6542
  • MorGanN
    Bocsi, hogy mindig ezzel jövök, de ha játszottál esetleg az Independence War 2-vel (2-3 éves gamma), akkor ott megvolt a szabadság. Igaz, hogy nem volt végtelen számú bolygó és csillagrendszer, de így is annyi volt, hogy nem nagyon lehett végigjárni mindet. Sajnos inkább a shooter kategóriába sorolnám, mert a "kereskedés" elég korlátotzott. Mind a mai napig évente 2-3 szor végigjátszom.
  • gonosz
    "a vektorgrafiaks korszakba meg ..."

miert a mostani milyen korszak? ;)
  • Hmuda
    Azt se felejtsd ki, hogy az elite 2-3.-ban szinte az egész galaxis le volt modellezve, rendes naprendszerek, élethű arányokkal. A méretek elképesztőek voltak.
  • MorGanN
    Nem tartom valószínűnek, hogy légköri repülésre lenne lehetőség. A bolyónak való ütközést nem próbáltam, bevallom nekem nincsenek ilyen perverzióim
    (sorry.. nem sértésnek szántam)
    Ütközésre biztosan van lehetőség a többi űrbéli cuccal. Sajnos már 2-szer is elkövette az autopilot, hogy bedokkolás közben nekiütközött egy másik szintén éppen dokkoló hajónak. Azaz inkább pontosabban bedokkolás közben 1000-rel nekem jött egy másik hajó, grrrrr...
  • MorGanN
    Other races can trade with this station On/Off

Más fajok kereskedhetnek e ezzel az állomással On/Off
  • Titan
    Sikerűlt már valakinek használni a Mobile Drilling systemet és az Ore Collectort? Ha, igen, akkor hogyan kell???!!
  • Titan
    Tudja valaki, hogy ez mit jelent?
    Other races can trade with this station On/Off
  • Titan
    Az XBF-el ellentétben itt már lehet venni M1-es osztályú hajókat! Emlékszel a Titan-ra? Nos annál van nagyobb is...:))
    Némelyikbe 150-200 vadászt bele lehet pakolni!!:))
    Ami újdonság még, hogy van autómata pilóta amit különböző szoftverekkel rá lehet bírni dolgokra, nem kell bánya, hogy ércet nyerj, mert lehet (persze ez is pénzbe kerűl) cuccot rakni a roncsodra, amivel közvetlen kinyerheted az ércet és begyűjtheted...
    A hajókon megjelentek az ágyúk, amik autómatikusan védhetik a hajódat...

Az állomásokon nincs fegyverzet, de lehet telepíteni védelmi ágyúkat...
  • gyozo
    Bányászni csak aszteroidáról lehet, vagy le is lehet szállni a bolygókra?
  • kisviku
    Jaj, a legfontosabbat elfelejtettem megkérdezni.
    Szertném a játékot megvásárolni eredetiben.Azaz megrendelni külföldről.De nem tudom ki szállít magyarországra.Kérem aki tud az segítsen.Nem bírom kivárni a jövő év februári európai megjelenését!
    Mindegy mennyibe kerül és mindegy hogy dollárba vagy euroba kell fizetni,de nekem kell, mert az előző részeit sem tudtam itthon beszerezni.

Kérem segítségeteket.Köszi, jó éjt!
  • kisviku
    Megint itt vagyok.Látom hogy egyre többen írnak ide.
    Szóval, még nincs meg, de pár nap és élvezem.
    Olvastam lejjebb hogy egy páran panaszkodtatok hogy néznek ki az emberek a játékban.Ez egy űrhajós játéknál nem lényeges! Ez már télleg csak egy luxus ha így csinálták meg. (mondom,még nincs meg ezért csak feltételes módban írok)No meg aztán az előző részeiben meg nem is voltak....
    Jó persze hülyén nézne ki egy szimulátor karakterek nélkül, lásd MS Trainsimulator.....megálltam az állomáson és megvártam amíg beszáll a semmi...

