10699
  • hykao #5655
    Öööö, igen falmászással meg lehet közelíteni a kis rácsot, már az első odaérkezéskor is.
  • thief3
    A járat bejárata a csatorna szabályozó bejáratával szenben van, én felmásztam a falon, át a kerítésen és le a párkányra. Be a rácson, és hopp, bent vagyok a boltban.

Garrett nem tud úszni: tanulság: a biciglizést nem, az úszást el lehet felejteni :D

Visszatérve a történethez, Gamall-hoz meg a többiekhez: jó lenne összefoglalni ki kicsoda, mi az előzmény.
    Ha kész a magyarítás, akkor abban biztos már én is többet megértek, de imádom a körítést, ezért szeretem mégjobban a gámát.
    Az első részben Victoria, a 2-ban Karras :D
    Minden karakter háttértörténete kidolgozott és összetett.
    Ez benne a legjobb, nem Star Wars féle jó/gonosz harc.
  • hykao #5653
    Oda - emlékeim szerint - csak akkor tudsz bemászni, ha már leengedted a csatorna vizét! Ezt viszont csak a későbbiekben tudjuk megtenni! Az első Bagolyvölgy-beli látogatásunkkor nem (amikor Drept-hez megyünk)
  • hykao #5652
    Ja, Bagolyvölgy terén, ahol van a város alapítójának emlékműve, ott kóricál Jimmy a penge, aki egy városőr (az első odaérkeztünkkor épp fenyegeti az aranyművest).
    Na most a cetli már kint van az ajtón, hogy bezárta a boltot.
    Amint kinyírod, menj egy kicsit másfelé, hogy Fogerthy, az aranyműves kinyithassa a boltot, és máris a rács nyitva lesz, és új cetli figyel...
  • hykao #5651
    Na azért találkozunk még egy-két őrzővel a játék során, akik boszorka mentesek...
  • hykao #5650
    Mindjárt nézem, csak most nagy fordításban vagyok.
    Moira Özvegy-nél járok a "trió" fordításával.
  • tibor16
    Virtuális pizza... he???... az is jó?... mer akko megy...
  • benlude
    Ezt a Penge gyereket én sem találtam meg, de miután kiraboltam az üzletet nem is kerestem.
  • benlude
    Oda be tudsz mászni a csatornás részből egy olyan bújós szellőző(?) alagúton keresztül.
  • Takimate
    Visszaolvasva látom, hogy frankóra megoldódott a .con fájl probléma, és lassan kész a küldetések magyarítása is ?
    Ez GREAT !
    Csak így tovább a párbeszédekkel is. Azt majd adhattok fordítani ha úgy alakul.
  • Andie
    Ha küld nekem valaki egy pizzát, megoldom, hogy ne kelljen mind a 38 megát letölteni a feladatok magyarositásához is
    Mike, Hykao, Imi : mail ment a témáról.

Egy kérdés : Auldale-ben fültanúja vagyok egy beszélgetésnek, melyben egy aranymüvest zsarol a Penge, vagy kicsoda, hogy nem nyithatja ki a boltját, vagy mi. Namost azonnal meg is kapom a feladatot, hogy öljem meg ezt a pengét, aki általában az Auldale pláza környékén található. Node itt van elöttem! Ott fenyegeti az aranymüvest, nem? Fogtam, lelöttem.
    Erre megyek az aranymüves boltjához, rajta a cetli, miszerint penge bezárta, kilockpickelem az ajtót, de egy rács még mindig elötte van. Bent meg rengeteg csillivilli cucc!!!
    Ilyenkor mivan?
  • tibor16
    OK, csak kihúzom a tüskéket az alsó fertályomból......
    egyébbként grats a magyrosítóknak
  • Prince007
    Tényleg ez igaz.Az ismert Őrzők közül csak Orland nem a boszorka.Ő meg ugye meghal.Ugyebár az csak Őrző lehet a könyvtárban ugye?De ha nem akkor ki van a Könyvtárban??
  • hykao #5642
    Most így végiggondolva, szerintem mindvégig Artemus is ő volt, hisz már az elején neki adjuk oda a mancsot, és a kelyhet...amit aztán Gamall búvóhelyén szerzünk vissza...
  • Prince007
    Akkor nincs több ötletem.Más emberről nem tudok,akit a játékban bemutatnak.Mind kiesik.Talán Artemus ha életben maradt.De nem hiszem.
  • hykao #5640
    Az kizárt, hisz Garrett ott van a Déli Városrész Szökőkútjánál (az utolsó tárgyat ott kell elhelyezni), valamint a kis tolvajt is ott csípi nyakon!
  • Prince007
    Tehát a boszorka Caduca,Gamall és Artemus is(szerintem csak a végén).Az Őrzők könyvtárában talán Garrett van.
  • hykao #5638
    Banyek tényleg! Én voltam a hülye! Bocs ronhaven!

