6542
  • Hmuda
    Persze nem biztos, hogy ezek a fegyverek alapból felmennek a novára, csak szemléltetésnek mondom.
  • Hmuda
    Gondolom egy Nova-S-re nem fogsz GammaHEPT-et kapni, max egy kis IRE ágyút és a sebesség-, kormányozhatóság- és raktér fejlesztésekből is több van alapból egy L hajón mint egy S-en.
  • lipovics
    ???
  • Zombye
    Már vártam a kérdést. Tulajdonképpen nem is nyugdíj, hanem egyrészt vaksegély, pontosabban vakok szenmélyi járadéka. kemény 10500 ft. Eyen kívül még jön árvaellátás is, az 35.2 ezer, de mivel csak szocifoglalkoztatóba vettek fel a programozói végzetségemmel együtt, így se túl fényes a keresetem, havonta kb 35-40 ezer. Ha van munka akkor t0bb, ha nincs akkor kevesebb.

A szemem születésemtől fogva (1977 XII. 4) rossz, mármint azóta, hogy az inkubátorban nem volt rendes oxigénszintmérő, és az erek elszaporodtak a szememben, agyonnyomva/elnyomva a látóideget. Balszem kiütve. A jobbal még kb 10-15%-ot l'tok, ey gazakorlatilag annyit jelent, hogy erősen rövidlátó vagyok. A látásélességem is lehetne jobb, de az még elmegy. De pl az embereket, csak hangról tudom biztosan beazonosítani, arcmemóriám abszolút nulla. A részletek kiesnek.

Ja, bocsi A kérdésedre válaszolva tavaj töltöttem be a 26-ot.

Bocs, ha bárkit is untattam élletem részleteivel.
  • K.András
    Mennyi idös vagy ha szabad megkérdeznem?Mert hogy nyugdijad van...
  • Hmuda
    Gondolom még a fegyverzet is meg a sebesség/raktér/fordulás upgradek.
  • lipovics
    Hogyan lehet valamit vasarolni a battleshipekre?

Masik kerdes: Az S,L,M osztalyu hajoknak csak a pajzsa ter el?
  • Hmuda
    Amúgy sikerült már bárkinek is megnyerni a lottót? Jó lenne 70milliárd creditet nyerni. :D
  • Hmuda
    A Khaakok biztos, hogy nem a Sohenek, mert a törikönyv szerint a Sohen egy teljesen mechanikus faj míg a Khaak egy rovar-hüllő szerű kaptárfaj.
  • Zombye
    Fenébe! öcsém 11-én megy Londonba, nekem meg 12-én jön meg a nyugdíjam! Fenébe! Lehet, hogy tudtam volna vele hozatni egy példányt. Ott már boltban is lehet kapnyi.

Már nem emléxem, talán kisviku volt az, aki első fecskeként megpróbálta megrendelni a gamét. Megérkezett azóta, már csak azért kérdezem, hogyha végképp nem jön be kishazánkba a "boltos változat" akkor nincs más hátra, meg kell rendelni, vagy ki kell menni pl ausztriába, oszt ott megvenni.

• Zombye
    Szegény TIE FIGHTEREK nem érnének túl sokat. Pajzsuk nincs, ráadásul a lézereik kb max Beta IRE erősségűek lehetnek.

A nagy csillagrombolóknak nem tudom milyen erősek a turbolézerei.
  • Boron Power
    Modokat nem írnak hozzá? Pl. Star Wars? Nagyon állat lenne, ha az Executor turbó lézereivel szaggatnám az ellent. Persze egy-két osztag TIE Fighter támogatásával. :-))))
  • Valen
    tul. képpen tényleg le kéne fordítani a dolgot :))
  • Valen
    hát a khaak-ok mint kiderült ugye Brennan révén jöttek rá az Argon területek-re.

