X2-The Threat

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

K.András
Szerintem sem lehet.

http://druglord.buzz.hu/ ;)

Valen
M1 M2 M6 oszt hajót szerintem több ok miatt nem fogsz tudni elfoglalni 😊))

Nekem legalábbis még nem sikerült, pedig nem kevés Xenon M2-t szedtem már le 😊)

valen.uw.hu - Rajta X2 Argonopedia magyarul

Hmm, még mindig azt tudom mondani, hogy tanulok... 😊
Lehet esetleg M1 és M2-es hajót is elfogni így?

[NST]Cifu
A Paranid-oknál elég pár kalózt lelõni (erre idális pl. a Priest Pity szektor) és máris beengednek az állomásaikra. A Spliteknél ez némileg nehezebb, olyan 30-40 kalózhajó vagy Khaak lelövése kell ahoz, hogy idáig eljuss.

Késõbb aztán a megbecsülésed az által is nõni fog, hogy velük kereskedsz, pl. a Spliteknél már Friend vagyok, miután négy hajóm is velük kereskedik (kereskedett, mostmár csak kettõ maradt, ha lesz pénz, majd pótlom õket😊).

A komolyabb csatához legalább egy M3-as vagy M6-os hajó illendõ...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Hmuda
Asszem maradok egyelõre az uncsi kereskedésnél, totál felturbórom a kis Mercurymat (bár erõsen gondolkodom, hogy lecserélem egy Caiman-ra, mert gyorsabb). Már csak 100 raktérfejlesztés van hátra, fordulékonyságot meg hagyom a fenébe mert úgyse fog kelleni. Se fegyverek, se pajzsok nincsenek és szerencsére nem is kellettek még (és mivel nem megyek tovább a történetben és a kezdõszektor látszólag elég biztonságos nem is fogok venni egyelõre).

Ha veszek egy kis vadászt és felszerelem harci installal és fegyverekkel, akkor ha az szétlõ valamit, akkor a megbecsülése fejlõdik a karimnak? Márcsak azért, mert szeretném kibékíteni a Split-Paranid-stb ellenségeimet a kalózok levadászásával, de közben meg jó lenne kereskedni is.

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

[NST]Cifu
Nem egy hülye ötlet... 😊

Ja és védi egy pithon, meg egy dragon is. :-)

75 MW pajzs:
Én kipróbáltam. Utánna anyáztam is rendesen! Az addig rendben van, hogy a Boron Mabta L-nek felment az ára 1.000.000 -ra. Gondoltam semmi gáz. Ha nem kell nagy védelem akkor ott az M is. Aztán 1x akartam venni egy M-et. Kiderült, hogy az is 1 milla! Ez más hajóknál is így van. Az M nek és az L nek ugyanaz a felszereltsége. Nekem nem tetszik. Lehetett volna az M a 25 megás változat.
Töröld a t könyvtárban levõ 03 ra végzõdõ pck filet. Annyi elég.

Ha valaki önellátó szektort akar csinálni magának annak javaslom a Family Tkr-t. Van ott 50 feletti silicon meg 30 feletti ore is. Meg vannak picit kisebbek is.

Esetleg valaki ismer hasonló szektort az lécci szóljon.

*** CAPTURE ***

Ugy tunik a kiugras fugg attol milyen gyorsan
szeded le az aldozat pajzsat. Minel rovidebb ido
alatt minel nagyobb "sokkot" okozol neki annal
valoszinubb hogy kiugrik. Az ION Dis. tokeletes
erre. DE ! Hiaba szeded le 0.5 masodperc alatt a
pajzsat ID-vel , ha a hull-ja sertetlen, nem fog
kiugrani. Ezert eloszor le kell szedni a HULL-t
kb 70-80%.ra. Ez a MASS Driverrel celszeru. Miutan
leszedted utana 2x ion disruptor es megsokkolod a
delikvenst. Nagy eselyed van ra hogy kiugrik. Ha megsem
es nagyon kell neked az a hajo, akkor egyszeruen
megvarod mig ujratolt a pajzsa, addig nem bantod,
majd ujra lesokkolod ION-nal. A gyorsasag sokat szamit
(serules / masodperc).

