11769
maffia23.jpg

>>Mafia II OFF-topik<< >>FAQ<< OLVASS és csak aztán kérdezz...
  • DarkSector
    jah arra gondolsz hogy AF-nek is lesz a véglegesben majd valmi haszna? :)

bááár nem mintha utálnám őket hogy 16xAF-et 0 fps csökkenés mellett tudnak elérni a konfigomon...
    bárcsak minden játékban ez lene minden opcióval, hogy nem változna az fps....:)
  • tommygear
    1. Van rendes élsímítás (AA, antialiasing) a teljes játékban? A demóban is "van", de gyakorlatilag nem megyünk vele semmire, ugyanolyan recések az élek és leveszi az fps-t. Ez egy blur-os AA sajnos.
    1. Van
  • DarkSector
    ezekután jogos a kérdésem hogy, minek ide az AF opció? :)
  • Palinko
    nagyon vicces hogy mennyi hibát találtak az emberek pár nap alatt :D Elég kitartóan próbálkozhattak, szegény fejlesztők már csak úgy tudják kikerülni ha bele sem teszik a demoba :D
  • DarkSector
    jah :)
  • NeBby
    Én is 4-5 fpsre saccolnám , mikor kb 25 fpsed van nélküle
  • Hunor1
    Azoknak akik még nem unják a városból való kiszökést találtam egy vidit hogyan lehet még kiszökni.EZ NEM A BUSZOS-TENGERPARTOS verzió hanem egy sokkal egyszerűbb !!

hajrá:

szökés a városból 2.0
  • Bence94
    nem lesz több.
  • DarkSector
    jah nah ez lett volna a következő amit akartam irni, hogy erre énse számoltam, mert azt tudtam hogy fps-ből szed le, de nem ien keveset.
    és igen nekemis a crysis jutott eszembe példának, ott tutira több jelentősége van, viszont akkor sem drasztikus, én max 4-5 fps-re saccolnám.
  • NeBby
    Nézd meg a 2 képem , tized értékre ugyanaz az fps ott is :)
  • NeBby
    Ennek az lenne a célja , hogy a távoli poligonok is élesek legyenek és ne butítódjanak. Úgyhogy ez igazán olyankor vesz le ha sok részletes object van a játékban. Ebben viszont nem sok van , ami nem is baj optimalizáció szempontjábol.
    De ha pl megnézed a krájziszt , és ott betolod az AF et mindjárt megcsappan az fps-ed
  • DarkSector
    a vicc az amin jómagam is meglepődtem, hogy tized értékre kaptam ugyanazt az átlag fps-t.....:)
  • DarkSector
    Benchmark:

1x AF:
    29.9 FPS

16x AF:
    29.9 FPS

nekem ez valahogy most ebben a játékban nem jön át...hogy megasztáros hasonlattal éljek...:)
  • NeBby
    Most nézem , hogy semmi poligon nincs az aszfalton , így tényleg nem sokat számít. Földesúton kéne kipróbálni ugyanezt , feltéve ha ott vannak némi mélyedések
  • NeBby
    AF sokat levesz (főleg 512es vgakon nagyobb felbontásban) , fuss és forgasd a kamerát AF el és nélküle. Sok vrammal rendelkező kártyákon tényleg nem nagyon számít.
  • Lacee86
    Azért csak lesz több grafikai beállítás teljesben: pl. textúrák, tükröződés, látótávolság, vagy akár forgalom intenzitás, mint a GTA-ban.
  • DarkSector
    jah de itt csak on meg off van, nekem annyit nem ér, hogy 8 fps-el kevessebb legyen...:)
  • DarkSector
    Nah megnéztem.

