Thief Széria és Módjaik + The Dark Mod

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hykao
Pár új kép a DARK MOD-ból, mert közben az azt készítõk sem tétlenkednek úgy tûnik...
Jót tett a hétvégi pihenés, magamtól ugyan de rájöttem a megoldásra.
Arról nem volt szó hogy a Tutorials-ban félrevezetik a jóhiszemû embert és hülye tanácsot is adnak 😛
<#ejnye1>

Gyerekek gyerekek, phúúú, felbaszta az agyam ez a szar szerkesztõ 😛PP

Követem az egyik serác leírását hogy csináljak briefing-et, meg quote-t meg ilyesmit. Tök ugyan azt beírom amit mond, de a játék töltésekor meg azt írja hogy nincs meg a szöveg.
Mondom elõször hogy én vagyok a béna, 3* ellenörzöm, jó.
Átírok egy eredeti szöveget egy alap pályán, úgy is mûködik(ezt csinálták ugye a fordítók is).
De az újat nem hajlandó "beolvasni"
Szóval megin egy akadály, nem kell félni, mostanában fix hogy nem készül FM 😄DD

Loller hogy milyen rohadék nehéz és bogaras, egy mazohistának ajánlom szíves figyelmébe, ha csak egy kicsit érdekelne az egész már hagynám a fenébe.

Ha átmentél a templom gyárrészlegébe, akkor a plafonról lóg egy ketrecben a "Relikviák" feliratú teremben (ahová az szent szimbólumot és az újonnan gyártott fogaskereket el kell helyezni).

Thief: The Dark Project/Gold/Metal Age magyarítás: http://kgysoft.try.hu/darkhun Thief: Deadly Shadows magyarítás: http://kgysoft.try.hu/thief3hu

Slayerboy
Sziasztok!
Azon a pályán, amikor a Kalapácsos templomban vagyunk, hol lehet megtalálni az építõ kelyhét?Megvannak a cuccok, ami kell hozzá, de nemtom hol van ez a kehely... <#nemtudom>Ja és megtaláltam a boltot. 😄

Voltam zárás előtt. _______________

Hátõ, a Painkiller nem tudom milyen motort használ, de ha azt mondtad volna hogy Unreal még el is hiszem 😊))

Hmm, addig is míg KGY vagy valaki lefordítja nekem a leírást én tevékenykedem és gyakorlom a szerksztést.
Ez egy általam készített kis szösszenet:
Égbolt

az utolso kep egy painkiller palyabol van 😊)
Bunkosbot is elfogyott ? 😊 Palyakon is akad, nameg ott a bolt. De ne verengz, akkor sokkal olcsobban kijossz.
Slayerboy
Új fegyvereket honnan lehet szedni?Illetve ha elfogynak a fegyvereim, akkor mivan?

Voltam zárás előtt. _______________

A problémám a következõ:
Adva van az SDK és a TTLG fórumon jó sok leírás, de mivel english, ezért le kell fordítanom és megértenem.
Bár nem vagyok az a nagy angolos, de elboldogultam vele eddig.
Ezt kéne lefordítani
Ez a leírása az AI programozásnak(erre rájön magától aki tud nekem segíteni)
Tehát a lényege az egésznek, hogy az NPC hova menjen, mit csináljon etc.
Azt hiszem ha ezt sikerül megértenem, csak idõ és kitartás kérdése és meglesz a küldetésem.

Aki tud kérem segítsen, fontos! hogy a nagy betûs szavak maradjanak angolul mert az a neve a szerkesztõben is.
Köszönöm elõre is a segítséget.