Khaak-ok szerintem a Sohnenek, és azért volt tiltott szektor a Föld (azért nem építettek oda kaput az ősök) mert:
    1. még nem volt 1 billió (milliárd) éve értelmes élet a Földön
    2. mikor az emberek megépítették a saját 2 db kapujukat, és az egyikkel véletlenül összekapcsolódtak az Ősök kapuival, akkor az ősök rájöttek, hogy az ember a többi fajnál jóval nagyobb veszélyt jelent, mint az hitték :)
  • Zombye
    Miért után nem pont kő hanem ? Bocs.

fan = van
  • Zombye
    Ebbe a fordításba meg tényleg össze kéne fogni, mert elolvasva tudom mit jelent, de mire egy értelmesnek tűnő mondatot faragok belőle, kiderül (ahogy alul írva is vagyon) hogy teljesen mást írtam, mint amit az ereti szöveg jelent. Értelmes lett a mondat, csak épp nem azt írtam, amit az eredeti szöveg ténylegesen jelentett.
  • Zombye
    Jó lenne már megtudni, miért is támadtak a khaakok főleg az arganokra, de a presidents end lerohanása után gyakorlatilag mindenhol feltüntek. Miért.
  • Zombye
    Ja! A kapusztástészta tényleg jó volt, meg utána aludtam is egy kicsit. Szerintem a khaakok állandóan jönnek. Vagy lehet hogy van egy utolsó titkos szektor, ahol ott rejtezik a shipyardjuk és azt megsemmisítve talán megállítható a khaak invázió. A Xenonoknál nekem annó bejött. Blackholesun felett fan az a Xenon szektor, ahol a Xenon Shipyard fellelhető. emléxem én is Odysseussal mentem, leamortizáltam többször nem is jöttek.
  • Boron Power
    Egy Paranid Odysseus-al, full PSG fegyverzettel benéztem mindegyik(5db) Khaak szektorba, leírtottam a bázisokat, és ameddig meg nem untam a hajókat is(kb. 25-30 M1,M2).

A kérdésem az: Ezeket a szektorokat ki lehet irtani teljesen? Vagy soha nem fogynak el a Khaak-ok, mindig előugranak valahonnan?

Üdv!
  • Valen
    Zombye ha már fordítasz, akkor legalább a szövegre ügyelj, mert még véletlenül se az van odaírva angolul, amit te keírtál magyarúl :))

tudom hogy nehéz értelem szerint fordítani, de az én módszerem a köv:

lefordítom szó szerint, megnézem hogy milyen s utánna az ráérzésem szerint átfogalmazom értelmes mondattá, ez legtöbbször bejön :)
  • lipovics
    Remelem lesz benne par bugjavitast es/vagy kiegeszites :)
  • kisviku
    A káposztástészta az finom!

A "boranok" meg szerintem Boron-ok...

De én is utánanézek majd a sztorinak...
  • K.András
    Nemsoká jön az 1.3!
  • Zombye
    A készítők sem fogalmaztak pontosan, ezért nehéz hű fordítást csinálni. Bár az is igaz, hogy az én angoltudásom sem az igazi, de azért próbálkozok.
  • Zombye
    Ha nagyon nagy marhaságokat írok, javítsatok ki!

-5 billió:
    Az "idősek" első fajainak kifejlődése

-3.2 billió:
    Az univerzum más galaxisaiból származó fajok és a "idősek"
    találkozása. a "közösség" megformálása megkezdődik.

-1.5 billió:

A "kívülállók" elleni nagy háború időszaka (egy faj, akik valószínűleg az univerzumon kívülről érkeztek)

-1 billió:

Az "idősek" álltal létrehozott közösség megszilárdul, és a mai napig fennáll.
    - Elkezdték az ugrókapuk építését.
    - Feltérképezték a galaxist.
    - A Föld naprendszerét nem látogatták meg. Ennek oka, ismeretlen.

