10699
  • masterthief
    Igeeen!
  • masterthief
    Igen az! Nagy alkotás. Még a First City Project-et várom mikor lesz belőle valami. Annyira fel van tuningolva a grafika, hogy tiszta TDS kinézete van. Úgy emlékszem Youtube-on van belöle előzetes video is.
  • RMarvin
    Van kedvük a tolvajuraknak egy Thief2 Cooperative játékhoz?
  • Világpolgár
    The TDS City Project? Ha nem az akkor linkeld be légyszíves!
  • masterthief
    Nemazért de lehetne még mit javítani a játékon. PL:a karddal ha odacsapsz valami fatárgyra néha fémhangja van és szikrázik, A faajtókat nem lehet karddal beszakítani, fadobozokat szétverni. Tényleg a beállításoknál mit takar a Bloom funkció? Először beállítottam és fejjel lefelé jelent meg a képernyő. Hogy kell beállítani a sérült égboltot? Ha felnézek forog az égbolt és valami tükröződés vab rajta. A Dark wiki-t google fordítással megnéztem, de olyan nyakatekerten fordítsa le hogy eszméletlen. Más: a Thief 2-höz kijött az-az fm amelyiken a Thief 3 pályák vannak. Elég jól sikerült.
  • RMarvin
    Kösz, de időközben ráleltem a megoldásra annak a főnemsi pávának az övében + a járőröző tiszt övében. Nagyon nehéz észrevenni, hogy van-e kulcs náluk vagy nincs.

Azért van 1 jó hírem is: dolgoznak ezerrel a Dark Project remake-en a Dark modhoz!!!!!
  • Világpolgár
    Ha a könyvtárba bejutottál akkor ott nézz körül jobban!Figyelj mindenre és ezalatt azt értem hogy tényleg MINDENRE! Én is ott akadtam el ezen a pályán. Egy tipp:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ne a könyvekkel törődj, én itt kb. 20-30 percet is eltöltöttem mire rájöttem hogy a könyvek nem nyitnak semmit.

Tipp 2 a jövőre nézve:

• RMarvin
    Ég a pofám, de elakadtam a "Chalice of Kings" pályán, miután újra nekiláttam. Már az egész ház "alszik", de a következő helyekre nem tudok bejutni. Van nálam egy rakás kulcs, de sem azok, sem a tolvajkulcsok nem segítenek. Tehát a helyszínek (lentről felfelé)
    - földszint: a hátsó részen levő 2szárnyú ajtó, amely a fapadlós folyosóról nyílik
    - I. emelet: fegyverraktár (vagy mi)
    - I. emelet: hátsó soba, amely a katonák szálláshelyéről nyílik (illetve a folyosóról)
    - II. emelet: serleg-szoba

Kezdek megbarátkozni a játékkal. Hihetetlen, mennyi mindenre odafigyeltek. Viszont érdekes, hogy az npc-ktől nincs mit ellopni (se kulcs, se pénz)

Köszi a segítséget
  • jpwadkan
    működött, kösz szépen még egyszer :)
  • jpwadkan
    Affene, ez eszembe se jutott, pedig anno már találkoztam a Dark wiki-vel...megnézem, remélhetőleg segít, mert a demo-k szvsz csúnyán odacsaptak.
    Kösz szépen a tippet
  • Világpolgár
    Ezt próbáltad?
  • Világpolgár
    Konyha - tűzhely oldala

Kezdi értelmét veszteni a játék. Később durvább lesz, mert eléggé el vannak dugva a dolgok.
  • jpwadkan
    üdv,

