1430
THE FALL: LAST DAYS OF GAIA
  • aylakistigris
    ort allitasz piheneskor?
    doki 85 pontnal tudja felvenni az ujraelesztest.
    meg egy tipp, ha az elejen vagy: erdemes kivalsztani egy fegyvert mindenkinek es azzal nyomni vegig. igy akar 130-140 pontnyi is lehet a tudasuk az adott fegyverrel. konnyufegyvernek a legjobb a p90smg+lezercelzo, ami eleg hamar elkobozhato a csori pasitol az alkesz faluban (agnes iszonyu durvan nyomja a vegere vele hv loszerrel. kicsit sebez, de ketszer-haromszor olyan gyors, mint egy nehezegyver es majdnem olyan messzire). nehezfegyvernek meg a famas vagy az fn mag jo. ezek szinten hamar beszerzhetok (elvileg mar a droglabor kornyken), igy a vegjatekra mar jol ismerik oket a gazdijaik es szinte minden golyo talal. egyedul a plazmafegyverrre erdemes talan atallni roluk.
  • light00
    Érdekes... ez az egy ami nálam kimaradt. HJa, lehet szintlépésnél át kéne menni az adottságokhoz is. Oké most nyilvánosan is hülyét csináltam magamból ^^
  • envoka
    Nemtudom hány százaléknál lehet választani az "Újraélesztés" adottságot (dokim sosem volt), de amikor szintet lép a kari, 75%/85%/99%-nál, nem kell elfogadni amit a program felkínál. Lehet választani a fel-le nyilakkal. Ott van mellette.
  • light00
    Hja jo kis játék, rettentöen összetett de nagyrészt megoldottam egyedül csak mikor pihenés alatt szerencsétlen karaktereimre rámegy ötezer fosztogato s a fele meghal hát durcás tudok lenni! :Ð Nade mind1 már elég jo (ehh mihez képest) cuccaim vannak igy kisebb csapat nem gond. De azért az gáz h Agnesnek (doki karakter) 90es a dokis skillje és még nem tud ilyet? regenerációja van meg könnyü sérülés-gyogyitása
  • Lammer
    imposztor(en oregebb vagyok :D) :DDDDD

amugy en is nagyon vartam :P
    szal stimmel minden :D
  • Csoder
    Hopp, akkor összetévesztettelek vele.
  • Lammer
    hehhh :D
    hat igen, kicsit lelohadt a kedvem amikor "meglattam" a jatekot meg jottek vele az elso kommentek...
    nem, nem nyelt el... csak kene 1-2 fullos nap, hogy leseggeljek a jatek ele, es vegigtoljam... ennel a jateknal nem teheted meg, hogy namost fel ora idom van, namost 1 oram van ra... ahhh kiesni a feelingbol :D

majd raeroszakolom magamat hamarosan :D

amugy en sosemnem EVEeztem :D
  • SaGa Jr
    Van újraélesztés. Minimum 85-ös skill kell hogy felvehessed. Ekkor kerül be a választható perkek közé.
  • Csoder
    Hátte? elnyelt a játék? :)
    Nem nagyon írtál, pedig asszem te voltál az egyik aki a legjobban várta. :)

