6542
  • TneX
    az utolsó gondolathoz még annyit hogy többek között ezen is segít,nem csak és kifejezetten,na mind1 :)
  • TneX
    Itt egy megoldás ha akad az intró meg minden,előre is bocsi,de ez angol lesz:

I've had the game since Saturday, and having the stutters in the cut scenes. The intro is the worse.

My pc is not bad
    AMD xp 2800
    Nvidia g-force 4 Ti 4200, 128MB (52.16 drivers)
    1GB DDR 400 ram
    N-force 2 MB
    Windows XP Pro

Well I've found the answer, for a Nvidia card at least.

You need to activate the Coolbits config page for the Nvidia Drivers. This is done thought the registry.

Go to the key...
    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\NVIDIA Corporation\Global\NvTweak]

Add a Dword entry called...
    CoolBits

And give it a value of 3.

Once this is done, you will have an extra page in the Nvidia driver section of the advanced display. Depending on the driver version (I have looked at 45.23 and 52.16) it will be under Performance & Quality settings/Direct 3d setting as a button or a new page called More Direct 3d.

In this there are Vertical Sync and a frames setting.

Set vertical to Always Off
    Set the frame render to 0 (zero).

Apply this and then play X2, now smooth as silk. It seems the default settings are causing the stuttering by dropping frames it is trying to pre-render.

I hope this helps. Certainly makes me happy.

By the way, be careful changing anything in the registry as it can be harmful to your pc if you do something silly.

Namost ez egy hozzászólás az egosoft hivatalos fórumáról,én megprbáltam,és segít,sokat javul,de nekem mivel amugy is elég kaki a gépem ezért nem oldotta meg teljesen a problémát,mert a hang továbbra is akad egy kicsikét,de a kép az folyamatos szinte.

A másik megoldás amit még nem próbáltam az,hogyha nvidia kártyátok van,tegyétek fel a legújabb 53.03-as béta drivert,állitólag benne van a leírásban kifejezetten hogy az x2-vel kapcsolatos akadozáson segít...Ezt majd megpróbálom,majd elmondom az eredményt.
  • MorGanN
    Nem, nem kell külön 'beazonostani'. Csak nagyon közel kell menni a bejárathoz. Amikor kijelölöd célpontnak, akkor a célpontot jelző karika (hű, de bonyolult vagyok :) pont azon a részen van, amit nagyon meg kell közelíteni. Tényleg közel kell menni hozzá!! Én már attól féltem, hogy felkenődök a kapura, mire végre bejött az anim. És ezt meg kell csinálni a másik részével is a kapunak. És vigyázz a megmaradt aknákra. Én 40 perc röpdösés után végre visszaültem a hajóba, és egy "KIRÁLY VAGYOK!!!" felkiáltással felkenődtem az egyik megmaradtra :))
  • antijedi
    ok megprobálom pedig eddig még soha sem volt codec gond gamekal nálam, még olyanoknál se ahol mindenki ezzel szenvedett... (pl freelancer)
  • Lacc
    Argh én a WC-ről szedem, és 8k-val jön...
  • Reboszi
    Köszi. Egyébként I-vel lehet beazonosítani?
    Az Antigone memorial valahol északra lehet ettől, ha jól emlékszem az első részből. De korántsem biztos.
  • MorGanN
    Hi Reboszi. Én az aknamezőt úgy tudtam megcsinálni, hogy 3-4 rakétával messziről leszedtem az aknák nagyrészét. Főleg a két oldalon lévő 'kapu-tartozék' környékét érdemes megtisztítani. Utána odamentem a halyóval, CTRL+E-vel kiszállni és bevizsálni mindkettőt. Bevizsgálás alatt azt értem, hogy egészen oda kell menni a 'bejárathoz'. Amikor jó, akkor bejön egy kis 'átvezető anim' és lehet menni a másodikhoz. A másodiknál (mindegy honnan kezded) letölt valami adatot és kész is a cucc. Utána el kell menni az Antigone Memorial nevű szektorba, de jelenleg gőzöm sincs, hogy hol van.
  • Reboszi
    Ha neked megy Hapi, akkor áruld el, hogy lehet az aknamezős küldit megcsinálni. Nem tudom mit kéne szkennelni hozzá? A törött kepuhoz pedig bementem egészen a közepébe. SEGÍCCSETEK. :)))
  • Mikice
    Nálam is akad az intro és kidokkolás után szintén kifagy. :(
    Vagy 3*4* próbáltam hátha, jó lesz, de sajnos nem... Mindig ugyanannál a pontál fagyott meg.
  • maric
    szintén xp, az intro és a moviek diafilm, a game amint kidokkolok kifagy.kár érte mert nagyon vártam,de amig nem jön ki vmi javitás rá addig f8...
  • antijedi
    nálam xp van és fent van wmp9 és mégis akadnak az introk meg hasonlok... :(
  • Reboszi
    A 3. küldetésnél meg kell nézni a törött csillagkaput. Hogy is kell azt pontosan?
  • MrTressy
    bár elöször win98 alatt nem volt voice mert nekem sima win98 van fent nem az SE.A media 9 sdknak meg SE kell de egy aprócska trükkel sikerült átvágni és felinstallálni :)
  • MrTressy
    no comment nálam win98 és xp alatt is faxán megy... megmaradt a x-tension filingje és tettek bele még + dolgokat nekem nagyon bejön :)
  • Augustus Gigo
    remélem nálam nem fog ez jelentkezni
  • antijedi
    jah nekem is, maga amiko repkedni kel megy reccenés nélkül összes ami video vagy hasonlo kurvára akad, amig ere nem lesz valami megoldás nem hiszem hogy nagyon sokat fogom nyomni... :P
  • ShaiHulud
    igen...ahogy a kaszni beinog az erohatasok miatt, vagy eppen az ut egyenletlensegek miatt....jo kis progi ez mi? meg ezt is szamolja:D
  • ShaiHulud
    nalam meg minden renfben van...pasz mitol lehet nektek szar.
  • zoli80
    nálam ezer év mire betölt és a jatékon kivül minden akad mint az állat(videó),pedig jónak tünik:(
  • balty
    Felraktam médiát. Mindenstre a játéban másol is megakad a szöveg miatt ez így játszhatatlan. Bízom benne lesz valami megoldás rá.
  • gonosz
    enis epp a vasarlom .. :)
  • [HUN]PAStheLoD
    váá
    ez jó játéknak néz ki.. .leVÁSÁROLOM :)
  • Reboszi
    Sziasztok!