Olyannal találkozott valaki, hogy a főmenü rendesen bejön, aztán a küldetés indításakor, miután újraindult, nagy feketeség van csak. a kontrolok ott vannak, lehet hallani a kattogást, ahogy a kurzor elballag felettük, sőt egyszer még elindítani is sikerült az egyik pályát, addig bökdöstem vaktában (csak marha lassan töltődött be, én meg azt hittem kiakadt és lelőttem, pont amikor elindult volna...másodszorra meg nem találtam az "indítógombot").
    A Doom 3 önmagában rendesen elindult, azzal elvileg nincs gond. egy fórumon azt írták, hogy cseréljem le az ini-t meg a cfg-t, ez megtörtént, eredménytelenül. A korábbi demók rendesen mentek.
    Ha valakinek van ötlete, azt szívesen látnám, előre is thx.
  • RMarvin
    igen. azután visszamásztam a lezárt udvarba, majd benyitottam az onnan nyíló szobába, de mivel minden ajtó zárva volt, ezért irány vissza a folyosóra. Jobb ötlet híján, egy villanóbombával elvakítottam az őrt, majd a másik folyosón elemeltem a koronát a vitrinből. Ezután elkezdtem kutakodni a szobákban, majd az egyik gyorsmentésnél lefagyott a játék, s ezzel együtt ugrott a mentésem is, úgyhogy másodszorra is feladtam :(((((
  • Világpolgár
    Nem tudom pontosan mire gondolsz. Első oszloptól jobbra az óra melleti kulcsot elemelted?
  • RMarvin
    Nagyon jól néznek ki a karakterek, nem is tudok hirtelen olyan játékot mondani, ami versenyre kelhet a moddal, de az animációjuk nem az igazi, főleg a harc közbeni mozdulataik. "súlytalanok", s a hangok is csak rontanak a helyzeten. Még mindig nem mondtad el, hogyan sikerült "kicselezni"
    Abban messzemenőleg egyetértünk, hogy a mod egy az egyben a Thief 1-2 (szín)világát idézi, hiányzik a harmadik részen uralkodó kékség.
  • Világpolgár
    Egyébként meg szerintem pont olyan mint a T1/Gold volt anno, eltekintve persze a néha bugos animációktól meg a szerintem kissé hangos/furcsa lépés hangeffektől. Bár szerintem a hangokon fognak még csiszolni.
  • Világpolgár
    Közlekedés szempontjából elég lényegtelen helyen áll. Bár a bejutásnál kicsit necces, mert ugye mikor kinyitsz a konyhából a folyosóra ott áll balra szemben és csak az oszlop, meg a vetett árnyék ami segíthet rajtad.
  • Világpolgár
    Nem öltem meg ha erre vagy kíváncsi.
  • RMarvin
    A legelső őrt hogyn sikerült elintézni? Aki a folyosón álldogál, az étkező bejáratánál?!
  • Világpolgár
    The Crown of Penitence FM-hez egy kérdés:

Hol a fenében van a korona?
    Kandallóban az összeégett üzenet megvan, de nincs rajta semmi hasznos infó, rejtett kapcsolókat meg alapból keresem.

The Chalice of Kings viszont nagyon tetszett, sikerült is vele egy órát szarakodnom mire átfésültem. Jó kis mod ez!
  • Világpolgár
    Én ennyire nem írnám még le, szerintem nagyon rendben van alapanyag (pláne hogy beta állapot), igaz még csak training alapján tudok nyilatkozni. Most fogom csak megnézni az elkészült fm-eket de az eddig látottak alapján ez Thief 1-2 D3 engine-be oltva.
  • RMarvin
    Na jó, én feladtam. Sajnos játszhatatlanná és élvezhetetlenné tette a játékot az, hogy az npc-kkel szinte lehetetlen elbánni, s ez nem a játékos gyenge fizikuma miatt van. Példa kb 30-szor próbáltam meg ~5 m-ről fejbe lőni nyíllal az őrt, ebből kb 3-szor jött össze az ügy, de itt sem volt teljes az öröm, mivel az áldozat lába mindannyiszor "beleragadt" a folyosó közepén lévő oszlopba vonszolás közben. Alapból volt nálam 8 db nyíl, s ha már az első lövéssel nem sikerült eltenni láb alól az őrt, akkor a maradék 7 db nyíllal már ugyancsak nem jött össze. A husánggal is próbáltam akciózni, de a sikeres leütés esélye 1:5-höz volt. Mindez azt eredményezi, hogy minden egyes ellenfél előtt quicksave, aztán meg átlag 10 quickload.

Vérzik a szívem ezért a nagyreményű modért. Szerintem túl sokat akartak a fejlesztők véghezvinni, s ennek eredménye ez lett. Sajnos ezek olyan hibák, amiket (véleményem szerint) már nem lehet egy patch-el helyrehozni.
  • RMarvin
    Azt nem tudom, hogy mennyire gyors, mindenestre fenn van zip-formában a moddb-en, valamint torrentben is tölthető lefelé.
  • Qwerty4
    Gyors letöltőhely van a Dark Mod-nak? :)
  • RMarvin
    Szóval nagyszerű alkotás, az már biztos. Látszik, hogy szívük-lelkük benne van. Eddig mindössze 4 db zavaró tényezővel találkoztam, de remélem ezek orvosolva lesznek:

- A skybox-al valami nagyon nincsen rendben. Mintha nem jó irányba "mozogna" amikor a freelook-kal nézegetem.
    - Néha nagyon nehezen "jelölődik ki" a használni kívánt object.
    - Az ellenfelet nagyon nehéz eltalálni. Már szinte a hátára kapaszkodok fel, hogy egyáltalán elérjem a fejecskéjét s akkor is csak nagy ritkán jön össze a mutatvány, ezért minden őr előtt menteni kell.
    - Biztos, hogy nem szándékosan így találták ki a pályaválasztás menetét, de elég furcsa, hogy teljesen újra indítja a magát játék, ráadásul ilyenkor elveszik a fegyverekre vonatkozó billentyűzet-kiosztás, amit a régi Thief-ekből vinnék át.

