6542
  • Bandeeka
    Hali!
    Kéne 1 kis segitség. Bármilyen felbontásba inditom el a gamet ha uj jatekot kezdek mindig kidob a windowsba. Másnál is volt ilyen gond már? Segitsetek pls Thx
  • Hmuda
    Hát igen. :-)))
  • MorGanN
    Reboszi : Ez a hajófoglalás hogyan működik. Az egyik tutorial közben éppen lődöztem valakit. Erre egyszercsak katapultált az ürge, de a hajó még nem robbant fel. Én azt hittem, hogy csak valami 'script bug'. Ez működik a játékban is? Mondjuk itt az elején még elég csirke hajója van az embernek. Vettem jobb lézereket, de ezzel is inkább csak csatában már legyengített ellenfelekre mertem támadni (állásmentés után), mert levertek, mint vak a poharat. Gondolom ez majd megoldódik később, ha már gazdagabb leszek.
  • MorGanN
    ...pipaszár lábaival meg két centis derekával...

De tüdőben elég erős volt a cica
  • MorGanN
    Hááát, igennnn. Szegény karakterek nem sikerültek túl jól.
    Nekem az itt-ott furcsa szemmozgás tűnt fel. Teljesen olyan érzésem van az animok alatt, mintha minden nagyobb 'beszélgetés blokk' előtt az illető elgondolkodna. Ilyenkor mintha az eget kémelelné egy ideig, utána megszólal.
    Szerintem nem ez a lényeges része ennek a játéknak. Én úgyis a kereskedés, kalózkodás, kalózvadászat miatt játszom ezzel a játékkal. Az, hogy van sztorija is, az csak hab a tortán. Nem tudom, hogy játszott e valaki közületek az Independence War 2-vel. Nálam az "űr-szimulátor"-ok közül az az etalon. Ehhez képest az X2 irányítása elég arcade jellegű, de ebben jobban kidolgozott a kereskedős rész. Sajnos az IWar2-ben a 'kereskedelem' abból állt, hogy rabolj ki egy hajót, és a megfelelő cuccokért cserébe kapsz jobb fegyvert, hajtóművet, felszerelést...stb Jobb hajóval még több hajót fossz ki, mégjobb cuccokért. De annak is jó alapsztorija volt.
  • Hmuda
    A mozgásokról nem is beszélve. Ezek szerintem a Motion Capture-t még hírből sem ismerik.
  • Hmuda
    De azért ugye egyetértünk, hogy az emberek kivitelezése kritikán aluli? (mikor behozták nekem a japán csajt a Boron állomáson azt hittem leeseik a herém olyan hülyén nézett ki a pipaszár lábaival meg két centis derekával)
  • Hmuda
    Láttam. Az mindent űberel. :-)))
  • MorGanN
    ...rájuk szót fecsérelni is hibának tartom...

