11769
maffia23.jpg

>>Mafia II OFF-topik<< >>FAQ<< OLVASS és csak aztán kérdezz...
  • DarkSector
    RDR-ról nemtudok szólni nem ismerem...
    BF2 lol fps..., azért ismerd el, a 2 nem ua. nehogymár egy ien gta klónt vegyünk egy fps-hez...:)
    SWFU szeretem a kedvencem, szép meg minden. de ott sincs több effect, és sajnos nem jobbak ettől....ráadásul az még minimumon is brutál beszaggat.
    míg ezzel eljátszok vígan, és mégcsak nem is "csőjáték"

elsősorban ien nagy terű játékra gondoltam, az RDR az tudomásom szerint olyan. Azt pontossan nem néztem, de a képekről amiket eddig láttam nem jött le, se hogy szép lenne, se hogy nagy fizikával rendelkezne....

mindegy lényegtelen....én akkor is úgy vélem hogy nem nagy befektetés és ha nem is többet kapsz vele, de ugyanottvagy.
    az hogy valaki él-e ezzel a lehetőséggel, egyéni dolog....:P
  • NeBby
    Ezt ki mondta , hogy nem kevésbé komplikált?
    Én ezt elhiszem.
    Lehet hogy vannak havokkal is jó fizikák , de sehol sem számol annyi mindent , mint a physx , ezért is kapsz ekkora fps droppot tőle , nem az optimalizálatlanság miatt
  • NeBby
    itt a videó
  • NeBby
    Nem használják a physxet , csak pár játékban és nem sok helyen azokon belül sem. Hogy miért?
    Mert sokkal jobb gépek kellenének hozzá , hogy ki tudják használni a physxben rejlő adottságokat és míg ez nincs meg a játékos népnek , míg nem tart ott a hardverpiac , totál értelmetlen lenne beletenni a játékokba.
  • Skynet
    "BFBC2? Hol van abban komolyabb fizika? sehol."

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
    Na itt fejeztem be....Reménytelenség és ostobaság négyzet..:D
    Ezzel a hsz-el csak beraktad magad a sötétek közé:D

Látom nehéz felfogni azt is, hogy a ruha effektus kicsit kevésbé komplikált művelet 412423 darab törmelék repülésének és földön heverésének a kiszámításához képest....

Befejeztem....Reménytelen..
  • NeBby
    Nincs kedvem tovább vitatkozni. Nézd meg ezt fullHD-ben
    és figyelj a részletekre. Ha nem változik meg az álláspontod , akkor inkább rádhagyom
  • Skynet
    Értem,és ezért a megfelelő üzletpolitika az emberek processzorainak szarrá butítása pár fizikai effektusért, és a radeon tulajok minimális játékélmény csökkentése.
    Nem a túlárazott szemetük árcsökkentése,nem..:)

"hogy komolyabb havok fizikák vannak az már totál hülyeségnek találom "
    Ehhez csak gratulálni tudok..:D

Mond egyetlen címet amiben a fiziksz komoly fizikai szerepet vállal..:)
    Csak egyet.:D
    Nem fog menni,mindenhol pár effektus az egész fiziksz amiket a proci vígan kiszámolna ha nem butítanák nyomorba,ennyi.
  • NeBby
    BFBC2? Hol van abban komolyabb fizika? sehol.
  • NeBby
    Valamiből kell pénzt szereznie nv-nek , kicsit szarul állnak most.
    Ezért érthető , hogy mindent megtesz , hogy elnyomja az atit.
    Nem vagyok nv fan , ne hidd azt , tudom miket csinálnak , nem szép , de ez a marketing.

