1430
THE FALL: LAST DAYS OF GAIA
-
#870 Most jutottam el Édenbe. Egy öregembert és az unokáit kísértem oda. Ott kaptam egy mellék küldit egy indián faluban. Egy Anoki nevű indián fiúnak kellene keresnem fogakból, vagy karmokból álló nyakláncot, hogy azzal meghódíthassa a szerelmét. Merre van az a vacak nyaklánc? Én már áttúrtam a térképet, de semmi. (Nem szeretem az ilyen eldugott vacak keresgetős küldiket, mert rengeteg objektum van a térképen, amit meg lehet nézni). -
Nacitangala #869 Hát igen, nekem serpenyőm volt, otthon is azt használok
Ja, a vége felé én is elgondolkodtam, hogy veszek sok nyúltápot neki, de olyan hatékonyan gyógyított mindenkit, hogy sose volt rá szükség.
Még vizet is csak azért használtam, hogy fogyjon! -
Nacitangala #868 Általánosságban igaz az egész játékra szerintem, hogy sokkal kevesebb alternatív megoldás létezik, mint mondjuk a Falloutokban vagy akár a SOA-ban. Szerintem nem lehet összebékíteni a tesókat, ezt jelzi az is, hogy Howard mindenképpen harcra kényszerít a végén.
Van egy nagyjelenet a játékban, nem árulom el, hol, mikor, mi, ahol a SOA alapján biztos voltam benne, hogy ez a nagy választás a játékban, ez dönti el a befejezést. Hát itt nem. Megszoksz vagy megszöksz... -
#867 A Keselyű-szurdokba lehet valahogy békét hozni a tesókra? Ha beszélek bármelyikkel, akkor a másik berág rám, ha meg nem vállalom el, hogy "meggyőzöm", akkor meg ott kerülök tűzpűárbalyba. Mit ne mondjak jó nagy tűzerejük van, de kis szerencsére sikerülni is szokott (néha). Tehát ki lehet a tesókat békíteni? -
evetke007 #866 "nem mintha evett volna eddig bármit is"
Biztos fogyózik -
KH #865 hát, én csak olyat írok le, amit megcsinálok, szóval vettem egy nyársat, és szimplán használtam Agnessel :)
de ezek szerint véletlen szerencse, hogy nem fazékkal próbálkoztam
azt viszont észrevettem, mikor meg akartam vele etetni a husit, hogy bizony, bizony, az a vegetarianizmus jelent is valamit...
azóta teli van répával, almával, kenyérrel, meg sajttal (nem mintha evett volna eddig bármit is) -
Nacitangala #864 Nehogy mááár... ez azért zseniális húzás. Tehát a csaj utálja a hús szagát is, mint kecske a kést, ezért hosszú nyeles lábost kell a kezébe nyomni, hogy ne érezze a szagát???
Eszem-f_om megáll, ilyennel még nem találkoztam!
Hát akkor köszönöm az infót! -
#863 Én tudtam Ágnessel is sütni egy hosszú nyleles sütővel. -
Nacitangala #862 Na, akkor most lelassulok, és elnézést kérek KH-tól, mert a vezetős trükköt már leírta a piszok szemfüles! -
Nacitangala #861 KH-nak egy kis pontosítás: ezt írod az RPGVAULT.HU-n, hogy Agnes XP-t kap a hússütésért. Ez nem egészen igaz. Minden egyes karakter XP-t kap az első alkalomért, kivéve őt, mert vegetáriánus, így nem fog húst sütni, hanem hányingerrel küszködve fuldoklik, ha erre utasítod.
Én azt hittem, rosszul csinálok valamit, mert csak vele próbálkoztam, de kiderült, hogy mindenki más elég jó szakács.