Akkor miért írtad ezt le?
    Az tény, hogy van egy gépigénye a proggy-nak, de nálam (és még sok más embernél is) gond nélkül fut. A menüben szokott egy kicsit akadozni, de a játékon belül tökéletesen fut. Szerintem "a hiba az Ön készülékében van", ha 640x480x16-ban is akadozik a játék. Nálam 1280x1024x32 bump map, AA... nagyon szépen fut, bár ennek megfelelő vas van alatta. Szóval mert nálad valami codec probléma, vagy gyengébb vas, vagy valami ilyesmi gond van, ezért lehúzni egy játékot egy kicsit túlzás. Bár végülis szíved joga. Abban viszont mindenki egyetért, hogy nem ártana valami patch hozzá :)
  • Hmuda
    Hát eddig a játék hatalmas csalódás. Sehol a régi minőségű zene, kezelhetetlenül akadozik (minden kikapcsolva 640*480*16-os felbontáson). Az emberek minőségét annyira minőségen alulinak találom, hogy még rájuk szót fecsérelni is hibának tartom. Maguk a hajók szépek lennének, ha rendesen elfutna és nem kellene minimum grafon játszani. De úgylátszik várhatok míg vagy kijön egy pecs ami orvosolja ezeket a baklövéseket, vagy megvárom az X3-at.
  • Hmuda
    Nem lehet vhol brightnesst vagy gammat növelni?
  • mazsa
    Miért dobál ki mindig az asztalra?
  • antijedi
    mondom nem oldja meg teljesen, tedd má hozzá hogy "nálad" vagy valami hasonlo, mert nem feltétlen oldja meg mindenkinél... (nálam se pl...)
  • REDBUG
    Kérlek benneteket küldjétek el nekem a letöltés címét.
    Lécci, lécci, lécci.
  • kisviku
    Tudjátok mióta várom ezt a játékot? El sem tudom mondani...
    Végre októberben megláttam az egosoft oldalán hogy novemberben kijön.Természetesen ahogy lenni szokott, elcsúsztatták a kiadást európában.Amerikában és Ausztráliában! már megjelent, igaz egy két napja, ha jól értesültem.
    De a legbosszantóbb az az hogy elvileg ugye németek, tehát európaiak fejlesztik akár csak az előző részeit, és nem itt jelenik meg hanem a szájba****tt ausztráliában ami a világ f*sz tudja hányadik felén van! Szori picit ideges vagyok...
    A lényeg hogy az előző részeit SEM tudtam itthon megvenni eredetiben, mert amikor megjelent, a duma az volt,hogy "nem küldtek", meg "kevés van és elfogyott és nem tom' mikor jön legközelebb" szóval itthon nem lehetett megkapni....később meg már egyáltalán nem volt.
    Mindegy,csak azt szeretném mondani, hogy ez az ország fasorban sincs, mert megnéztem a külföldi oldalakat és persze miért is szállítanának magyarországra?!Tehát vagy "megveszem" warezban vagy várok,amíg hátha fordul a szerencsém.

Más.A demót lefuttattam mikor kiadták, én nem csalódtam, csak egy kicsit a gépigényben.A gépem p4 3.0 Ghz ram 1 giga corsair ddr alaplap nem annyira érdekes de asus p4c800 deluxe, jó a videókártya szar régi, de hogy miért szaggat ennyire?
    Én utoljára a Freespace majd később a Freelancer című alkotásokkal nyomtam, szerintem nagyon kevés az űrhajós játék.Jó még c64-en és amigán az elite-vel, de mikó' volt az már....
    A freespacenél hihetetlenül ideges voltam mikor kiderült hogy nem csinálnak harmadik részt.Olyan ku****ra voltam ideges hogy írtam a volitionnal persze feleslegesen.A freespace volt az a játék aminél szó szerint sírtam bizonyos részeknél, annyira fenomenális története és kidolgozottsága volt.
    Bocs hogy eltértem a témától.

• REDBUG
    Az X BTF volt az a gamma, amivel eddig a legtöbb időt töltöttem a mögöttem álló kb. 10 évnyi játékosmúltam alatt.
    Megőrülök hogy ti már játszátok az X2-t.
    Légyszi küldjetek valami címet ahonnan lehúzhatnám.

Előre is köszi.
  • antijedi
    nekem ugyanugy beszagat az intro de mind1... :P
  • MorGanN
    Menj el a legközelebbi Shipyard-ra. Utána a trade menüben ('d' betű) a legfelső lesz a hajód. Olyan mintha 'hull' pontot vennél. (Nem lesz olcsó mulatság)