Evvel a modszerrel gyakorlatilag meguntam a
capturet, mert 10-bol 7 hajot elfogtam.

Ja es a genyo program miutan a pilota katapultalt,
VELETLENSZERUEN elpusztitja a hajon talalhato
cuccost (pajzs, stb...) szoval az hogy mi marad neked
nem azon mulik hogy jol csinaltad-e. Egyedul a HULL
serulest tudod befolyasolni.

Jo vadaszatot
K.András
Telepitsd egy külön mappába és akkor abban megnézed...

[NST]Cifu
Na de pontosan melyik file-ok tartoznak az MK3 alá, mert ez a gondom... 😞

K.András
Hogy tönkretette?Egyszerüen leveszed a hajorol a szofvert aztán törlöd a scriptet.

[NST]Cifu
Ezt a Trading Script Mk3-at hogy a rákba tunám uninstalálni? Tönkretette a Teladi AutoTrade Scriptemet... 😞

K.András
Épitkezni meg igy szoktam a szektorokban:
+++

Szerintem igy fér el a legtöbb gyár,és nem is lassul töle ugy a rendszer mintha középre pakolásznék...

K.András
De ez a trade mk3 egy nagy kaki,idáig sem vettem hasznát egyik trade scrpitnek, ennek sem sikerült 😊))
500 ezer credit az nagy összeg ahoz hogy állandoan azt kérdezze a hajo hogy most hogyan tovább,mert csinál egy pár fuvart aztán megáll mint a tök.

K.András
Én meg ilyen modon neveztem el a hajokat:
PL:- SPP - gyár.

SPP TH BUY - - -
SPP TM BUY1 - - -
SPP TH BUY2 - - -

Elsö a gyár neve,utána a T azt jelzi hogy szállito a második betü a hajo röviditése TH(hermes),TE(express),TM(manta) stb.Harmadik rész hogy adott gyáron belül melyiket vegye,a vonalak pedig a full pajzsokat jelzi.Szektort azért nem kell irni mert nincsen két ugyanolyan nevü gyáram:
- SPP -
- SPP1 -
stb

Igy néz ez ki a játékban:
+++

Boron Power
Nekem Ion+Ghept kombinációval 17 Orinocom van már(erre kb. 110 szétlõtt jutott).

Cifu:
A legjobb fegyver az ilyen esetekre a gyakori savegame és vasidegek 😊.

Hmuda, a saját megfigyeléseim(szubjektív):
- általánosan tök mindegy milyen fegverrel lövöd, a kiugrás esélye teljesen random
- javasolt ION + A/GIRE, mivel ha ugrik akkor így viszonylag ép marad a hajó -> sok pénz

What\'s your excuse?

Hmuda
A 3120-as üzihez még ezt vegyétek hozzá:

Az MK3-as trading upgrade mit ad a parancsokhoz?

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

[NST]Cifu
Ami azt illeti most kicsit (megint) morci lettem. Hogy lassan minden egyes szektorban elém ugrik egy nagy Khaak Cluster, ok. Na de ez történt:

-Nekem gyûn egy M3 Khaak -> GHEPT Damaged ('nyád)
-Két perc múlva egy M5 -> Jumpdriver destroyed (&@#$%^)

Kavirnyálok vissza a Terracorp HQ-ra egy új Jumpdrive-ért, mire a President's End-ben szembe találkozom egy Dolfin-ommal (hogy került ide, rejtély). Kiadtam neki parancsba, hogy sipirc innen, amíg kedves az élete, mire (szokásosan) újabb Khaak cluster jelenik meg tõlem 6km-re! Természetesen nem tudtam lefoglalni az egész kompániát, tehát a Dolfin-om szétdurrant...

Csodás... Igazán csodás...