más
    eve-zel még?
  • Csoder
    Aha, adottságként veheted majd fel medic skillnél.
  • Lammer
    nah, jo a jatek?
  • light00
    Wow! Ez aztán a találékony megoldás ^^! Ez eszembe sem jutott de nagyon köszönöm a segítséget. Talán így egyéb, hasonló gondom is megoldódik.:D
    Csak még egyet. A játékban ha egy karakter elájul cipekedni lehet vele de hogy lehet visszahozni az életbe? Valami nagyon magas orvosi skillröl olvastam, de az nem mondta el pontosan. Talán ilyen "feltámasztós-visszahozós" perk is van?
  • Petko
    a játék könyvtárában van egy sounds.ubn, azt átnevezed zipre, megnyitod, és van benne egy music könyvtár ahol ogg ban ott az összes zene
  • light00
    Hali mindenkinek! Csak egy rövid kérdésem lenne, hogy a játék menüjének zenéjét le lehet-e tölteni valahonnan? ( a hivatalos honlapon néztem, azon az egy zenén kívül minden megvan :Ð)
  • SaGa Jr
    A fordásszal is megbeszélted a hajvágást és leszállítottad neki a szép ruházatot (addig ugye nem vállalja a dolgot)? Mert utána lehet elkezdeni az egész szépítkezési hercehurcát. Én azért biztos ami biztos alapon odaadtam a szappant a leendő szépfiúnak és úgy mentünk a fodrászhoz.
  • aylakistigris
    a sokkolo is elkeszult. az elem helyett a nyuszis elem kinezetu, de akkumlator feliratu kellett hozza. a tobbi stimmel magyarul is. erdemes hozza a kapcsoloszekrenyekben kutakodni.
  • aylakistigris
    nemtom, az meg elso nekifutasra volt, de kozben ujrakezdtem masik csapattal. talan ez is hasznalhato indianeknal, de az ara sem rossz.
  • KH
    ööö, és a nyakláncos kiskölyöknél a spoilerben írt dolog jó valamire? vagy csak barter?
  • KH
    köszi,
    a cséplőgépre gondoltam, de azt hittem, a csapattagok is jók lesznek, nos nem :)
  • envoka
    Úgy vettem észre, a "Testalkat" tulajdonság 20 pontosan bugos.
    Nemelég hogy a program a plussz életerő pontokat véletlenszerűen (random) adja.
    16 pontal kezdtem, szintlépéskor : 8 - 12 életerőpont.
    19 pontnál : 10 - 16 életerőpont.
    20 pontnál : 12 - 16 életerőpont !!!
    16 pontnál többet nem kaptam, pedig vagy 20x visszatöltöttem a mentést
    (a várható szintlépés elött mindíg készítettem egy mentést).
  • Spid3r
    ja megvan:)
  • Spid3r
    Hali mindenkinek!Valaki nemtud véletlen végigjátszást a játékhoz?mert elakadtam ott amikor jimbob nak szappant meg mindent kell vinni:)megvan minden és mikor visszamegyek hozzá akkor nemcsinál semmit:Saki tud lécci segitsen vagy adjon leirást.elöre is köszi.
  • aylakistigris
    kiegeszites a vegigjatszashoz

cseplogep:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    egy vasrud hever a foldon a tankcsabdaknal a falu bajaratanal levo emelkedotol jobbra a "tankcsapdaknal".
    ha a fokarinknak eleg magas a technikai tudasa (asszem 75 eleg, mert kb annyi lehetett akkor), o maga szedi majd ki a vasrudat es nem kell a plussz tiszteletkor. ekkor chuck kicsit nyunnyog a fucsa veletlen miatt, de csak odaadja a kabatot.

nyaklancos kiskolyok:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    ha a visszaadasnal a gonoszkodo valaszokat adjuk a srac elszalad az erdobe, ahol aztan elkapjak a farkasok es a nyaklanca begyjutheto majd.

a szerzeteseknel kapott terkeppel es jegyzettel valaki tudott valami konkretat kezdeni?
  • KH
    de jó, pont emiatt jöttem most, mert eszembe jutott, hogy akkor biztos tudod a magyar nevüket, köszi!
  • aylakistigris
    ize.. a zarogyuru az tomites, illetve a kipufogo az hangtompinto asszem (az alakja magaert beszel. eloszor azt hittem ra valami kocsi tunig cucc) a magyar verzioban
  • aylakistigris
    Krumpli-puska = Kipufogó cső + Zárógyűrű + Hajlakk + Öngyújtó
    lasd KH jovoltabol: kraft
  • SaGa Jr
    Miből raktad össze ezt a krumplivető rettenetet? :-)
  • KH
    köszi
  • aylakistigris
    falu bikajanak dekorativ kiegeszito bar mire osszerakhato mindenkinel komolyabb fegyverek vannak. azert a sokkolora meg kivancsi vagyok.

