6542
  • Hmuda
    KURVA!!!

Nyugisan gyüjtögetem a pénzem az este és most arra ébredtem, hogy csakazértis megjelentek a Khaakok...

Valaki legyen szives nyugtasson meg, hogy a főszál végén totálisan el lesznek pusztítva ezek a kis gírnyók. Utálnám, ha utána is zaklatnának. Perzse minden egyes hajómnak annyi és az állomásaim is folyamatos támadás alatt vannak. :PPP
  • [NST]Cifu
    Kingdoms End. Ez teljesen ballra fent, egy Boron szektor.

Amúgy a jó *@&#$£>#¤...
    Ahogy haladok előre a történetben, egyre durvábbak a Khaak-ok, mostmár menetrend szerint ugrálnak a képembe, egyszer már vissza is kellett töltenem, mert viszonylag rövid idő alatt egymás után két nagy Khaak Cluster pattant elém, és hiába voltam egy Split Dragonban, és hiába volt a rendszerben még egy Argon Centaurom, úgy lenyomtak, mint zinger a varrógépet. Lassan már csak úgy merek menni, ha legalább még egy Dragon kisér, mert sokat számít, hogy nem csak engem lőhetnek... :)
  • lipovics
    Megvettem a kereskedo szoftvereket es radobbentem, hogy igy mennyivel egyszerubb kalmarkodni... :D
    (hajomnak 100 a raktere, 130 a vegsebessege, meg az alap verdaval vagyok, lusta voltam elmeni a masik hajoert)
    Pikk-pakk osszejott 250.000, nemsokara megveszem az elso Spp-m.
    Szerintetek hova erdemes rakni az elsot? Konkret rendszer erdekelne.
  • Hmuda
    Okés, köszi mindkettőtöknek. :-)
  • Romeo One
    Én 700 fölött szoktam eladni. Néha ki kell várni, de úgysem termelődik túl gyorsan, szóval nem gond.
  • Valen
    ,= +

pl.
    24 x 22 = 528
    24 x 16 = 384 + 100 Crd nyereség és még mindig jó vagy :)
  • Valen
    minimum 24 x az EC ára, egy kis nyereség :))
  • Hmuda
    Na, beindítottam a szilikon bányámat. Mennyiért érdemes eladni a cuccot (az energiát sajátkezűleg készítem).
  • Valen
    de ha kell menj fel a HWSW.hu fórumába s kérdezd meg :))
  • Valen
    nem kell hozzá win, megy az Boot CD-ről is, sőt ha fel tudod préselni 1,44-es floppyra, akkor arról is :))

egért meg autómatán betölti, ha felismeri
  • Romeo One
    Ja, hogy mindhárom prim? Lehet, még nem próbáltam. A PQM-hez meg kellett volna win működő, az meg ugye nem volt.
  • Valen
    nálam itthon a 3 gépből az egyiken így van felosztva a winyó :

C (Primary/Unhide/Active) - Win 98
    D (Primary/Unhide) - WINXP

Extendedben a Linux Partició, mert az autómatán megcsinálja magának:
    E (HDA0C) - Linux Ext2 v. újabb
    F (HDA0D) - Linux Swap
  • Valen
    akkor is megy három primari partició egymás mellett :))
  • Romeo One
    Hogyne kéne. Ami nem primary, az extended, erre rakja rá a logicalt. Ja, és nem kettő, három partíció. :)))
  • Valen
    hát én meg azt használom immár 5 éve, s eddig mindent megcsinált (winyó format fél perc alatt, Linus és egyéb file rendszerek támogatása, stb.) nekemmég nem volt balyom vele igaz eddig csak pár ezer winyót formáztunk, osztottunk fel vele, lehet hogy még nem használtuk eleget a bugok előhozására :))
  • robotnyk
    én mindent ajánlanék, de a PMet nem. szerény véleményem szerint kerülljétek, mint ördög a tömjénfüstöt :)
  • Valen
    nem is kell extended két particióhoz !!!