Viszont ha ebben valóban lehet nagyobb hajókat szerezni, venni stb, akkor valóra vált inden álmom.
    Apropó, mi újság az űrállomásokkal? Fel lehet azokat is fegyverezni? Meséljenek már azok akiknek megvan,milyen okosságok vannak benne, kérem.

Jó éjt!
  • Hmuda
    Igazából egy Elite2-Frontier feldolgozásnak tudnék igazán örülni, jó grafixal, jó irányítással, változatos küldikkel.
  • Hmuda
    Na jó, az nem igaz, hogy mindent rühelltem, mert azért naygkedvencek között van a Megarace 1 és a Motorhead is.
  • Hmuda
    Ártsd bele magad rendesen, és ha már két hete folymatosan csak azzal játszol, akkor megmutatkoznak szépségei. De hagyjuk, mert nem erről szól a topic.
  • Hmuda
    Attól, hogy néha vannak optimalizációs és grafikai hibái, attól még nagyszerű játék. Mindenkééep érdemes.
  • Titan
    Jah, mert ki kell jelőlni neki egy home bázist, de azt csak akkor tudsz, ha van már sáját bázisod....addig meg marad a kűldözgetés...

Best Buy és Sell compjútert a Teladiaiknál lehet venni, fent vannak asszem észak-kelet felé a picsában...
  • gonosz
    hm kisse offtopic :)
  • gonosz
    ezert valoszinuleg banra tesztek de azt kell mondjam a morrowind eleg uncsi volt. elvesztel a sok skill meg attributes kozott, mig a jatekmenet eleg vontatott volt, a szereplok sablonok, nem egyenisegek, amik illeszkednek a vilagba, hanem tipikus toltelekfigurak, idonkent adnak questet azt annyi. amellett nem volt kimunkalva a vilag rendesen, nem "el" es nem lehetsz resze, csak vki aki randalirozik benne. etalonkent pl a fallout1-2 hoznam fel e teren. aki jatszott vele tudja mirol beszelek.
  • Titan
    Sajna a büdös életben nem fognak olyan játékot csinálni, ami mindenkinek tetszene...
  • Titan
    Hmm...hát igen. Sajna nem sikerűlt annyira a kivitelezése a játéknak...de szerintem a játékban található lehetőségek és szabadság mindenért kárpótól!
    Sajna a grafikáról lekellett szednem minden szépséget, de nálam 1024-ben szaggatás nélkűl fut(2GHz,256DDR,GF4 MX440)!
    Szal az Én részemről imádtam a drótvázas ELITE-t és ez esetben is lesz@rom, hogy fosok az animok, hisz a játék nagyobb részét úgyis az űrben tölti az ember...
    Azt azé' hiányolom, hogy nincs olyan lehetőség, hogy bejelentkezzen egy hajó, ha végrehajtotta a feladatát...
    De az hogy lehet egy flottám 500 vadásszal 2 Titan csatahajóval és ...stb. igen csábító cél és lehetőség!:DDD
    Továbbá nekem nagyon ötletesnek tetszik, hogy a hajókon van lehetőség torony ágyúk elhejezésére és irányítására +programozására...igencsak jó, hogy nem mindent nekem kell csinálni....
    Szal egy szó mint száz, Én nagyjából azt kaptam amit vártam...
    Más...
    Aki akar egy ORE bányát az talál egy f@sza követ(54-es yield)az ORE BELT rendszerben a déli kapu felé. Mellette nem messze van egy 64-es szilikon kavics is...
  • Hmuda
    Illetve megemlítettem, de ebbe most ne kössetek bele. :-)))
    Igérem utolsó fikázásom hallottátok, de ha vmi ennél is hatalmasabb hibába botlok, akkor úgyse fogok bírni magammal. :-)))
  • Hmuda
    Ja és miután elhoztam a Boron tudóst a bázisra a lomha szállítóval, azután még lesz olyan, hogy kérdés nélkül a seggem alá raknak vmi másik hajót?