Viszont RENGETEG POZITÍVUM és PLUSZ van benne, amiért külön köszönet:
    - lámpakapcsolgatás, gyertyagyújtás
    - felmászási (inkább már felküzdési) technika
    - egyéb apróbb dolgok az inventorykkal

A letölthető pályákkal még nem mentem ezidáig sokra, a tréning pályán végeztem (hát a kardozással sokat szívtam, szerintem egy kicsit túl nehézre sikerült, de majd belejövök) a kastélyos pályán nem találtam meg a koronát, a kalapácsos pályán pedig elkezdett hirtelen akadozni a játék, úgyhogy feladtam.
  • masterthief
    Az oldalukon olvastam hogy 12Fm-et készítettek hozzá. "Lopni! Megyünk lopni!"
  • RMarvin
    Imádni a lábuk nyomát is tolvajnépség! Végre ismét van hol lopni! Remélem jó kis pályák fognak születni. Thief1-2-es remake-eket is szívesen látnék, imádom a remake-eket!
  • masterthief
    Üdv mindenkinek! Már lehet tölteni a Dark Mod-ot. Áldja meg az isten a készítőket.Jó szórakozást!
  • RMarvin
    Jöhet! Várjuk sok szeretettel!!! (végül lesz benne cooperative mod? :))
  • _Atti_
    A Darkmod betája végső teszt fázisába ért.

Azaz lassan lehet installálni a doom3t patchel, és készülni a 3 érkező Fm-re és a bevezetésül szolgáló tréningpályára.
  • KGy
    Vagy úgy... Az eredeti Thief 2 motor valóban 16 bites színmélységet használ (ami úgy hatvanötezer szín, vagyis azért nem 3-4), de az új videokártya driverek miatt akad egy-két gond a megjelenítéssel. Az ég például gyakran látványos veszteséget szenved, pedig amúgy elég volna ez a színmélység a szép megjelenítéshez.

A végigjátszás képei még a régi konfigommal készültek, és ott még nem is volt baj a megjelenítéssel. A mai gépemen viszont alapból már nekem is így néz ki a játék - látszik, hogy az ég elég ronda, vagyis hogy csúnya egyszínű foltokból áll.

Ezen segíthet a ddfix, ami amellett, hogy újra normálisan jeleníti meg a dolgokat, még lehetővé teszi 32 bites .dds textúrák használatát is (amiket külön kell telepíteni). Nálam a játék ezután már így néz ki.

A fenti infók amúgy a magyar GYIK-ban is megtalálhatók.
  • Mr_no_NaMe
    Gépem:

Winfos XP SP3
    C2D E4400
    Gainward 8600 GTS
    2 giga ram
  • Mr_no_NaMe
    Pontosan. (tehát 1024x768x16)

Hogy lehetne ezen segíteni? Semmi gond nem lenne, ha nem 3-4 színből állna minden effekt. Sajnos FAQ-ot nem találtam.
  • hykao #10145
    Szerintem ő a színmélységre gondolt.
  • Mr_no_NaMe
    Attól még 16 biten megy.
  • KGy
    A Thief 2 32 bites. 16 bites alkalmazások utoljára a DOS meg Windows 3.x időkben voltak divatban...
  • Mr_no_NaMe
    Sziasztok! Van valami megoldás arra, hogy a Thief 2-őt 32 biten futassam? Sajna nem akarja sehogy sem, csak a 16ot.
  • jpwadkan
    az éjjellátás amúgy se idevaló, az maradjon csak a Splinter Cell-nek
  • masterthief
    Arról sajnos nincs tudomásom. Pedig tényleg jó lenne. Voltak egyébként efféle próbálkozások, de nem lett belőle semmi. Youtube-n van 1-2 ilyesmi video pl: mechanisták, robotok de valahogy mégsem fejezték be ezeket. Van a Deadly shadows-hoz 1 új mod, a : Tony Alayevs mod.(nightvision mod) Valami éjjellátás funkció van beépítve a régi mechanikus szem helyére, jobbak a fényeffektek stb. De azt olvastam róla hogy valamit el....tak mert ha bekapcsolod az éjjellátást akkor zöld fény vesz körül, és meglátnak.
    ,