11769
maffia23.jpg

>>Mafia II OFF-topik<< >>FAQ<< OLVASS és csak aztán kérdezz...
  • bakkerman
    intel e5500 dc
    2 GB ddr2 RAM
    GT240 1GB ddr5 VGA

játszható a gém?
  • Gibor
    Én is csak úgy tudtam megcsinálni, mondjuk közre játszott hogy hardon egykét golyó elég volt.
  • MR ME
    derühelltem azt a részt
    nekem úgy sikerűlt h befutottam egyből hátra, 2 ember jön azt leszedtem (molotovos nem tudott elérni, mivel nem látott) majd sorban akik jönnek le a lépcsőn, ill szépen sorjában ki ki nézelődve a fenti embereket majd a végén a köcsögöt...
  • alratar
    Van ott jobbra egy fém oszlop, oda búj be, majd szedd le a földszinten lévő palikat.
    Ha ez meg van, menj körbe a teremben, majd várd meg míg lejönnek a lépcsőn.
    Ezután menj fel, és lődd szét aki maradt.
  • Leky
    Próbálj minél előbb feljutni az emeletre.
  • wrx
    Sziasztok!

60%-nál vagyok. A kikötőben kicsontozom a lurkókat, de utána be kell menni egy csarnokba, aminek az ajtaja lecsukódik és ott lőnek, meg molotovokat dobálnak. Van valami taktikus megoldás, mert nem bírok túljutni rajta és már kezd unalmas lenni...

Köszönöm
  • Encore
    "kicsit túl sok lett az E gomb nyomogatás, a hosszú autózgatás átvezető videók megnézése miatt"
    Egy egy történetet mesél el, nem két mondatban akarták lenyomni a torkodon a következő küldetés miértjét, hanem megpróbálták a motivációkat kibontani és jobban megismertetni a karaktereket. A sok kocsikázgatásnál figyelni kellett volna a beszélgetésekre is. De ahogy pár hozzászólással ezelőtt már pedzegettem, ez egyszerűen egy túl igényes LINEÁRIS játék, hogy a tizenévesek értékelni tudják.
    Ha elolvastad volna a hozzászólásaimat a mai napon, akkor nem kérdeznéd, hogy játszottam-e az első résszel. De ostoba, aki azt hitte, hogy azt a szintet hozni tudja a folytatás. Azóta a játékosok igénye a béke segge alá süllyedt, csak a grafika, ami számít. akkoriban ott volt a meglepetés ereje, amit értelemszerűen nem lehet kétszer elsütni. Az első rész váratlanul jött és ütött. Aztán új sztori is kellett, kétszer nem lehet elsütni, az ártatlanul kerültem bele a maffiába dolgot, ezért kaptunk egy más motivációkkal rendelkező főhőst. Gondolom, hogy az első rész taxisofőrje szimpatikusabb volt többeknek, de ha ugyanazt ellőtték volna, akkor meg az lenne a baj, hogy nincs benne egyedi dolog.
    Az apróságokat, amik benne voltak az elsőben, de nincsenek benne ebben, már kitárgyaltuk párszor, és részben igazak a fanyalgások, de a nagy részük túlzott hülyeség.
  • mark364
    már semmi köszi:)
  • Gibor
    Az első rész mivel több? Történetileg, nem freeride meg ilyenek, mondhatni még monotonabb az első rész története mert minden küldetés lövöldözés és gyilkolásról szól, és ugyebár a Mafia nem egy olyan bűnszervezet ami csak gyilkol és gyilkol, a kettőben nem minden küldetésben kell ölni, nem mindig az a lényeg hogy ölj és ölj... Ettől sokkal változatosabb. Szóval igazán nem értem mivel jobb az 1 történetileg, max annyival hogy hosszabb és drámaibb a vége. De az első részben is lehetne keresni a hibákat bőségesen, pl mikor Saraht kísérjük haza, minden este molesztálják de még mindig ott megy haza, stb... lehetne még sorolni ilyen apró furcsaságokat.
  • koschwarz
    igen, de sokak szerint ez nem igényes játék, mint ahogy szerintem sem. kicsit túl sok lett az E gomb nyomogatás, a hosszú autózgatás átvezető videók megnézése miatt, és egyáltalán, játszottál te az első résszel? ha igen, akkor tudod, miért nem elégedettek sokan...
  • mark364
    please help:)
    nemtudom hogy kéne elindítani a demot mert ehhez a steameléshez nem nagyon értek....légyszi help
    köszi;)
  • Encore
    A következő végigjátszást így tervezem én is, hogy FPS nézetben. A hangulat az maximális, a zene, a grafika, minden egyben van.
  • Encore
    igen, ezen meglepődtem én is, azt hittem, hogy majd nekem kell megkeresni, úgy nagyobb élmény lett volna.