A többivel viszont amit írtál , hogy komolyabb havok fizikák vannak az már totál hülyeségnek találom , mert nincsenek.
    Az , hogy pl strangleholdban jobban törik minden az egy dolog. Az meg megint más dolog , amit írtam is , hogy csak hébehóba vannak physxes fizikák ebben a játékban. pl se a szék , se az asztal se physxet használja törés közben és még jópár fizikainak titulált effekt sem.
    Amit physxel számoltatnak , pl ruha , az igenis nagyon komoly effekt és nem sok játékban látni ilyet (például az egy öltönynél észrevettem , hogy még a háta közepén is gyűrődik a zakó)
  • Skynet
    Red Dead Redemption
    BFBC2
    FU-ra sem mondható hogy rondább lenne,de FU2 szebb lesz.
    Just Cause 2--> HAVOK, csak nyomtak egy kis pénzt így ebbe is került pár physx effekt,a komoly fizikát viszont a HAVOK adja.
  • Skynet
    "én vígan eljátszok pisix-el highon"

Gondolom alacsony felbontáson.:)
  • NeBby
    Akkor nem lesz hébehóba , hogyha esőnél a vizet is physxel oldják meg... Na majd akkor úgy fog kinézni a gépigény , hogy 260gtx + 3×480gtx physxnek

Viszont az autók törésmodellje néhol gáz.(pl mikor az autó oldala belelóg a gumiba , textúra szerint) Nekem személy szerint nem tetszik (igen , láttam a teljes törésmodellt) , legalábbis még mindig nem az igazi. Ne értsetek félre , sokkal jobbat még nem láttam , mindegyik játékban sz*r , de elég nehéz lett volna megcsinálni azt aláírom.

De amúgy tényleg elég hébehóba : Hol marad a bokormozgás? Fű hajlás , mikor rálépsz stb. Hát a bokron speciel nagyon kiakadtam , hogy simán átfutsz rajta , ez volt az egyik , amiért gondolom , hogy ez valami régi változat.
    És a másik , ami miatt még ezt gondolom , hogy hol a francba van a többi kocsinak a törésmodellje? A méretre nem fogahtjátok , a rendes törésmodell filejának kisebb a mérete.

• Gibor
    Elvileg egy kis ügyességgel a procibútító részt kilehet játszani és minden magot használni fog, valahol olvastam róla de konkrétumot nem találtam. Amúgy én vígan eljátszok pisix-el highon.
  • Skynet
    Úgy néz ki mintha? Lol...Sokkal komolyabb fizikai effektusok vannak abban a játékban..

Épp ez az. A ruha effektus ami egy gyenge fizikai effektus a füsthöz és a törmelékekhez képest kivehető a játékból. Kiveszed és lám a sokkal komolyabb effektusokat a proci vidáman számolja,minimális fps zuhanással,és lám ati kari mellett is ott lesznek a törmelékek a földön,terelgethető a füst,stbstb..
    .
    Kíváncsi leszek a teljes változatban kijavítják-e ezt a galibát..:)
    Nehogymár radeon mellett működjenek ezek az effektek,úgy tűnik valaki nem figyelt amikor elkezdte írni a procibutító részt..:)

Sector még mindig azzal jössz hogy FU nál nem maradt ott a törmelék. Viszont MINDEN MÁS fizikai effektus a törmelékottmaradást leszámítva mérföldekkel komolyabb mint bármelyik fizikszes játék fizikája.
    És ott van a Stranglehold....:)
    Ennek a játéknak a teljes fizikáját egy Gta 4 nél jóval gyengébb alapfizika adja és ehhez jön hozzá pár fizikai effektus,ennyi nem több.
    Sehol sincs fizikai hatásokban egy jobb HAVOK-os címtől...
  • Barny
    Nemtudom mit kell ezen osztozni.Ha valakinek nemkell physix akk kikapcsolja es kesz.ez csak 1 kis + a jatekhoz,a hasznalata nem kotelezo.inkabb sokan orulhetnek annak h egyaltalan kilehet kapcsolni
  • DarkSector
    hát nem nevezném hébehóbának...:)
    elég hozzá lőni vagy kocsikázni...:D
  • NeBby
    Így van , ahogy mondod! Végre valaki jól megfogalmazta.
    Szikrás dolognál pl , physxel visszapatoggnak a szikrák falakról , földről, füst totál más , úgyhogy tényleg van egy két dolog.
    Én arra a részre leszek kiváncsi , mikor a házat kell szétlőni , ott fog kiderülni minden.
  • DarkSector
    nem rosszindulattal de mutass egy játékot komoly fizikával, ami grafikalag egy szinvonal... :P
  • NeBby
    Az lehet , hogy ott nincs fiziksz és úgy néz ki MINTHA , de mégse az igazi minden. Majd kiváncsi leszek a havat hogy oldották meg...
    Át tudod állítani a physxet vga-ról procira mellesleg , ezzel nincs gond , de pl az én 4 magos phenomom 3,4 en képtelen normális fps-t produkálni (állítólag csak 1 szálon számol , lehet azért). Ha vga ra tettem máris jobb volt , majd mikor a 2. külön vga-ra , akkor a legjobb.
    Hatalmas számítsái teljesítmény kell a Physx normális futtatásához , de ebben a játékban tényleg csak hébehóba találkozhatunk vele , viszont azokért megéri (szerintem) , na majd kiváncsian várom a havat , asztalokat , üveget stb milyen lesz.
  • DarkSector
    monnyuk ezzel énis így vagyok, szar az üzleti stílusuk nvidiáéknak, de tény hogy nagyot lehet alkotni vele...ha értenek hozzá a fejlesztők.