Használhjatzok Partition Magicet az egy király program, gyorsabb, szebb, jobb mint az fdsik :))
  • Romeo One
    Nem irigyellek. Nekem az fdisk vágta haza az egyik partíciómat, nem rakott alá extended területet...
    A megmentési arány nálam is hasonló, bár az a 10% jobban hiányzik, mint a megmentettből 20.
    Szerencsére az X2 utils&savegames könyvtár nekem is túlélte.
    :)))
    Csak újratelepítés azért kell...
    Sokkal jobban el tudtam volna képzelni a hétvégémet, mondjuk két új gyár telepítése között némi kalózvadászat éás khaakpusztítás képében. :(((
  • BaLeeX
    Na végre egy sorstárs. Én is két vinyó (egy 80 gigás meg egy 40 gigás) adatainak mentésével foglalkoztam a hétvégén, mert az elszaródott ide kábel (!!!) tönkrebaszta a fat táblát és többet a gép fel sem ismert a vinyóról meghajtókat. Hát nem kívánom senkinek, de szerencsére az adatok 90%-a megvan. Az X2 könyvtárat is megmentettem, megy minden gond (és újratalapítés) nélkül.

Mellesleg 1.0-ra mehet az 1.2 egyszerre. Először install 1.0, cracket ne tedd fel, hanem install 1.2 eredeti aztán mehet rá a crackelt exe.
  • Valen
    1.0-ra mehet 1.2 röktön, ha nincs eredeti CD-d akkor szedd le az oldalamról a 1.2 Cracked Patchet !!!
  • Romeo One
    Van jelentősége, hogy az 1.0 - 1.1 - 1.2 sorrendet betartsd, vagy 1.0-ra mehet 1.2 rögvest?
    A hétvégét wintelepítéssel és recoveryvel töltöttem...
    :((((((((((((((((((((((((
    Viszont a voice-probléma: nem elég a util-könyvtárban lévő wmizé.exe, nekem csak akkor szólalt meg, amikor felraktam a komplett windows media player 9.0-át. És azóta vígan szól, ACEMCP mellett is.
    Ja, és már elfelejtettem, van egy 1.2 fixedexe, ami csak exe, meg van egy 1.2 kompakt is, ahol nemcsak az exe van, hanem mellette a dat, meg ilyen fájlok is. Melyik a jó?
  • Valen
    régen volt 1x 72 Mb-os az 1.0 idején, de attól mindig kifagyott egy idő után a gém :((
  • kisviku
    Mekem jelenleg 83 (!) megás a savegamem....
  • Valen
    gvarga12:

tedd fel az 1.2-es cracked patchet :))

nekem kezdetben 20-25 Mb volt most 60 Mb körül van
  • Valen
    kipróbálta már valaki a Gate Maker scriptet ???
  • kisviku
    Húha tényleg igazad van.
    Ezek tényleg jönnek vissza, kiba*ott Xenon-ok.Na de sebaj, egyesével jönnek, eddig 3 csatahajóm van a szektorban kb 20 db M3-as fighter egy TL, mert építek, de úton van még 3 db M6-*os is.
    Plusz telerakom (rakok pár darabot) a Lasertowerekből a kapu mellé csak hogy abszolúte király legyen a védelem.
    Aztán gondolkodom még M1-es hajón is hogy behozom, mondjuk mégy vagy 30 fighterrel.Ennek már elégnek kell lenni....
    Már így is biztonságos, de tudod nem akaorkproblémát ha elmegyek kalandozni valamerre és nem vagyok a szektorban.
  • Valen
    NEM tudod megadni sajnos :((
  • Valen
    Boron hajót Boron rebndszerben :))

pl. Kingdom End's ben (térkép az oldalamon :))

vegyél inkább UPS-t :))

A jumpdrive és a transporter alap dolgok!!!

