6542
  • kisviku
    Hmm, olvasgatám történeteiteket, egy kérdés motoszkál fejemben.
    Mégis mit vártatok?
    Betelepszel egy Unknown Sectorba és még üres is legyen? :)
    Akkor én mit szóljak, amikor nem fos kis Khaak Clusterek jönnek, hanem 5-10 percenként megjelenik egy Xenon K, egy J-vel az oldalán.
    Mondjuk a Xenonokat annyiből egyszerűbb lelőni, hogy a fegyverzetük ugyanolyan hatótávolságú mint az én hajóimon.

Amúgy kezdek hozzászokni a támadásaikhoz, hál'istennek nem tudnak nagyon megtörni engem, ami a hab lesz a tortán hamarosan, hogy a 3db M2-es mellé megy még egy negyedik is és asszem egy M1-es is betéved majd oda.... :)

Nem érdemes feláldozni M3-as avagy M6-os hajóidat a Khaakok ellen. Érdekes, hogy ha odaállítom az M6-os korvettet a gyáraim közelébe (Move to positon parancs), akkor nem jönnek oda a Khaakok.Ellenben mikor kiadtam az "Attack all enemies" parancsot, akkor irtogatta őket, de el is veszett néha egy-egy 6-9 milkát érő korvett....
  • lipovics
    Hat nem tudom, engem kicsit frusztral, hogy a gep nem nagyon hagy eljutni egyrol a kettore.
    3 sppm-m, 2 cf-em van a kingdoms end-ben, es allandoan jonnek a szemet khaak-ok.
    Ilyenkor egybol be kell zavarnom a hajoimat a bazisra, kulonben szetlovik oket, eleg lassu errefele a rendorseg...
    Es kb tizpercenkent ujra beallitani a 12 hajonak, hogy mit is csinaljon, eleg frusztralo. Van a jatekban olyan gomb, hogy egybol folytassak az eddigi munkaikat?
  • Zombye
    Én még azt szeretem ebben a játékban, hogy tökéletesen értelmetlen cheat-et használni. Teljesen elveszi a játék értelmét, hihetetlen unalmassá válik az egész. Nincs kihívás, nincs sikerélmény, ha bármit bármikor meg tudsz venni, bárkit bármikor ki tudsz írtani. stb. Poénból kipróbáltam, játszottam kb 1 órát és kiléptem. Speciális esetekben persze lehet értelme, pl 3 heti játék elveszett egy mentési hiba miatt, de akkor az értelmes játékos csak annyi pénzt generál magának, amennyiből nagyjából vissza tudja állítani az akkori állapotot.
  • Valen
    vagy ha van pénzed, akko vegyél egy L-es hajót, szedd le róla a 3x25 MW shieldet magadhoz és add el a hajót :))
  • Hmuda
    Már meg is válaszoltad a kérdésed.
  • gvarga12
    Hali végre megy a game rendesen nyomtam is ma egész nap.
    Kérdés a Spliteket hogyan lehet haverrátenni , vennék tőlük 25 M shieldet csak hát szóba sem állnak az emberrel mennyek és szedjek le pár kahakot a rendszereikben és kedvelni fognak ??? Vagy hogyan lehet 25 M shieldet szerezni ???
  • Zombye
    Na mi van! Mindenki elaludt?!

Bár már nekem is nyúlik az arcom, fürdök, oszt irány a zágy.

Jó éccakát!

• Zombye
    Ja, bocs! 1.2-m van. Hála istennek az alulírottak eddig csak 2x fordult elő.
  • Valen
    plankton farm minek, nemkell a bofu hoz :))
  • Zombye
    Várjá megkavarodtam! Ja! igazad van, utánagondolkoztam. Tényleg csak BoGas, meg Cella kell a BoFu-hoz.
  • Asmodeus84
    Plankton csak akkor kell ha Stott Mixeryt akarsz.
  • Asmodeus84
    Milyen verziód van? 1.2-vel nekem még hálistennek nem voltak ilyen gondjaim. :)

A Boron Manta (TP) tud XL-es rakományt szállítani! Őket használom a CF-ek Silicon ellátására.