érdekes a téma, mert ugye mindenki csak "röpködő kavicsokkal" vicceli el az egészet, holott itt sokkal többről van szó.

amugy kurva érdekesnek tartom, hogy amíg ezt a physx-et nem találták ki, addig nem volt semmi, semmien fizikáról nem hallottunk, kivéve a halflife-ot, amit utálok, és csúnya is....volt...

a másik, hogy mindenki azt hiszi hogy ha a havokban lát 500 üvegszilánkot repkedni, ugyanaz mint ha itt látná, holott full nem ua...

ehhez nem kell sok ész, Star Wars force unleashedben pl törjetek szét üveget, szétrobban szószerint, és leesve azonnal eltünik, mintha nem látná hogy a talajjal ütközik.

itt meg nem csak azon kell lovagolni hogy ottmarad, az egy dolog, de bármivel érintkezik akkor az esési-pattogási iránya aszerint változik, illetve a földre esve módosul.

és ezek csak alap dolgok, én ha jól néztem mikor bekapcsoltam próbaképpen a fiszikszet, eleve több effect van, nemhogy mássak...

pl:
    fáról leesik levél, a törés is jobb szerintem, a leszakadó alkatrészek, a hullák fizikája....a tárgyak mozgása ha meglövod, vagy nekifutsz testeddel....robbanások.
    lehet most ezt nem jol néztem de a kocsi még be is leng ha elindulsz vagy fékezel...ha kilövöd a gumit leereszt és picit mássabb mint off fiszikszen...a füst, amit irtam is, eleve több....szikrák, stb

lehet nem minden apróságot figyeltem meg jól, de biztos hogy míg nem volt fisziksz, nem voltak PONTOSSAN ien kidolgozottságú effectek...
    az tuti hogy nem ienek voltak....

az egy dolog hogy másképpen is el lehetne érni ezt a dolgot, ez biztos mert számitási teljesítmény kérdése, lehet van benne lehúzás, ez egy dolog, de nem kell ettől még elbagatelizálni, úgy hogy...

"...háát a szar fisziksz, mert megmarad 4 kavics a földön..."

fáj nemfáj ez több mint megmaradó 4 kavics...ettől független pénzt énsem áldozok effectekre, de részemről kalapemelés, mert valóban zsir ahhogy feldobják ezzel a játékot.
  • Skynet
    Épp ez a lényeg,a fiziksz butítja szarrá a procit--> ezt szépen be is bizonyították amit persze nvidia tagad...:)
    Nézz meg más fizikai motort,sokkal komolyabb fizika mellett a proci vidáman dolgozik kisebb gépigény mellett..:)

Mindenesetre ez kilett beszélve tegnap kb ugyanilyenkor,hagyjuk...
  • Gibor
    Hát azért nem, mivel ha nincs hardware-es támogatás akkor CPUból csakis 1maggal számolja... Szóval azért hiába van olyan über procija az embernek... Nekem úgy hogy most alap órajelen van azaz 3.4Ghz így nagyjából játszható physx-el...
  • Skynet
    És? Ati mellett a proci vidáman megoldja a dolgot,itt bukik a fiziksz, a demoban véletlenül a komolyabb effekteket a proci simán megoldja. Ha hagynák hogy mindet a proci csinálja akkor a ruhalobogás is maradhatna,sőt lehetne normális fizika is a játékban a pár effekten kívül...:)