Hû, le vagyok maradva. Úgy látszik több idõt kell szakítanom a fórum olvasgatására.
Thief3: Válaszoltam, és amint lesz idõm, foglalkozom a problémával (hiszen érdekelne engem is a pályaszerkesztés), de szerintem nyugodtan publikussá teheted a dolgot, hátha valaki éppen ráér, és boldogan ráharap 😊

Egyébként kíváncsian várom a fejleményeket. Az elsõ nagyobb Thief3-as FM-ek készítõit minden thief fan ismerni fogja. Ha köztük leszel, büszkék leszünk rád! 😊))

Thief: The Dark Project/Gold/Metal Age magyarítás: http://kgysoft.try.hu/darkhun Thief: Deadly Shadows magyarítás: http://kgysoft.try.hu/thief3hu

Nos, az égbolt le van cserélve felhõre és a fények módosításra kerültek(16 fényforrás)
A statikus pályaszerkesztés immáron a kisujjamban van(csak szerényen😊
Most várom KGY mielõbbi segítségét.

hykao
De...az elsõ küldetésbõl...csak ahogy nézem világosabb van vagy mifene... 😊))
tep
Az utolsó kép nem az orig játékból van?......olyan ismerõs. 😊

\"SLICE of LIFE\"

KGY írtam egy privát üzenetet, plz <#help>

A színvonalas FM-ekre még várni kell bizony, egyenlõre mindenki próbálgatja a stuffot.
Krypt szerint az elkövetkezõ egy-két hónapban csak bugos, túl egyszerû(randa) vagy túlméretezett pályák születnek(ez a gyerekbetegség jele), õ már csak tudja.
Ami szinte biztos hogy se igazi víz, se idõjárás effekt(esõ, hó) nem lesz a legtöbb "normális" FAN küldetésben(mint az alap játékban).

Néhány kép a lelkes amatõröktõl:
Fellegvár
Barlang
Ez hangulatos, tetszik 😊

<ásít>Én meg ilyen késõn mé nem alszom már? 😄

Takimate
😊

Zavarban van, mint kannibál a panoptikumban.

JackDaniels
Na az nem lenne semmi, ha meg tudnák csinálni! A Thief2-ben volt nem egy küldetés, ami nekem nagyon bejött, szívesen tolnám újra ezzel a változattal.😊

\"Never say never!\" W Churchill

Ma kicsit szórakoztam 😊

Visszakanyarodva az SDK-hoz, naponta nézem a fórumot, jó hogy sokan értenek hozzá és van idejük, nem úgy mint kis hazánkban 😞
Egyesek kísérleteznek a Thief1-2 misson-öket erre az új motorra átültetni.
Egy kép biztatásképp:
training

Meg egy-két emberközelibb:
01
02

Ez a kedvencem 😄 :
03
A készítõ kommentje:
i know its a lot of BSP, but it runs fine on a 2100+ with 512MB and a "GF4Ti4200. in these days where the mainstream system is an A64 3200+ 1024MB and a 6600GT it should not pose a problem. *hopes*"

A következõ képre meg azt írta a gazdája:
"Pretty basic, pretty simple, but not bad for a first go."
04

Ja persze, szóval hogy is kell ilyeneket csinálni? 😊
Én egyenlõre a térbeli elemek elhelyezésénél tartok, de hol a szék meg a többi azt nem vágom még.
M1. Lassú és jó munkához is idõ kell.

Andie
A fan-expansionról nemis beszélve. Egy komplett cd-sre tervezték, nöi föszereplövel, majdnem 20 küldetéssel, stb stb.
Azzal mivan?

Don\'t be afraid of the Dark... Be afraid of what it hides!

hykao
Ne bántsd a Splintit, a mai gagyijátéközön korban nagyon is jó az... 😊)
De amúgy nem értem, hogy miért pont most bánkódsz, amikor végre megváltoztatták a véleményüket, és mégiscsak megosztottak a nagyérdemûvel egy szerkesztõ progit. Minden bizonnyal lesz jópár mód, rajongói küldi. 😊
Engem az idegesít, hogy az általam nem szeretett Sp. Cell-hez sorban jelennek meg az új részek és kiegészítõk, míg egy ilyen nagyszerû játékhoz még csak hír sincs róla, hogy készülne egy gyári kiegészítõ rész. A THIEF4-rõl nem is beszélve.
Az SC-vel az a bajom, hogy külsõnézetetes és, hogy fele ennyire sem jó a hangulata. Brrrr... .<#csodalk>
Egy kicsit javulhat most majd a helyzet az egyéni küldetések által

