6542
  • Zeenoo
    Hi all!
    Segitsetek ha tudtok!
    Nekem kifagy azonnal ahogy uj játékot inditva kilépek az ürbe!
    Ez miért lehet?
    Az összes tréning akadozásmentesen fut.
    A tényleges játékban viszonta amikor a faszi elkezd hozzám beszélni van hogy egy mondatot elmond 5-6-szor és kb a 10. mondatnál végképp beragad.
    Van valakinek valami ötlete?
  • Zombye
    Mármint a letöltésből!
  • Zombye
    78 kilóbittyel kb 35 perc. nekem még van jó 28 hátra.
  • Zombye
    Ha még valakit ez fel tud izgatni!

X2 THE THREAT DEMO

Én azé megnézem, mit is raktak beléjemegfele
  • Zombye
    Na várjááá még egy síma scriptet se tudok írni, de erre ASTEROIDSCAN-re marha nagy szükségem lenne. Van egy split szektor, ami mellett nyugatra van egy unknown szektor. Ebben a split szektorban (nevét most nem tudom), pl irgalmatlan sok aszteroida van. de tényleg. lehet vagy 50-55. és már herótot kapok attól, hogy egy kis pegasussal rohangáljak az aszteroidák között, és scanneljek. Fúúúj Elég volt!

Ami most nekem nagyon bejött, az az 1 személy fuvarozása. Álltalában perenid csávók szoktak sokat fizetni egy körért. Tudjátok, vigyél el ide és ide, majd ha kedved és időd van várj meg a dockban, és vigyél el ide és ide.

Nagyon jó kis biznic.

A másik, ami még jópofa, az a túristautak lebonyolítása. Egy mantával, amibe sok cella fér az ugrásokhoz, elég sok pízt össsze lehet kaparni viszonylag rövid idő alatt. Gyármenedzselések közben ilyesmivel nagyon jól el lehet ütni az időt.

Jópofa volt az is, amikor kifogyott a cellám, és be dokkoltam egy SPP-be utánpótlásért, beszólt az "idegenvezető", hogy rendkívül boldog lenne, ha nem most bonyolítanám le az üzleti tranzakcióimat, hanem az utasaimmal törődnék.

Kidokkoltam, túrbóztam egyet, majd nyomtam egy F betűt, és hosszan goldolkodtam, hogy az "utasok" rublika mellett levő "eject" gombra ráentereljek e.
  • Valen
    Zomby : Erkölcsi támogatásom a tied az aszteroida szkennelő script írásához :))
  • Zombye
    Ha másképp nem megy, írok már egy aszteroidascannerscriptet. Kezdem marhára unni az aszteroidascannelést.
  • Zombye
    A Centaúrral már lőni sem kell! Egyszerűen átgyyalogolsz vele az aknamezőn. Én is úgy csináltam. Ugyanezt játszottam el abban a szektorban, (a neve most nem jut eszembe), ahol alapban volt a pirate anarchy port. A leírás szerint, itt van (illetve már csak volt) a legnagyobb ismert aknamező. S + C + 2 + 2.
  • Valen
    csakhogz az Argon Centauron 2x125 MW pajzs véd a robbanástol, a discoveryn meg max 3.5 MW :))
  • kisviku
    Érdekes, hogy bár én rég játszottam a sztorit, de emlékszem rá, hogy nekem nem volt semmi problémám a Brennan's Triumph szektorban.
    Egyszerűen ki kell jelölni az aknákat és szétlőni...
    Igaz,hogy én akkor már Argon Centaurral mentem, de egy sima vadászgéppel sem nehezebb.
  • Valen
    HMUDA: a gépi kereskedők is azokat használják, és nincs mit

