Matek feladatok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ellenben könyvet is írtak róluk, ha jól tudom!
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
na, utánanézek ennek, addig is:
Prediction Company (láttam velük egy dokumentumfilmet - volt az irodájukban egy digitális kijelzõ, ami mutatta, mennyit kerestek. Elmentek ebédelni és amikor visszajöttek, az egyik srác ránézett a kijelzõre, majd az operatõr felé mosolyogva megjegyezte: "No, megint kerestünk egymilliót!" :) De megvette õket a UBS - amirõl azért sok szó esik mostanság... :P )
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
\"Tanulni és nem gondolkodni hiábavalóság, nem tanulni és gondolkodni pedig veszedelmes\"
y' = sin(x)*y^2 / azaz átírva y'== dy/dx:
dy/dx = sin(x)*y^2 / mindkét oldalt y^2-vel osztva és formálisan szorozva dx-vel
dy / y^2 = sin(x) dx / integrálni a két oldalt
integrál 1/y^2 dy = integrál sin(x) dx
-1/y = -cos(x)+c
1/y = cos(x)+C
y = 1/ (cos(x)+C)
A megoldás során y^2-vel osztottunk. Így a késõbbi lépésekben feltételeztük, hogy y^2<>0, azaz y<>0. Az eredeti egyenletnek viszont megoldása még y=0 is.
Ez egy szétválasztható változójú diff. egyenlet, van rá általános megoldási módszer.
Valaki megtudná mondani, hogy a következõ dif.egyenletnek mi az általános megoldása és h kell levezetni?
y' = sin(x) * y^2
Választ elõre is köszi!!!
, ahol ã a becsült paraméter
γ az (n-2)-edfokú Student kvantilis, a kívánt ε valószínûséggel
n a minták száma
D(ã) pedig a becsült paraméter szórása
bár ez talán már nem aktuális
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
ha megszorzod az egyenlet mindkét oldalát r^2-el ez lesz:
E*r^2 = Q1
Elosztassz e-vel:
r^2 = Q1/E
Gyokot vonsz:
r = Gyok(Q1/E)
en legalabbis igy csinalnam.
________________ /\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\ ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
________________ /\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\ ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
r= Gyök(k*q1q2 / F)
ne vedd készpénznek, de szerintem ez jó
F = k * q1q2 / r^2 hogy tudom kiszámolni az r-t? :D
Lineáris programozásban járatos itt valaki? Az lenne a kérdésem, hogy mi értelme van felírni egy feladat kanonikus alakját, hogyha az eredményt nem is befolyásolja. Legalábbis, hogyha jól gondolom, hogy az eredmény az amit a bázistranszformációk után leolvasok az utolsó tábláról.
annak ellenére, h baromira érdekes volt...!?
\"Ab sagittae Hungarorum libera nos domine!\"
3.§ A Skandináv lottó lényege
(1) A Skandináv lottó hetente szervezett számsorsjáték, amelyben 35 számból legalább 4, legfeljebb 7 szám eltalálása jogosít nyereményre.
Bár nem gondoltam át, amit írtál :) :D , amit megfogalmaztál, az a tipikus skatulya-elv:
Ha van N db dobozunk, amelyekbe N+1 db dolgot kell elhelyeznünk, biztosan lesz legalább egy, amelybe egynél több dolog fog kerülni.
Legyen a kitöltés:
1 2 3 4 5 6 7
2 3 4 5 6 7 8
...
5 6 7 8 9 10 11
Ekkor a 2-es valószínûsége <1 hiszen van olyan húzás, amikor nincs találat (például 29 30 31 32 33 34 35). Ha azonban:
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
...
29 30 31 32 33 34 35
a kitöltés, akkor biztosan lesz 2 kettesünk.
--------------
Összességében tehát azért mégsem teljesen mindegy, hogyan is töltjük azokat a szelvényeket (több szelvény esetén)!
0.97 - 3.182 * 0.08775 ; 0.97 + 3.182 * 0.08775
De javítsatok ki ha tévedek...
dixitque deus fiat lux
dixitque deus fiat lux
A:0 B:10 C:20 D:30 E:35
Segítsetek pls! Melyik illik a sorba és miért?
Persze, hogy tudtam! Csak nem sejtettem...
Szerintem az a zavaró ebben a megfogalmazásban, hogy odaírod, milyen eloszlást követ a mintád. Ezek mért adatok, a sokaság egy kis részhalmaza. A mérésbõl származó adatokból a várható értéket a minta átlagával közelítjük. A szórását pedig a korrigált tapasztalati szórással.
