6542
  • Hmuda
    Tényleg nem hallot vki vmi ujdonságot a Word of Chaosról?

(vajon honnan jutott eszembe? :-) )
  • Titan
    BOSSSSSSSZZÚÚÚÚÚÚÚ.....BOSSSSSSSZZZZZÚÚÚÚÚÚ!
  • Titan
    Nah, Én lettem a szektor mészárosa!:))
    Összekukáztam 3 weapon satelitet, beraktam a szállítómba, megközelítettem az áldozatomat és mikor elég közel voltam, akkor kiköptem magamból azt a 3 szatelitet és egy kicsit hátrébb húzódtam! Mikor a szatelitek széttépték az ellent begyűjtöttem öket és megkerestem a következő áldozatom!
  • MrTressy
    hehe erre én csak késöbb jöttem rá azt hittem valami bug
  • Titan
    A Figter Droidok nem jöttek be...:( mind a 20-at leszedték...
    Apropó ezek a rangok jelentenek valamit???
    Most jelenleg Industrialist és rokee vagyok....
    Most ezek járnak valamilyen előnnyel?? Létezik valamilyen táblázat erről??
  • Titan
    Én a kezdeti 300e-ből vettem egy ORE bányát és kirakattam az Ore Belt szektorba, ott van egy 54-es yield-es aszteroida. 30 enrgiacellából csinál 5 ore-t.
    30 ec megveszem darabja 6 Cr az 6x30=180, darabját az ore-t adom 135-ért(viszik mint a cukrot) az 5x135=675, tehát 495 Cr profitom van egy ciklusból ami ore darabján 99cr profit van...nem sok, de nem kell vele foglalkoznom, csak bezsebelnem a pénzt időnként...
    Nemrég nyitottam meg a szilicium bányámat ott 48ec-ből csinál 2-őt, ami számszakilag úgy néz ki, hogy 48x6=288 és ebből lesz 2 sz. ami darabját adom 415-ért, vagyis 2x415=830, a különbség 542, tehát darabján 271 Cr profitom van!! Ha nem viszik el a szilit akkor bepakolom és busszúból 500-ért eladom valahol!
    Jelenleg 3 hajóm van és 150e Cr-tem, sajna a szektoromban hemzsegnek az alienek, most ezeket kéne lenyomnom, mert leszedik a hajóimat....most vettem egy vödör Fhigter Droidot, most megnézem mi lesz, ha azokat eleresztem!
    Ha, ez nem válik be, akkor veszek egy halom ágyút és telerakom a szektort vele (sajna darabja 185e Cr.)
    Most a célom, hogy vegyek egy Centaurt 6milla, addig meg gálya....
  • Titan
    hehe...ismerős...:)
  • Dns5000
    ja mar az elso sem megy nekem sem :(
    A fegyver szart sem er , csak kamikaze modszerrel lehet valakit megolni.
  • balty
    Az input device-nál.
  • Dns5000
    inverz mouset hogy kapcsolom ki?
  • Hmuda
    Vagy ha másnem, akkor állítsd be, hogy kiket tekintsen ellenségnek (a menüje alján kellene lennie).
  • MrTressy
    S=small,M=medium,L=large,XL=Extra Large ez a cumo méretét jelenti és ha piros azt jelenti hogy nem birod elvinni mert a hajó kisebb kategoriájú mint a cumo amit elakarsz vinni.
  • Pöty
    Érdekes módon nekem négy nap játék után (semmi újat nem telepítettem a gépre közben) most belépéstől 1 percen belül lefagy a játék. Beakad a hang úgyhogy 99% hogy audio hiba. Csak azt nem tudom eddig miért ment simán...
  • Hmuda
    Próbáld a hajó Command Console-jában beállítani, hogy kire tüzeljen.
  • Titan
    Vett már valaki kihelyezhető ágyút?
    Kiraktam egyett a szektoromban, mert nyüzsögnek az alienek, de nem akar tüzelni...:(
  • Callisto
    Bekapcsoltam a 3D text-et és azóta nem dob vagy lehet azért mert feljebb állítottam a felbontást 1152-re. Ezt a kettőt változtattam azóta jó. De most ideg vagyok, mert önkényesen hajót cserélt és természetesen az összes pénzem a másik hajó rakományában volt, amit kiradirozott a progi még a történelemből is. Reload régi állás...
  • Titan
    Tudja valaki, hogy az állomásokon mit jelent az S, L, XL jelölés, és mi van ha ez piros???
  • Titan
    Na, dobhatom ki az X-tension térképet....sz@rt se ér...
  • Titan
    Sikerűlt már valakinek ezzel a "tücsökpöcörővel" leszedni valamit???
    Full upgrate, joyom nincs, az egér és billentyűzettel meg össze vissza forgolódok, de legalább a röhögéstől felrobbanhatnának az alienek!
    Bah...3e-es pajzs! Bííííííb, bíííííííííb.....BUMMMM! Reload game, másik útvonal....
  • Titan
    Engem még nem dobott ki, de párszor már kifagyott a genya...
  • Titan
    Olvass vissza...;)
  • Titan
    Sok-sok órai játék után rájöttem, hogy ami szállítót kaptam a játék elején BUGOS!!!!! Össze vissza repked ha azt az utasítást kapja, hogy "Best BUY..."! Szal szarik rá!
    Most adtam el, mert asszem az 1-ben is volt hasonló bug és csak most jutott eszembe...:(
    Az új hajó már müxik rendesen....
  • Titan
    Alattabb említette valaki már, hogy amikor az expressel jösz vissza a küldetésből, akkor mielőtt a bázisin beszélnél KHO-val, akkor el lehet adni róla a cuccokat(pajzsok...stb.) rögtön 300e Cr-t meg is van!:))
    Ennyi pénzel már el lehet indúlni!
  • Titan
    ???
    Amikor a kisringyót leszállítottad az elején, akko' kaptál egy mercuryt, tehát gyakorlatilag 2 hajód van...szal a transzporterre fel lehet rakni és ha van energiacellád akkor lehet ugrálni a rendszerek között. Hasznos mert gyorsabban lehet mozogni...
  • Hmuda
    Amúgy ha némtucc vmit akkó meg kő nízni a bijjenytyűzett kijosztáson. :DDD