-500 millió:

Az első teljesen mechanikus faj (a sohnenek) támogatni kezdték az "időseket" ettől kezdve vezető szerepet töltenek be az "idősej" közösségén belül.

-50 ezer:

Flottányi hajó landol a Boranok szülőbolygóján. A jövevények felfedezték a bolygón élő benszülött fajt, a Boranokat, akiknek elkezték átadni tudásukat. A boranok "segítőknek" nevezték el őket.

1969:

Neil Armstrong a holdra lépett. Ő volt az első ember egy másik világ felszínén

Mingyá folytatom, csak eszek egy kis kápusztástésztát

• K.András
    Gondoltam mindent kiirtok ami nem emberi eredetü...
  • kisviku
    Én is úgy döntöttem régebben, hogy kiírtom őket, de minek?
    Csak az ellent bántom (Xenon,Khaak,Pirate)
  • K.András
    Kb két-három hete irtom a Spliteket,kezdem azt hinni nem lehet öket végérvényesen kiirtani.Megyek leirtok 10 rendszert az elsöben már megint ott vannak,okés biztos van pénzük már sok.Na de ha van egy két millárdjuk akkor biztos hogy évekig lehet irtani :)))
  • Valen
    nem magyar, de az egyik legteljesebb :)
  • Valen
    itt nézz körbe
  • 3P
    Van a játéknak magyar nyelvű fan oldala, ahol esetleg leírások, térkpepk, vagy egyéb hasznos dolgok vannak?
  • lipovics
    En nem azert sirok, mert van ellenseg, hanem mert nincs olyan gomb, hogy menjenek dolgukra ha elmult a veszely.
    Szal van egy opcio, hogy minden urben levo hajot a bazisara parancsolok, kene ennek az ellentetje is.
  • cifuatwork
    A Getsu Fune nekem nagy csalódás, egyenlőre csak egy SPP-t raktam le, de úgy terveztem, hogy ide telepszem majd több gyárral is. Lettem azonban erről, mert az SPP-m se megy (14Cr-ért viszik csak az EC-t, de még így is eléggé lagymatag a forgalom, sose volt még üres a gyár, pedig már egy Dolphin is hordja szét "Sell Best Price..." parancsal...
    A másik baj, hogy itt nincs igazán kereskedelem, közelben (3 ugrás) csak Boron szektorok vannak, azok sem a legjobbak. Ráadásul a sok Equipment dock csak poén, mert folyton üresek, nincs értelmük. Gondoltam arra, hogy a lentebb lévő valami "Ocean..." szektorba költözök, de ott se jobb, ráadásul dél felöl folyamatosan jönnek a Xenon-ok, a kutya sem tartóztatja fel őket. Úgyhogy egyenlőre maradok a nyugati szektoroknál.
  • Zombye
    Kifelyezetten gyárakra tervezett védelmi rendszerek megalkotása sem lenne éppen hátrányos. Márcsak a változatosság miatt sem. Pl kissebb gyárra, csak gyengébb gyárvédő ágyút/löveget/rakétát vagy akármit lehessen tenni, SPP MINE a nagyobbakra vagy több, vagy nagyobb hatásfokú védelmirendszer telepítése lenne indokolt. Nehogymá egy olyan böszme nagy gyárra ne férjen rá valami védőcucc!

• Zombye
    A tisztek hajóra való rendelését én is nagyon jó ötletnek tartom.
  • Zombye
    Az se lenne hülyeség, ha pl a nagyobb hajók szétrobbanás után roncsok maradnának a helyszínen, és ezeket valamilyen rconcscollectorral vagy darabolóval be lehetne őket gyűjteni. végül is ezek a gyárak vagy hajók ORE-ból, meg teladiumból vannak.

Egy olyan továbbfejlesztett transzporter sem ártana, ami 5 km távolságból az űrben lebegő konténereket, vagy pilótákat a raktérbe tudná sugározni.

Vonósugár sem lenne rossz.