Ezeket kiszámolod és ezzel a normális eloszlásod két paramétere meg is van. Ha hisztogramot rajzolsz az adataidból, a fenti két értékkel rá is rajzolhatod a Gauss-görbédet és úgy nagyon szép és csicsás lesz és mindenkinek fog tetszeni (én is így szeretem) :P ;) :D
A keresett számod külalakja legyen xy
ahol az elsõ számjegy az x, a második az y.
Helyiérték miatt a kétjegyû számod értéke: 10X+y
Emellett kitételnek kaptad, hogy a számjegyeinek összege 13, vagyis x+y=13
Tudjuk, hogy a (10x+y) szám az y tizenkétszerese plusz az M maradék
(10x+y)=12y+M
10x=11y+M
A maradékra igaz, hogy az y értékénél kettõvel kisebb, azaz M=y-2
a korábbi x+y=13 kitétel felírható így: x=13-y
Ezt behelyettesítve a fentibe:
10(13-y)=11y+M
130-10y=11y+M
130=21y+M
A maradékra igaz: M=y-2
130=21y + y-2
132=22y
y=6
ekkor x=13-y
x=7
Az eredeti számod: 76 (70+6)
Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.
van egy kétjegyû szám amelynek számjegyeinek összege 13, ha ezt a számot elosztom 12-vel megkapom a szám utolsó számjegyét, a maradék pedig az utolsó számjegytõl 2vel kisebb.
mi az eredeti szám????
A maximum helyének értékét várnám és az az illesztésénél is leolvasható.
Ha meg konkrét mérési adataid vannak, akkor mondjuk illeszted rá a Gauss-görbét és leolvasod azon paramétert, amely a szimmetria helyet mutatja.
De gondolom az eltérések négyzetösszegét kerested (vagy annak a gyökét), mint "nagy értékû magyarázó". Residual sum of squares
Ami az általad leírt számsornál ≈647.55
pl: 0.12121212= 0.12000... + 0.0012000... + 0.000012000...
Azaz 0.12 + 0.12*10(a mínusz másodikon) + 0.12*10(a mínusz negyediken)
Azaz Szumma n=1 tõl végtelenig 0.12*10 a (-2n-2)-ediken.
" A számlálóba kerüljön a Szakasz, a nevezõbe pedig annyi 9-es-bõl álló szám, ahány jegyû a szakaszod."
Nézzünk most rá egy példát is:
x=0,328328328328 ...
Szorozzuk meg ezerrel (-mert, általában: a Tíznek annyiadik hatványával, ahány jegyû a szakaszod).
1000x = 328,328328 ...
amit szétszedve: 1000 x = 328 + 0,328328 ... ; ahol így tehát, a jobboldali összegünk 2.tagja, éppen x.
-rendezve az egyenletünket: 1000x=328 +x
999 x =328
x= (328 / 999)
-ám, a:
Racionális számoknak, két egész szám hányadosaként való elõállítása;
Nem mindig egyértelmû !
Írjuk fel a 12.855'91' (amelyik szám után aposztróf van, a fölött egy pont van a feladatban. Magyarul az utolsó 3 számjegy ismétlõdik.) végtelen szakaszos tizedes törtet két egész szám hányadosaként sorok segítségével!
Fel tudom írni a számot egy sor + egy konstans segítségével és sor használata nélkül is, de nem tudom hogy hogy lehetne "két egész szám hányadosaként sorok segítségével" , vagy hogy ez egyáltalán mit jelent. Van erre egy formula?
Elõre is köszi!!!
Normális eloszlású mintarealizációm van. Hogy kapom meg a várható értéket?
Akkor elérkezett az idõpontosan leírnod, mi is a feladat! ;)
Szkennelj és linkelj!
a.) ha y=0, akkor metszi el az x tengelyt: MEREDEKSÉG*x0+METSZ = 0 --> x0 = -METSZ/MEREDEKSÉG (ott a mínusz jel, csak nem látszik ebben a f@s karakterkészletben...!),
b.) ha y=1: MEREDEKSÉG*x1+METSZ = 1 --> x1 = (1-METSZ)/MEREDEKSÉG
És hogy melyik x-nél van a legutolsó olyan pont, ahol az y=1?
Normalitásvizsgálat kulcsszóra érdemes kutakodni.
Egy mondatban: egy görbérõl nem lehet eldönteni miféle, de az egyenes az egyenes!
Ha tud valaki olyan oldalt, vagy pdf-et, ahol ábrázolva vannak a nevezetes eloszlások, esetleg a sûrûségfüggvényeik is?
És kijön.
Kipróbáltam.
Tényleg.
Jó.
:D
MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD 3700X 3.6GHz, GIGABYTE 2070 WINDFORCE 2X 8G, HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz, Samsung 860 EVO 250GB, SATA3 WD1000GB 7200rpm Black 64MB, Fortron FSP600W-50ARN, Zalman Z3