(ugye nem veszed komolyan? :DDD)
  • Hmuda
    Legalábbis az X1-ben így volt.
  • Hmuda
    Ha jól emlékszem akkor ez rajzolja ki a négyzethálót a rengszerekben. Szerintem nagyon hasznos, mert a nagy sötétben nem mindig egyértelmű, hogy merre van a négy kapu és a rendes sík (az egyenes sík, amin a rendszer fekszik és minden ahhoz van viszonyítva, ha úgytetszik).
  • mazsa
    Amint belépek az Ore Belt-re kidob az asztalra. Miért van ez?
  • Al Bundy23
    hát kissé bonyolult :) én most oitt vagyok hoyg a jumpdrive-ot kéne felszereltetni de nincs m4-es hajom :) szerintem nem is lesz me fogalmam sincs meik az :) azt a mostani argon discoverer-el csinálok 1-3ezres küldiket de elég unalmas ide oda repkedni... :( bányárol gyárakrol ne mis álmodok mer va nvagy 40ezer pizem :)vadászni nem tok mert as ratyi fegyverem semmire sem jó, mondhatni egy szar tücsökpöckölö :)
  • Titan
    Nem, csak mindenki ezerrel nyomja....;)
  • Callisto
    Engem egy idő (5-10 perc játék) után kidob az asztalra. Találkozott valaki már ilyen problémával? Mi lehet a baj? (Radeon 8500-as, 3.9 Catalyst)
  • Titan
    Ehh....kész vagyok...
    Feladat legyek jóban akárkikkel, de ahhoz le kell vadásznom egy csomó kalózt! Na, igen de csirke hajóval nem igen lehet(max S:3000, max L:4000)...mi marad? Kereskedelem.
    Most nyitottam meg Ore Belt-ben a 2. bányámat. Van egy Ore és egy Szilicium...az ore-t viszik mint a cukrok 135Cr-ért, de a szil. nem kell senkinek 500-ért...:(
    A gondomat fokozza, hogy a szektorban hemzsegnek az idegenek, a teherhajómat hiába kűldöm el cuccért, mert vagy leszedik, vagy kering, mint gólyafos a levegőben...megfigyeltem, hogy azt csinálja, hogy elmegy egy gyárba energiacelláért, bemegy vesz kb.100-at utána megy egy másikba ott is vesz egy párat és a f@szom mire visszaér a cuccal lemegy a nap...
    Másik lehetőség, hogy Én magam rakom tele a gyáraimat, de kezd kicsit unalmassá válni...jah hiába van Jumpdrive a hajón, akkor sem használja a nyomrú't ha autómatán elkűldöm valahova...
    Már fullra raktam mind a két hajómat és van 200e Cr-tem...vazzeg 1 heti termésem...
    Persze egy olyan hajó, amivel ütni lehetne 2milla.:(
    Nincs valami ötlet a profit szerzésre?
    Ti hol tartotok és milyen hajótok van?
  • Hmuda
    A multit én amoylan freelancer szinten képzelném el, szóval mehetsz akárhova akármikor, fejleszted a hajód, stb. Tényleg jó lenne.
  • Titan
    Persze ötletek mindig vannak és lesznek is, de azt nem értem, hogy a fejlesztők miért nem nyitnak egy olyan topikot ahol mindenki kifejthetné, hogy milyen játékkal akar játszani és az alapján gyúrni KÖZÖSEN egyett!
    Én, ha fejlesztő lennék, biztos így csinálnám...
  • Titan
    Én asszem 2 éve egy rövid cikket olvastam a PC GURU-ban és azóta semmi...:((
    Pedig már annyira várok végre egy olyan játékot ami azt tudja nyújtani, mint az ELITE (szabadság minden téren, esetleg mozgás a hajóm területén(mint az IG1-ben), leszállás a bolygókra, holdakra...)
    Esetleg még megspékelném egy olyan lehetőséggel, hogy egyéni hajót tervezhessen az ember és felszereléseket kutathasson hozzá...esetleg egy kis multi rész, ahol kielégítésre kerűlnek az arcade és a managment fanok is...Nos igen, nagyjából így néz ki az Én álom játékom! Ha lenne egy ilyan játék, nem sajnálnék rá semmi pénzt...de szerintem nem csak Én vagyok ezzel így...
  • MorGanN
    ...max grafikailag, de ez elhanyagolható tényező