AF: semit nem vesz le fps-ből.
    Geometria: kb 2 fps
    árnyékok: kb 4 fps
    Élsimi: 6-8 fps
    Obsession (vag mi a hóhér): 12fps

ez nekem kint az utcán 1680x1050-ben történt....
  • TDC Geronimo
    1680*1050be játszom és 2*es élsimítás bőven elég, ahhoz, hogy a maradék kis recéket eltüntesse.
  • NeBby
    Rivatuner
  • NeBby
    Direktikszet frissítetted? Bár steamenk kellett volna... Ha igen , akkor talán régi a drivered. Ilyen gondok szoktak lenni
  • Bence94
    emberek af-en nem kell nagyon spórolni mert nem vesz le igazábol sokat vagy egyáltalán sem a sebességből... viszont az élsimítást kipróbáltam és jobb lesz a képet tőle viszont egy picit lassul csak be ez egy jobb gépnél nem számít sőt az enyémnél már minden jobb(ati x1950)
  • spy803
    Bal felső kijelzőt milyen programmal lehet előhozni?
    #5840 re valaki?
  • Gabisan
    hello!
    Az miert van,hogy mikor start game - nel kirak az asztalra?Allandoan ezt csinalja.Physx felrakva.????
  • NeBby
    Amúgy én az AA-ot nagyon gyengének érzem a játékon , lehet látni apró különbséget ha bekapcsolom , de nem valami sok. És sajnos a távoli árnyékok is borzasztóan rondák , bár ez minden játéban ilyen (sajonos) optimalizáció miatt , de lehetne valami beállítás rá legalább...
  • NeBby
    1×AF:

16×AF:
  • NeBby
    Itt lehet látni:

• DarkSector
    ebben teljességgel egyetértek, minnya prószálok 1-et, de nemhiszem hogy ennek akkora jelentősége lenne....
  • NeBby
    Így van , nem látótávolságra van (és nem is autofocus , de szerintem csak viccnek szánta (: ) , hanem a távolabb lévő dolgok élesebbek , ahogy mondtad , de egy házban nem lehet szemléltetni. Ezt legjobban a talajon lehet látni , hatalmas a különbség , és nagy fps csökkenést ez a gyengébb kártyákon és mozgás közben okoz.
  • DarkSector
    jah nem vagyok szuper fejlesztő agysebész, de pár játékkal játszottam már és régen nézegettem beállításokban hogy mi mire van, és korántsem a távolbalátás jött le különbségként...:)
  • szabii98
    ezen már jobban látni:D
  • DarkSector
    nah aki itt nem látja az asztal szélén az eltérést, az mennyen el szemészetre....
    sokan azt a kifejezést szokták használni, hogy nem lesz annyira zajos a kép....kinek hogy tetszik...
  • DarkSector
    kurvanehéz feladatom van, hiszen jpg képeket mentettem, és töltök fel ide, élőben azért mássabb, de mivel ugye nagyfelbontáson játszik az ember, még nehezebb, pláne ha mozogsz a játékban és külön nem állsz meg printscreen-eket bámulni.....
  • spy803
    Nekem miért nem akar működni a trainer? PC mappában van az exe, elindítom, kiválasztom mit akarok, rányomok a crash gamere, elindítom a játékot, de semmi változás nem történik.
  • DarkSector
    élsimi nekem sokkal de sokkal többet szed le,felbontás növelés esetében hatványozódik...
    holott nagyfelbontáson semmi értelmét nem látom, mivel azt mondják hogy 1600-as felbontás felett az ember szeme nem látja a különbséget.
  • szabii98
    okok, bár már este nemsokat szoktam látni:D
  • DarkSector
    van.
    természetessen nem sok, ahhogy fps-ben sem.
    vanni van, mert ha váltogatod a képeket, látszik az eltérés...pill minnya mutatok 1-et....
  • TDC Geronimo
    Jó pár éve kapható videókarik óta az AF, de még az alacsonyabb AA (2-4*-es) is alig vagy szinte semmit se csökkent a teljesítményből.
  • DarkSector
    jah szorry tudomásom szerint az AF az nem autofocus, hanem AnostropicFilter, és nem látólávolságra van, hanem a textúrák lesznek letisztultabbak, értsd nem lesznek szemcsések.

érdekes, pedig esküdni mertem volna rá, hogy régebben ez volt a szerepe, az AF-nek...hiába változnak az idők...:)
  • szabii98
    Lehet most kiröhögsz, de nem látok változást :D