Na de akkor foglaljuk már össze, hogy végképp eloszoljon a köd (az én fejemben is...).

SPOILER!

Tehát amikor még Drept felügyelő gyerek volt, a kis barátját Laurylt megölte a boszorka, akit azóta is keres.
    Ez a boszorka Caduca néven írásjelmegfejtő az Őrzőknél, és sikerült hatalmába kerítenie az életmeghosszabító, és alakváltó gliféket.
    Mindeközben belebújt a halott Lauryl bőrébe, és Gamall írásjelmegfejtő tanoncként saját magát tanítja a glifék értelmezésére.
    Mi persze pont az utódlási szertartás kellős közepén köpünk bele a levesébe, amikor Lauryl szellemét visszavezetjük a halott testéhez.
    Már csak két kérdésem maradt:
    -Artemus bőrébe csak a végén bújik, vagy mindvégig Artemus is ő volt?
    -A végén amikor visszaváltozik öregasszonnyá, ki marad az Őrzők Könyvtárában, amit csak messziről mutatnak? Caducaként is ottmarad?
    Vagy most akkor mi van? :)
  • mike369
    Az elejétől készül és elméletileg ma vagy legkésőbb holnap fel is kerül az eddigi adag.

UI.: szállj le a tűkről, nem vagy te fakír!
  • tibor16
    Csak óvatosan kérdem, tudom hogy dolgoztok rajta, de addig nem akarom elkezdeni komolyan amíg a feladatok is magyatosítva nem lesznek. Sztetek mikor várható? Ugyanis már tűkön ülök Ez is csak óvatos kérdés, ami a feladatokból eddig készen van, nem lehetne feltenni? Egyáltalán ez összevissza van vagy az elejétől készül.... Mert ha az elejétől, akkor el tudnám kezdeni... Talán megértitek, most fejeztem be a Gothic 2-őt, és pill döntés előtt vagyok, melyik játék legyen a nyári gém... köfike...
  • thief3
    Nagyon szépen köszönöm a válaszod, most már tiszta.
    (Amúgy is idegesítettek a bogarak)
  • thief3
    Hihi! Most én jobban tudom nálad!

Szal hogy tiszta legyen:
    "...Old an bild Interpreter Caduca uses her hands to read the eerily luminnescent Glyphs, while the unfealing child, Gammal, translates Caduca's words..."
  • mike369
    Dzsonni Pí barátunk megint frissített.
    de mintha leállt volna és csak a már meglévő dolgait módosítgatná...
  • hykao #5632
    Na ne fárassz! Te keversz össze-vissza mindent...
  • ronhaven
    A kislany a Gamall, az asszony meg a Caduca
  • hykao #5630
    Hogy megnőtt a csemetém...
  • hykao #5629
    Milyen neveket keverek???
  • ronhaven
    Nem lott le semmit, te kevered a neveket.
  • hykao #5627
    Most miért kell lelőni a poént??? Hátha valaki még nem játszotta végig.
  • _Atti_
    caducával..aki amugy gamall :D
    caduca a vak bölcs öregasszony
  • hykao #5625
    szóval itt
  • hykao #5624
    Ja, amúgy a Tiltott Könyvtár (ahol a javakat mindig megdézsmálom, amióta megtaláltam az oda vezető rejtekajtót) legfelső emeletén futottam össze Caduca-val.
    Persze vigyáztam, hogy ne vegyen észre, mert különben "Megmondalak!" kiáltással elfutott, és GAME OVER lett...
  • hykao #5623
    Andie: az eddigiek alapján (3 városrészt jártam be) minden városrészben (piac/piactér egynek számít) 3 sarokkő, és 3 rozsdatermesz van. (strigulákat húzok, hogy lássam, hol, mennyit fingattam ki, ill. mohásítottam be)