Persze, hogy jó volt. Azt mondom én is, hogy sok ziccer kimaradt, de 11 óra + 8óra dlc szóval kb 20 órányi igényes játék; aki szerint ez nem ér meg 10-13 ezret az hazudik. Ha nem tetszik az oké, nem tetszik neki. De ha nem tetszik valami, azzal nem játszom órákat, hanem törlöm és nem veszem meg. De aki végignyomja és nem vette meg az csak indokot keres, hogy így meg úgy lehetett volna GTA-sabb, meg DLC lehúzás stb... Ezek csak dumák. Ma egy 4-5 órás játékért elkérnek 8 ezret, akkor 20 óra nehogy már ne érjen meg mondjuk 13 ezret dlc-vel együtt.
    Sajnálom, hogy az eladások nem olyan magasak, de ez várható volt, amikor ilyen COD-ok, meg Gow-ok produkálnak milliós eladásokat, ott nem sok sikere lehet, egy komolyabb játéknak (lásd még Alan Wake).
  • Gibor
    Ezzel énis így voltam, esőbe mindig felkaptam a "raincoat"-ot :)
    Amúgy a játék hangulata az plafon nálam, most megcsináltam a joy-t hogy működjön vele, benyomom devconsole-t mehet az fps nézet kocsiban és úgy mászkálok, rádió be (Delta Rádió általában) aztán szép nyugodtan 30 as tempó, tök jó feelingje van, meg pl lökhátító kamera nézetből kajak olyan mint egy autós játék, annak is nagyon jó feelingje van, és az autók irányítása, fizikája kifejezetten tökéletes, érződik a virsli gumi adta hibák.
  • elite
    A játék jó, hiszen én is végigtoltam, de szerintem akkor is rengeteg kihasználatlan lehetőség veszett el benne.
    A DLC autólopásban meg az nem tetszik, hogy megadja hol van az ellopandó autó, nem pedig nekem kell felhajtani.
  • Encore
    Ha épp esett kint, akkor én ahhoz is öltöztem, már csak a feeling kedvéért is. :D

• Encore
    Én is szerettem karaktereket. A főhős pedig épp olyan kegyetlen, számító, nagyra törő, mint amilyennek lennie kell (Sebhelyesarcú, Al Capone, stb), nem pedig egy "véletlenül" belecsöppenek emberke. Ezzel nem az első részt kritizáltam, csak másodszorra nem lőhették el ugyanazt.