Hmuda
Hajófoglalásra miylen fegyver ajánlot? Ion?

Én így nevezem el a szállítókat, elsõ látásra kissé bonyolult rendszer , de jól használható.
TPS.MF.CF0 iEC.iAB 50
ahol az elsõ 2 karakter a hajó osztály, a harmadik a gyártó faj (pl. TPB a manta, TPS az iguana), aztán a szektor rövidítése ahol a hajó szolgál, pl. MF=Menelaus Frontier. A harmadik egység a gyár megjelölése, itt pl. a 0. crystal fab abban a szektorban. Aztán pedig hogy mit szállít, iAB=argnu beef importer. Az utolsó szám pedig a pajzs.
Azért írok bele mindent, mert így ha elpusztítják a kismocskok, a log alapján egyszerûen belõhetõ, hogy mit/hol/mivel kell pótolni.

Nekem is hasonló:
Gyártípusa(max 3kar) Szektor neve(ha hosszú rövidítve)
TP I-V.

- Egy alapanyagos gyáraknál (SPP) a TP I. vesz, a többi elad.
- Több alapanyagosnál (CF, BCL) fordítva. 😊

What\'s your excuse?

Valen
tardelõ = tradelõ

Valen
Nemtudom, nekem nem szaggat be, igaz egyre kevesebb a tardelõ hajóm 😊)

Valen
a hajókat (a kereskedõimet) az alábbi példán szemléltetve neveztem el:

SPP 1 Paranid Hermes Importer 1 Valen - ez lefordítva:
SPP - melyik / milyen tipusú gyárhoz tartozik
1,2,3,stb - melyik / milyen tipusú gyár sorszáma (ha több van belõle)
Paranid Hermes - Hajó típusa
Importer - Feladata (lehet Importer/Exporter/Imp.+Exp. egyben)
1,2,3,stb - Hajó típus sorszáma (a gyárhoz rendelt darabok sorszáma (ha van a gyárhoz 3 db hermes rendelve akkor ez a szám 1-2-3 lehet))
Valen - Hajó tulajdonosa (multiba majd jó lesz (X-online 😊)

[NST]Cifu
A Teladi Autotrade viszont teljesen ingyenesen szaggatott 😊

Valen
kis kapzsi

Éljen végre valahára megvan az Orcam! Most már neki tudok állni az univerzum kizsákmányolásának. 😄

A Xai Trading Scriptet kipróbáltam, de nem túl jók vele a tapasztalataim. Mindig el tudták érni, hogy a gyár valamiben hiányt szenvedjen, így nem hozzák gyorsabban a pénzt. Ezen felül kaotikussá válik a hajóim rendszere, én szeretem rendben tudni, hogy melyiknek mi a feladata. Ha neadjisten lelõnek egyet, akkor név alapján tudom, hogy azonnali beavatkozást igényel, vagy várhatok a pótlással egy kicsit. Ráadásként a Teladi Autotradehez hasonlóan jelentõs szaggatásokat produkált. És, hogy még egyet belerúgjak: túl drága!

What\'s your excuse?

A script csak akkor aktiválódik, ha egy hajónak az új parancsot adod ki. Tehát ez nem cserél le semmilyen meglévõ, játékba épített kereskedõ parancsot.

Valen
a 75 MW-s shield patchet még nem próbáltam (lehet nem is fogom 😊)

Valen
a StationAccount 3.5 nekem rendesen mûködik

A Trading Script 32-at még nem próbáltam

a Xai Scriptek beépülnek a Ship Computerbe, tehát ugy tudod õket aktiválni, mint a Fly home parancsot, meg a Go Position-t, meg a Buy Ware parancsokat

Ezentúl a hajóim "okosan" járnak bevásárolni/eladni, vagy a scripteditorban külön be kell állítani?

Si vis pacem, para bellum.

A Xai scriptek profin meg vannak csinálva, mind beépül a hajók parancs konzoljába. Az AI-ba épülést nemtom hogy érted.