Transporter másik hajódra (már ha van), amelyiken szintén van transporter, 5 km-es távolságon belül át tudsz teleportálni, át lehet szálni :))

Jumpdrive: EC ellenében a hajóval bármelyik rendszerből bárrmelyik rendszerbe tudsz ugrani (nem kell a kapukat használni :))
  • lipovics
    Lenne meg par butus kerdesem: jump akarmi mire jo?
    Masik, van a discoverym, szeretnem ravenni, hogy amig en kereskedek, o is kereskedjen.
    Erre csak akkor van modom, ha csinalok egy sajat gyarat es azt adom neki home-kent? (kene best buy locator is, csak nemtom merre keressem)
  • lipovics
    Koszonom a valaszokat :)
    Eleg korrekt, elnezest, ha picit agresszivebb vagyok, de van mentsegem.
    Kb a mai nap 15 aramszunetet sikerult atelnem, mondhatom eleg felemelo elmeny, ha eppen irsz egy 4 oldalas kommentet es kozben ...
    Ket het mulva veszek ulyen apc-t v mi a neve :)
    Boron hajot merre nezzek?
  • kisviku
    Jó, jó, jó, tudtam hogy félreértesz, sajnálom.

Kérdésedre válaszaim:

Transporterek: Argon Mercury, jó hajó kb 1500-as raktér (full tuning) max sebesség 110-130 között, egy lézerágyú hátra.Mindent elbír, még az XL-es rakományokat is.Kellemes vezetni is.
    Argon Express: Gyorsabb mint a Mercury, raktere a fele és nem lehet bővíteni, viszont cserébe kétszer olyan gyors, hátsó lézerágyú szintén megvan.
    Boron Dolphin: Ha fullra húzod ezt a hajót, akkor elképesztően nagy a raktere,3000-es, amely vetekszik egy romboló vagy TL hajó rakterével.Lassabb, mint az argon hajók de a raktér az nagy királyság.
    Azért ezt a hármat írom le, mert elég sok oldal lenne egyrészt, másrészt meg úgyis argon szektorban kezdesz, így ezekhez jutsz hozzá legközelebb.

Bánya: Egy Ore Mine Argon Prime-on 141 ezer credit.Azonban - mint mindenhol - vannak járulékos költségek is. Itt először, venned kell a hajódra egy Mineral Scannert, amellyel miután befogtad az aszteroidát megméred a "sűrűségét" (yield). Ez a szám minél nagyobb,annál több ércet vagy szilíciumot fog kibányászni adott idő alatt.
    Egy ilyen eszköz 20-30 ezer, bármelyik Equipment Dock-ban rálelsz. Aztán, nem árt némi EC-t Energy Cell-t venni, hogy elkezdd a kitermelést. Ez max 5000 egység lehet a bányában, tőled függ mennyiért szerzed be. Ha jobban megy már, érdemes vagy a transporteredet tuningolni vagy egy két olcsóbb hajót venni bele védelemnek. Esetleg lehet Lasertower-t is, de az nagyon drága és általában két három darab kell (185 ezer credit) Innen már egyenes az út, jön a lé, veszel még egy transportert és így tovább.

Remélem segítettem és mégegyszer ne haragudj.Szorri....
  • Valen
    Kisvuk:

Pontosan :))

Lipovics: pedig csak 1-2 oldalt kéne visszaolvasni!!!!
    1. amit kapsz add el, vegyél inkább Boron Mantát
    2. Sokat, ugy 500k körül.
    3. Ne Mine-ban gondolkodj, hanem SPP-ben (Solar Power Plant-ben), olcsóbb, nagyobb profit :))
    4. szedd le az 1.2-es cracked patchet az oldalamról :))
  • kisviku
    Eltelt öt perc és csak most esett le mit mondtál.... :)
    Ezek vissza fognak jönni, hogy benépesítsék a szektorukat?
    Mert akkor egy halk a pics*ba csúszik ki számon, mert most terveztem telerakni gyárakkal....hát akkor vihetem a flottát is oda.
  • kisviku
    Miért, csak nem olyan is van benne? :)
    Arra azért felkészülök.... mivel ők jönnek "látogatóba" nem én megyek, ezért hasonló fogadtatás vár rájuk,csakúgy ahogy ők fejezték ki vendégszeretetüket.
  • lipovics
    Ha azt megmondod, hogy melyik oldalon vannak az infok, akkor jogosan elvarhato, hogy ne kerdezzek. Nem kell pontos hozzaszolas szamot adni, csak egy kb erteket :)
    Azert sztem nem korrekt elvarni tolem, hogy ket napot a hozzaszolasok olvasasaval toltsek :)