A TIE FIGHTERBEN pl. volt olyan function, hogy a hajtómű, a pajzs és a fegyverzet között el lehetett osztani az energiát. pl ha menekültél akkor a fegyverekről leszedted az összes energiát, és szétosztottad a pajzs, és a hajtóművek között. Ez is hasznos funkció lenne. Energiaátirányítás, az aktuális szükségleteknek megfelelően.

Hirtelen ennyi, de még azért töprengek.

• Zombye
    Ja, még kihozhatnának egy univerzum szintű BBL-t meg BSPL-t roppant hasznos lenne, ha nem csak az aktuális szektorok árait tudnám lekérdezni.
  • Zombye
    Szerintem lassan kihoznak egy JumpDrive 2.0-t. tudnám értékelni, ha a hajóm pl a x szektorban lévő y gyáramhoz tudna ugrani kapásból. Az ominózus unknown szektorban pl a nyugati kaputól a legközelebbi gyáram is vagy 50 km-re van.

A khaakok mér tudják megcsinálni hogy oda ugranak a szektorban ahova csak akarnak? Egyébként erre már az arganok is képesek hiszen a fekete dobozos khaak szektorban sem volt egy fia kapu se, mégis oda lehetett ugrani, egyedül a pontos koordinátákat kellet tudni hozzá.

Földet is akarok!!!

Találjunk már haza végre!!!

Amikor az első résszel játszottam, annyira ideges lettem, hogy nem tudok hazajutni, hogy a játék végén kiírtottam a fél X-univerzumot. Igaz akkor még sokkal kissebb volt mint most.

Apropó méret! Egy picit lehetne dinamikusabb. pl 1 havonta bedobhatnának 2-3 új szektort. Meg pl ezeket az unknown szektorokat el lehetne adni annak a fajnak, amely többdt kínál érte.
  • Zombye
    M2-es nem M1-es hajók vigyáznak Getsu Fune rendjére bocsi az elírásért!
  • Zombye
    Szerintem nincs ilyen function. Bár kétségtelen, nagyon jó lenne.

Nekm kindom endben 3 SPP-m van, más még nincs. CF kéne de most nincs rá zsé. A Wastelands melletti unknown szektorban van 2 SPP 1 CF 4 OREMINE 1 CAHUNABACERY 1 CATTLERANCH 1 SILICONMINE. Ez az unknown szektor azért zűrös egy kicsit, mert állandóan jönnek a khaak clusterek, és mivel eredetileg ez üres ugyebár, azért unknown, így kénytelen voltam otthagyni a centauromat, hogy védje a gyárakat, meg a hajókat. A következő benépesítendő szektor, ami első ránézésre menyországnak is mondható az a Getsu Fune. Ez a szektor messzi messzi északon, Menelaus Paradise mellett van nyugati irányban. Mivel az öt faj nem tudott még megállapodni, mely faj is irányítsa ezt a szektort, így minden faj képviselteti magát. Ez konkrétan M1-es hajók formájában ölt testet. Ez a tény gyakorlatilag a legjobban védett szektorrá teszi Getsu Fune-t, így nekem csak be kéne laknom. (CR.. CR... CR!!!) indulásnak pl van ott ey 93-as ORE aszteroida. de előbb unknown szektort kéne még egy picit fejleszteni, meg a kindom endben levő 3 SPP mellé kéne még némi kiszolgálóláncot felhúzni. De utánaaa Indula mandula!!!

Ez a szép ebben a játékban Tervezel, és kemény munkával eljutsz egy kitűzött célig, majd új célt tűzől ki magad elé és így tovább. Ezzel a játékkal szerintem éveken át el lehet játszani a megunás legkissebb jele nélkül. Persze csak azoknak, akik erre a stílusra buknak.

De nekem ez a stile nagyon bejön. Kár, hogy mostanában nincs túl sok időm foglalkozni gyáraim építgetésével szépítgetésével.