Matek feladatok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Annyi mindent mondhatunk a nőknek: szépek, okosak... -persze hazudunk, de azért mondhatjuk.
Annyi mindent mondhatunk a nőknek: szépek, okosak... -persze hazudunk, de azért mondhatjuk.
gyök2-1 -nek kéne a reciproka
addig eljutottam hogy gyökteleníteni kell: 1
gyök2-1 <-ez ugye tört, csak nemtudtam ugy beilleszteni
-=ZR=-
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
Kiszámoltam valamit, csak nem értem az eredményt.
Úgy tanultam, hogy az emberi szem felbontóképessége 2 szögperc. Tehát ezalatt a szög alatt nem tud megkülönböztetni két pontot. Ebbõl kiindulva, számoltam arányt a raszteres kép méretére és a nézés távolságára. Jobban mondva ezek arányára voltam kíváncsi.
Ha y a raszter magassága, 768 pontot tartalmaz, és x távolságra állunk ( a síkfelület elhanyagolható a távolsághoz képest, vegyük a közepét).
tg(alfa)*768=y/x
25.6=y/x
Tehát durván 2 cm távolságról még megkülönböztethetetlenek egy 50 cm magasságú kijelzõn a képpontok ? Ez kicsit durva sztem.
Vagy túl jó a szemem 😊
Empirikusan: 27 cm-re jut 1024 pix. ezt olyan 30 cm-ig látom összefüggõnek
Ez 0.0527343614 szögperc.
Ezzel számolva 2 méterrõl 1.35 m lehet a kép magassága.
its true ?
hi
😞 😞 😞 😞 😞 😞 <#schmoll2>#schmoll2><#schmoll2>#schmoll2><#schmoll2>#schmoll2>
A "..."-ok helyére SZÁMJEGYEKET (gyk: 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 és 9) kell írni úgy, hogy a mondat állítása igaz legyen:
Ebben a mondatban
... darab 0-ás,
... darab 1-es,
... darab 2-es,
... darab 3-as,
... darab 4-es,
... darab 5-ös,
... darab 6-os,
... darab 7-es,
... darab 8-as,
... darab 9-es
számjegy található.
Lehet vele játszani...! <#hehe>#hehe>
-=ZR=-
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
Számokat nem használhatsz, viszont minden más mûveleti jel engedélyezett!
Rakj az egyesek közé olyan mûveleti jeleket, hogy az eredmény hat legyen! (ez nem az a szokványos pálcikás feladat ahol rakosgatni kell a gyufaszálakat! Itt a mûveleti jeleket kell kitenni!)
1 1 1 = 6
Sok sikert! 😄 😄 😄 (u.i.: meg lehet oldani)
x = 2 / (1 - sqrt(3)/2)
x = 14.93 cm
K = 3*x = 44,78 cm
- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%
1=1
2=2
3=3
4=4
5=5
bocsi, nem tudtm kihagyni
<#idiota>#idiota>
Ez az aláírás helye. Ide mindenki okos dolgokat írogat.
Bocs SZilaJMaGGoT nem téged akarlak bántani! <#wave>#wave>
Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro
Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
amúgy Te a négyzetes azonosságokra gondolsz.
Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!
annyira úriember vagyok, hogy még k*rvához is virágcsokorral megyek. :)
Elöszõr nézzünk egy olyan helyzetet, ahol a hittérítõ biztos nyerõ:
Ahol O = tó közepe, r = tó sugara, H = hittérítõ, K = kannibál, P = az a pont, ahol H partot ér.
Ekkor H nyer, ha a HP távolság kisebb, mint K által megteendõ táv 1/4-e (mivel H sebessége is 1/4-e K sebességének). Azaz H nyer, ha (r-h1) < 3,1416*r/4 és eléri a fent vázolt helyzetet.
Átrendezve a relációt: h1 > 0,2146*r
Most nézzük, hol tudja még H szabályozni saját helyzetét K-hoz képest:
Nyilvánvaló, hogy H bármilyen pozíciót létrehozhat, ha h2 < r/4.
Azaz egy h2 < 0,25*r körön belül H egyszerûen leússza K-t.
Vagyis H nyerõ taktikája a következõ lehet:
H elõször kiúszik O ponttól h távolságra, ahol
h1 < h < h2 azaz a fentiek szerint:
0,2146*r < h < 0,25*r
majd itt elkezd köröket úszni O körül. K lasabban tesz meg egy kört, mint H, ha pedig megfordul, akkor csak sietteti a fenti helyzetet.