25MW-os pajzs sajnos Split monopolium. A Rastaroil pedig ha jól tudom nekik kajának minősül, de sokat elárul a Split konyhaművészetről a tény, hogy más fajok gépzsírnak használják. De az is lehet, hogy mivel a Splitek kényszermunkát alkalmaznak a gyáraikban kaját nem, csak ezt kapnak. :))
  • Zombye
    Hát ha tényleg csak boranoknál lehet kapni, akkó jobb lett volna Boran crystal fabot venni, asszem luckyplanetsben lehet kapni. Na mindegy! 2 BoFu gyár meg 2 BoGas gyár még belefér. Fenébe! kell még planktonfarm is. De megoldom! Most igazság szerint a 25 megás gyár fontosabb lenne, hogy a hermészeimet fel tudjam szerelni rendes pajzsokkal.
  • Zombye
    "neked is tele volt NAGY Khaak clusterekkel? Nekem vagy 5-öt kellett itt és még 4-et a mellette lévőben Nemesis+PSG-vel távozásra bírni. :)"

Ja, nekem is!

Én a Centaurommal pucoltam, egész hatékony kis bárka,

A probléma akkor indult, amikor magárahagytam, "Támadj meg minden ellent" parancsal, és 10 perc múlva lelőtte egy M3-as khaak "nehézcirkáló" ÁÁÁ csak egy picit voltam zabos!

Visszatöltés folyt köv.

Hála istennek, ez nem túl gyakori, de azért módfelett idegesítő tud lenni, hogy otthagysz egy összértékben majd 10 milát érő hajót, (mondanom sem kell, teljesen felszereltem) és egy "ócska" felderítő vadász lazán leszedi.

A kristálygyár megvétele után döbbentem rá, hogy a TP hajók NEM TUDNAK XL-S KONTÉNEREKET SZÁLLÍTANI! Addig komolyan nem is foglalkoztam a konténerek méretével. úgyhogy kénytelen voltam venni mercuryt, hogy a szilikonbányámból vigye a cuccost a crystalfabomba. Egyébként hermészeim vannak, még csak 3x5 mega pajzsal, többre nincs pénz. Ja 25 megás pajzsgyár csak a spliteknél van? Mert akkor szívok még egy kicsit, ugyanis ez esetben vehetek még mit is? Ja, cseltszpészakváriumot, meg rásztárrifájnörit. Apropó. ez egy kicsit hülyeségnek tartom. Ez a RAstarOil, ami a split hightech cuccokhoz kell, ugye valami olajféle? Ez a munkásoknak kell? Mint pl. az Argan gyárakban a argnu husi, vagy a boranoknál a BoFu? Perenit = soyahusk, Teladi = NostrapOil. Mert ha igen, akkor egy kicsit érdekes, hogy pl. 1 pajzs legyártása alatt, a munkások éhséggüket csillapítván benyelnek néháy ampulla RastarOilt, vagy a teladiknál benyakalnak néhány laposüvegnyi NostrapOlajat.

Na mindegy ez csak egy olyasféle elmefutkároztatás volt.
  • Asmodeus84
    De hüle vagyok jajj! A Great Reefet nem is néztem, mert a térképemről pont lemaradt a shipyard! Ott tényleg lehet kapni, most már az egyetlen probléma, hogy a rászánt összeget elköltöttem. No comment...

Zombye: átnéztem az Argonopediát és szerinte csak a Boronok árulnak ilyen gyárat. Az mondjuk nem világos honnan van a Terracorpnak Argon 125 ShielFact-ja. Helyette esetleg GHEPT gyár.
  • Zombye
    Ja, és nekem Argan 125 megás pajzsgyár kéne, mert már vettem kohunabékörit, meg Cattlerancsot is.

A kristálygyárat egyenest Argan Prime-ból kellett odafuvaroznom 66 ezer credites költséggel. (6 ezerszer 22 kapu)
  • Asmodeus84
    Valen: Épp azért akarok várni. A CF-ek ugye szintén fajspecifikus kaját kérnek, tehát előbb a lehetőségekről érdeklődöm.

Zombye: neked is tele volt NAGY Khaak clusterekkel? Nekem vagy 5-öt kellett itt és még 4-et a mellette lévőben Nemesis+PSG-vel távozásra bírni. :)
  • Zombye
    Szerintem viszonyfüggő a dolog, mert én is ebben a cipőben járok. pont abba a szektorba telepedtem meg én is amiben te, bár én már hálistennek előbbre járok.
  • Valen
    Greet Reef-ben lehet kapni Boron 125 MW gyárat :))

de ne felejts el Bofut is termelni
  • Asmodeus84
    Jó estét!
    Nem tudjátok, hol lehet 125MW-os pajzsgyárat kapni? Elkezdeném a Wasteland melleti US sajátcélú betelpítését, de még csak az OreMine és az SPP van meg. Nem építem tovább, amíg nem tudom, milyen faj high tech gyárát használom majd. Mert ugye az Argonok és Boronok is árulnak (elvileg) ilyen gyárakat. Átkutattam mindkét faj összes Shipyardját de nem találom sehol :((. Esetleg reputáció függő lenne?