dumdum nagyobbat sebez de kisebb a tav es/vagy a pontossag es atutokepesseg
    szubszonikusat nem ertem. kisebb, de fix sebzes, es minden parametere rosszabb, mint a normal, megis dragabb. gyorsabban loheto a sebessege miatt, vagy mi? sosem hasznaltam.
    qbb dumdum soreteshez
    sabot a panceltoro verzio nagyobb atutessel es sebzessel
    flechette szinten valami hasonlo, csak messzebbre es pontosabban
    duplex ugye a ket/tobbmagos, igy jobban sebez
    egyenlore ezekkel a variaciokkal talalkoztam.
  • SaGa Jr
    Ráviszed a kurzort a skulóra és kiírja mi a különbség.

A dum-dum nagyobb minimum és maximum sebzéssel rendelkezik, de kisebb a páncéltörő képessége.
    A sabot jobb páncéltörő a normállal megegyező sebzéssel, olykor jobb minimális sebzéssel.

A flechette effekt szempontjából hasonló mint a dum-dum. Nagyobb sebzés de jóval gyengébb páncéltörő képesség.

Van aztán még AP lőszer a GMG OCSW-be például, ami az ottani alap skuló. Ennek a fejlettebb változata a HE. Nagyobb sebzés, de karcsúbb páncéltörés (de még így is nagyon jó!).
  • SaGa Jr
    Talán tanítasd meg a sofőrnek az óvatos vezetést és akkor nem fog amortizálódni a furikázásoktól és ütközésektől a kocsi. :) Ez a legegyszerűbb megoldás.

Ha olyan személy sofőrködik aki nem rendelkezik ezzel a képességgel, annál még a térképen való mozgástól is romlik a kocsi állapota.
  • KH
    ez a krumplifegyver egyébként mire jó? elájulnak tőle?
    télleg, azt tudja valaki, hogy a különböző hatású lövedékek hogyan hatnak? normál? dum-dum? sabot? mintha még lett volna más is...
  • aylakistigris
    benzin leginkabb akkor fogy, ha a mapokon maszkalsz a kocsikkal. tobbet evett a kek pickup amig ledocogtem vele a faluba, mint a humi miota megtalaltam es hasznalom.

es ha mar erdekes kepek:
    a drognepper biztos lecsekkolta az arut szallitas kozben

ez meg a kraftolhato krumlifegyver
  • Joi
    Köszi a helpet.. bár ezek szerint nem benzin kell leginkább, hanem szerelő.. :))
  • KH
    mondjuk ahogy én szoktam vele menni, csoda hogy még egyben van

viszont meglepő és mulatságos tapasztalat kocsikkal:
    Casa Verdébe kocsival mentem vissza, erre a csapat valahol a Kedves Leila mögött találja magát, kocsi meg sehol
    nah, mondom bazz, most mi van?
    körberohangászom a terepet, sehol semmi
    végül visszamegyek a droglaborba, hát nem ott van a kis rohadék a pick-up mellett?
    mondanom se kell, ahhoz hogy elinduljak vele, először a pick-uppal kellett félreállnom (tudnám ki parkolt be ilyen fájintosan)

a frász rámjött, hogy elveszett a Humvee
  • 3P
    Igen. Érdekes a felfogás, de így van...
  • Petko
    jaja
  • Joi
    Hmm.. akkor lehet rosszul értelmeztem a helyzetet? Ha a kocsit használom, a zöld csík fogy erősen.. tudom, a fordítás szerint az lenne a kocsi állapota és a kék az üzemanyag. Namármost, mikor kocsikázom, a zöld az fogy erősen, a kék szinte semmit nem változik.. Ezek szerint a jármű állaga pusztulna ilyen gyorsan?
  • Petko
    köszi
  • SaGa Jr
    Javítani úgy lehet, hogy felveszed a javítás talentet a járművezetés skillből (az első talenthez 75-ös, a másodikhoz 85-ös és a harmadikhoz 99-es skill kell). Aztán ha ez megvan, kiválasztod azt a manust aki rendelkezik ezzel és jobb klikk a kocsin. Ott lesz egy ikon, egy x-re hasonlító, na az a javítás.