lopsz el (majdnem) úgyhogy el kell menned benyáért -
#10483 Én az egész game alatt ezt a benzinkutas újítást egyszer használtam.
Tehát ez szvsz egy felesleges cucc volt a játékban. -
spy803 #10482 Benzinkútnak most is van szerepe. A kilométeróra alsó részén van a mérő, (alig lehet észrevenni) ha fogy a benzin villog is. Bemész, tankolsz, olyan mint az egyben. -
#10481 Valóban kicsit összecsapottnak tűnik a játék a jelenlegi formájában. Sok-sok kihasználatlan, befejezetlen lehetőség! Pedig a részletek kidolgozása nem hinném, hogy további éveket emésztett volna fel!
Pl.:
-a főhős kinézetének és mozgékonyságának alakulása az elfogyasztott ételek és italok fényében - mint a GTA-ban
-a lakhelyünk kinézetének variálhatósága - mint a Scarface-ben
-a zenegépeknél szabadon választható számok, nem így csak random módban, ahogy megvalósították
-néhány választható mellékküldetés - telefonszámok a telefonhoz, ha már egyszer a kagyló felvehető...
-benzinkutak szerepe...
stb...stb...
Az idővonal is kissé zavaros ebben a formában. Jobb lett volna az 50-es évek végéig kitolni a sztorit vagy akár a 60-as évek elejéig! Pl. a bannerben szereplő képen is idősebbnek tűnik főhősünk, mint a játékban. így, hogy csak 51-ig tart a sztori, kissé hiteltelenné válik az amúgy hangulatos Rock and Roll korszak ábrázolás, hisz mind az autók, mind a zenék jórésze inkább az 50-es évek közepe-vége fele készült.
Azért nem rossz kis játék ez, csak nem ennyi pénzért. Adott egy szépen, megfelelően kidolgozott város. Pofás kinézet (bár a normális élsimítás hiánya elég bosszantó 2010-ben - főleg, hogy a ma divatos effektek is csak elenyésző számban vannak jelen, és élsimítás már az első részben is volt 2002-ben...), nem túl nagy gépigény (fizikai lótúrótól eltekintve), kellemes autó-fizika stb. Azonban mégsem áll össze profin valahogy az egész - főleg a fentebb említett sok-sok kimaradt lehetőség, a meg-megbicsakló sztori és időbeli furcsaságok, valamint a néha ellaposodó, első részből visszaköszönő küldetések miatt. (legalább az érdekesebb momentumokat majmolták volna...) Kicsit több hangsúlyt fektethettek volna a családra, és a csajozásra (ha már egyszer olasz téma...:D). Az első részben azért a küldetések változatosabbak voltak (hajós jelenet, templom, autóverseny vagy az Alcatraz stb). Ami viszont nem hiányzott, az a társak halandósága. Az első részben néha nagyon bosszantó volt, amikor azért lett vége a játéknak, mert valamelyik társunkat kinyírták. Ebben a 2. részben, én akárhogy próbáltam magára hagyni pl. Joe-t, sosem nyiffant ki...ez azonban inkább örvendetes volt számomra.
Ha mondjuk 5e forint körüli összeg lenne a kezdőár, akkor elfogadhatóbb lenne, hogy majd a későbbiekben teljesedik ki a játék, a DLC-knek köszönhetően - ha egyáltalán kiteljesedik... (A Jimmy's Vendetta hangulatos, de nem tesz hozzá semmit magához az alapjátékhoz!)
Rendszeresen néztem a statisztikámat, 40-50-60%, mondom nem is olyan rövid azért ez...erre egyszercsak vége is - 71%-nál! Hát, hogy van ez? Mikor lennék 100%-on? Ha összegyűjtöttem volna az összes Playboy képet meg plakátot vagy mi?
No mindegy, ha nem nézzük, hogy volt első rész, akkor egész jó azért, illetve még várom a DLC-kből mit hoznak ki...aztán lehet, hogy végül a Rockstar egyre csak csúszó üdvöskéje, az L.A. Noire lesz a befutó az ehhez hasonló témakörben... -
Gibor #10480 A csapat fele más volt... És mint 1ben küldi után hogy mész Lucas hoz vagy haza, na ez a 2 ben is megvan, azt csinálsz amit akarsz minden chapter végén, senki nem akadályoz meg hogy lopj egy luxus autót és alakítsd át...
#10478: Tök szép ez a hosszú sor de egy nagyon rövid válasz van rá:
Ez nem sandbox játék!