Par kerdes:
    Az elejen melyik transporterre erdemes gyurni?
    Az amit kaptam mar fel van tunningolva, lassan ideje lenne valtani :)
    Mennyi penzt erdemes gyujtogetni az elejen? Olvastam, hogy banyat kell nyitni, ennek erdekelne a koltsege (meg, hogy milyen eszkozok kellenek hozza)
  • Valen
    Kisvuk:

Grat, bár csak Odysseussal is meg lehet csinálni :))

aztán várd a XENON népvándorlást Omicron Lyrae-en keresztül :))
  • Valen
    lipovics:

ha elmentetted a 2. missió befelyezése elött gémet, akkor töltsd vissza és mielött csajnak üzennéd, hogy meghoztad a tudóst, ADJ EL A HAJÓRÓL MINDENT (FEGYVER+PAJZS) , mert küölönben k*rva sokáig kell ingázni a kereskedéssel pénzszerzés miat !!!
  • kisviku
    Leet,hogy át kéne vennem Valen-től a tanítóbácsi szerepet és segíteni, de inkább javaslom, hogy olvass vissza egy kicsit, mert nagyon sok mindent megbeszéltünk már...
  • kisviku
    Köszönöm.
    De egyébként meg azért nem lehetne csít még "soft-csít" sem, mert sajnos elég primitíven oldották meg a bagy hajók irányítását. Jó, ha meg bonyolultabb lenne, akkor meg az lenne a bajom.... :)
    Visszatérve, viszont ha nem te irányítod akkor is miért repül olyan bután? Most nem akarok én itt negatívumokat felhozni, nem az én stílusom, és egy játékot úgysem lehet tökéletesre elkészíteni. De mondjuk, ha legalább a csatahajók és a többi nagy hajók máshogyan támadnának, manővereznének mint a fighter-ek az jobb lenne.
    Pl, anno volt a Rebellion c. játék, gondolom sokaknak ismerős. Tudom hogy az stratégia, de ott lehetett a hajókra tiszteket rakni, és különböző tiszti rangokba helyezni.Ezáltal lökést kapott a hajó irányítása, a tűzereje, ügyessége stb.
    Az X egész más, tudom jól, de ötletnek nem lenne rossz.
    Itt például ugyanattól féltem, amit az X-ben és az X-tensionben megtapasztaltam, hogy lehet hogy különböző formájuak, raktér,sebesség,stb eltérő a csatahajóknál, de ha megnézitek, mindnek szinte 144 ezres a lézere max és 625 Mw-os a pajzs. Jó tudom, van 500 megás és 750-es (ld.:Teladi Phoenix).De ha még különbözőbbekké tennék őket, hogy legyen több ágyú,mittomén nagyobb hangár, stb (nem jut most más példa eszembe) az még izgisebb lenne.

Visszatérve a csatára. Azért megizzadtam rendesen, ezt bevallom, nem szégyen. Lehet hogy mákom volt mert nem egyszerre rontott rám mind a hat, hanem egyszerre "csak" három jött. Ja és nagy problémám volt, hogy csatahajót nem tudom Wingman-nek alkalmazni, hogy egy egyszerű billentyűkombinációval már támadjon is. Fighterek lehet dögivel, akár ötvenet is, de nagy hajót nem.

Mindjárt befejezem. Másik verziókban sem lehet kiadni parancsot nekik, hogy űrállomást támadjanak?
    Befejeztem... :)
  • Arden
    shipyardot még nem próbáltam, de szvsz lehet.
    még csak nézegetem a script editort, és mivel nincs, vagy legalábbis, én még nem találtam leírást, így csak próbálgatással tudom megnézni mi muxik, és mi nem.