lipovics: ne használj IE6-ot inkább Mozilla/Opera :))
    a windows calculatort elindítod, scientific/tudományos módba kapcsolod, dec értéket kiválasztva beírod a számot és rányomsz a hex gombra :))
  • Hmuda
    Csak azt sajnálom a legjobban, hogy a Fighter Drone-ok egy idő után maguktól felrobbannak. Pedig szvsz ők adnák a legjobb védelmet a szállítók számára. Olcsók, gyorsak, könnyen pótolhatók.
  • Hmuda
    Valen: megvannak az aknák, köszi a segítséget. :D
  • lipovics
    413215-nek mennyi a Hex erteke? :)
  • lipovics
    Hat ha ranyomok jobb egerrel a kepre, nekem nem ajanlja fel a mentest (xp sp1, ie6)
  • Hmuda
    Okés.
  • Valen
    nem, hanem vagy 50, de ha egy felrobban akkor egész láncreakciót indít be. ezért kell messziről és fokozatosan mennni közelebb
  • Hmuda
    Szóval 10 darab akna van ott?
  • Valen
    Cifu > SCRIPT

HMUDA > elöszöris Cloudbase SW-ben a trading station-on vezsel 10 db fighter drone-t.

mikor elérkezel brennan's triumph-be, akkor megközelíted a kaput 10 Km-re, rázúmolsz ALT-al és elkezded t-vel szeknnelni a környékét, amikor kiírja, hogy SQUASH mine, akor kidobsz a raktérből 1 db fighter drone-t és megadod neki a hogy follow to és kiválasztod a SQUASH mine-t.
    Megvárod mig odaér és felrobban, ekkor újraszkennelsz, és ha nincs, akkor közelebb mész 8 km-re, aztán szkenn, ha van kilő előző módszerrel, ha nincs közelebb 6 km-re, és így tovább.

De légy alapos, inkább többször szkennelj, mert szar dolog 1 db elnézet SQUASH-tól meghalni :)

úgy adod meg neki, mint a többi hajódnak a parancsokat :))
  • Hmuda
    Mi a titka a Brennan aknamezőnek? Akár hajóval, akár űrruhában nyomulok, mindig meghalok és semmi lehetőségem nincs az aknák láthatóvá tételére. Ez így elég frusztráló.
  • [NST]Cifu
    He...
    A'meg ho'gy a rák'ba kő'?
  • Valen
    sőt (ha cheat akkor nem) akár építhetsz is oda egy kaput mely pl. összeköt galaxis másik pontján lévő szektorral és akkor máris olcsóbb a Jumpdrive használata :))
  • Valen
    mennek a wasteland mellé hidd el :))
  • [NST]Cifu
    Iszonyú bonyolult ám a pénzcheat...

Nálam így működött: legyen legalább 66k pénzed, a pontos értéket írd fel, majd mentés. Ezután betöltöd egy HEXeditorba a mentést, és rákeresel az értékre HEX-ben (az érték sorrendje nem fordított, vagyis pl. 66000 Cr-nél a 0101D0-ra kell rákeresni). Ezt átírod és kész...

Mondjuk én miután kipróbáltam milyen a Centaur, szépen visszatöltöttem az eredeti mentést és inkább SETA-ztam ész nélkül...

Viszont ez csak addig volt poén, amíg 3-4 TS-em kereskedett biztonságban, az Argon és Boron szektorokban - most egy óra SETA átlag 2-3 TS-embe kerül, ami miatt egyenlőre kénytelen vagyok mellőzni a pénzszerzés felgyorsítását...
    Át kellene állnom a teljesértékű gyárépítésre, de ez problémás, mivel vacilálok melyik szektorba lenne érdemes megtelepednem. A Wasteland melletti Unknow szektor biztos csúcs, de oda nem valószinű, hogy jönnének a kereskedő teherhajók, arra pedig még nincs keret, hogy most egy saját ellátásra való "gyárláncot" felhúzzak. Egyenlőre a Rolk's Legacy vagy a Triniti Sanctum tünik nyerőnek - kérhetek ötleteket, hogy még mely helyeken érdemes gondolkozni?
  • K.András
    LOL
  • Valen
    miért, jobbklikk és save picture :))

Lipovics:

Shift+t vel próbáld, a nyílt űrben :))
  • lipovics
    Nagy nehezen leloptam a terkepet az oldaladrol :_)
    Direkt nehezitetted meg a dolgot? :)
    Mar azon gondolkoztam, hogy printscreen es photoshop segitsegevel szedem le, mig vegul a forraskod eredmenyre vezetett :)
  • lipovics
    Elvileg ugy kene belepni, hogy jatek kozben beirod: Thereshallbewings. Na, en ezt probaltam es nem ment :)
  • hork
    Hmuda: töltsd be a játékon belüli script editorba vmelyik scriptet, írni is ott tudod őket. Nem a hagyományos módon történik a dolog, hogy elkezded írni a programsort, hanem az egyes utasításokat, változókat menüből tudod kiválasztani és betenni.
  • lipovics
    M5 azert nem jo, mert S a raktere, a kristaly meg M :(
  • Romeo One
    Nos, ez nem egészen így működik. Egyrészt nem csak a Dolphin vihet, hanem más hajók is kiköthetnek vásárolni. És akkor máris borul az egyensúly. Másrész meddig számolod a négy kört? Lehet, hogy a Dolphin a 20 km-re lévő gyárba viszi a cuccot, a Discovery meg 2-4 szektort utazik a crystalért. És ha fejleszted a Dolphint? 2-3000 raktérrel már elég sokat elvisz. De Te tudod, mindenki a saját stílusát játssza!
  • lipovics
    De ha negyszazzal fordul, akkor 4 kort megy, mire egyszer jon a delphin. Annak meg a raktere 1500, azaz durvan 11 kristalyt kell feldolgoznia a gyaramnak.
    Szerintem belefer :)
  • Romeo One
    SPP-nek kevés a Discovery! 40/3->13 db crystal csak! Semeddig nem elég, legalábbis szerintem.
  • lipovics
    En is arra gondoltam, hogy az SPP-mnek beszerezni discoveryt veszek, eladni meg dolphint. :)
  • lipovics
    Nem azt akartam atirni :)
  • Romeo One
    Mindig olyan hajót érdemes venni, ami a feladathoz legjobban megfelel. Pl. nekem az SPP-ke Crystal beszerzői Split Iguana. 300 fölötti sebességgel gyors, hatékony, és a 450-es raktér kicsi, de erre bőven elég, hiszen az 130-140 crystal, annyit meg úgysem tud venni egyszerre.
    De pl. az egyik Soyerym beszerzőhajója a játék elején kapott Discovery. Soja Beans hord a 10km-rel arréb lévő Soyafarmról. Baromi kicsi a raktere, de olyan gyorsan forog, hogy tökéletesen megfelel a feladatra. Szóval ne "ideális" hajót vegyél, hanem olyat, ami pont oda, pont arra megfelel.
  • Romeo One
    A hülye kalózok lerohanták az Atreus Clouds rendszert. Olyan 15-20 hajó, vegyesen M3-M5. Lőttek mindenre, ami ott volt. Sajna két elfogott PiratShipem is bánta a támadást amelyeket Rolk's-ba küldtem eladni. De megbosszultam őket! 2 lelőtt, 3 elfogott kalózhajó. Az egyik jó volt, egy Orinocot aprítottam, erre bemondja, hogy hagyjam békén, enyém a hajó. De csak tovább forog, és még mindig piros. Percek múlva jöttem rá, hogy nem is ő volt, hanem egy másik, amit a back turret nyomott le, én észre sem vettem, hogy ott van... :)))
    Szóval kitakarítottuk a rendszert.
  • Romeo One
    Nem a gyárak közti különbséget kell megfizetned, hanem a fajoknál betöltött rangod különbségét. Gyk. minél jobb barát vagy, annál olcsóbban kapod. Ez igaz a felbérelt teherszállítók díjaira is.
  • Romeo One
    Nem lassabb, ugyanúgy 216 a max, mint az expressnél. De 750 helyett 1000 a raktere, és emiatt valóban drágább kb 50E Cr-rel.
  • Hmuda
    Ezzel meg nem sokra megyek, nem is beszélve az xsl file tartalmáról, ami szintén nem túl nagy segítség. De jó is lenne, ha a fejlesztők végre képesek lennének egy Pascal vagy valami más egyszerű programozási nyelv mintájára megoldani az ilyesmit.

Script
    Version: for Script Engine Version:

Description

Arguments
    * : , , ''

Source Text
        '.xml'