És lehet durrogni de akkorsem lesz sandbox. -
jocking #10479 A Mafia 1-ben a hazakocsikázás is sokkal többet nyújtott, mint a 2-ben. Ott megvolt a választási lehetőség, hogy egyből hazamész, vagy előbb elmész a szerelő ismerősödhöz, aki révén új autókkal bővíthettük a flottánkat. Ott megoldották a fejlesztők, hogy még a hazaúton se üljön le a hangulat. Egyszerűen ez a 2. rész olyan, mintha egy teljesen más fejlesztőgárda csinálta volna, aki semmi tapasztalatot nem tudott meríteni az 1. részből. -
csoli31 #10478 Majd kb. 15 ezerért megkapod a Mafia 3 exe fájlját (kb. 20MB), és majd DLC-kel a többit (kb. 1-1 GB-onként) olyan 2-3 ezrekért.
Ugye bár ez is egy sandbox játék akarna lenni (mivel olyan a stílusa). Csak hogy azok nem 9-14 óra játékidőt nyújtanak, hanem jóval többet. Nekem itt csücsül az első része a szekrényben, de ezt nagy ívben elkerülöm. Nem akarok 10 ezerért, meg még ki tudja hány DLC-ért akár összesen 30 ezret leperkálni, hogy egy teljes játékot kapjak. Ennyi pénzből már három játékot veszek. Talán majd ha teljes lesz a játék (DLC-kel együtt), és ugyan azt fogja nyújtani amit egy sandbox játéknak kell, és nem lesz 9 ezernél több az árra, akkor majd megveszem. Addig meg nagy ívben kerülöm.
Tiszteletben tartom, hogy egyeseknek tetszik és élvezik ezt a játékot. De ez akkor is egy nagy átbaszás részünkről, hogy képesek egy nagynevű remek játék folytatásával így kicseszni, és jó sok pénzel lehúzni a játékosokat. Az meg még nagyobb baj, hogy ennek ellenére sokan megveszik. Mert ezáltal tudják hogy a játékosokat ki lehet használni, és még sok-sok bőrt le lehet rólunk húzni (ott van pld. okáért a Mass Effect 2-3. részét összekötő DLC-k, hogy ne csak a Mafia 2 hozzam fel példának). -
#10477 Engem sem!
Sokkal jobban illett a történetbe, mint az első részben az, amikor a csajt kísértük haza.
Valahogy erőltettek éreztem, ahogy a sikátorokban megy, mikor minden este zaklatják! -
#10476 úgylesz... :D -
#10475 A Mafi 3-at azt nem akarom videojátéknak!!!!!!!!!!!! Úgy akarom mint a 1. részben, 9És nagyon jó lenne ha a 3. részben lehetne utakat építeni, közlekedési lámpákkal, villamos pályát stb. Ami Budapesten is van, és úgy Taxiznánk például mint Budapesten vagy egy valós élős városokban. -
#10474 Nem ér fel az első részhez oké, de azt mondani a mafia 2-re, hogy tartalmatlan (van ilyen szó?), az hülyeség. Csak alapból nincsenek benne gétéás mellékküldik. Sztori és karakterek szempontjából ez idén üt mindent. -
Wanille #10473 A legjobbat el is felejtettem: ingyér warezban a déelcé, hiszed vagy sem: nem érdekel! Leszarom. Le se töltöttem, nem is fogom. Inkább nézek vmi tartalmasabb gém után.
Mondjuk Mafia 1! -
spy803 #10472 Első részben is majdnem minden küldetés után haza kellett kocsikázni Salerihez, az nem zavart? -
#10471 Úgy tudom csak a Jimmys ad küldiket, a többi az csak autó+fegyver meg ilyesmi.... -
#10470 Valaki felvilágosítana, hogyan lehet leszedni a DLC-t? -
#10469 tö9bbi egyébként nem ad küldit? -
#10468 ja nem a jimmys nincs meg. -
#10467 nade hogy? megvannak a dlc-k még sem látok egy plusz küldit sem. autók ruhák megvannak de utolsó küldi után vége van... -
#10466 Most nem azért de az első részben is sokat kellett kocsikázni. Mellesleg ebben minden (tényleg minden, az autókázás is) a történetet szolgálja. Nagyon sok párbeszéd zajlott autókázás közben, ami előre lendítette a történetet. Én egyetlen percig sem untam az autókázást, főleg mert jó lett a kocsik fizikája szimulation módban.
Most értem a Jimmy's vendetta DLC végére és akinek azért nem jött be az alapjáték, mert a.) rövid, vagy b.) nem olyan mint a GTA, az próbálja ki.
Nekem hardon kb 8 órányi játékot adott és egy halom mellékküldetést. Sokat kell benne lőni, ha valaki azt szereti. De stílusosan is végig lehet játszani, nem mindig romboltam porig a fél utcát.