Reboszi, MrTressy, maric, köszi a tanácsokat. Sajnos ma csak későn érek haza és nem tudok játszani, de holnap kipróbálom a meggazdagodást :))
  • Titan
    TNX!
    ...és azt nem tudod véletlenűl, hogy a sérűlt hajómat hogyan tudom megjavítani??
  • Lacc
    Ez az amit nemrég írt valaki, hoy csak nVidia kártyákra lehet alkalmazni? Mert én nem találtam sehol ilyen beállítást... Pedig néztem a reg-ben, kerestem hátha van valami .ini, de nem volt, a kártya beállításainál sem volt (próba szerencs :). Szóval akinek Radeonja van azzal mi van? Mert így nem tolom, úgy akad.
  • Lacc
    No nekem is most jött le, kipróbáltam és az első tapasztalatok nekem is azok, hogy szaggad a game :D az intro meg be se jön. Szóval egyrész mindjárt kerítek jó codec-et, meg megnézem ezt a Direct3D-s framerendelést. Ja meg a joy-t se nagyon vette így elsőre. Szóval elég sok baj van vele, remélem amúgy jó game, mint az első rész.
  • Reboszi
    A mass driver ammunition a Mass driverbe töltény.
    Az ore collector meg összeszedi az ércet, ha mobile drilling systemmel kiástad az aszteroidából.
  • Bandeeka
    Hali!
    Az mért van hogy mikor uj játékot akkarok kezdeni mindig kidob a windowsba? A gépem konfigja ez: amd 1.7+ proci 512 ddr ram gf4 ti 4200 64mb graf kartya. Segitcsetek pls koszi
  • Titan
    ...és az Ore Collector??
  • Titan
    Tudja valaki, hogy az a " Mass drive amm..." mire való?
  • Hmuda
    Na nekem is lent van és reggel gyorsan kipróbáltam. Sajnos minimumra kell venni a grafikát, hogy rendesen fusson (azért egy mai játéktól elvárná az ember, hogy egy középkategóriás gépen szépen fusson). A zene sajnos nem üti meg az X1 mércéjét. Majd ha hazaértem jobban beleártom magam.
  • Titan
    Használd a "T" gombot és az előtted lévőt azonosítja!
    A "H" gomb lenyomásával kapsz infót a bill. kiosztásról...
  • Reboszi
    Na sziasztok!

Először is. Érdemes venni 10-12 szatelitet és lerakni a boron és argon rendszerekben. Így mindíg látod az árakat a trading system expansionnal az összes szatelittel rendelkező rendszeredbe.
    Ezután az Antigone Memorialos küldi végén kapsz egy üzenetet, hogy ingyen jump drive-t szerelnek a hajódra. Ezt szereltessétek fel a kereskedőhajótokra és máris 5 kaput ugorhattok egyszerre 50 energy cellért, ami rossz vételnél is csak 1000 credit. Már csak egy jó kereskedelmi útvonal kell a Boronok és Argonok között és dől a lé.
    Minél előbb érdemes bányát venni, és először magadnak, majd később a bányához vett hajóidnak értékesíteni. Érdemes minél több profitáló gyárat felhúzni. Bele fogtok jönni. Vegyetek a szállítóhajótokra triplex scannert. Ezzel már az egész szektort látjátok, ha középen álltok.
    Aki csempészni, vagy kalózkodni akar az is jól meg fog élni. A Teladiknál például nem illegális a Spaceweed, az Argonoknál van whiskey valahol a The Hole környékén. Ezen kívül nem csak a szétlőtt hajók cuccait érdemes összeszedni. Keressetek csatákat, ott is van mit. Foglaljatok el hajókat.
    A pause egyébként Shift+P
    Ha van még kérdésetek, csak mondjátok.
    Király ez a játék.
  • gonosz
    na meglesznek lassan a dolgok en voltam ultrabena:)
    pause van a jatekban? mar csak azt hianyolom.
  • gonosz
    sziasztok! van par dolog amivel benazom. rogton az elejen mikor at kell ugrani a szomszed szektorba.. hogy tudom megtenni? south gate-t kene hasznalnom de a sector map -on nincs is rajta! most mivan? :) A masik: nincsen sehol controls menu a jatekban? hogy talaljam ki melyik gomb mit csinal. Nehany ottvan a menuben de nem mind. Pl targeting-re mondtak 1 db gombot, hat baromi idegesito 20x megnyomni hogy becelozzam akit akarok. legalabb egy olyan lenne ami az elottem levot targeteli be.
  • maric
    ezek az elözö rész tapasztalatai de remélem itt is helytállnak.Ha nem akkot tanulhatom ki az egészet elöröl
  • maric
    Jah,elöször is bánya kell.Lehetöleg minnél magasabb hozamu.Ha veszel scannert akkor kiirja,minnél magasabb a szám annál jobb az aszteroida.Nem árt ha jópár solar plant is van a közelben,minnél több annál jobb.Ha megvan a bánya 1-2 kanyar energi cellt bepakolsz, és elmész megkeresni a legközelebbi állomást ahol jo pénzt adnak érte.Mire viszaérsz a bányádhoz már van mit bepakolni a gépedbe,add el,a haszonbol ujabb energy...Ja ha veszel a gyáradnak transportert ne engedd sokat ugrani a mert általában minnél meszebbre megy annál sürübben lövik ki a kalozok én max 2 jumpot engedélyezek nekik.Jok még azok a gyárak amik csak energy cellt igényelnek pl elözö részben a wheat farm.A lényeg sok erömü legyen a közelben!Sztm olcsobb venni az energiát mint elöállitani, a crystal iszonyu drága,hacsak nem te gyártod
  • MrTressy
    Hupsz az félre válasz :):Na szóval ha veszel gyárat az neked fog termelni,ha meg van hozzá a nyersanyag -asszem a energy cellhez ami a solar powerplant csinál is kell crystal- azért érdemes saját gyárból csinálni mert jóval kevesebb az elöállitási költség.De ha már gyárat veszel inkább silicon minet érdemes eleinte mert azt 300-400 creditért is veszik mert sztm nagyobb haszon van belöle legalább is tensionba eleinte ezzel bizniszeltem :).De te tudod nézegesd az árakat és a legkevesebb nyersanyagból a legmagasabb áron adhatót keresd a gyár kiválasztásához :)
  • MrTressy
    Itt egy térkép még az xtensionhoz nem tudom az x-threathbe vannak e ujabb rendszerek de ez elég indulási alapnak /thx to maric :)/
  • maric
    Na megvan a bibi.Nálam az ACE mega codecpack kavart be.Leirtottam a gépröl,a videok még szaggatnak,de nem fagy ki mikor kidokkolok.Na megyek is felderitem a terepet
  • MorGanN
    joll lézer = jobb lézer
    sorry...
  • MorGanN
    Üdv kereskedők/fejvadászok!

