6542
-
#349 Nah..jah...az a jó ha magas! Hogy honnan tudom? Megnéztem!
Hehe Én is végigszkenneltem az egész rendszert!:D
Én eleinte a bányáimhoz a The Wall rendszerből vittem az energiát! Ott van egy halom erőmű és az egyikben mindig van 6Cr-ért cumó! Még ha JumpDrive-ot is használok, akkor is megéri.... -
MorGanN #348 Hoppáááá. 185e Akkor azt hiszem ezt az Ore Belt megtisztítás project-et egy kicsit elhalasztom -
#347 Pl. Ore Belt-ből a keleti kapun menj át és ott van egy equimpment...ott is adják darabja kb 185e! -
MorGanN #346 Ez a véletlenszerű desktop-ra kilépés nálam is előfordult eleinte. Azt figyeltem meg, hogy minél ritkábban mentek, annál nagyobb a valószínűsége a kilépésnek. Amióta minden állomásra érkezéskor mentek, azóta nem volt ilyen gondom. (bár az is igaz, hogy még most minding a teherhajóval kolbászolok kereskedni, ezért elég sűrűn dokkolok.)
Próbáljátok ki, hátha nektek is segít (amíg ki nem jön a patch). -
MorGanN #345 Még egy apróság. Nem emléxel véletlenül, hogy kb. merre osztják ezt a weapon satellitet ? Végigjártam már a Boron rendszereket is, de nem hiszem, hogy láttam ilyen jóságot arrafelé. És hogyért adják? (Én is fejembe vettem, hogy megtsztítom az Ore Belt-et, de a csirke Discovererrel ez nem nagyon megy.) -
#344 Köszi, éppen fel akartam tenni a kérdést, hogy a mi a rákért nem lehet joy-al irányítani - holott az FFB működik, és ha bill.-ről játszom, a Joy össze-vissza ugrál emiatt ;)
Mikorra várható a patch? -
MorGanN #343 Hi Titán! Nem sok időm volt játszani sajnos. Egy Silicon bányával nyitottam, és mostanában jön össze a pénz egy Ore-ra is. (Nem semmi meló volt végigscannelni az Ore Belt összes asteroidját :) Pont most futottam én is bele ebbe az 'Unknown Enemy Ship' problémába. Nem tudok visszajutni a bányámba az energy cell rakománnyal, mert lelőnek :((
A kérdésem az lenne, hogy nem jobban megéri (itt az elején) ha magad értékesíted a termelt cuccot?? Én kikapcsoltam az automata értékesítést (azaz pontosabban magasra vettem az árat, úgyhogy senki sem vesz tőlem semmit) és magam hordom el a cuccot. Akár Ore Belt-en belül, de Home of Light-ban biztos el tudom adni a cuccot.
Még egy kérdés. Honnan derült az ki, hogy a gyár 1 ore kitermeléséhez mennyi energiát használ?? Mit jelent az pontosabban, hogy yield:56 ? Azt gondolom, hogy az a jó, ha magas... -
Avicularia #342 kipróbáltam hogy kikapcsolom a write cache-t ,de ugyanúgy fagy :(
viszont taskból ki lehet löni nálam,legalább a wint nam rátja magával -
Pöty #341 Már készül a patch elvileg:
To update people who have X² and those that have pre-ordered or are waiting to buy.
We have read all the posts follwoing the successful release of X² in Aus and now in NA territories, and are listening carefully to the feedback received. Rest assured that developers DO read your feedback and are constantly looking for improvements in the tradition of the post-sale support that Egosoft offer.
More precise details will follow in the FAQ shortly (and we will let you know when they do) but for now the status of the main points so far is as follows:
Voice Not Playing - WFMDist.exe should have been installed with the X² discs - check. Codecs may not be supported for Windows version below Win 98 SE - more to follow
Save Game Size - Over-large savegames. e.g. 50MB saves...
Issues known and corrected
Joystick Sensitivity - either too or not very sensitive
Problem addressed and corrected. More options to follow
General Joystick Issue - joystick is unresponsive
As above
Crash To Desktop - for some reason, my game crashes to the desktop when I do 'something'...