Még egy kérdés: elég összetettnek látszik. El kell indítani, mint scriptet, vagy magától beépül a parancsokba, és az AI-ba?

Xai-hoz kell vmilyen script library?

[NST]Cifu
Kérdés: ez a Trading Script 3.0-val van valakinek tapasztalata?

Station Account 3.5 mûxik?
Félek tõle, nekem az egyik elõdje miatt kellett újrakezdenem a játékot...

Már nem a scriptet, a pajzsot!!!
😊))))))))

75MW-s pajzs script? Mûködik? Mennyiért és hol lehet venni?

Valen
A scriptek azok a Hivatalos / Nem hivatalos szükséges plusszok, amivel a gamé szinte a 100%-ot elérheti 😊)

pl:
Trading scriptek: nélkül 10 hajót nagyon nehéz koordinálni, ügyelni arra, hogy mindegyik nyereséges legyen.

Jumpdrive scriptek: baromi jó dolog, az egyéként jumpdrive-val rendelkezõ hajód alapesetben nem használja a jumpdrive-ot, míg a script hatására távolról el tudod ugratni (nem egy rosz dolog)

Aztán persze vannak cheatek is, de azokat ki használja 😊), megöli a játékot (fõleg a szimpla pénz cheat 😊)

meg van még 1-2 hasznos / haszontalan script is.

Valen
XaiCorp.Trade.Command.Software.MK1.v1.1.zip

az X2scriptingrõl 😊)

Nekem bevált 😊)

Ez nem igéret 😊) itt a bizonyízték ----> ÉN 😊)

Hmuda
Hm. Ezek a scriptek és modok mibõl állnak? Új hajók, rendszerek, állomások, stb? Nyilván most nem fogom agyonupgradelni a progimat (sose szerettem a nemhivatalos cuccokat, csak ami tényleg nem másít sokat a játékon).

Van oldal a hivatalos cuccoknak?

Nem tudtok egy jó scriptet, amelyik folyamatosan nézi az árakat? Agyidegorbáncot tudok kapni, amikor valamelyik beszerzõ, vagy eladóhajóm végigcammog 3-5 szektort, hogy aztán a saját gyárától 20km-re intézze el a biznicet! A másik sikítófrászos jelenet, ha 3-4 hajóm egyszerre indul egyazon gyár felé. Aztán amikor már rég nincs anyag/mások az árak, az utolsó/leglassabb még mindig dokkol...

K.András
Ezt benézted 😊
Nem kételkedem benne hogy lehet vele nyerni nyilván nem véletlen van a játékban,csak azt nyugtáztam hogy nekem még nem jött össze és hogy azért még probálkozom vele 😊))

Hétvégén kicsit rászálltam a harci rang százalékára.
Elég bonyolult lehet a képlet, három dolog jól felismerhetõ:
1, Harci rang. Minél tapasztaltabb vagy, annál kevesebb % jár egy adott hajó elpusztításáért.
2, A lelõtt hajó állapota. Sebzett, szétlõtt hajóért kevesebb jár.
3, Hit efficienty (!). Pontosabb találat, kevesebb mellélövés több %-ot ér.
Egy Khaak M3 SharpShooterként 18-22%, Commanderként 11-14%, stb.

Kipróbáltam a Bayamont. Eszetlen jó vele harcolni, vagy kalózokat irtani. Csak 2-nél több ellenfél ne legyen ott.
Kalózok, M5 ellen 2 BHEPT+2 APSG, M3 ellen 1 ID+ 3 BHEPT.
Csak a megfelelõ taktika kell, hogy rád ne nagyon lõjenek.

A szilikon eladást azért állítottam 650 Cr-re, mert így a lassú Mercury akkor ér oda, amikor már az általam kívánt 700 körül van az ár. Elõtte 730, 700 is volt, de többször elõfordult, hogy emiatt késõn ért oda,

Itt van az official Trade Command Software MK3

Nem. Én még nem beszéltem vele, és mégis a nyakamon vannak. Már jó ideje.