Még egy fontos infó. Hiába nem tudnak a karakterek járművet vezetni, érdemes őket beültetni az autó volánja mögé, mert mindenképpen kapnak egy rakat XP-t az "első vezetésért", ha jól emlékszem 500-at, ami nem rossz az elején! -
Nacitangala #860 Elgondolkodtam, hogy végigvihető-e a játék kizárólag közelharcos karakterekkel. Jól feltápolva természetesen, erő, testalkat, mozgékonyság mind fontos. Elsődleges fegyver a láncfűrész. Zrmm-zrmm
Lehet, hogy unalmas lenne, nem okozna akkora örömet a sok fegyver meg lőszer, amit a játékban találsz. -
Nacitangala #859 3P: az orvosi képesség annyira valóban nem fontos, de nagyon sokoldalú.
Pl. ájult karaktert feléleszt, elvileg halottat is (ha nem túl nagy az utolsó sérülés, értsd nem a fejét vitte le egy 80-at sebző railgun lövedék), tud orvosi csomag nélkül gyógyítani olyan 5 pont körüli sérüléseket, illetve mindenféle gyomnövényekkel is tud gyógyítani.
De ha komolyan megnézem, teljesen igazad van, a játékban éppen elég csomag akad, csak győzzed megvenni és cipelni. Nekem az első csapatommal nagyon sok gondom volt a saffordi csatával, mindig akadt ájultra lőtt karakter, de a dokim még nem volt azon a szinten, hogy meggyógyítsa. De az is igaz, hogy a második csapatom esetén az egész játék alatt egyszer fordult elő, hogy valakit újraélesztettem, azt is csak azért, mert 800 TP-t kapott érte a dokim... -
KH #858 köszi, de tényleg szóljatok, hogy mi szerepel máshogy, más néven a játékban, mert így lehet, nem igazán lehet használni
és ha van még más is, azt is küldjétek el, lécci -
#857 Szükséges egyébként a doki képesség? Van olyan küldi esetleg mellék küldi ami ahhoz van kötve? Az annyira nekem nem fontos, hogy jobb hatásfokkal gyógyitson, pláne, hogy relative kevés szint van a játékban, így túl értékes, ha Ágnes esetén arra költök (ha meg nem akkor miért őt vettem be a csapatba?). -
#856 Köszi ez nagyon hasznos infó! :) -
Nacitangala #855 Bocs, ahogy B type free mondja.
Még nagyon reggel van -
Nacitangala #854 2. A mérgezés nem egy nagy veszély, inkább csak idegesítő. Ahogy KH mondja, percenként 4 HP. Ezt általában azonnal gyógyítottam, jó dokival ez nem kerül semmibe. És egy idő után (viszonylag sok) elmúlik. Asszem valódi percben számolja a hatását, mert volt, hogy pihenés után is megmaradt, de ha csak szaladgáltam, úgy kb 10 perc múlva elmúlt. A pihenés vicces, mert a karakter ami HP-t veszít, azt vissza is nyeri... fereng-gyógyul-fetreng-gyógyul -
Nacitangala #853 1. Csapdaérzékelés: na ez érdekes skill, amikor zárakat kezdesz nyitogatni, megmutatja, hogy van-e az adott dobozon/széfen csapda. Egy felhős kis fehér biszbaszt látsz rajta. Igen ám, csakhogy ez nem jelenti azt, hogy hatástalanítod!
Ne kérdezd, hogy akkor mi az értelme...
De később, asszem 95 pontnál, felveheted az automatikus hatástalanítás adottságot, és onnantól nincs több mérgezés és pengecsapda.
Viszont a robbanó csapdákat ennek ellenére is mindig megszívtam. Mondjuk nem nagy ügy, levesz 5 pontot, azt az orvosom mindenféle csomag nélkül gyógyítja. És a zárnyitás az egyik leghasznosabb skill, rengeteg cucchoz jutottam vele.
Még valami! A zárakat a robbantási szakértő is ki tudja nyitni lőpor segítségével (15-öt simán találtam a játék folyamán, de lehet, hogy 25 is volt az), sőt, a csapdákat is tudja hatástalanítani magasabb szinten. Szóval elvileg, ha az elején elevickél valahogy az ember alacsony zárnyitással, utána egy bombaszakértő is megteszi! -
Nacitangala #852 Eegen, Marty és Doki a Vissza a jövőbe című filmből...