The reasons for this seems to be varied. Whilst some of the issues posted seem to be due to user's systems, we have identified some in-game bugs and these have been addressed and corrected
AI - ships ram me
AI is constantly being working upon (that's AI for you - always learning ), but it takes two to ram Stay tuned
Scripting - you haven't found it yet? Support for registered users will be available shortly and you may rest assured this will bring a whole new dimension to the X universe
Corrupt save game - seems to be on certain systems only, but being reviewd and addressed
Other minor issues
Being addressed and tested
Registration for the soon upcoming updates to the above is still required (adding your code to your forum profile, with no personal information recorded - check your CD box please)
Although this list may not contain individual issues, all posts have been noted and are being priotised accordingly. Thank you all for continuing to support
To have a look at the systems the beta testers have been using, please check here
Edit - this is organic and will continue to be updated as we update, until the FAQ is updated. Thanks! -
Pöty #339 Btw, if you have a problem with corrupt savegames try the following: Go to your device-manager, choose drives, choose your HD, choose properties, deactivate the "write catch". Restart Win. Make also sure "Fast Writes" is deactivated in your Bios. Helps me, just an idea
Ezt kipróbálhatná valaki, mivel én csak estefelé leszek otthon, de azért keresgélek megoldás után! -
MSGT #338 Hali!Meg tudná mondani valaki hogy hol találom azt a direct3d-s alatt frame beállítást!Kipróbálnám hátha működik!Köszi -
#337 Na, Skacok! Vettem egy erőművet is a két bányám mellé!
Ez az erőmű kész ráfizetés ha értékesíteni akarom az enrgiacellákat!! 1690 alatt nem igen kapok kristályt bele és ebből 2 is felhasznál, hogy 276db-ot készítsen...csak arra jó, hogy nem kell a világvégére elmenni cellákért és a bányában termelt ásványokon behozom a veszteséget.... -
Pöty #336 Én csak késő délután tudom majd megnézni és ügyeskedni valamit. Addig azért jöjjenek a tapasztalatok hátha megoldódik a probléma. Ezeknél a dokk utáni fagyásoknál nektek is beakad a hang (mint amikor elakad a lemez)? -
#335 na nekem eddig még nem akadt..de igérem amint megtörténik jelzem :) -
Dns5000 #334 kb 1 ora jatek 6naprendszer (meg nincsenek teljesen felderitve van ahova eppen csak bekukkantottam) untan 24mb hmm hmm -
Dns5000 #333 van akinek 200mb saved gamejei vannak :P -
Dns5000 #332 I'd also like to confirm this. My saved games were are at 54 megabytes, and the game crashed regularly.
If I started a new game in X2, the game ran just fine...blazing fast, and no crashes at all.
When someone told me that their save games were only 24 megs, and they had been playing twice as long as I had, and had visited at least twice as many systems than I had, then I knew it was a bug with the saves.
meg ezt -
Dns5000 #330 Yea I am convinced it has something to do with a savegame leak or savegame corruption. The larger the savegame file/the more systems you vistit/the longer you have played the WORSE your performance(for some people). I know this to be true because I have some savegames that are 30 megs(18 hours or so) and it CRAWLS when I load it up(6-9 fps). I start a NEW GAME and the frame rates are just fine. To begin with
I thought it was my graphics card or system or some mystical setting in the bios, or some driver, etc. Now I know it to be some kind of savegame corruption or problem that can only be addressed with a patch.
na en ezt talatam a official forumban -
kisviku #328 Hát ahogy elnézem, ez ugyanaz a file.Na mindegy rámásolom, azt' majd elválik.... -
kisviku #327 Hát én most letöltök egy cracket a gamecopy-ról, elvileg ez valami NOCD/fixed exe.....
Kiváncsi vagyok rá.Szólók ha jó. -
Dns5000 #326 lehet hogy a crack a szar, nezzetek meg hogy van-e masik a gamecopyworldon, ha masikkal megy szoljatok -
kisviku #325 Na visszajöttem.
Folyamatosan figyelem a hozzászólásokat, és most én is elmondom tapasztalataimat.Kb 20-22 óra játék után sajnos nekem is fagy.Természetesen megpróbálom amit ajánlotok, hogy hang ki, stb.Remélem ez segít.De akkor is nagyon testszik!
Végre megvan az első bányám,kezd beindulni, vannak újabb terveim hogyan tovább, és még a sztorit is játszom.Azaz játszanám, ha nem fagyna.
Kicsit feltuningoltam azt a teherhajót amit a nőtől kaptam még a sztori részben és bár lassú, de sok fér el rajta.Hál' istennek még nem kellett azt az egy szánalmas lézerágyúmat sem használni ami rajta van,de sok szart amúgy sem érne.
Én még minding azon vagyok hogy megrendelem az eredetit külföldről, de még mindig nem tudom hogy ki szállít magyarországra.Természetesen azt nem fogom megkérdezni az egosoft-tól hogy miért fagy a tdk lemezes változat,de hogy hogyan juthatok hozzá egy eredetihez,azt igen.
A warhead-es üzletre én is rájöttem ore belt-ben.Érdemes csinálni, elég gyorsan megszeded magad, ha felmegy a warhead ára, akkor kicsi várakozás (addig mással kell bizniszelni) és mehet újra.
