Matek feladatok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A legeccerübbb bizonyitás az lenne h találsz egyet amelyre nem igaz(pl egy csúcsú gráf<#smile>#smile>)
Ugye minden gráfban páros a fokszámok öszege.
HA kör van benne nyilván valóan van két azonos fokszámu.
Ha nincs benne kör akkor fagráf abban pedig mindig biztosan van két csúcs aminek 1 a fokszáma. HA a leghosszabb utat tekinted akkor az út két vége, mert he nem igy lenne lenne benne kör.
HA nagyon kell egy teljesen kóser bitonyitás akkor jöv hét kedden leirom, akkor má biztos fogom tudni pontosan mert akkor meek diszkrét matek 2-bõl vizsgázni.
Bocsi, még egy kérdésem lenne. Valaki le tudná írni egy egyszerû olyan matematikai tételnek a bizonyítását, aminél felhasználjuk a skatulya-elvet? Pl.: Bármely egyszerû gráfnak van legalább két egyenlõ fokszámú pontja. Ha vki ezt a bizonyítást le tudná írni, jó lenne.
\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"
\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"
Elõre is köszi.
630+60=690
Ha pedig ugyanabból a számjegyekbõl h8romjegyû számokat akarnánk csinálni, akkor a Te képleted szerint csak 30 lehetne (3 * 4 * 5 / 2), pedig a valóságban 33 lehet.
7*6*5*3 = 630 féle különbozõ szám képezhetõ
Azért kellett leosztani 2!*2!-sal, mert 2 számjegy 2-szer szerepelt a listában.
- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%
Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro
- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%
A megoldás a hozzáértöknek:
"a" oldal kiszámitásának a képlete: cnégyzet böl bnégyzet=anégyzet
Kérem segitsen valaki!
Matek dogám lessz,és egy valamit nem tudok!
Itt ez a 3szög!
Ha a "c" oldala van megadva,és "b",akkor az "a" oldalát hogyan lehet kiszámitani Pitagorász tétel alkalmazásával?
Ha az "a" és a "b" van megadva akkor azt tudom,hogy a "c" oldalát hogyan kell kiszámolni!
Azt is tudom azt hogy kell,ha a "b" oldala hiányzik!
Ezeket az eredményeket szerkesztéssel le is ellenõriztem,és jo lett a végeredmény!
De ha az "a" oldalát akarom kiszámitani,akkor so se jön össze!
Igazábol az "a" oldal kiszámitásának képletére lennék kiváncsi,ha a "b" és a "c" oldal meg van adva!
De nem értem, hogy ezt miért a matek feladatok topikba kellett.
játékokhoz kellene, de amúgy érdekel is, mert a kötõjelest nem fogadja el szókozzel és anélkül sem. egyáltalán lehet ?
az érdekes az, hogy a harmadik beírásom a .r01-el az összes ilyen fájldarabkát kijelöli, azzal nem is kell semmit csinálni. viszont a betû nélküli számnál csak azt a számozott részt pipálja ki amennyi az értéke. azért nem fogok vagy százat beírni a sorba
De ms-nak van egy tök jó sugója én is abból értettem meg(egyszer)...DE csak egyszer is volt rá szükségem.
addig tudom hogy egy tábla bal szélsõ oszlopában megkeres egy értéket és a metszéspontot adja eredményül.
nade mecsinálom hogy függvény beszurása és kijön hogy
keresési érték:
tábla:
oszlop-szám:
tartományban keres:
tehát csináltam bal oldalra növekvõ sorrendben egy az A oszlopban egy számsorozatot, de tovább nemértem, mert amit feljebb beirtam hogy érték meg tábla, na ide nem teljesen vágom hogy mitkéne irni..
akkor majd jövöre biztos fogunk
meg majd lesz még faktom is
-=ZR=-
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
sin(2 * alpha) = 2 * sin(alpha) * cos(alpha)
valamint a
sin^2(alpha) + cos^2(alpha) = 1 azonosságokat
1.
sin(alpha) + cos(alpha) = p * sin(2*alpha) (p = 35/12)
2.
1 + sin(2*alpha) = p^2 * sin^2(2*alpha)
y = sin(2*alpha)-ra egy másodfokú egyenlet:
3.
p^2 * y^2 - y - 1 = 0
y1 = 0,96
y2 = -0,4898
Ezekbõl 2*alpha az asin fv-el visszakereshetõ, amibõl a cos(alpha) kiszámolható,
aminek a reciproka az x.
Megj.: alpha értékeit vissza kell helyettesíteni az 1. egyenletbe, mert a négyzetre emelés miatt csak a megoldások fele lesz jó.
-=ZR=-
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
Az ilyeneknél illik gyanakodni azonnal szögfüggvényekre! Rajzolni kell ügyesen derékszögû háromszögeket és abból kifejezni a számlálót nevezõt sin, cos, tan és ctg függvényekkel!
És azután beírva ezeket a számláló és nevezõ helyére, lehet játszani a trigonometrikus összefüggésekkel!