Amin változtathattak volna a DLC-ben az az hogy kicsit gyakoribb chekpoint lehetett volna, mert már rég nem vagyok iskolás, hogy egy seggel végigüljek a játék előtt órákat, ezért kicsit idegesítő volt a végefelé, hogy mikor már jó 20 perce megy az akció és meghalok, kezdhetem elölről. A Mafia 1 is ilyen volt sőt... de akkor még volt időm sokszor nekifutni.
Hamarosan jön ez a Joe DLC, ami ha csak a Jimmy's vendetta szintjét, hosszát hozza az már nagyon jó. Akkor durván a két DLC 15-18 órányi plusszot fog jelenteni és vagy 50 mellékküldetést. Nem is kellett sokat várni, hogy kiteljesedjen a játék.... -
priluki #10465 Ugynézki mindenki igy gondolja:S remélem ez a fejlesztök füléig is eljut és elgondolkodnak kicsit,mert tényleg nagyon silány lett. Ezaz mikor a gafika nem minden sött... -
Lantee #10464 Senki kedvét nem akarom elrontani, de ez a játék egy fosh! Igazából nem is igaz. Ez nem játék! Ez egy jópofa maffia történet, szépen elmesélve, de játéknak egyáltalán nem nevezhető. Engem kifejezetten idegesített, hogy 90%-ban csak vezetni kell (legviccesebb feladat - MENJ HAZA...bazz), 10%-ban meg ilyen semmilyen lövöldözés. KÉSZ! Már alig vártam, hogy a végére érjek. Egyedül a sztori motivált, hogy újra betöltsem, de sajna ez lószar. Kreáltak egy gyönyörű környezetet, írtak egy profi sztorit, de a játékelemekre már nem maradt szufla. Bármelyik GTA epizód simán kenterbeveri. Sajnálom, az első rész nálam is alap. -
Ironman2 #10463 Minek kell letörölni,mikor jönnek rá sorban a dlc-k,meg a módok? -
#10462 Végignyomtam, letöröltem! Az első részt végignyomtam, aztán még pár évig freerideoztam, csupán ennyi. -
#10461 remélhetőleg a modderek majd összelegóznak belőle egy fain kis modot:D -
#10460 Metró lesz? -
Gibor #10459 1 év múlva nem hiszem hogy ezt fogod mondani, a játék felépítése olyan hogy az alapjátékkal kaptunk egy történetet és egy elég szépen kidolgozott várost. Később majd jönni fognak DLC-k amik befogják tölteni a várost, még az évben fog jönni a Joe's Adventures amibe már lesz pl magasvasút is, később biztos hogy minden apróság lesz, igaz szemétségnek tartom hogy ilyen formába használjuk ki majd a lehetőségeket, azaz vedd meg a demot és + pénzért 2havonta adunk egy kis pluszt. -
#10458 HÁt igen, van igazad. -
#10457 a roncstelep felé menet ha lejösz az autóbályáról és mész tovább egyenesen van egy csomó szűk utca, garázssorral, van egy rakatt zsákutca, több tucat mellékutca. de minek? nincs freeride. -
#10456 hát az hogy csomó dolgot nem raktam bele amit bele lehetett volna, a rövidségével nincs bajom nekem. eddig nem mondtam mert nem akartam flémelni de őszintén sajnálom őket hogy lehettek akkora balfaszok hogy felépítettek egy tuti várost és ha csak a küldetéseket vesszük akkor a város 1/10-ét nem fogjuk SOHA bejárni.nincs freeride (már azért elsült mindenki rajta) gyönyörű a grafika az időjárás hihetetlen jó lett de mind hiába, mert van rá 10 órád hogy megcsodáld az emg hogy össze vissza töltögeted be a küldetéseket eléggé illúzióromboló, ráadásul megköti a játék szabadságát, egyszóval nem ér fel egy freeride-al.
ezért baklövés. -
tiger80 #10455 kössz az infot ... -
#10454 Miért, mi volt ezzel a baj?
Azon kívül, hogy rövid. -
#10453 pl. mint ez a 2. rész -
#10452 Milyen baklövéseket? -
#10451 de remélem ekkora baklövéseket nem kövtnek el többet... -
#10450 Nos abban egyetértünk, hogy lesz harmadik felvonás. (Amire remélem, nem nyolc évet fogunk várni.)
Abban viszont nem, hogy mi lett Joe sorsa. Talán a harmadik epizódból, majd kiderül. -
#10449 egyértelmű, és kicsit erőltetett, cliff hanger. tuti hogy nem nyírták ki. lesz 3 is.... -
#10448 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nem mondták. De szvsz logikus, hogy a letérő autó, egyet jelent a temetéssel.