4415
Matematika feladatok
-
#1612 nagyon szépen köszönöm a segítséged! aszerint gyakoroltam ahogy leírtad és végül 5ös lett a dolgozat :) mégegyszer köszi! -
#1611 emelt szintű matek szóbelin feladatom...adott egy 3szög, oldalai 1, gyök3, 2...
számítsd ki a legnagyobb szögét
számítsd ki a köré írt és a beírt kör sugarát 2tizedesjegyre...namost az A részt meg tudtam csinálni, a köré írt köröst is de a beírt kört hgoy kell? mert nem mondták meg a keci tanárok:D amúgy segítettek is szóval visszavonom:D -
#1610 Hi!
Leírnátok nekem hogy miként kell egy tetszőleges szöget harmadolni?
Itt találtam, róla információt, csak azt nem tudom, hogy hogyan jön ki az A pont.
Előre is kösz. -
#1609 Minden négyzet téglalap,mivel minden oldala egyenlő,és minden szöge 90°-os,és az oldalak egyenlőségéből az is adódik,hogy a szemoözti oldalak egyenlők,mint egy téglalapnál,így az az,hogy minden négyzet téglalap,de nemminden téglalap négyzet:) -
Berselius #1608 A téglalap olyan paralelogramma, amelynek minden szöge derékszög. Mi ezt tanuljuk :). -
#1607 kollegámmal összevitatkoztam.
abban nem bírunk megegyezni, hogy minden négyzet téglalap-e, vagy sem.
nyilván segítene ha tudnánk a téglalap (vagy a négyzet) definícióját.
találtam többet is, sőtt magam is hasaltam párat, de igazából az érdekelne, hogy hogyan tanítják az iskolában.
gondolom oktatják többször is (alsó-, felsőtagozat, középiskola), sőtt lehet, hogy a definíció is változik.
szóval az érdekelne, hogy a tankönyvekben hogy van. -
#1606 na akkor én is egy trigonometria:)
adott egy derékszögű, egyenlő szárú háromszög
átfogó egyenlete 2x+3y=5, C(1;2)
számítsuk ki, hol metszi a két egyenes úgy az átfogót, hogy derékszögű legyen:) -
#1605 Trigonometriában mi?Ha 10.-es vagy,akkor függvénytáblázat tökéletes.Azért íronm,mert én is 10.-es vagyok,és nemrég vettük,mondjuk szerintem nem kell hozzá semmi segédeszköz max számológép:) -
Dealerman #1604 Hello! Nemtalálok sehol se használható trginometrikus egyenletekre vonatkozó fealadt megoldásokat, holnapra kéne készülnöm és átkéne nézni pár feladat tipust meg megoldási trükköt csak már sehol nem találom azt a füzetem:S természetesen betelt vagy négy idén... Tudna nekem vki adni 1 linket ahol rendes megoldási levezetések vannak? -
#1603 az a hatodik feladat biztos, hogy úgy van? mer mintha a felírt körnek nem lenne (8;1) pontja.
vagy de? -
#1602 az első hármat rajzold le szépen egy kockás lapra és már látni is fogod.
a negyediknél az egyenletet addig rendezgesd, míg a jól ismert (x-u)^2+(y-v)^2=r alakú nem lesz, mert innen már megvan.
az ötödiknél van két egyenlet, az ezek által alkotott egyenletrendszer két pár megoldása a húr végpontjainak koordinátái. ennek a szakasznak a hosszát pedig egy pitagóriás képlet megmondja.
a hatodiknál keressük azt a bizonyos y=ax+b alakú egyenenest ami átmegy a (8;1) pontonés merőleges a sugárra. vagyis felírod a P és a kör középpontján is áthaladó egyenest, majd merőlegest állítv rá a P pontban már meg is van a megoldás. -
#1601 én bizonyítani is tudom, hogy 4-es nem lehet benne, bibííí! -
#1600 sziasztok!! egy kis segítségre lenne szükségem:
jövő héten dolgozatot írok matekból ami nem is lenne gáz csak ennél a témánál sokat hiányoztam :S és nemvágom mi meg hogy van...
tanár megadta feladat típusokat és ezek alapján lesznek a doga feladatok is..
Feladatok:
1. Írd fel a kör egyenletét, ha átmérője AB A(2;4) B(-5;6)
2. Írd fel a kör egyenletét, ha érinti a koordináta tengelyeket és áthalad P(-1;4) ponton
3. Írd fel a kör egyenletét, ha áthalad A B C pontokon A(0;-1) B(4;0) C(4;4) (háromszög köré írható kör..)
4. x^2+y^2-6x+10y-2=0 mennyi a sugara és középpontja?
5. Milyen hosszúságú húrt vág ki az y=2x+1 egyenletű egyenesből az (x-1)^2+(y+2)^2=25 egyenletű kör?
6. Írd fel az (x-3)^2+y^2=8 egyenletű körhöz a P(8;1) pontjában húzott érintő egyenletét!