Egyetértek veled abban, hogy igazán a szabadság hiányzik a mai űr-szim-ekből, de azért valld be, hogy nem állnál le ma egy Elite (mondjuk az első rész) szintű grafikával rendelkező játékkal játszani, ha játszhatsz az X2-vel is.
    Fájdalmas számomra, de minden játékkategóriában megfigyelhető az 'elkonzolosodás' sajnos
    Az utóbbi időben annyi gagyi játék járt a kezeim között, hogy manapság már azt kell megnéznem, hogy kiadják e a játékot konzolra is. Ha kiadják, akkor meg sem nézem. Természetesen tisztelet a kivételnek, de most éppen egy kivétel sem jut az eszembe hirtelen...
  • Hmuda
    Kb 4 évvel ezelőtt hallottam egy infót, hogy készül. azóta hatalmas kuss van.
  • Titan
    Na, jah! Talán az új ELITE4, már ilyen lesz! Tényleg, hogy áll most ez a dolog??
    Bevallom őszintén, hogy azt hittem az X2 már ilyesmi lesz...:I
  • Hmuda
    Pont most mondtad ki:

"Sajnos inkább a shooter kategóriába sorolnám, mert a "kereskedés" elég korlátotzott."

Az elite sorozatban nincs megkötve a kezed. Lehetsz kalóz, kereskedő, fejvadász, fuvaros, zsoldos, taxis, bármi. És mindez egy akkora univerzumban, amit el se lehet képzelni, mindemellett valós fizikai modell, bolygóraszállás (neked kell lenavigálni az egészet), rakás űrhajó és felszerelés, stb, stb. Az utóbbi 7-8 év űrszim termésének egyetlen egy darabja se képes akárcsak a nyomába érni, max grafikailag, de ez elhanyagolható tényező.
  • Hmuda
    Pontosan ezeket ötvözi, de főleg űrszim, de a többi része is tök jól van kidolgozva (kivéve az átvezetőket, mert azok siralmasak).