6542
  • Asmodeus84
    Köszönöm!
    Nekem csak a Crystalom viszik max áron a Rolk's Legacyban.
  • Romeo One
    Akkor elárulok neked egy titkot: Az összes szektorban annyit adnak érte!!! Nem szabad eladni, jöjjenek érte!
    Ez annyira igaz, hogy egyik Soyery-mnek sincs eladóhajója.
    Csak beszerző. Max áron készletről adok el mindent. Na jó, 2 Cr-rel kevesebbért, mint a max. Ennyi jótékonykodást megengedek magamnak... :)))
  • robotnyk
    de szép neve van :D
  • kisviku
    Bizonyításképp itt van a levél, amit küldtek:

Dear Sir,
    "
    Sorry that i reply your email a bit late. We already received your money and will send the game to you tomorrow (Feb. 25).
    You should receive the game soon.

Best regards,
    Chia-chen Lehahn, Egosoft "
  • kisviku
    A jó hírem a következő.
    Kb 2 hete megrendeltem az Egosoft-tól, rögtön kifizettem, és bár sajnálkozva, meg bocsánatomat kérve ma katam tőlük levelet, hogy a pénzt megkapták (57,33 Euro)és ma postára adták.
    Ha minden igaz, akkor a héten megjön az eredeti, dobozos,angol nyelvű európai verzió, mely már alapból 1.1-es.
    Most már nagyon boldog vagyok.
    Namost, én megfogadtam, hogy amint megjelenik, megrendelem, mert ismerem a hazai forgalmazókat/importőröket, ebből a játékból itthon boltban kb április-májusban lesz valami, ha lesz egyáltalán!
    Én így viszont megkapom a limited version-t az X2 Trump Card-al (hogy az mi,ne kérdezzétek).
    Mivel sem az X-Btf-et, sem az X-tension-t itthon nem láttam egyszersem boltban, ezért nem várok én semmit magyarországtól....
  • Asmodeus84
    Én a Rolks Driftbe tettem, de maximum 393-ért tudom eladni. Ennyit adnak érte, mint sec. rescource.
    Tuti tipp egy Teladianium Foundry az Atreus' Cloudsba. Egy csomó Bio Gas Factory van, a piac állandó. Bár ott vannak a kalózok elég egy Hermest EC-re állítani, azt a hajót pedig utol nem érik. :)
  • kisviku
    Én mondjuk tavaly november vége óta játszom vele, szerintem Valen is ebben a cipőben jár.
    Ugyanis akkor jelent meg először ez a játék. Azóta én már csak ezzel játszom, mert én minden játékkal így vagyok, hogy szétjátszom, amíg meg nem unom. De nem untam meg, úgyhogy ez a leghosszabb eddig. Napi 8 óra van amikor 18-24 óra, bár hétköznap csak 4-5, mert ugye dolgozni is kell...
  • Romeo One
    Soya-párost raktam még Menelaus Frontierbe, és Great Trench-be, teljes sikerrel, 540-ért adom, 30 egység fölött sosem volt raktárkészlet, és most vitetek egyet a délnyugati boron rendszerekbe is. SPP Lucky Planets, Antigone Memorial, és Ceo's Buckzoid. Jól megy mindegyik. Ez utóbbival annyi a gond, hogy nagyobb odafigyelést igényel a khaakok miatt. Ez viszont meghálálja magát a harci rangban, és a Teladi viszonyban.
  • Romeo One
    Be. Valószínűleg a játékban töltött időt nézi, az ottani dátumot. Esetleg ezt kismértékben korrigálja vagyon/rang miatt. Így aztán tök mindegy, hol haladsz a küldetésben, akkor is jönnek. De meg lehet oldani, hogy ne zavarjanak. Nekem gyáraim vannak olyan helyeken, ami "nem biztonságos". Gyárat még sohasem lőttek szét, legfeljebb hajót. Azokat meg ledokkoltatom valahol, amíg khaaktalanítom a szektort. És hogy ne hidd azt, hogy csak egy M2+flotta képes ilyenre:
    Első csatáimat Boron Mako-val nyomtam (M4!), jóval később ezt lecseréltem egy Bayamonra (M4), és az utóbbi időben nyomom Novával (M3). Nem mondom, hogy sima ügy, de ha egyszerűen akarnék meggazdagodni, akkor beírnék 100G Cr-t a savegaméba, és nem kinlódnék még azzal is, hogy játszom.
    :)))))
  • K.András
    Ja igen,alapoktol kezdve,kell SPP,CF,CB,WF aztán a végére egy pár darab komoly gyárat is rakjál be meg persze bányákat...
  • K.András
    De annyit nem vesz le hogy megérje kerülgetni sérült kis szaros hajokat...Nem foglalkozom vele sokszor ütök el argon hajokat,és mégis argon hös vagyok...
  • [NST]Cifu
    De akkor az alapoktól építsek fel egy teljes gyárláncot (Crystal Fab, SPP, Wheat Farm, stb.)?