Valószínűleg a céges monitorod képcsöve már nem a legfittebb...
  • Andie
    Thief3 : "melyik adón megy a mese" :)))))) Ezen jót nevettem :) Jófej öcséd lehet. Az én öcsém kemény thief-fan, ö már nem titulálja mesének, viszont most külföldön van rokonoknál, és mindig tudósitom a fejleményekröl, alig várja, hogy jácchasson a gyogyós pályával :)
    Viszonyok : alapvetöen 4 féle nép van a játékban :
    - városörség (ezek mindig vadásznak rád, hivatalból)
    - hammeriták (általában piros ruhában, kalapáccsal)
    - pogányok (tetoválásokkal, zöld jelekkel, és mindent s-el és sz-el mondanak)
    - őrzők : könyvtárban találkozhatsz velük, ezek foglalkoztatnak a legtöbbet (hammerita értelmiség)
    Namost a játékban lehetöséged van kibékülni a pogányokkal és a hammeritákkal. Ennek érdekében szivességet kell tenned nekik. Miért jó ez? Mert nem támadnak meg az utcán, plusz a területeiken. Egyel kevesebb dolog, ahol aggódnod kell, meg lopakodnod.
    A békités érdekében a
    - hammeritáknak : le kell lövöldöznöd az utcán járkáló óriás szarvasbogarakat, meg... nem jut eszembe :)
    - pogányok : a város minden pontján, elszórva, az utcasarkokon egy érdekes jel van a házak sarkán. Amolyan konnektor szerü. Nehéz észrevenni, mert sötét szinü. Ezeket kell meglöni mohanyillal. Aztán van még ilyen összetámasztott elefántagyarszerüségük, ezeken kék csomagocskák lógnak (4).Ezeket is meg kell löni valami elemi nyilvesszövel. Aztán van még egy facsemete. A dokkból lehet ellopni. Ezzel 2 dolgot is csinálhatsz : vagy elégeted egy kemencében, és ezzel a hammeritáknak kedvezel (az ö csikjuk fog nöni), vagy elülteted egy adott helyre a pogányok területén, ezzel meg nekik kedvezel (csik). - miután ezek egymással háborúban állnak.
    De te megteheted, hogy mindkettövel kibékülsz, nem befolyásolják egymást a csikok.

Hykao : nekem tökéletesen látszik a kép, éles, jó minöségü, söt, kicsit még világos is. (és hol találkoztál vele? :)
    De tapasztalatból tudom, hogy a céges monitorom is olyan, hogy ha süt a nap (irodában mikor van sötét?) akkor semmit nem látok a thief screenshotokból! Érthetetlen, de ez van. (a brightnesst fel kell tolnom 100-ra, akkor esetleg, de minden szin elmegy olyankor ugye)
  • hykao #5621
    Vagy játszd újra a magyarítással majd...és olvasd el rendesen a dolgokat a játékban.
  • thief3
    Én nem rinyáltam!
    De így én nem látnék rendesen...

Látom egyedül kell rájönnöm a faültetés rejtelmeire.
    Majd utánajárok, visszaolvasok stb. (ha lesz kedvem)
  • hykao #5619
    Hát én nem tudom, neked milyen fényerőbeállításaid vannak! Eddig azért rinyált mindenki, hogy túl világos képeket raktam be. Ezért mostanában kicsit visszavettem a fényerőt, erre ez meg neked sötét...

Amúgy természetesen közeledik...csak emlékszem, hogy egy perccel azelőtt milyen "fényképet" csináltam...
  • hykao #5618
    Ne haragudj, de nincs kedvem ezredszerre leírni. Már kismilliószor szó volt ezekről a dolgokról, képekkel, illusztrációkkal (még a mai napon is)!!!
    Erős a gyanúm, hogy sok minden mást is kihagytál...ha ezeket sem tudtad...
  • thief3
    Aztán lehet tévedek, de sötét a kép mint a vakablak :)
  • thief3
    Távolodik, de bocs a kötekedésért...