-----------------------------------------------------------------------
szóval ha tudnátok ezekben segíteni azt nagyon megköszönném ^^ köszi előre is! -
Berselius #1599 Mégis jó, csak a számok sorrendje nem volt jó, engem az zavart meg. -
#1598 logikát értem, nemtudom miért nem jó:)
14131231
1db 4-es, 2db 3-as, 1db 2-es, 4db 1-es -
Berselius #1597 Ez most a következő szám? Mivel a megoldás nem jó. Ez egyébként nem igazán matematika... -
#1596 14122341? -
Berselius #1595 Ehhez hasonló ez is:
1
11
21
1211
1231
131221
132231
232221
134211
14131231
stb. -
#1594 :) én az effélével alapból nem is foglalkozom... (Mert ugye ilyet mindenki ki tud találni és b..sztathatja vele a többieket, de ez nem azt jelzi, h IQbetyár, hanem csak azt, h volt ideje ilyen baromsággal pöcsölni - ahelyett, h építette volna a népgazdaságot, termelt volna több rizst és gabonát, hatlapfejű csavart és emlékművet LOL ;) :P ) -
#1593 Ezek hülyék..hát hogy lehet ilyet adni?összeadás szorzás, osztás, kivonás ezek normálisak?Szerintem erre senkise jött rá, vagy ha rájött, akkor nem erre a szabályra. -
Berselius #1592 Az oszthatósággal kapcsolatos problémák meg valami ilyesmi lehet, hogy ami osztható 3-al és 2-vel az osztható 6-al, tehát a 6-al osztható számok halmaza a 3-mal és a 2-vel osztható számok halmazainak metszete, vagy valami ilyesmi. -
Berselius #1591 A halmazműveletekhez én annyit tudok hozzászólni, hogy:
-Halmazok egymáshoz viszonyítva (részhalmaz, valódi részhalmaz, metszés, únió)
-Műveletek (kivonás)
Mi ennyit vettünk eddig... -
#1590 sziasztok, ide is leírnám a problémámat, hátha tudtok segíteni:D
matek emelt szintű szóbeli tételeknél van egy olyan tétel hogy Halmazok, halmazműveletek,ezek bemutatása oszthatósággal kapcsolatos problémákon...
ide sztetek mit kell mondani?
ha lesz még vmi kérdésem majd még írok:D -
fzsolt76 #1589 Kedves Tom,
2.Feladat
Folytassa a következő sorozatot:
3;3;6;9;5;1;6;13;
/1;x2;+3;-4;/5;x6;+7;-8
A megoldás: 5
en sem magamtol jottem ra. iqteszt.hu-n mutatta a kolleganom. -
#1588 A helyes megoldás az 1587-es hozzászólásban van.1-es feladat. -
#1587 a=a
a-a=0
és nullával csak csak norrisz tud osztani ;*-( -
#1586 1. feladatban a második sorban van a hiba,mert x^2-y^2=(x+y)(x-y).Legalábbis szerintem,majd mások megmondják jót mondok-e.
2. talán 20 mondjuk ha nem nézzük az elején a 3-ast.Vagy 21.
Nekem valami ilyesmi jön ki belőle:
x1
x2
+(1+2)
-(3+1)
-(3+1)
+(3+1)+1
+(3+1)+3
és akkor itt folytatódhatna +9-el -
#1585 Hi!
adok nektek 2 feladatot, amelyik közül az 1.nek tudom a megoldását, csak kiváncs vagyok, hogy ki jön rá.A második az egy gondolkodós sorozat
1)Feladat.
Mi a hiba?
a^2-a^2=a^2-a^2
a(a-a)=(a+a)(a-a) \(a-a)
a=2a \a
1=2
2.Feladat
Folytassa a következő sorozatot:
3;3;6;9;5;1;6;13;
Mi a szabály?Napokat gondolkodtam róla, de egyszerűen nem jöttem rá. -
#1584 végülis az adott dimenziós térben az egységkocka szemközti csúcspontjainak távolságát, azaz a testátló hosszát számolod ki -
#1583 Gondoltam,hogy pitagorasz tétel,mivel azt tudom,hogy egy 1 egységbefogójú háromszögnél gyök2 az átfogó. -
#1582 a számok négyzetét kell osszeadni , aztán gyök -
#1581 gyakorlatilag igen, pitagorász tétel miatt.
legyen a c a keresett távolség:
1^2 + 1^2 = c^2
3 dimenzionál, erre jön egy meröleges, aminek egyik oldala ez a c lesz, ami még gyök kettő, amit ha négyzetre emelünk kettöö lesz:
(gyök2)^2 + 1^2 = c^2
és igy tovább :O ^^ -
#1580 És ezt honnan lehet tudni?Ösze kell adni a számokat,és gyökött vonni?Akkor pl 1,1 sima xy-osban gyök2? -
#1579 igy van ^^ -
#1578 természetesen gyök5 -
#1577 gyök 1? -
#1576 ötdimenziós koordinátaredszerben, milyen távol van az origó az (1;1;1;1;1) ponttól? ;*-(
[csak érdekesség képpen mondja/kérdezi] -
#1575 ;)
kérdezz, biztosan segítünk! -
#1574 valami olyasmi, hogy vannak tengelyek, meg rajta beosztások, de az egész elég misztikus...
-
Én vágom, vazze...!