http://www.gamestar.hu/gmiki

Meglátom, igaz most nincs vizsga, de hát él is az ember emellett.
Egyenlõre finoman ismerkedek a dologgal és jól elrontok egy kész pályát, aztán meg ki tudja 😊

báttyó02
oké 😞
azért köszi 😊

Pierre Van Hooijdonk - Djibril Cissé - Go Gunners - F.F.F -

A "tök érthetõt" nem arra mondtam, hogy ezzel a kisujjamban van a pályaszerkesztés, hanem arra, hogy kézenfekvõ volt, hogy ezt használták. Egyébként idõ hiányában nem valószínû, hogy a közeljövõben kísérletezgetni fogok vele, de ha Te ilyen szorgalmas vagy, várjuk a Nagy Mûvet 😊)
Hajrá!

igaz.

báttyó02
gef4 mx 440

báttyó02
hali
csak annyit szeretnék kérdezni,hogy gef. mx 440-en nem indul el a játék igaz?

A readme amirõl beszéltem html oldalon:
readme

Fene egye meg hogy van ezer más dolgom, elvileg tanulnom is kéne.

Épp "onnan jövök" 😊

Szóval azt mondta Krypt:
"First of all, hello everyone, this is my first post. I'm a former Ion Storm Austin designer. I saw on Blue's news that the T-DS editor was released and thought I'd drop in here. I never expected that editor to go out to the public, so this is pretty cool. Now you all can feel our pain Seriously though, I'm sure the fans will be able to make some awesome stuff with it since you won't have to work under the restrictions we had to when developing the game."

"The big one was getting a map to fit into the 64mb of memory on xbox. That is the reason why all the maps are fairly small. Since the fans will only be making maps on PC, there are no memory restrictions and you should be able to make much larger spaces with higher res textures, more unique static meshes, more different characters, etc. Also we had to really limit the number of lights and amount of detail in any given scene in the map so the xbox framerate would be decent. Fans should be able to add a lot more detail and do prettier lighting because PCs run the game faster."

Szép-szép, de jó nekünk.
KGy vagy akárki aki rájön pár trükkre, meglát egy leírást emberi nyelven(angol vagy magyat) ne sajnálja megosztani velünk 😊

Ezek után már csak az érdekel, hogy mi tartott ennyi ideig a kiadásban? Valamivel a fejlesztõcsapatnak is készítenie kellett a pályákat, márpedig ez a cucc elsõ ránézésre tiszta Unreal editor (ami mondjuk tök érthetõ), vagyis talán pontosan az, amit õk is kezdettõl fogva használtak, illetve hegesztettek át saját használatra.

Szóval ha maga a csapat nem ezzel fejlesztett, akkor ez mitõl "advanced"-ebb, mint az övék? (Ja persze, a tutorial...)

Ha meg ezt használták õk is, akkor mit vártak eddig a kiadással?

Tudom, most inkább örülni kell. Csak elgondolkoztam. De talán érdemes figyelni a thief-thecircle.com-ot is, biztos egy-kettõre megelennek a fejlesztõi demó küldetések a mindenféle alkalmazható trükkökrõl...

Kipróbáltam "tiszta fejjel", egész érdekes a szerkesztõ.
Elsõ tapasztalatom hogy tele van bugokkal, szinte minden 2. töltéskor kiír egy hiba üzenetet, illetve érthetetlen okból kifagy ha ide oda kattingatok.
Mennyire felhasználó barát? Hát épphogy. Elég erõs a szakzsargon amit használ, inkább kitapasztalható sok türelemmel mint érthetõ.
Ráadásul a readme fájl még elég szegényes, sok szimbólum érthetetlen vagy inkább csak kikövetkeztethetõ.