NeBby: Uncharted 2 ps3 hóeffekt. Amilyen mélyen mész a hóba úgy havasodik a gatyó ha mozogsz lepereg,ha a hóból kitrapppolsz és megállsz áll a cipődön a hó,ha elindulsz elkezd leperegni,és ott is marad a földön,sőt ha a lepergett hóra rálépsz a lábnyom is ottmarad a cipődről 5 perce lepergetett hómaradékban. És ott nincs fiziksz...:)
  • Gibor
    Füstölj gumit, és indulj el és menj bele a füstbe, realtime élethűen szétnyillik a füst. Vagy menj egy sikátorba és ott füstölj gumit, felmegy a levegőbe és beszorul oda a füst...
  • Gibor
    Megérni megéri, nekem ATI-m van, de high on van a physx... Igaz így kb 30 35fps-em van, de pl a füst ami nagyon durva, meg úgy a karakteren a ruha is másképp viselkedik meg úgy nagyjából minden ami fizikailag mozog.
  • Skynet
    " hogy physxel a hó a kocsi tetejéről realtime fog lecsúszni , mikor gyorsítasz vagy kanyarodsz... Hát azért ahoz már kell egy kis számítási teljesítmény."

És ezt te el is hiszed.:)
    A demóban ha kivesszük a ruhalobogó effektust ami gyakorlatilag a leggyengébb fiziksznek kikiáltott effekt a játékban akkor ati mellett és rommábutított proci mellet (ugyebár ezt teszia fiziksz) élvezhetően fut a legnagyobb törmelékkupacon is a játék gumifüstölve robbantgatva törmelékkupacot felhalmozva..:)

Kíváncsian várom a teljes változatban megoldják-e nehogy ezeket is a proci számolja értelmesen:)
  • Gibor
    Ezért írtam ezt: "megvan mondjuk a grafikai,fizikai motor, meg a modellezés stb..." Ez alatt értem a pályát is, mert ugyebár azt is modellezni kell.

Úgy képzeld el hogy csinálnak egy teljes játékot és egy reklám játékot egyszerre, ugyanaz minden, csak a reklám azaz demo, trailer... fele akkora és feleannyi minden van benne.
  • NeBby
    Na igen , most néztem egy nem olyan régi behind the scenes videót. Hát kb semmi blurosítás nincs és mondják is , hogy physxel a hó a kocsi tetejéről realtime fog lecsúszni , mikor gyorsítasz vagy kanyarodsz... Hát azért ahoz már kell egy kis számítási teljesítmény. Néztem benchmarkot 470GTX el (offscreen camera) és hát physxel , mikor robban az autó lezuhan 45-50 ről 8 fpsre és elég szépen megakad.
    Ez nálam is ugyanígy volt 260gtx-el , míg be nem tettem egy 8800GT-t physxnek , mostmár meg se röccen robbanások közben
    Amúgy hatalmas a különbség physxel és nélküle a játékban , aki azt mondogatja , hogy semmi... :)
    A darabok kihullanak az autóból , de el is nyeli őket a föld , a fal törik , de az apróbb törmelékek eltűnnek , ahogy az üvegszilánk is és a fatörmelékek. Nagyon fel tudja dobni a játékot , mikor televan a föld mindenféle darabkákkal , úgyhogy szerintem mindenképpen megéri , még ha lassabban is megy.
  • DarkSector
    ebbe totál biztos vagy?
    "Akkor egy külön csapat nekiáll csinálni egy demot, közbe a teljes fejlesztése megy külön...".
    mert én úgy képzelem el a demo-t, hogy lekorlátozzák a demot, pl mint ez a számláló....és egyszerüen kitörlik a nem felhasználható fájlokat, a játék rendszeréből....