Azt már meg sem említem, hogy a párbeszédek hangjai erőltetettek, a válaztható válaszok néha kicsit nevetségesek. Pl hogyan jön a képbe a Föld amikor a csajjal szövegelek? Meg minek vannak választható üzenetek, mikor pl mindenképpen meg akar velem kérdeztetni vmit (direkt kerültem a hülye kijelentést, hogy "érdekes a ruhája, erre csak kiadta azt, hogy az az egyetln opció :PPP). Jobban örültem volna síma szöveges eligazításnak, mert a főszereplő kivitelezése is elég siralmas (ilyen fejjel én már rég öngyilkos lettem volna).
  • Hmuda
    Hát most szedem a DE2-t és a hallottak alapján kicsit szkeptikusan állok hozzá. Ha tényleg ennyire el lett cseszve akkor valszeg még a fullt se fogom leszedni.
  • MrTressy
    hát rerendelt vagy engines jó kérdés melyik a jobb :)Én speciel a engines moviekat vhogy jobban szeretem.Másik látszik hogy az engine egész sok mindenre képes... 3. pedig tizedannyi helyet foglal :).x-threat is 2 cds.Mi lett volna ha az átvezetö animokat mind rerendelve csinálják...?Lehet dvd-n tudták volna kiadni ezt a régen várt gémet :)
  • gonosz
    azert ha megnezel egy soul reaver2 -t, ott el vannak talalva a mozgasok, az arcanimacio es a lipsync a profi szinkronnal karoltve meg felelmetesen jo. van meg remeny :)
  • MorGanN
    játék napvilágot = játék lát napvilágot
    sorry...
  • MorGanN
    A régi szép időkben az átvezető animok mind mind renderelt cuccok voltak. Jobb-rosszabb minőségben, de rendereltek voltak. Gondolom még mindenki emléxik a StarCraft & StarCraft - BroodWar átvezető animációira (vagy bármely Blizzard movie-ra a WarCract 1-2-3, Diablo -1-2) Hát sajnos ezek az idők elmúltak. Túl drága... Amióta a játékok 99%-ánál a grafikus engine-nel készítik az átvezető animokat, azóta nem nagyon tudok lelkesedni ezekért. Ezért aztán Hettyempitty-el kell hogy egyetértsek, szívem szerint kihagynék minden átvezető animot, ha nem érdekelne a sztory. Ebben a játékban szerencsére feledteti velem a gyenge animokat a játékmenet.
    Ma egész este navigation satellite-eket telepítettem, azaz semmi igazán mozgalmas nem történt, de végig élveztem a játékot. Kevés ilyen jó játék napvilágot manapság sajnos. Természetesen elfogult vagyok, és ilyen esetben szemet hunyok a számomra nem túl fontos dolgok hibái felett, de ha nem nézitek az animokat, hanem a játék belső tartalmára és komplexitására godoltok, akkor űűűűber game lett ez.
    Uff, én beszéltem.
    -- Jézus reset téged --
  • Hmuda
    Nevezz maximalistának, de sajnos pont hogy próbáltak csilli villi karaktereket csinálni, csak amatőrök voltak a modellezők, stb. Én lazán beértem volna egy sokkal kisebb pligonszámú és szarabb textúrájú emberekkel, ha rendesen lenne lemodellezve és megoldva a szinkron, de így kimondottan nevettséges, hogy néha thaiföldi táncosokat megszégyenítő módon áll hátra minden úja a karaktereknek és képtelenek akkor elkezdeni szövegelni, mikor kellene. Akipedig igazán látni akarja, hogy miért is tartom olyan szörnyűnek a karaktereket, az nézze meg azt a videót, mikor a computer-componentseket leszállítottam és megint bemegyek a csaj irodájába. Esetlen mozdulatokkal nagynehezen felküzdöm magam a lépcsős és villámsebességgel vágom magam a székbe olyan pózba, amit még az ovodások csináltak mikor vigyázba űltek (aki volt ovis, az tudja miröl beszélek).
  • Titan
    Van..
  • Hmuda
    Nemigazán. A FL inkább kereskedéssel fűszerezett harci szimulátor, ez meg harccal fűszerezett kereskedés szimulátor.
  • Hmuda
    Nekem van beszédhang és azt kell mondanom, hogy semmit nem vesztettél. Annyira mesterkélt szövegek vannak és annyira asszimaetriában vannak egymással hogy nagyon. Pl mikor a HQ-n levő csaj szövegel, állandóan közbeugat vki egy comcsatornán, hogy ilyen gondok vannak, meg olyanok, közben párhuzamosan magyaráz a nő és scak akkor reagál a közbeugatásra, ha már az befejezte a mondandóját. Kimondottan idegesítő még hallgatni is, hogy a kettő együtt karattyol és lehet, hogy emiatt sazlasztok el vmi lényeges dolgot.
  • Hmuda
    Donnie: Hát nekem is MW az abszolút favorit, sőt eddig minden autós gamét rühelltem, de ez annyira megfogott az optikai tuninggal, hogy nagyon.

