Matek feladatok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

akkor 4 a megoldás,ha ez volt a feladat:
3^(3^x)=27^27
Hegeace
tehat 3 a 12en az = 27 a 27en nah ez hulyeseg szara megoldas...

Heló szia remélem hogy vagy

ez a sárgában /matematika feladat gy./
4. fej
1084/b kérdése

és hátul 4 et ir megoldásnak

Hegeace
nem 81et ir hatul?

ez egy expéorenciális egyenlet

3 a 3x. en = 27 a 27 diken

na most ebböl az van hogy

27 az x ediken = 27 a 27 .en

szal x= 27

én igy számolnám de a könyvem más eredményt ir hátul
valami 5 let??

kösz

Hegeace
(gyokx-gyok2)a negyzeten (gyokx-gyok3)a negyzeten =0
innestol mar csak vizsgalgatni kell

(x- gyökx-2 - 2) ( x- gyökx-3 - 3)= 0

ennek mi a megoldása
légyszi segitsetek

elöre is kösz

kz
megint segített a topik...<#crazya>

Ez az aláírás helye. Ide mindenki okos dolgokat írogat.

Mhosah Myth
Má rájöttem 😄

Gigabyte GA X48 ds5 rev2.1| Core2Duo E8200@3,4Ghz | 2x2Gb DDRII OCZ Reaper kit 800Mhz@1020Mhz | Sapphire Radeon 4890 vapor-x 1gb OC | 500Gb WD SataII | FSP Bluestorm II 500W táp

Mhosah Myth
Kéne egy kis segítség 😊

Írjuk fel prímtényezõk szorzataként az alábbi számokat:

6 a négyzeten szorozva 10 a harmadikon szorozva 15-el...

Gigabyte GA X48 ds5 rev2.1| Core2Duo E8200@3,4Ghz | 2x2Gb DDRII OCZ Reaper kit 800Mhz@1020Mhz | Sapphire Radeon 4890 vapor-x 1gb OC | 500Gb WD SataII | FSP Bluestorm II 500W táp

justin
Spk hallgatónak szerencsére életében nem kell alkalmaznia azt a sok elméletet amit beletömnek kicsi fejébe.

ZilogR
Én nem is arra értem, hogy egy száraz matematikai fogalmat bohócjelmezben kell elõadni, hanem megmutatni, hogyan kapcsolódik ez a "való világhoz". Azt gondolom, a matematika az alkalmazásaiban mutatja meg az igazi "erejét", de ezt elfelejtik az oktatás során.

Sok hallgató megtanulja az analízist, de hogy ezt tudná is használni valamire a való életben, az igazán ritka. (Hogy az elsõ lépésrõl, a jó modellalkotásról ne is beszéljünk...!)

A másik sajnálatos véglet, hogy szabályokat tanulnak a hallgatók, de nem tudják a hozzátartozó elméletet, így akkor is akarják alkalmazni a tanultakat, amikor nem lehet. Ezt a tanulást is lehet a száraz anyag bebifláztatásán túl segíteni némi élvezetesebbé tevõ gyakorlati alkalmazással.

-=ZR=-

*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!

Aquli
Rég láttam ilyen hülye commentet. Ha van egy matematikai definíció, akkor azt nem lehet máshogy, érdekesen elmondani. Amúgy meg sokaknak, ez is érdekes lehet.

\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"

opsz
nem figyeltem hogy valaki már megoldotta😄

azért leirom😄

na a léyneg az hogy a 3. gyök alatti kifejezés egy köb
szal igy fog kinézni=

3.gyök alatt (3-3.gyök26)a köbön /itt vége van a 3. gyökön alattnak/ + 3.gyök 26=
3-3.gyök26+3.gyök26=3

parancsolj
bocs hogy igy betüsen irtam de még nem jöttem rá hogy lehet itt gyökölni😄

de mákod van
pont ezt csináltuk ma😄

A köbgyök alatti kifejezés (3- harmadik gyök 26) a harmadikon-nak felel meg. Ez alapján az egész kifejezés értéke 3,ami egész szám.
kz
ha látnám...

Cápafogxy
Valaki segítsen ha tud, holnapra kéne számolással együtt.

Hegeace
2*3*3*3*3
ennyit tok 😊

SZilaJMaGGoT
Ha kiakarom számolni h hány darab 5 jegyû számot lehet készíteni a 0, 1, 2 felhaszánlásával az ismétléses kombináció ugye?? Vagy nem??

annyira úriember vagyok, hogy még k*rvához is virágcsokorral megyek. :)

HyperGames
már mind1

www.CRIMEMUSIC.try.hu

mikorra kell?

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

HyperGames
aham <#crazya>

www.CRIMEMUSIC.try.hu

ird be számologépbe

Házi feladat?

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

HyperGames
0,585 x 0,25= (részeredménnyel pls!)