Tutorial bemutatja hogyan készítsek el egy szobát megadva a kiindulási és végpontot. Aztán látható hogyan kell elhelyezni fényt, textúrát a falra(ez tetszett, tiszta Sims😊, embereket a pályára.
Nagyjából ennyi. Most hogy hogyan kell rávenni egy õrt hogy hol járõrözzön, mit beszéljen, mi legyen a küldetés, és mikor léphessél ki a pályáról..
Tapasztalt Thief pályaszerkesztõk elõnyben.

Mégvalami, az elkészült pályát ún. szerkesztõ módban el lehet indítani(alapból itt nincsen hang), ekkor van konzol amihez ugyan nem találtam sehol se parancsokat, de van lehetõség a pályán szabadon repülni át a falakon..(szellem mód) és kitapasztalni "normál" módban.

A lényeg hogy immáron készülhetnek a FM-ok ahogy eddig az elsõ két részhez 😊

mellon
Jogos. Kicsit hülyén fogalmaztam , és gyorsan nyomtam a mehetre. Valami olyasmit akartam írni hogy eljátszogatok majd vele. Ilyet még úgysem próbáltam, de ahogy a képeket nézem <#guluszem1>. Majd ha lessz idõm elszöszölök egy kicsit vele.
Majd megvárom hogy mit alkotnak a profik.

hülye SG hogy nincs alapból szerk:
Tutorial1

Elrettentésül? Vagy Biztatásképp? Hát, döntseel mindenki maga.

Van tutorial ami ilyen "egyszerû":
Tutorial1
Meg pl a múzeum 1-es nevû pálya:
Museum1

Mit pánikolok itt, meg is van, csak keresni kell.
Ez szörnyen nehéz tényleg, aki összedob egy ilyet azelõtt le a kalappal <#worship>

hykao
Nekem még letölteni sem volt idõm...
Érdekes megfogalmazása egy SDK-nak.
Te rájöttél már hogy lehet betölteni egy meglévõ pályát módosításra?
Úgy tudom lehet. Elsõre elég átláthatatlan mint a többi 3D-s editor.

hykao
"játszását"??? <#wow2>
Oké,oké most látom valaki gyorsabb volt...
Gamestar:

Thief 3 editor
<2005-02-24 @ 09:36 - ZeroCool> (kommentek: 5)
Az ION Storm csapata, igen hosszas késedelem után kiadta a Thief: Deadly Shadows szerkesztõjét. Ezzel készíthetsz, vagy akár módosíthatsz is meglévõ pályákat, kiegészítéseket tehetsz be alá, és így tovább. Természetesen angol tudás szükségeltetik hozzá, egy jó nagy rakat kitartásról nem is beszélve. Akit érdekel, innen letöltheti.
mellon
Danke <#vigyor2>.
Már én is szedem, de elegendõ szabadídõ hiányában a játszását kicsit eltolom.

<#wow1><#wow1><#wow1>
jesssssssssz!

Hû, de jól jönne most egy kis szabadidõ 😊)
Nehezen hittem volna, hogy ez hamarabb kész lesz, mint a Dark MOD

YES!
Már szedem is.
Remélem sikerül csinálni valami jóágot.

Éljen!

hykao
Hohó! Emberek! Itt van amire vártunk!!! KATT IDE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pyroman:

Tegnap este csináltam ezt a küldit, vigyél oda egy olyan pogányt akit Te öltél meg és tedd középre a fa elé. Van egy hulla a járatban az nem jó. A sorrend is fontos: -víznyíl,-mohanyíl,-hulla középre.

Nemo me impune!

Jaj<#idiota>, ez fájt.

Szegény John P. is ráfázott a textúráival(túl sokszor töltöttek róla)
Van egy olyan érzésem hogy a Thief egy gyilkos frencsájz <#csodalk><#nemtudom>
Szerencsére mindent túlél <#nyes>

Valaki egyszer azt újságolta, hogy meg fogja próbálni egy patkánnyal, mert az nem növeli a gyilkosságok meg az észrevételek számát a statisztikában, és így még pályázhat a Tökéletes Tolvaj címre. Nem tudom, sikerült-e neki... 😊))