Tressy: fura. Én már több hete játszogatok vele és még mindig nem untam meg. Csodabogár lennék?

gonosz: tudom, de akkoris. Nem a komplexitásról beszélek, henm a grafika optimalizálásáról.
  • DonnieBrasco
    Tessék????? az NFS Undergroundnál nagyob sz**t még nem hordott hátán a föld :) egy csillogó villogó agyatlan nulla...... mondom ezt minden tisztelettel, igazi Morrowind-hívőként...

DB
  • MorGanN
    Talán nézd meg, hátha segít neked is : #137
  • MrTressy
    de félóra után meg unod :P
  • gonosz
    a 2 jatek komplexitasa nincs aranyban.
  • Hmuda
    Mi bajod van a NFS-el? Ha az Undergroundra gondolsz akkor csak annyit mondok, hogy esetleg nézd meg, mert az egy hihetetlenül jól megírt játék (ráadásul milliószor szebb is mint az X2 és mégis milliószor jobban fut :PPP).
  • Eye-scream
    Na az érdekelne, hogy érdemes-e elkezdeni a játékot joy nélkül. Meg van oldva az irányítás normálisan?
  • Reboszi
    A bugos játékokról annyit, hogy nézzétek meg a need for speedet, meg a spellforce-t. Na azok aztán bugosak.

Az emberekről annyit, hogy én valahogy úgy fogtam fel, hogy csak körítésként vannak, és nem igazán érdekelt a grafikájuk. Ez van. Én az űrnek szentelem a figyelmem. Bár ki is hagyhatták volna és akkor a hajóból beszélnénk.

A hajófoglalás pedig úgy megy, hogy hátulról győzködni kell az ürgét egy gamma PAC-vel mondjuk a kiszállásra, anélkül, hogy szétlőnéd. Szerintem ionágyúval könnyebb lesz, de arra még nincs lóvém.

Na ennyi. Sziasztok.
  • Lacc
    Hát ezzel a gamével nekem csak a baj van :P Azóta nem bírtam rá, hogy rendesn fusson, játszhatatlanül akadozik. Mielőtt nekem esnétek, hogy gyenge alatta a vas, elmondanám, hogy nem az fps alacsony, hanem egyszerűen beakad néha. Mit néha, 10 sec-enként. Biztos vagyok benne, hogy valami driver hiba van, pedig a legújjabb Cataclyst van fent, szóval nem tudok vele mit kezdeni. Majd talán kijön valami patch az ati kártyákra is, de csak reménykedni tudok.
    Az intro változatlanul nem jön be, bár nem is nagyon érdekel. De mégis, 2003 végén egy ilyen bugos játékot kiadni azért szégyen.