Csak az bánt, hogy sokan szidják meg már most példálóznak vele, mint negatív kritika, holott az ő hülyeségük, hogy nem ezt várták. "Kevés benne a harc", "az autók viselkedése gagyi" (holott simulation módban a legélvezetesebb); ez a játék ennél igényesebb, nem GTA és ezért sokak lehúzzák. Lehetett volna több/jobb, de így is fantasztikus. És azért hány ilyen játékot kapunk, ami a 30-40-50es években játszódik? Amiben az irányítás és minden rendben van? Aki rajongója az érának az gondolom emlékszik a The godfather 1-2 szörnyűségre.
    Ebben a kategóriában annyira kevés játék van (jól sikerült pedig még kevesebb), hogy kicsit jobban meg kéne becsülni.
  • ratgab
    Lehet, hogy miután mindenkiben leülepszik a túlzott hype utáni sokk a kész termék láttán, azért megszeretődik ez a program (amennyiben lesz hozzá kellő mennyiségű DLC, ami pótolja a rossz szájízt, akár még 1 vásárlásra is esélyes lehet(ne), persze majd amikor olcsóbb lesz)

Na, de ki vette meg a ruhaüzletben a klasszikus amerikai kalap, hosszú barna ballonkabát, ing, nyakkendő, barna mellény kombinációt (igazi gengszter feeling). Amikor először felaggattam Vito-ra azért elmosolyodtam és beugrott a Keresztapa film !
  • ratgab
    Egyébként az biztos, hogy nagyon szerethető karakterek vannak benne
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Harry-t kifejezetten sajnáltam, annak ellenére, hogy spicli volt, Joe-t is, remélem nem ölik meg a készítők

A 2. vh-s részt eléggé elharapták, azt még nyomtam volna 1 kicsit! Sőt akár ezzel a motorral 1 második vh-s TPS-t is nyugodtan csinálhatnának szerintem!
  • Gibor
    Na nálad le teszem a voksomat, igazad van, főleg ebben "egy gengszter életútját elmesélő "film"." 2x játszottam végig és végig olyan volt nekem mint egy film. És nagyon tetszett.
  • Encore
    Nagyrészt igazad van, de van amit szerintem nem jól látsz.
    - Én az első részt sokszor végigvittem, de ott se tankoltam sohasem. Lehet hogy azért mert gyakran váltogattam a kocsikat.
    - A rablás opcionális, van amikor pénzt kell szerezned, vagy kocsikat viszel a bontóba vagy rabolsz.
    - Autólopás, mellékküldetések ügyében Jimmy's vendetta DLC-t tudom ajánlani, mindkét dolog van benne dögivel.