Na próbálok egy resetet amint itt befejeztem, lehet hogy ez a proli valamit hiányol....de szerintem ez sem fog segíteni a fagyáson....
-
Avicularia #324 a jó édesannyját ennek a játéknak :(
nekem is fagy ,pedig már van 3 gyáram meg vagy 600.000 creditem.
kijövök a dokkból és pár másodperc alatt lefagy
próbáltam kitörölni a zenét meg levenni nuáálra de ugyanúgy fagy
valami ötlet? -
Dns5000 #322 ha megcsinaljatok a pilota traininget egy csomo hajot ki lehet probalni
aztan jon a cstahajo teszt, probatam az argon titant nem rossz :P
aztan meg csatahajokat lehet probalgatni -
#321 Ok! Írj légyszi, hogy sikerűlt-e! -
#319 A BTF-ben is volt ilyen probléma és az segített, hogy az mp3-at kicsomagoltam wav-ba és vissza...így gyakorlatilag újra lett kódolva...és megszüntek a fagyások.. -
#317 Van olyan programod ami mp3-ból wav-ot készít és vissza?? -
#316 Na, jah...csak az a baj, hogy alapból sokkal nehezebb ez a rész, mint a BTF!
PL.: Látom, hogy nem messze a tücsökpöcörőmtől battyog egy idegen hajó, nézem fegyverzet nulla, pajzs x stb. Na szétrúgom a seggét, úgyse tud visszalőni! Belelőttem kettőt és a kis mocsok 30 darabra vált szét és szétkente az arcomat kb. 2 mp. alatt! -
#313 A csúzlit vissza lehet adni ugyanannyiért, de az ore collector a nyakadon marad, ha megvetted... -
Dns5000 #312 dc -
Dns5000 #310 na megcsinaltam a pilata trainig 1et :P
A fegyverek szart sem ernek, mire eljutottam a 3. hullamhoz mar 1 fegyveremsem volt. Raketakat fel kell szedni, de kamikaze modszer a legjobb. Siman neki kell menni mindenkine, persze neha egyket dolog tonkremegy a hajon de nem nagy problema, sott mivel kevesebb lett a suly gyorsabb lett a hajo! Pedig toknremet egy csomok engine kiegeszites is, de semmit nem lassult, 117 rorl felmet 156ra a max spead. Igy megkonyebb utkozni. -
#306 Sebesség. -
#305 Állitolag csak tb osztályu hajon lehet használni :( 100000em bánja :) -
Dns5000 #304 a kek csik a pajzs, zold az hull, a piros a fegyver energia de mi a sarga? -
ShaiHulud #302 hmm rolling demoban, meg benchmarkban volt ilyen vizalatti resz is vagy mi...az merre talalhato a jatekban? -
#301 Fegyverként lehet beállítani és az aszteoridából ércet lehet vele kinyerni, amit az ore collectorral be lehet gyűjteni elvben.
Pontosan hogyan műxik azt nem tudom, mert nincs még olyan hajóm, amire rá lehet rakni.... -
#300 hogy kell hazsnálni a mobile mining drill-t? vagy mi a retek az?? -
#298 Nem rossz....;)
Én a soundtrack könyvtárból kitörőltem a zenéket, így nincs zene a játék alatt, de legalább nem szarakszik kódek miatt... -
Pöty #297 Pár tipp: biztos van jobb is!
Főleg a boron rendszerekben de néhány "északi" rendszerben elég komoly energiahiány van. (A boronoknál 3x annyi épület van egy szektorban mint argonban egy naperőművel). Ezekben 6-7000+ kreditet simán lehet csinálni egy rövid fuvarral és van ahol 7-8 fuvart simán le lehet nyomni míg kifogy az energia. Trade computer extension kell és főleg bányákba, kajatelepekre érdemes vinni az energiát.
Másik jövedelmező dolog robbanófejeket szállítani a fegyver-alkatrész gyárakból a rakétagyárakba. (Ore belt kiváló példa)
Egyébként most szivok mert az egyik boron rendszerben 1 perc alatt lefagy a játék a zene miatt 999%. Úgyhogy egyenlőre pihi van... -
#296 Dehogy nem! Ez csak egy ideiglenes megoldás, mert a köcsögök sose fogynak el....Sajna az a baj ezzel, hogy egy szatelit nem szatelit, mert egy közepesebb hajó leszedi...:(
A részemről vissza is tőltöttem egy előző állást és inkább egy gyárat veszek a pénzből, aztán ha meg van a háttér veszek egy izmosabb hajót és amíg a gyárak termelnek, addig puffogtatok egy kicsit és az elfoglalt hajókat eladom...
Persze ez csak egy lehetőség, mert pont ez a szépsége a dolognak, hogy úgy csinálod ahogy akarod...