Amint K, O és P eléri a 3. ábrán vázolt pozíciót H nyílegyenesen kiúszik a partra - és megmenekül.
- Katonák - kezdte Cargill ezredes Yossarian századában gondosan mérlegelt szünetekkel. - Önök amerikai tisztek. Nincs a világon még egy hadsereg, amelynek tisztjei ezt elmondhatnák magukról.
(3x-4)(x+5)+2(x+5)(x-2)-3(x+5)(x-2)=0
(3x-4)(x+5)+(x+5)(x-2)(2-3)=0
(3x-4)(x+5)-(x+5)(x-2)=0
(x+5){(3x-4)-(x-2)}=0
(x+5)(2x-2)=0
ebbõl következik, hogy
vagy x+5=0 és akkor x=-5
vagy 2x-2=0 és akkor x=1
remélem megfelel
(és, hogy nem szémoltam el ---- este már lassu egy kicsit az agyam) bye
aki tud segíteni lécci küldjön privit....
-=ZR=-
Megnéztem pontosan mi a feladat.....ÉS:
A hittéritõ kannibál rejtély megoldása(nem megoldahatósága)szomszédossági mátrixal. azt meg megoldható......😛
csak az nagyon kínai.
-=ZR=-
Olyan ez, mint elkapni valakit úgy, hogy szemben állsz vele egy asztal két oldalán és amikor te mozdulsz, akkor õ is, csak ellentétes irányba... Mindenki akarta így elkapni a legjobb csajt az osztályban, nemde...?! 😉
-=ZR=-
1.) Maradjunk minél messzebb a kannibál bácsitól és úgy ússzunk
2.) Igyekezzünk úgy kiúszni, hogy úgy érjek partot, hogy a kannibál és én végtelenül kis távolságra legyünk egymástól legalább, hogy a parton már elspurizhassak elõle
Az elsõ esetet ezen az ábrán lehet látni:
Úgy indul a dolog, hogy a kannibállal (K) ellentétes irányba indul el az emberünk (E). Elemi kis idõ alatt K d_fi szöget mozdul el a parton, tehát megtesz R*d_fi utat úgy, hogy igaz R*d_fi/d_t=4*X, merthogy ekkora a sebessége.
Az úszós fickó ezalatt szintén d_fi -t úszik érintõirányba (mert szeretne minél messzebb maradni) és ha még belefér az X sebességbe, akkor a part felé is szeretne d_r -t. Azaz az õ esetében a sebesség úgy néz ki, hogy NÉGYZETGYÖK((r*d_fi)^2+d_r^2)/d_t=X
Namost némi átrendezgetés árárn azt kapjuk ebbõl a két egyenletbõl, hogy d_r=NÉGYZETGYÖK((R*d_fi)^2/16-(r*d_fi)^2).
És ez a gyökvonás akkor lehetséges, ha r<=R/4, azaz az 1.) stratégiával a fenti sebességviszonyok esetén csak a tó sugarának negyedéig tud kiúszni, ezután a kannibál mindíg tud úgy helyezkedni, hogy amíg az úszó a legmesszebb igyekszik tõle úszni, addig õ már megint a rámozdulás elõtti helyzetbe ér.
A 2.) stratégiának az a lényege, hogy K-nak és E-nek szabadon változhat d_t idõ alatt a szögelfordulása, emiatt megvalósítható(??? ezt még nem írogattam le ???) az az eset, hogy amikor az úszó ember r-je egyenlõ R-rel (azaz kiért a partra), akkor a fi_K = fi_E, azaz ugyanott vannak. És akkor illa berek náda kerek 4X+1 -el futás (persze ez a határhelyzet, de ezt kell vizslatni).
Itt van hozzá a hasonló ábra:
Ezt még lehet bogarászni kicsit, az viszont már most nyilvánvaló, hogy kell egy célfüggvény, amit az úszó meg akar valósítani azon kívül, hogy r:=R és hogy fi_E>=fi_K. Mert így nagyon sok megoldás szóba jöhet. Az is jó módszer, hogy a pálya érintõjét állítjuk elõ idõlépésenként!!! A kezdeti derivált eléggé nyilvánvaló: minél messzebb a gaz K-tól, azaz legyen +végtelen (90fok).
Ennyi egyelõre - remélem a numerikus matekosok ettõl beindulnak!
-=ZR=-
hogy hogyan jutnak át? vagy hogy hánadszorra jutnak át? vagy... ???
Ez az aláírás helye. Ide mindenki okos dolgokat írogat.
-=ZR=-
Mert nekem még elképzelélsem sincs