Matek feladatok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
3^(3^x)=27^27
4. fej
1084/b kérdése
és hátul 4 et ir megoldásnak
3 a 3x. en = 27 a 27 diken
na most ebböl az van hogy
27 az x ediken = 27 a 27 .en
szal x= 27
én igy számolnám de a könyvem más eredményt ir hátul
valami 5 let??
innestol mar csak vizsgalgatni kell
Heló szia remélem hogy vagy
ennek mi a megoldása
légyszi segitsetek
elöre is kösz
Ez az aláírás helye. Ide mindenki okos dolgokat írogat.
Gigabyte GA X48 ds5 rev2.1| Core2Duo E8200@3,4Ghz | 2x2Gb DDRII OCZ Reaper kit 800Mhz@1020Mhz | Sapphire Radeon 4890 vapor-x 1gb OC | 500Gb WD SataII | FSP Bluestorm II 500W táp
Írjuk fel prímtényezõk szorzataként az alábbi számokat:
6 a négyzeten szorozva 10 a harmadikon szorozva 15-el...
Gigabyte GA X48 ds5 rev2.1| Core2Duo E8200@3,4Ghz | 2x2Gb DDRII OCZ Reaper kit 800Mhz@1020Mhz | Sapphire Radeon 4890 vapor-x 1gb OC | 500Gb WD SataII | FSP Bluestorm II 500W táp
Sok hallgató megtanulja az analízist, de hogy ezt tudná is használni valamire a való életben, az igazán ritka. (Hogy az elsõ lépésrõl, a jó modellalkotásról ne is beszéljünk...!)
A másik sajnálatos véglet, hogy szabályokat tanulnak a hallgatók, de nem tudják a hozzátartozó elméletet, így akkor is akarják alkalmazni a tanultakat, amikor nem lehet. Ezt a tanulást is lehet a száraz anyag bebifláztatásán túl segíteni némi élvezetesebbé tevõ gyakorlati alkalmazással.
-=ZR=-
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"
nem figyeltem hogy valaki már megoldotta😄
na a léyneg az hogy a 3. gyök alatti kifejezés egy köb
szal igy fog kinézni=
3.gyök alatt (3-3.gyök26)a köbön /itt vége van a 3. gyökön alattnak/ + 3.gyök 26=
3-3.gyök26+3.gyök26=3
parancsolj
bocs hogy igy betüsen irtam de még nem jöttem rá hogy lehet itt gyökölni😄
pont ezt csináltuk ma😄
annyira úriember vagyok, hogy még k*rvához is virágcsokorral megyek. :)
Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro
Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro
1,358 x 1,71=
93,2 x 45,37=
1/5 + 2/3 + 4/8 =
5/6 x 3/4 =
1 (egész) 1/5 x 5/7=
<#worship>#worship>
www.CRIMEMUSIC.try.hu
-=ZR=-
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
Szóval: mi is az a lineáris funkcionál? (az is idióta, aki ezt így kérte számon...)
-=ZR=-
sokszor használják például vektorterek esetében. Ott lineáris funkcionál az a függvény ami V térbõl F testbe képez, és tartja a vektoriális összeget meg a skaláral való szorzást.
az ilyen módon vett lineáris funkcionál például:
1. f(
2. f(p(t))=p(5)
3. f(p(t))=int(p(t),t=0..1
4. f(v)=0
...stb
érdekesség hogy ezen linfunkcionálok tere szintén vektorteret alkot, ami ráadásul izomorf V-vel.
de fáradt vok
nem is fog az agyam
valakis segitesen
szorzattá kéne alakitani
xköbön-3xnégyzet-3x-1
valaki
plz
Persze, hogy tudtam! Csak nem sejtettem...
P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?
így a nagykör területe Xnégyzet*PI
akkor a kiskör terület= Tnagykör/2 = Xnégyzet*PI/2
szal Rkiskör=X*0.7071 köbö
Das Schlimmste ist, wenn das Bier alle ist!
Itt ebben a topicban olvastam a köv. feladatot,
Adott egy egységsugarú kör, melynek a kerületére leverünk egy cölöpöt és hozzá kötünk kötéllel egy kecskét. Mekkora legyen a kötél hossza, hogy a kecske az egység sugarú körnek pontosan a felét legelhesse le.
Valaki meg tudta ezt a feladatot oldani? Ha igen, akkor hogyan.
Köszi<#kacsint>#kacsint>
www.CRIMEMUSIC.try.hu
Jó szórakozást hozzája!
-=ZR=-
A példában szereplõ értékek: a=10 cm, ma=5,5 cm, BAC szög=60 fok.
\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"