Az elütés csak azért zavar kegyetlenül, mert most néztem: a Paranid-oknál Friend of Priest (27%) voltam, elütöttem két teherhajót, mire sima Friend (90%) lettem...
  • K.András
    Kezd el egy-egy szektorra koncentrálni,kiszemelt szektorba ledobsz 20 gyárat a rendszerben(persze neme gyszerre föleg ha nincsen mg annyi pénzed), bevéded aztán kinézed a következöt.Nekem 4 rendszerben van 100 gyáram,rengeteg pénz jön belöle és könnyen kézben tarthato-védhetö,már mindben van egy M2-es szoval nagy gáz itt már nem lehet.
    Az elütés,én azokat a hajokat szoktam elütni amik le vannak sérülve és nem tud kikerülni mert szar a sebessége meg a vezethetösége!
  • [NST]Cifu
    Két kérdés:

1.: Hova érdemes még gyárakat lerakni?
    (eddig: Kingdoms End-nél van 1 SPP, 1 Soyfarm és 1 Soyery; a Lucky Planets-nél, a Teladi Gain-nél és Patriarc's Defeat-nél 1-1 SPP; az Emperor's Wisdom-ban 1 Soyery és ugye a Wheat Farm a Herron's Nebulában)

2.: Normális az, hogy elgázolja az automata pilóta a hajókat? Legalább tucatnyi teherhajó végezte már felkenődve a Teladi Albatross-om orrán, mikor SETA-n utazom...
  • Valen
    Hát alapelv a következő:

125 MW Pajzs: Argon, Boron
    25 MW Pajzs: Split
    5 MW Pajzs: Paranid, Teladi

APSG - Teladi
    B-GPSG - Paranid
    A-BPPC - Boron, Paranid
    GPPC - Paranid
    GHEPT - Argon
    A-BHEPT - Argon, Boron, Paranid, Teladi Split

Hmuda:

NE TÖRÖLD LE AZ ÁLLÁSAIDAT!!!!

1-2 khaak nem a világ, inkább keress olyan szektorokat, ahol a Local Faj csatahajói járőröznek :)), én is ilyen rendszerekben kezdtem el építkezni (lehet hogy ezért nem támadott meg a khaak soha )
  • [NST]Cifu
    Látszik még nem szembesültél a "merre találok 25MW-s pajzs" effektel... :)
    Hiú remény, hogy bármely ED-ben kapsz...
    Kb. olyan, mint a GHEPT, úgy kellett összevadásznom a Dragonom-ra 5db-ot...
  • K.András
    Ne vedd ki!Egy idö után meg sem érzel egy egy khaak miatti veszteséget.
  • Hmuda
    Asszem én meg törlöm a jelenlegi mentéseimet és nagyon tüzetesen körbenézek a neten, hogy nincs-e valami "gyári-hivatalos" ellenszer a Khaakok ellen (nagyon jó lenne, nem szeretnék folyton azon izgulni, hogy jaj-most-mi-lesz-velem-ha-betámadnak).
  • Hmuda
    ...vagy max elkergetem egy equipment dock-ig és a probléma megoldva. :DDD
  • [NST]Cifu
    Danke!