Az a baj, hogy ezt a küldetést úgy látszik, nem lehet megcsinálni, ha a fő történetet végigvittem. A riporterest sem, de azt az utolsó átvezető után automatikusan át is kerül az Elvetett listába. Az időutazós csak akkor, ha elmegyek Új Saffordba.
Káár... -
#851 jóság
-
#850 zöld lesz :D
ha a pályán maradsz, akkor párpercenként lemegy asszem 4hp.
A csapda képesség alapon csak arra jó hogy felfedezze őket, a -csapda trükk- képesség az amivel rögtön hatástalanítja is.
:) -
KH #849 no most kicsit már kezdem unni a dolgot, felvettem a faszikámmal a zárnyitás mellé a csapdaérzékelés talentet, de minden csapdát rendkívüli érzékenységgel beszop :/
egyébként mit jelent az, ha a karakter megmérgezett állapotba kerül? mert a képesség meg skill pontokon így elsőre semmi érdekeset nem látok -
Csoder #848 Ja, valami Martyn volt a neve. :) -
#847 Egy csücsörgő fickó mellett hever a riporter házánál, a küldetés felvételéig nem is lehet beszélni a figurával.
kiváncsi lennék hol van a cimborája, vmit motyog hogy a Doki így-úgy, de nem ad bővebb infót, viszont a plix cuccot odaadja. :) -
Csoder #846 Plix kiegyenlítő asszem a riporter fickónál van, talán ő adja az 5 sztori összegyüjtése után. -
#845 kösz! -
Nacitangala #844 Problémás mellékküldetések:
- az időutazónak nem találtam Plix kiegyenlítőt, ha valaki összefutott vele, az kérem, ossza meg velem, hogy hol!
- Sean (aki valami ganját termeszt Vesseltownban) történetéről sem sikerült többet megtudnom, ötletem sem volt, hol keressek további nyomokat...
- az aréna biztos jó dolog, de 14-es szintű főkarakterrel kicsit lényegtelen volt a végére. Nem tudom, ki lehet-e hozni valami extrát, ha mindenkivel bunyózol, és meg lehet-e oldani, ha nem szuper erős a főkarid. Valakinek tapasztalata?
- A két lehetséges út közül én a földalattit választottam a Rejtett Barlanghoz: ott lövöldözni kell ezerrel . A másik elég unalmasnak tűnt, ha valaki esetleg megcsinálta, mesélhetne róla!
- A konvojos küldetés a játék elején a külföldi fórumokat is izgalomban tartja, mert állítólag meg lehet oldani. Azt rebesgetik, hogy egy bizonyos sorrendben kell megnézni/felszedni dolgokat, és kaphatsz egy szuper páncélt plusz szuper fegyvert (az akkori szinthez képest, persze), de ha kilépsz onnan, akkor megoldhatatlanná válik a küldetés. Valakinek sikerült esetleg? -
Nacitangala #843 Az utolsó mentésem szerint 46 órát játszottam vele, mire befejeztem.
Ez a tiszta játékidő, számoljatok még rá annyit, amennyit az újrapróbálkozások jelentenek. Mondjuk 50 óra összesen.
Habár nagyon komolyan törekedtem arra, hogy minden melléküldetést megcsináljak, a végén mégis maradt megoldatlan. Ezek természetesen befejezhetőek, de a fő történetvonal végéig nem adódott alkalom a befejezésükre. Pl. Zachary magnójához nem találtam napelemet (aztán a fórumon olvastam, hogy hol vannak), a nyomdásznak nem találtam elég cikket (nem tudom, miért), az Aréna nem érdekelt, benéztem, de ennyi.
Egyszóval ennél csak több lehet! -
KH #842 találtam némi infót a tárgykombókról -
Nacitangala #841 Ha az egeret a térkép széle felé húzod, észreveszed, hogy egy kis iránytűvé változik a kurzor. Ha ekkor jobb gombbal kattintasz, bejön egy térkép, ahol megjelennek azok az újabb és újabb területek, amik elérhetővé válnak szép lassan.