ha ezt külön demónak tervezték volna, szerintem nem tudnánk a map többi részét bejárni...
  • Gibor
    Szerintem régebbi fázisból származik, mivel általában egy játékfejlesztő cég úgyszokta kezdeni hogy concept art, tervezés stb... És nagyjából elkezdik a játékot mikor megvan mondjuk a grafikai,fizikai motor, meg a modellezés stb... Akkor egy külön csapat nekiáll csinálni egy demot, közbe a teljes fejlesztése megy külön... Persze az imént leírt csak egy általánosság, így szokták ha akarnak demot kiadni megjelenés elött...
  • Skynet
    Az hogy jól van optimalizálva az azért ebben a formában nem állja meg a helyét. Ha a physx-et bekapcsoljuk és hagyjuk teljes "pompájában" működni máris oda a jól optimalizált játék...:)
    És akkor még mindig le van maradva a fizika jócskán a hasonló címekhez képest...
    Ha pedig onnan közelítem meg hogy konzolra a demok rendesen gyengébb, akkor végképp megint ugrik az optimalizáció elve,mivel a Red Dead Redemption azért sokkal komolyabb fizika mellett szebb--> ennek a játéknak konzolon is tündökölni kéne....
    Tehát bekapcsolt physx mellett is jelentősen lemaradva fizikában és TALÁN hasonlóan szép grafikával a Mafia 2-höz rendesen bivalyerős gép kell--> És az RDR még így is elötte van.
    Ha az RDR-t megcsinálták sokkal komolyabb fizikával és sokhelyen szebb látványvilággal,ezt pedig egyszerűen alig bírják a konzolok, akkor jól lehet ez pc-re optimalizálva? Nem...
  • DarkSector
    vagy egyszerüen nem lehetünk benne biztossak, hogy a demok, mien régi fázisból valók....

majd kiderül, viszont valóban csodák nincsenek, eddig ez a szöveg nem jelentett mást egy játékban sem kivéve hogy a kissebb demo okozta bugok eltünnek, de sokszor ezt se javítják, csak későbbi patchekben.

láttam gépigényben is olyat hogy 2mag volt a minimumnál, más meg 1 magos procival küldte....
  • NeBby
    Kivéve ha ez volt végig a bemutatóverziójuk 1 éve kb és ugyanazt adták ki demo gyanánt , ami még kevésbé volt kicsinosítva és jóval kisebb a gépigénye -> tökmindegy milyen grafikát igértek , a videókban jól nézett ki és mindenkinek örül a feje ,hogy milyen jól van optimalizálva -> több eladás.
    Sajnos sokan tényleg így gondolkodnak és lehet ezt használják ki. Vagy csak szimplán lusták :)

De lehet ,hogy rosszul gondolom.
  • Skynet
    "Amúgy szerintem a teljes játék szebb lesz ennél , mivel pl jóval magasabb rendszerkövetelményeket tettek közzé"

Semmiben nem fog különbözni a teljes változat,még amiket most látsz bugokat azok is jószerivel benne lesznek. Csodát 2-3 hét alatt nem lehet tenni. Minimális különbségek lesznek grafika és bugok terén a demohoz képest.
  • NeBby
    Gondolom azért , mert úgy mindenki nézett volna egyet , hogy mivan??! és kb fele annyit adtak volna el belőle.
  • NeBby
    Ja semmi , nem magasabb. Régen amit olvastam (vagyis amit 2.jára közöltek) abban az ajánlottnál 2 vga szerepelt alapból (260gtx + 9800gtx physx nek). És az ajánlott még nem a maximumra vonatkozik tudomásom szerint. De úgytűnik ezt visszavonták akkor...
  • NeBby
    Mostmár értem , amit írtál. Nem szóltam :)
  • tommygear
    onnan hogy olyan írta aki már játszott a teljes verzióval
  • DarkSector
    jah ezen csodálkoztam énis mikor haver egy 4670-essel irt nekem hogy te fullon megy a demo neki, kivéve a physx-et.
    és mondom neki, az nem hiszem el, a redszerigénynél, 9800gtx meg HD3850 van írva....

És ez a Physx nélküli gépigény!!!
  • NeBby
    És ebben mitől vagy ennyire biztos , hogy lesz?
    Amúgy szerintem a teljes játék szebb lesz ennél , mivel pl jóval magasabb rendszerkövetelményeket tettek közzé , mint ami tényleg kell neki. És én is úgy vettem észre hogy ez a játék egy elég kezdetleges változata. A teljesnek szerintem azért kicsit nagyobb lesz a gépigényie maximális részletesség mellett...