A Trade parancsokat csak akkor lehet használni, ha van home base beállítva a hajón, mert akkor le is rakja oda a megvett árut, vagy onnan adja el.

Lenne viszont kérdésem is. A 3. küldetésnél meg kell nézni a törött csillagkaput. Hogy is kell azt pontosan?

Egyébként a 2. küldetés végén, mielőtt beszélnétel Elenával, adjátok el a 2 25MW os pajzsot 320000 credit, és senki nem szól semmit.:))))

Előre is köszi.
  • antijedi
    ez a videoakadás nálam is volt, összes video szagat pedig még egy gameban se volt iylen problémám... :/
  • Titan
    Telepítésnél felraktad a média 9-et?
  • Titan
    A csiripelésre találtam megoldást!(XTension trükk)
    A "soundtrack" könyvtárban vannak a zenék, amik a repkedések alatt szól...
    1. megoldás, hogy ezeket a fájlokat átmásolod egy másik könyvtárba--->Nem lesz zene alatta, de később lehet vele foglalkozni. Én is ezt tettem egyenlőre...
    2. A kódolt mp3-ad fájlokat rekódólni kell, 128 kbps jó is lesz--->Szól a zene!
    3. Megfejted, hogy melyik file szól az adott pályán és beteszed a saját zenéd! Kipróbáltam és működik.
    Pl.: Az Ore Belt alatt a 00026.mp3 szól, ezt törőltem és bemásoltam a könyvtárba egy Dire Straits számot és átneveztem 00026.mp3-ra--->Mikor belépek az Ore Belt rendszerbe felcsendűl a Brother in arms!:)))
  • balty
    Az intro nálam a közepétől iszonyatosan beakad és fél percenként ad egy képet a többit meg egyszerüen kihagyja. Valamint ha szöveg jön ott az első mondatot ismétli meg vagy 5*. Más nem találkozott hasonlóval?
  • MrTressy
    ha van még hajód azoknak lehetett kiadni trade parancsot.. legalább is az xtensionban igy volt
  • Titan
    Haha! AutoPilot RULEEZZ!!
    Sikerűlt már valakinek megfejtenie, hogy a trade commandok mikor műxenek és hogyan? Vettem szoftvert meg trade computert de nem akar menni...:((
  • Titan
    VAgy egér oldalra+fel-le vagy ua. ez a nyilak
    magy bill. A +seb Z-seb
    Tengely körüli forgás Q és W
    Tűz CTRL v. Mouse1
    A többi kiosztás infot a H gomb megnyovásával kaphatsz...
    Amikor belépeg az Ore Belt rendszerbe buzi módon csiripel...:(( Másnál is van ilyen?
  • CELL StormBird
    Titan pls mond mar el ennek az iranyitasat mit mivel kell csak a legalapvetőbb dolgokat előre hátra lőváés stb..
  • skorpio7
    Tressy !

Elmentem BF-ezni .Küldtem neked egy privát üzenetet .
  • Titan
    Na, megcsináltam a tutorialt...
    Tök olyan, mint az XTension csak egy kicsit szebb a grafikája.
    Nálam a Intelp4 2GHz 256DDR GF4 Mx440 64MB DDR kártyával akadozik a mozgás 1024-ben...most leveszek mindent( shadow...stb.) azt meglátjuk mit javúlt...
    A jelenség úgy nézem, hogy itt is fent áll, mint az XTensionben, hogy érdekesen reagál a billentyűzet irányítására, most nem csak a forgást értem, hanem a sebesség beállítását...
    Lehet, hogy van rá megoldás, de még nem jöttem rá...
  • skorpio7
    Küldd privátba a címet ...
  • skorpio7
    Mondjad Tressy .
  • MrTressy
    no senki?
  • Titan
    ok...na, lássuk a medvét....
  • antijedi
    nekem még 2. szedenk a 2/3-a hátravan ... :/
  • balty
    Másnál is kifagy az intro?