Ahogy írtam is: innentõl jó szórakozást hozzá! 😊
-=ZR=-
Ui.: szólni kéne a matekfaktos tanárnak, hogy ilyen példákat gyakoroltasson orrba-szájba, mert más szemléletet ad! Pl.: régi korok BASIC programozói tudják, hogy a számítógépeken volt sin, cos, tan és atan (arkusz-tangens) függvény, de nem volt asin és acos. Hát pont ezért.
A lényeg, hogy ez egy 4-edfokú egyenletre vezetne, középiskolában ez nem túl jellemzõ feladat.
X 35
X + ------------ = --
sqrt(X^2 - 1) 12
Heló szia remélem hogy vagy
5, 5+1*3, 5+2*3, 5+3*3, ..., 5+108*3, 5+109*3
5+2*3 = 11 osztható 11-gyel, ezután már csak azok oszthatók, amelyekhez 11-gyel osztható számmal többek ennél. Mivel a 3 és a 11 legkisebb közös többszöröse a 33, így a 11-gyel osztható elemek:
5+2*3+0*33, 5+2*3+1*33, 5+2*3+2*33, 5+2*3+3*33, 5+2*3+4*33, ..., 5+2*3+(n-1)*33,
ahol n jelöli a 11-gyel osztható elemek számát
Mivel az elsõ 110 elemig kell vizsgálódni:
5+2*3+(n-1)*33 <= 5+109*3 < 5+2*3+n*33
2*3+(11*n-11)*3 <= 109*3 < 2*3+11*n*3
2+11*n-11 <= 109 < 2+11*n
11*n-9 <= 109 < 11*n+2
11*n <= 118 < 11*n+11
n <= 118/11 < n+1
n = 10, mivel n egész szám, és erre teljesül a fenti két egyenlõtlenség.
Tehát ez az a 10 elem:
11, 44, 77, 110, 143, 176, 209, 242, 275, 308
tök zsirra sikeredett a doga
4/4 feladat
remélem nem hibáztam el egy kér dolgot benne
és akkor lesz egy 5 ösöm
2x+x=2pi+k2pi
na és itt mért can két pi???
periodus miatt vagy mért???"
Semmi gond nincs ezzel:
3x=2pi+k2pi
3x=(k+1)*2pi, új paraméter bevezetése: l = k+1
3x=l*2pi
x=l*2pi/3
"sin3x=sin meg cos3x=cos x"
sin(3*x)=sin(x)
1.
3*x = x + 2*k*Pi
2*x = 2*k*Pi
x = k*Pi
2.
3*x + x = Pi + 2*k*Pi
4*x = Pi + 2*k*Pi
x = Pi/4 + k*Pi/2
cos(3*x)=cos(x)
1.
3*x = x + 2*k*Pi
2*x = 2*k*Pi
x = k*Pi
2.
3*x + x = 2*Pi + 2*k*Pi
4*x = 2*Pi + 2*k*Pi
4*x = 2*(k+1)*Pi, új paraméter bevezetése: l = k+1
4*x = 2*l*Pi
x = l*Pi/2
5, 5*3, 5*3^2, 5*3^3, ..., 5*3^108, 5*3^109 prímtényezõs felbontásban, ezért semelyik elem nem osztható 11-gyel. Tehát a válasz: 0 a valószínûsége.
Emelt szintû matek érettségin volt! 😊
For sale: thedronewebshop.com
2sin(x+pi/6)-1
ezt a fügvényt kéne elemezni ugy hogy nincs lerajzolva
tehát a zh min max értékeket csak számolással határozzuk meg
nálam az a pi/6 zavart be nagyon
ezt is elöre is kösz
megint lenne kérdésem
sin2x=sinx
1,
2x=x+k2pi
x=k2pi
2,
2x+x=pi+k2pi
3x=pi+k2pi
x= pi/3+k2pi/3
a másik
cos2x=cosx
1
2x=x+k2pi
x=k2pi
2
2x+x=2pi+k2pi
na és itt mért can két pi???
periodus miatt vagy mért???
és ezeket lécci irja le valaki sin3x=sin meg cos3x=cos x ra
elöre is köszi
kösz
az elöbb nem volt tiszta mostmár az
aztán akkor ha nemérted jöhetsz ide😄
"(x-Pi/2)-(x-pi/2)"
Ez 0 lenne, és sin(x) + sin(0) miért lenne egyenlõ 2*sin(Pi)-vel?!
De különben is:
cos(x-Pi/2) = cos(-x+Pi/2) = sin(x)
(felhasználva a cosinus fv párosságát, és az általad említett sin(L) = cos(90-L) azonosságot)
És így már ugyanaz jön ki, mint nekem a #612-ben: 2 * sin(x)
az azonosság igy szol hogy
sinL=cos (90-L)
tehát
sinx+cos(x-Pi/2)=sinx+sin <(x-Pi/2)-(x-pi/2)>(x-Pi/2)-(x-pi/2)>=2sinpi
én erre gondolok de ha nem akkor
javitsatok ki ha tévednék
végülis én is ezekre az azonosságokra gondoltam
de nem volt kedvem megoldani meg ábrázolni
inkább föcit tanultam mert hétfön vizsga