Próbálokozott már valaki illegális gyárak telepítésével? Teszem azt Bliss Place és Dream Farm az Anarchy Porthoz?
  • Valen
    sok sikert hozzá :))
  • kisviku
    Nnna.Hát kérem szépen, épülget a Xenon 347-es... :)
    Még mindig próbálkoznak visszajönni az eredeti tulajdonosok, kevés sikerrel.
    Viszont sajnos a tervem, hogy Lasertowerekkel lassítom őket nem jött be.
    Bár a Lasertowernek nagyobb a hatótávolsága, mint az átlagos fegyvereké, de sajnos nem olyan nagy, mint az M1 és M2-é.Azonban rendkívül hatásosak a többi fos hajó ellen! A másik (nyugati) kaput eddig két darab őrízte, de most már négy fogja.Gyönyörűen bepozicionálva félelmetes fegyverek.
    úgy döntöttem, megkockáztatok egy M1-es hajó vásárlását is, mert eddig "csak" az M2-es csatahajókat gyűjtöttem.
    Nekem legjobban az Argon Colossus tetszik, mesés forma, nagy hangár , igen kellemes tűzerő. Vagy a Teladi Condor, ami egyszerűen k*va jól néz ki.
    Persze egy jó darabig eltart majd mire felszerelem, nemcsak fegyverrel, hanem inkább hajókkal....
  • Hmuda
    Szvsz meg mindegy létező hajó 20-ról hozza. Legalábbis én még egyet se láttam, amelyik nem.
  • [NST]Cifu
    Az M6 is kb. 20km-ről hozza be az adatot, sőt, emlékeim szerint még az M5 is...

Válaszd ki a mapon, majd nyomj egy "I"-t...
  • Valen
    5 olyan sektort, mint az Ore Belt :))
  • Valen
    ez igaz, de akkor is ahol 100-nál több aszteroida van !!!

én 5 sektort megcsináltam így kb 4 óra alatt :)
  • kisviku
    Nem kell nagyon rohangálni.
    Nekem az M2-esről behozza az infot úgy 10-20 km-es távolgságból is. Jó, persze nem lehet mindenkinek M2-ese...szóval megértem a helyzetet.
    Egyébként meg próbáld úgy hogy közöttük repülsz el, így mindkét oldalról lehet szkennelni. Nem kell minden egyes darabhoz odamenni.
  • Hmuda
    Időkorlát?
  • Zombye
    Nya! Megnéztem a demót!

Nem lehet benne menteni. Ez mondjuk érthető, de nem túl jó dolog. Van kemény 4 darab szektor. A traning missünöket lehet még ezen kívül megcsinálni. Ja, credit tekintetében elég bőkezű a demó, 1 milát ad kapásból.

• Valen
    Ace egyébként is egy kalap .... :))
  • Zeenoo
    Felraktam egy másik gépre ahol nincs Fönt az ACE és tökéletesen fut ...
    Ennyit az ACE-ról
    :)
    Kösz a tippet
  • Valen
    akkor szedd le és próbáld meg újra felrakni a gamét 0-ról, megpatcheled a tőlem leszedett patchel
  • Zombye
    Na, lejött a demó lássuk!
  • Zeenoo
    csak ACE
  • Valen
    milyen codec-ek vannak fent?
  • Zeenoo
    ACE fent van, és fölraktam installkor a Winmedia Frissitést is.
    És a veboldaladról leszedtem a 1.2 azzal is ugyanezt csinálja
  • Valen
    ja 1.2-es cracked patch a weboldalamon van fenn, próváld ki azzal is .)
  • Valen
    és feltetted az instalkor Windows media format v. vmi hasonlót?

valamint ha ACE MEGA Codec Sux-ot használd, akkor szedd le, mert sokaknak bezavar
  • Zeenoo
    Elméletileg Deviance 1.2
  • Valen
    Zombye: azt aszektort már végigszkenneltem manuálisan :))
    1 v. 2 jó azteroida van összesen :))

Zeenoo:

Melyik verzió ?