Hmuda: a helyzet a következő TL/TP osztálynál (amennyiben 3 pajzs slot van):
    S: 3x1MW pajzs
    M: 3x5MW pajzs
    L: 3x25MW pajzs

Ezen kívűl a sebességben meg hasonló dolgokban van eltérés - a drágábbhoz több jár elven, persze S osztályhoz is vehetsz vásárláskor 25MW-s pajzsot, de csak akkor, ha a gyárban éppen akad ilyen. Ez pedig nem túl jellemző...
  • Hmuda
    Nem lehet valahol itthon kapni a játékot? (perzse dobozosan, hamár az X-BTF is dobozban van meg).
  • Hmuda
    Köc.
  • K.András
    Felszerelés.
  • Hmuda
    Az Egosoft meg bekaphatja a kötelező játékregisztrációjával és a rohadt fórumával együtt.
  • Hmuda
    Tényleg. Csak a kezdő felszerelés a különbség a S-M-L hajók közt vagy van valami extra a nagyobb változatokban?
  • K.András
    paranid prime,trinity sanctum...
  • [NST]Cifu
    Jah... :)))

Amúgy melyik rendszerben lehet L-osztályú Hermes-t vásárolni, lehet kipróbálom a kicsikét... :)
  • Asmodeus84
    Csak egyetérteni tudok! Az elmúlt 4-5 napban maximum ha 1 hajót vesztettem el Khaak támadásban, pedig sokszor megtámadják a drágaszágokat. :)) Persze a szállítóim többsége már 75MW-al és 260-al szaladgáló Hermes, így legfeljebb ha pár lövést kapnak az M3-as Khaaktól.
    Hmuda: A Kingdom End és környéke (2-3 jump) elég biztonságos kezdeti trade + gyáralapításhoz. Itt még a legelső szériás Mantáim üzemelnek max 15MW pajzsal, és még támadás sem érte őket!
    Jó éjt kíván minden kedves ügyfelének az X-Tech Industries!
  • Valen
    na megyek elrakom magam holnapra :))

megyek veszprémbe és az ilyen viszonyok között (időjárás) messze van :))
  • K.András
    Nekem is ennyi körül hoz a 100 gyáram oránként(földi):)))
  • Valen
    i=o
  • Valen
    Most pl. 130 gyáram van, melybőll nem mind nyereséges, de mikor 1 Földi óránként a Station Acount - al beszedem a jattot, általában 40-45 Mcreditet keresek :))

ebből már telik sikmindenre :))
  • Valen
    ilyen hamar?????

3 hetem ment rá :))
  • Hmuda
    Azon gondolkodám, hogy mi van akkor, ha esetleg még a leges legelső küldit se csinálom meg. Akkor is betámadnak a bogarkáink?
  • [NST]Cifu
    Hogy a rákba szereztél ennyi pénzt ilyen hamar?!?
    Egy Boron Ray kemény 48 milkó üresen!

Itt mindenki Rockefeller, csak nekem nem megy az üzlet?
  • Valen
    megéri végigvinni, mert utánna ugyis tudod folytatni (meg a vége igazán szépre sikeredet :)
  • K.András
    Nekem meg be kéne fejeznem a történetet, de annyire nem érdekel hogy el nem tudom mondani(vagy mégis) :)))
  • Valen
    ha normális vadász kell akkor NOVA + full upgrade :)) nem rosz, többen dicsérik, bár nálam a vadász evolúció a köv volt:

1-3 missió M5 Discoverer
    4- M2 Ray elöször aztán váltottam Odysseusra :))

a többit átléptem :)) inkább nem csináltam a missiót addig, amíg nem lett normális hajóm :))
  • Hmuda
    :-)))

Valami ilyesmit vártam.
  • Valen
    Szerintem sejted a válaszom :))