1,358 x 1,71=

93,2 x 45,37=

1/5 + 2/3 + 4/8 =

5/6 x 3/4 =

1 (egész) 1/5 x 5/7=

<#worship>

www.CRIMEMUSIC.try.hu

ZilogR
...és a szóismétlés nem zavar, vazze...

-=ZR=-

*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!

ZilogR
😄DD na, ezért utálják sokan a matekot. a matektanárt meg azért, mert ezt (#682-t) nem tudja elmondani egy tehetséges, de lusta gyereknek értelmesen, hétköznapi szavakkal elmondani. ott vész el a sok jó képesség, hogy elfelejti a válaszadó, hogy nincs meg a kérdezõ háttértudása és neki meg nincs annyi tapasztalata, hogy a valóban érdekeset érdekesen hagyva, de megtartva a lényeget el tudja mondani.

Szóval: mi is az a lineáris funkcionál? (az is idióta, aki ezt így kérte számon...)

-=ZR=-

linfunkcionál => lineáris függvény.

sokszor használják például vektorterek esetében. Ott lineáris funkcionál az a függvény ami V térbõl F testbe képez, és tartja a vektoriális összeget meg a skaláral való szorzást.

az ilyen módon vett lineáris funkcionál például:
1. f(')=sum(ai,i=1..n)
2. f(p(t))=p(5)
3. f(p(t))=int(p(t),t=0..1
4. f(v)=0
...stb

érdekesség hogy ezen linfunkcionálok tere szintén vektorteret alkot, ami ráadásul izomorf V-vel.
uu
de fáradt vok
nem is fog az agyam

valakis segitesen

szorzattá kéne alakitani

xköbön-3xnégyzet-3x-1

valaki
plz

circa
pls help

circa
Mit értünk lineáris funkcionálás alatt?<#conf>

😄

Persze, hogy tudtam! Csak nem sejtettem...

Basic
Amikor megláttam a logódat, egy pillanatra megállt a lélegzetem. Aztán rögtön rájöttem a turpisságra😄 És röhögtem is egy jót. Ötletes.

kz
nekem integrálás nélkül nincs ötletem.

Basic
Nem tudom, hogy hogyan lehetne erre felírni egyenletet. Megszerkesztettem 2-szer, próbaként. Most annyival tudok többet, hogy a kötélnek hosszannbak kell lennie, mint r*1,2. Az r az egy egysé sugarú kör sugara.

Basic
Vegyük úgy, hogy nem áll más a rendelkezésedre, csak a karó, amit muszály a kör kerületére verned, a kötél, meg a kecske.

Rakunk egy elválasztó kerítést a nagy körbe, a kecske meg mehet arra amerre akar.

P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?

Basic
Nem jó, mert a másik kör területe nem Tnagykör/2.

ZilogR
dehogy

David2
vegyük a nagy kör sugrát X-nek
így a nagykör területe Xnégyzet*PI
akkor a kiskör terület= Tnagykör/2 = Xnégyzet*PI/2
szal Rkiskör=X*0.7071 köbö

Das Schlimmste ist, wenn das Bier alle ist!

kz
hát fogsz egy kecskét, meg egy...

Vini77
Sziasztok.
Itt ebben a topicban olvastam a köv. feladatot,
Adott egy egységsugarú kör, melynek a kerületére leverünk egy cölöpöt és hozzá kötünk kötéllel egy kecskét. Mekkora legyen a kötél hossza, hogy a kecske az egység sugarú körnek pontosan a felét legelhesse le.
Valaki meg tudta ezt a feladatot oldani? Ha igen, akkor hogyan.

Köszi<#kacsint>

David2
azon még nincs mit:-)

Das Schlimmste ist, wenn das Bier alle ist!

HyperGames
Tornásztassátok az agyatokat mert szeptember 1.-tõl egészen évvégéig csak az én feladataimon gondolgodhattok! <#eplus2>

www.CRIMEMUSIC.try.hu

ZilogR
Valszeg az oldal fölé adott szöggel látókört kell szerkeszteni, azután az oldaltól magasság-távolságnyira párhuzamos egyenest kell húzni és ha van a látókör-ívekkel metszéspontja ezeknek az egyeneseknek, akkor ott a harmadik csúcspont. Ugye lehet 0, 2 vagy 4 db ilyen csúcs, attól függõen, milyenek az adatok vala.

Jó szórakozást hozzája!

-=ZR=-

Basic
Hogyan lehet megszerkeszteni egy háromszöget, ha adott egy oldal, a hozzátartozó magasság, és az oldallal szemben levõ szög?

A példában szereplõ értékek: a=10 cm, ma=5,5 cm, BAC szög=60 fok.

Aquli
Köszi, már megvolt a vizsgám, azért kellett volna a skatulya elv, mert a 25. tétel a következõ: Bizonyítási módszerek és alkalmazásuk, ebben pedig be kell mutatni a direkt, az indirekt bizonyítást, a teljes indukciót és a skatulya-elvet. De a számsorozatokat húztam, úgyhogy no problem. ^^

\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"