A többivel egyetértek, de azt ne feledd, hogy ez nem GTA. A kihagyott ziccerek és hibái ellenére egy igényes, jó karakterekkel rendelkező történet, ami manapság ritka, mint a fehér holló. Nem egy "megyek előre azt lövök" játék, hanem egy karrier, egy gengszter életútját elmesélő "film".
    Sajnálom azokat, akik nem erre számítottak, az első rész alapján (és figyelembe véve a mai igényeket) ilyesmi volt várható (talán több aprósággal megspékelve), de iszonyatosan jó játékélményt adott DLc-vel együtt kb 20 órára, ami nem kevés. Lehetett volna jobb is, de így is átlagon felüli.
  • ratgab
    Teljes mértékben egyetértek!
  • elite
    Az igazság az, hogy tényleg sok ziccer kimaradt, amitől tökéletes lehetne a játék.
    Tankolás: egyszer sem kellett, kihagyott ziccer. Első részben egyszer emlékszem ki kellett menni a városból, és országúton menni jó messzire. Közben ki is fogyott a nafta.
    Kocsi tuning, mosatás: jelentéktelen.
    Evés/ivás: nagyon ritkán kellett
    Pénz: szinte alig volt szerepe a játékban
    Autólopás: ritkán kellett
    Rabolni: egyszer sem kellett
    Nyílt bandaháború: szinte nem is volt
    Freeride, mellékküldik: nuku, nincs értelme a főszálon kívül mászkálni stb, mert se motiváció, se lehetőségek tevékenykedni
    Kormányt nem támogat: szégyen
    Szóval adott egy rohadt jó engine, egy élő város, de abszolút kiaknázatlanul maradt az egész.
    Kár érte.
  • matthias92
    megvan, a belső berendezést teljesen szétkellett lőni. az asztaloknál ottvoltak még az ablakok :))
  • Encore
    Gépfegyverrel kell, mikor mással lőttem, nekem se történt semmit, pedig még gránáttal is megszórtam a helyet. Használj tommygunt.
  • matthias92
    darabokra szedtem, szétlőttem mindent, a zenegépet, az összes lámpát, az összes képet, minden üveget meg poharat, és semmi nem történt. :| annyi, hogy az összes fegyveremből kifogytam, mert még közben a rendőröket is írtottam. :D
  • Encore
    Rendőrmentesen is megcsinálható. A bár előtt lévőket elcsalod az utcán tűzharcot provokálsz és várod, hogy a rendőrök megritkítsák őket. Bemész a bárba, elég a pultost kinyírni, mert fegyvere van, aztán gépfegyverrel szét kell lőni a pult mögötti szekrényt, a képeket a falakon, az ablakokat, meg a zeneautomatát. Ki is írja közben, hogy csak így tovább meg ilyesmi. Ha közben rendőr jár arra, látod a radaron, akkor fegyver eltesz, esetleg kisétálsz a hátsóajtón és megvárod, míg a rendőr távozik. Esetleg kaphatsz kettes körözöttséget, de akkor megvesztegeted, megvárod míg távozik és folytatod a bár szétszedését.
  • ratgab
    Tommy gun a barátod! Bemész, fedezékbe vonulsz a paraván mögé, így nem tudnak lelőni és szépen szétlövöd a bárpultot plussz pár képet a falon, meg az italokat és már meg is vagy! Hátsó ajtón távozol! Mission Accomplished!
  • matthias92
    hátgyerekek, én feladom ezt a Jimmy's vendettát. Jónak jó, megminden (bár kicsit GTA feeling jön le belőle, ami zavaró), de rohadtul idegesít, hogy nem játékélményt, hanem bosszankodást nyújt. Megint elakadtam, ahol a bárt kell szét"bontani". Kinyírattam a rendőrökkel őket, meg próbáltam mindent, de sosem sikerül :(
  • ratgab
    Rendőrségi busznál én is ilyenre számítottam, erre ki volt dobva a város szélére és kész...

"10521: Hát én is végig értem a DLC-n (tegnap délutánra már csak a végső boss volt hátra, hát vagy 5-ször meghalltam ott is. Kedvenc részem: Megyek a pincébe és az ajtó mögül, úgy hogy nem láthatott az ellen tommy-val lelőttek), de semmi hangulatom tovább folytatni.

Pincét balról érdemes megközelíteni, mert akkor nem tudnak lelőni én elkövettem azt a hibát, hogy jobbról mentem!
  • xido
    "anyukám azt mondta úgyhogy job lesz ha halgatok"

így van..jobb lesz,ha hallgatsz:))
  • matthias92
    atyaég, mekkora baromállatok vannak vagy ez is jamaika king lehet??
  • morvaigaben
    Visszavonták a bann-t? XD
    Kimélj meg minket pls!
  • Ironman2
    Azt látjuk hogy beteg vagy!
  • mátyás kiráj
    beteg vagyok ma megtehetem
  • norbi2fraktal
    és azt anyukád nem mondta hogy már ágyban a helyed ?
  • mátyás kiráj
    na ide figyeljetekk!!!!!!!!!!!!!

még egycer szidni mertek irgum burgúm lesz anyukám azt mondta úgyhogy job lesz ha halgatok anyukám azt is monta hogy még rá érek széppen hejesen irni
  • Ironman2
    Át se engedtek volna a suliban annak idején, ilyen hibával
  • Solt
    Bízom benne... mert így, hogy "mátyás kiráj" kisbetűvel és pontos j-vel azért nem semmi... ha ez nem direkt van, akkor tuti nem csinálok gyereket, mert erre a világra minek! :D
  • Caboose
    Azért ez se semmi:
    "Kedventc játékom : Maffia 2"
    :)