Kérdésemet elsősorban Reboszi-hoz intézném, mert ezidáig úgy tűnik, hogy mindenkinek csak problémái voltak a játékkal, de senki sem játszik vele igazán :(

Szóval a helyzet a következő : ha a játék elején, a túdós fuvarozó küldi után (még mielőtt Elana-val beszélnénk) eladjuk a 2x25MW shield-et + egyébb cuccot, a maradékot pedig áttesszük a mi hajónkra, akkor kb 400.000 Cr áll rendelkezésünkre a kezdéshez. Én ebből feltuningoltam a kapott teherhajót (max speed + raktér bővítés) és vettem néhány cuccot az Argon Dicoverer-hez is (speed upgarde, joll lézer...stb...). Úgy tűnt, hogy ez így f*sza lesz.
    De megcsinálva a törött csillagkapus részt, plusz a következő mission-t, kap az ember egy üzenetet Ban Danna-tól, hogy itt az idő a gazdasági háttér kialakításához, mert a köv. küldi az megvár, nem szalad el. Eddigre kb 100.000 Cr-re apadt a pénzem. Ebből sajnos nem lehet semmilyen gyárat sem venni :( A legolcsóbb is kb. 160.000 az Argon Prime Shipyard-on. Én sajnos nem játszottam az előző részekkel, ezért érdeklődnék, hátha van valakinek tapasztalata a régebbi részekből. Szóval, érdemesebb gyárat venni a pénzből??? A gyár automatán termeli a pénzt? Vagy nekem kell a cuccot 'értékesíteni'? Ha nem tuningolom fel a gépeimet, akkor úgy számoltam, hogy tudok venni egy (legfeljebb 2) solar powerplant-ot. A tutorial-ban szó volt róla, hogy nem mindegy, hogy hová telepítem. Tud erre valaki tanácsot adni? Megéri itt az elején két gyárat építeni? Milyen gyorsan termel profitot egy ilyen gyár? Nem gyorsabb sima kereskedelemmel összeszedni a pénzt? Huh, tudom ez így hirtelen sok kérdés volt, de remélem vannak mások is itt, akiket érdekel a téma.
    Üdv, Morgann
  • Lacc
    Thanx nagyon!
  • MrTressy
    privi ment...
  • Lacc
    Plz mondjátok már meg hogy ti honnan szedtétek le? Mert a wc-ről alig csurog lefele...