Thief Széria és Módjaik + The Dark Mod

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hykao
hehe, de az egy t-vel van! amúgy a garret fejet is jelent szlengben...
IMYke2.0.0.0
Ja

-----------------------------------------
.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004®

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
Garrett neve igenis jelent vmit: padlásszoba

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Bandew
Az én hibám volt bocsi. :-DDD

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

hykao
Ez kicsit erõltetett gondolatmenet.
A Gyûrûk Urában sem érzed Magyarországon magad mondjuk Középfölde miatt...
FREAK
ez egy másik szál 😊

Riszpekk

Bandew
Nem, a cél az, hogy ugyanazt az érzést keltse benned, mint azokban a játékosokban, akiknek ugyanaz az anyanyelve, mint a játéknak.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

FREAK
na majd becsekkolom, lesz kivel tesztelni 😊

Riszpekk

azt mondtad, nem kezded elõlrõl....
MEGÍGÉRTED.....

hykao
sajna nem, mert már nem volt meg a játék, amikor beindult a multi-móka
de itt az SG-n a topikjában volt sóla szó asszem
IMYke2.0.0.0
Bazza kedvéért... A Béta Telepítõ...

FREAK
na de könyörgöm, az a cél, hogy MAGYARORSZÁGON érezd magad?? ha igen, akkor okés a Bagolyvölgy, de én inkább maradok az angol nyelvterületen fekvõ Auldale-nél 😊

Riszpekk

kár is lenne...

FREAK
"Szívtelen Perry"

látod, ez így félmunka, ennyi erõvel.... na mindegy, nem akarom elölrõl kezdeni 😊

OFF

Hykao, utánajártam a MBWR dolognak, és örömmel látom, hogy kiegészült pár dologgal. Netkód nemtod milyen?

ON

Riszpekk

Bandew
Amúgy a Garrett névnek nincs jelentése, szal az nyugodtan maradhat. Ha már a GY.U:-t hozzuk fel példának Aragorn az angolban is és a magyarban is Aragorn.
De amúgy sztem fordítsuk át ezeket a helységneveket, hisz képzeld csak el, hogy egy angol játékosnak azt az érzést adja a helység név, mint neked a Bagolyvölgy. Ez nekik teljesen olyan, és nem rontja el nekik az élményt, mi csak hozzászoktunk az idegen kifejezésekhez.

hykao
Miért a Gyûrûk Urában mit keres Frodó meg Gandalf meg ilyenek? (haha több név nem jutott eszembe...)

Nem kell mindent magyarítani, csak amit érdemes...
nem akarlak elszomorítani, de Heartless Perry bizony már a kezdetektõl Szívtelen Perry néven szerelel...

FREAK
Lakatos Gazsi a sarokró 😊

Riszpekk

IMYke2.0.0.0
Köfi!

FREAK
a környezetet leszámítva nem, sokkal komolyabb, keményebb és félelmetesebb mint a Helikopter, inkább az Aliens mellé tenném

Riszpekk

Bandew
Hmmm...
Gáspár a mestertolvaj! :-DDD

FREAK
ha következetes vagy, akkor viszont MINDENT magyarítasz hozzá, elvégre mit keresne egy GARRETT nevû fickó a Bagolyvölgyben? nevezzük át õt is, mondjuk legyen Gáspár, Heartless Perry meg Szívtelen (vagy Kõszívû) Peti....

na szal nem kéne túlzásba vinni, van, amire nem alkalmas a magyar nyelv

Riszpekk

hykao
Akárhogy is nézzük, ez szerintem közelebb áll a Harry Potterhez, mint az Aliens-hez...
reality show!

FREAK
na jó, de nem mindegy, hogy Harry Potter vagy Aliens, mindkettõ mese, de mégis......

Riszpekk

Bandew
De így hangulatosabb.

Bandew
Nekem ez tetszene. Ha a Thief egyszer Fantasy, akkor a legjobb ha teljesen magyar, úgy szvsz jobban bele éli magát az ember.

hykao
miért ez mi ha nem mese???
FREAK
én nem tartom a magyart szép, hangzatos nyelvnek, szemben az angollal

és ez a Tömörkõ Tömlöc olyan, mintha valami mesébõl lenne 😊

Riszpekk

hykao
hehe igaz, de ebben az esetben kevés az esély rá, hogy valaki Bagolyvölgybe szeretne utazni...
tedd a szívedre a kezed:
egy ilyen játékban, egy ilyen világban mi hangzik jobban: Pavelock Prison vagy Tömörkõ Tömlöc?
(tételezzük fel, hogy magyar nyelvterületen élsz)

FREAK
ez igaz, de mi a különbség? idegen földrajzi nevek, azért nem szokás fordítani, hogy az egész világon megértsék

Riszpekk

hykao
Jah, de ezek egyik sem egy fantáziavilág helységnevei...
hykao
Ja mi...olyan, hogy Leninváros nem vót ugyi???
hykao
*ööö...Göncz Árpád...
FREAK
Florida, Hollywood, Salt Lake City, Leningrád stb stb, egyiket sem fordítjuk, de mindegy, annyira nem érint 😊

Riszpekk

Hát én is...
Szval ezeket kell lövöldözni moha nyíllal???
Már elképzelésem nem volt hogy hol a büdös p****ba lehetnek azok a zöld szegletkövek, legalábbis ánglisül én aaknak értettem...
Mondjuk mióta kiderült hogy a game viszzanyomja za AI-t normalra, azóta letettema geme-t, mert ahhoz képest hogy én legnehezebben igen sasszemû õröket vártam nevetségesem könnyû volt. Persze az elõzõ részeket is legnehezebben toltam végig :-)
Szval nalám pihen amíg valami pöcs számomra is játszhatóvá teszi.

hykao
A múzeum viszont nem, az valószínûleg egy személy nevét viseli...
hykao
ja, az ilyen "beszédes neveket" le szokták fordítani (és nem csak Gönc Árpád...)
egyébként ez a Fülöpök egész jól hangzik!

hykao
Nem olyan, ne izgulj Kalapács józsefek, Pogány Madonnák nem lesznek benne...
Amúgy már egyszer kitárgyaltuk: az Aul skótosan, vagy régiesen (mittoménmá' hogyan) bagolyt jelent.

Hehe, nálunk a Rózsadomb a gazdagnegyed, itt meg a Bagolyvölygy...

Amúgy le lett fordítva a Shalebridge Cradle, meg a Pavelock Prison is...és nem fantázia alapján...
de ezek amolyan "beszédes nevek" ld. pl.: Gyûrûk Ura

FREAK
világos, de ez olyan, mintha a Philips nevet lefordítanád "Fülöpök"-nek, szóval neveket nem szokás lefordítani, mert nem fontos a jelentésük

Riszpekk

beSAROK!

ha heteken át tökig gázolsz ezekben az óangol, elnyelt végû/elejû, régies, összeolvasztott szavakban, elõbb-utóbb te is elkezdesz kiejtés után is következtetni...

bazza
Egy képecskét a telepítõrõl plízzz...

\"Cum Deo pro patria et libertate!\"

FREAK
hát nem kicsi 😄

szvsz Auldale jól hangzik (és eleve nem vagyok a nevek lefordításának híve), de nem szólok bele

Riszpekk