Tipp: rájöttem, hogy a térkép legszélén is lehet futkosni, még ha iránytűvé is változott a kurzor, méghozzá hosszú jobb klikk + mozgás paranccsal. Így lehet az első pályán szarvast üldözni! -
#840 Valaki végignyomta már a játékot? Ha igen, mennyi a játékidő? -
#839 thefall.exe -o -
#838 ki kell menni a nagytérképre.
-
DeDy #837 hY
Az elején meg kell keresni északra valami Davidet, őt hol merre találom vagy hogy jutok el hozzá? Mert gyalog a táborból nem jutok messzire le van zárva a map egy láthatatlan fallal.:S Help thx. -
#836 Sehogy, csak feliratozik. -
evetke007 #835 Én csak azt sajnálom , hogy nem lehet körökte osztva játszani (gondolom nem sok fáradság lett volna a programozóknak megoldani)
Így a space lassan elkopik ...
Nem beszél sehogy (csak tátognak)
-
VodevilX #834 az itthon kapható verzió angolul beszél vagy németül? gondolom azért nem szinkronizálták le -
#833 igazából sztem keresztbevágja magát a dolog.
Nekem a közelharcos az egyik legjobb karakterem, egy suhintás és feküdt a Warg is, legalábbis Hattori Hanzo pengével .
Vmint nyúlazik is ha kell mivel sok az életpontja nagyon jó a védelme, magára vonja az ellenfeleket, a többiek meg lövöldöznek.
Jó teherhordó és gyorsan átképezhető nehézfegyveressé ha kell, bár én most a mozgékonyságra gyúrok, és a lopakodásra..:)) ha közel tud érni észrevétlen, és gyors is akkor sok problémát meg tud oldani :)
Milten-t is könnyű átképezni orvosnak, a túlélés mellé (túlélés jó a víz miatt), és a harci értékei sem rosszak, nálam a túlélés és a könnyűfegyverek már maxolva vannak, innen már orvosnak tanul.
A kezdő karakter az magánügy, nagyon sok pénzt megtakarít a rábeszélés képességgel, ami mostmár hogy több ezer van értékben nem annyira fontos, de így legalább nem kell a kukákat túrnom, nekem ennyit megér bebukni :))
Egyedül a csaj karakterem okoz problémát, mivel ő -2 képességponttal indult mert kissé hülye szegénykém (szépnek se szép, de ellenben bolha s'ggéről a pattanást ellövi) :)
Szal neki ezt a minuszos képességpontjait rendbe kellett hozni és addig ugye a hasznos tulajdonságait nem tudtam növelni :(
De végül is nem panaszkodom, ha fel tudok készülni akkor ütőképes a csapat szvsz...persze a játék azon szakaszán ahol tartok. -
#832 Mindenképpen kűzdelmes, egyfelől három autót tartok fent, egyik a várható adottságokból összeszerelhető cuccoknak, egyet az összeszerelhető cuccoknak, és egy amiben a fegyverek (illetve csereértékként szerepelő drága cuccok vannak).
Másfelől mindenképpen szívásra van néha ítélve a csapat, mert több mindenhez kell érteni és ez szétosztja a szintlépésnél kapott pontokat, van hogy a harc szempontjából értéktelen tulajdonságok kell erősíteni.
Az automata cselekvés is elég össze-vissza van, ha belelőnek hasravágja(térdre ki hogy állította, de reagál) magát ahelyett hogy futna fedezékbe, ha ki van kapcsolva akkor sokszor nem cserél tárat.
Vmint az ellenfelek elképesztő jól lőnek, ha kevés a hp szinte biztos hogy pont akkor többen is eltalálják.
Sokat segít ha tápoljuk, ha vki szintlépés előtt van akkor neki kell hagyni az ellenfeleket...nehézfegyveres előnyben, ő már akkor leszedi az ellenséget amikor az még hozzá sem tud érni a csapathoz...viszont ilyen esetekben mint a Keselyű szurdoki csata, semmit nem ér a hatótávolsággal, mert mindenki ott van az arcában és hányja rá a golyót.
:) -
#831 Nagyjából ilyen a csapatom, csak a rábeszélést vittem fel a fő karinál, mivel nálam se a fő karakter a Rambo.